papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-02-15

Ενημέρωση για ασφαλισμένους του τ. Ο.Π.Α.Δ. - Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. - Υπηρεσία αναζήτησης Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ.

Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
Σε συνέχεια των αναρτήσεων μας [ΕΔΩ] σας ενημερώνουμε ότι στο ΙΚΑ ήδη λειτουργεί νέα ηλεκτρονική υπηρεσία προκειμένου να ενημερωθούμε για τον δικό μας αριθμό μητρώου ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.), αλλά και των μελών της οικογένειας μας, που μας αποδόθηκε αυτόματα κατά την ενσωμάτωσή μας στο Μητρώο Ασφαλισμένων του ΙΚΑ, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνόμαστε στα κατά τόπους υποκαταστήματα. 
Για την υλοποίηση απαιτούνται τα παρακάτω 2 βήματα: 
1ο βήμα: Για την Αναζήτηση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου κάνουμε κλικ [ΕΔΩ], οπότε εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη. (1) Διαλέγουμε καταρχήν ΟΠΑΔ ή ΤΥΔΚΥ. (2) Καταχωρούμε τον αριθμό Μητρώου που αναγράφεται στο βιβλιάριο μας. (3) Συμπληρώνουμε τον κωδικό που εμφανίζεται αριστερά. (4) Κάνουμε κλικ στην "Αναζήτηση". Εμφανίζεται ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου, τον οποίο πρέπει να αναγράψουμε στο εξώφυλλο του βιβλιαρίου υγείας του βιβλιαρίου που ήδη διαθέτουμε. 

2ο βήμα: Για να δούμε την Ασφαλιστική μας Ικανότητα (αν είμαστε ασφαλισμένοι δηλαδή) κάνουμε κλικ [ΕΔΩ], οπότε εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη. (1) Συμπληρώνουμε τον ΑΜΑ που βρήκαμε παραπάνω(2) Καταχωρούμε τον ΑΜΚΑ μας. (3) Συμπληρώνουμε τον ΑΦΜ μας. (4) Συμπληρώνουμε τον κωδικό που εμφανίζεται παραπάνω. (5) Κάνουμε κλικ στην "Είσοδο"Εμφανίζεται η Ασφαλιστική Ικανότητα. Πατώντας στο βελάκι [1ο] βλέπουμε την ασφαλιστική ικανότητα των μελών μας. Παρατηρούμε στο [2ο] ότι η ασφαλιστική ικανότητα για Ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή Περίθαλψη του συνταξιούχου ...τελειώνει το 9999, άρα δεν απαιτείται θεώρηση - ανανέωση, ενώ του μέλους [3ο] τελειώνει στις 28/02/2015, οπότε απαιτείται εντός μηνός να θεωρηθεί ή ανανεωθεί το βιβλιάριο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή μία παράγραφος του εγγράφου του ΙΚΑ [ΕΔΩ] αναφέρει επακριβώς "Η Διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ενημερώνει τους δικαιούχους Ασφαλιστικής Ικανότητας (ασφαλισμένους και συνταξιούχους), ότι για τη χρονική περίοδο 01/03/2015 έως 29/02/2016 και εφεξής η χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες μας.", είναι αναγκαίο να υπάρξει μία διευκρίνηση αν αφορά και στα δικά μας μέλη ή μόνον όσους ήταν ήδη ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΙΚΑ στο παρελθόν.

6 σχόλια:

  1. http://www.ika.gr/gr/infopages/press/20150212.cfm

    Κατά συνέπεια, οι Ασφαλισμένοι και οι Συνταξιούχοι μας δε θα πρέπει να προσέρχονται στις Υπηρεσίες μας, για θεώρηση των Ατομικών ή Οικογενειακών Βιβλιαρίων Υγείας (με προστατευόμενα μέλη συζύγους καθώς και τέκνα έως 18 ετών), τα οποία (Βιβλιάρια) θα πρέπει να προσκομίζονται κατά περίπτωση μόνο στους Παρόχους Υγείας.

    Πρεπει να παμε για θεωρηση με τα παραπανω δικαιολογητικα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόσθεσα στο τέλος σημείωση επί του θέματος. Το συντομότερο δυνατόν θα υπάρξει ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετα απο τηλεφωνικη επικοινωνια με το ΙΚΑ οι υπαλληλοι του ΟΠΑΔ Θεσνικης μεταφερθηκαν στο ΙΚΑ Αριστοτελους 4 , και για τις συζυγους που λιγει η ασφαλιστικη ικανοτητα 28/2/2015 δεν χρειαζεται να μεταβειτε στο υποκαταστημα ,η θεωρηση θα γινει ηλεκτρονικα απο 1/3/2015 και μετα στο site του ΙΚΑ για επιβεβαιωση (τηλ. κεντρου 2310294700 και συνδεση με ΟΠΑΔ)

      Διαγραφή
  3. Σήμερα το πρωί επισκέφτηκα τον πρώτο όροφο του ΙΚΑ θυρίδα 25 και μου είπαν ότι η θεώρηση θα γίνει ηλεκτρονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KALISPERA THA H8ELA NA ME ENIMEROSETE AN KAPIOS EINAI EKTOS ELADOS PWS MPOREI NA KANEI ANANEOSI TO BIBLIARIO MELOUS EYXARISTW

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.