papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-01-31

ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει η ΛΕΤΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ
Με πολύ ενθουσιασμό και με πολλά λάθη ξεκίνησε η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Το χειρότερο, το μη σκόπιμο, αυτογκόλ του Υπουργού Οικονομικών κ.Βαρουφάκη που όπως έδειξε και το βίντεο διεθνώς προφανώς θεώρησε ότι βρίσκεται σε κάποια τηλεοπτική συνέντευξη ως καλεσμένος και δεν τήρησε τους στοιχειώδες κανόνες της διπλωματίας.
Αποτέλεσμα ο κ.Τσίπρας να αναγκαστεί να επέμβει από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης για να ισορροπήσει την κατάσταση, η έκβαση της οποίας θα έχει αναμφισβήτητα επιπτώσεις στην ίδια τη ζωή μας και μετά το σφύριγμα της λήξης.
Η νέα Κυβέρνηση βρίσκεται στο τιμόνι της ιστορίας της Ελλάδας και κάθε σελίδα που γράφεται δεν σκίζεται. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Δεν πρέπει οι διαπραγματεύσεις να θυμίζουν τον ημιτελικό της φιλόδοξης Βραζιλίας με τη Γερμανία, όταν χάθηκε η ψυχραιμία και μπήκαν πολλά γκολ. Απαιτείται σύνεση και αποτελεσματικότητα. Ο ανίσχυρος οφείλει να κινείται διεισδυτικά σε μία μάχη και όχι μετωπικά αν θέλει να επιβιώσει. Ο θάνατος δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός μίας μάχης.
Οι συναντήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού και του υπουργού κ.Βαρουφάκη στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες θα τους δώσουν την ευκαιρία να αντιληφθούν την πραγματική κατάσταση και να καταστρώσουν την εθνική στρατηγική εις όφελος του λαού μας. Να επιστρέψουν και να λάβουν την ψήφο εμπιστοσύνης από τους εκλεγμένους βουλευτές που ο λαός έστειλε με την ψήφο του στη Βουλή με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Μετά το γρήγορο αυτογκόλ, η Ελλάδα δεν πρέπει να δεχθεί και δεύτερο γιατί τότε ο αγώνας θα είναι χαμένος. Πολύ περισσότερο δεύτερο αυτογκόλ από πλευράς μας ενέχει τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί ο αγώνας στημένος, αν είναι δε και από το ίδιο πρόσωπο.
Υπάρχει χρόνος για να γυρίσει το ματς μέχρι την Τετάρτη…

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ενός «αντιπαραγωγικού» καταδρομέα

Του μείωσαν το εισόδημα τόσο ώστε να μην μπορεί να ζήσει την οικογένεια του, βρήκε εργασία για να αναπληρώσει μικρό μέρος αυτού, τη δήλωσε όπως προέβλεπε σχετικός νόμος για να είναι νόμιμος, άργησαν να εξετάσουν το αίτημα του, στο μεταξύ εκδόθηκε νέος νόμος, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την εργασία του και τώρα προσπαθούν να τον εξαθλιώσουν εντελώς. Του ζητούν να επιστρέψει αναδρομικά ποσά καθόσον ο νέος νόμος έχει αναδρομική ισχύ... Ο καταδρομέας αναζητεί και άλλους ομοιοπαθείς προκειμένου να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες άρσης της νέας αυτής αδικίας... 
Αποστόλης Παπαπαρίσης

Συνάντηση Πάνου Καμμένου με το Συντονιστικό των ΕΑΑ και την ΠΟΕΣ - Τι συμφωνήθηκε!

Συνάντηση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με το Συντονιστικό Συμβούλιο των Τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ν.Π.Δ.Δ.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με το Συντονιστικό Συμβούλιο των Τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ν.Π.Δ.Δ.
Συμφώνησε στα παρακάτω:
Α) Στη σύσταση επιτροπής με συμμετοχή μελών τα οποία θα καθοριστούν από το Συντονιστικό Συμβούλιο των Τριών Ενώσεων.
Η επιτροπή θα είναι υπό την εποπτεία της ΓΔΟΣΥ/ΥΠΕΘΑ και θα προβεί στις παρακάτω ενέργειες.
1. Καταγραφή – τεκμηρίωση – εκπόνηση – μελέτη σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την πλήρη εφαρμογή των Αποφάσεων του ΣτΕ για τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
2. Κατάθεση – παρουσίαση.
3. Αποστολή σε αρμόδιους φορείς για την εκπόνηση τελικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).
4. Κατάθεση στη Βουλή για ψήφιση.
Η ολοκλήρωση θα υλοποιηθεί εντός 30 ημερών από την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης στη Βουλή.
Β) Στη σύσταση γραφείου του Συντονιστικού Συμβουλίου των Τριών Ενώσεων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνα.

Συνάντηση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΟΕΣ


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) μετά από αίτημά της.

Η συνάντηση έγινε στην αρχή μιας συνεχούς προσπάθειας για επικοινωνία των δύο πλευρών.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συμφώνησε για την άμεση υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και της πλήρους επαναφοράς του μισθολογίου των στρατιωτικών στα μισθολογικά επίπεδα της 31/7/2012 από την επόμενη της νομοθετικής ρύθμισης.

2015-01-30

Ιωάννης Μεταξάς {1871 - 1941}

«Τό πᾶν νά εἶναι κανείς προσωπικότης. Ὅλα τά ἄλλα, ἐξουσία, πλούτη, ἰσχύς, ἐπιρροή, τιμές και δόξα, δέν εἶναι τίποτα ἀπέναντι αὐτοῦ.» Ι. Μεταξάς ( 6 Μαρ 1934)
Την 06:00 της 29ης Ιαν του 1941, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Ιωάννης Μεταξάς, σε ηλικία 70 χρονών, άφησε την τελευταία του πνοή, λόγω επιπλοκών μετά από αφαίρεση αποστήματος στον φάρυγγα. Η απώλεια του υπήρξε δυσβάσταχτος, τόσο για την Ελλάδα, όσο για τους συμμάχους. Στην πρωτεύουσα της βρετανικής αυτοκρατορίας οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες. Ήταν η δεύτερη φορά στην μακραίωνα ιστορία του, που το Λονδίνο πενθούσε ξένο. Την πρώτη φορά  οι σημαίες είχαν υποσταλεί για τον στρατάρχη Φος.
Ο Μεταξάς γεννήθηκε την 12 Απρ του 1871 στην Ιθάκη. Το 1890 αποφοίτησε 1ος από την Σχολή των Ευελπίδων και  ονομάσθηκε Ανθυπολοχαγός Μηχανικού. Ήταν ιδιοφυής, εργατικός, ισχυρογνώμων και πολυπράγμων. Υπήρξε ο κύριος συντάκτης των  σχεδίων επιχειρήσεων στο επιτελείο του διαδόχου Κωνσταντίνου, κατά την διάρκεια των νικηφόρων βαλκανικών πολέμων (1912-13). Διέθετε την μοναδική ικανότητα να αναλύει την διεθνή κατάσταση και να υποδεικνύει ρεαλιστικός τρόπους πραγμάτωσης των εθνικών στόχων. Κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως υπαρχηγός και ως αρχηγός του Επιτελείου, έκανε δύο σωστές εκτιμήσεις και μία εσφαλμένη. Προέβλεψε

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ NEΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΣΑΣ

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη, η τελετή ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών Υγειονομικού, Οικονομικού, Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων. Από τη Σχολή αποφοίτησαν 28 Αξιωματικοί (17 άνδρες και

Οι κηδείες των πιλότων μας Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανασίου Ζάγκα σε βίντεο από το newsIT


ΕΣΠΕΘ: Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 5 Φεβ 2015

H Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας μας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 5 Φεβ 2015, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας  (οδός Τσακάλωφ 1, Λάρισα). 
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΠΕΘ έχει ανοίξει, από το Σεπτέμβριο 2014, Τράπεζα αίματος με τίτλο "Σύλλογος Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας- ΕΣΠΕΘ"  για τα μέλη της και τις οικογένειές τους, αλλά και για προσφορά σε περιπτώσεις ανάγκης. 
Η αιμοδοσία είναι εθελοντική και καλούνται όσοι επιθυμούν να συνδράμουν με όλη τους την καρδιά στην τροφοδότηση της Τράπεζας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ικανό απόθεμα προς όφελος όλων μας.

Ο μορφασμός του Ντάισελμπλουμ μετά τη δήλωση του Βαρουφάκη - ΒΙΝΤΕΟ

Εντύπωση προκάλεσε ο μορφασμός του Γερούν Ντάισελμπλουμ όταν η μεταφράστρια του μετέφερε την δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν συνεργάζεται με την τρόικα. Ο επικεφαλής του Eurogroup έδειξε τη δυσαρέσκεια του, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να χαμογελά. Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ.

Δραματικές εξελίξεις: Σύγκρουση Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ: «Δεν αναγνωρίζουμε την τρόικα - Δεν αναγνωρίζουμε διάσκεψη για το χρέος»

«ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ» Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για εξαιρετικό κλίμα στην πρώτη συνάντηση με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν στάθηκαν αρκετές για να καλύψουν τη διάσταση απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Δεν έχουμε κάποιο πλάνο για συνεργασία με την τρόικα», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης με τον κ. Ντάισελμπλουμ να κουνά το κεφάλι με νόημα και να λέει κάτι στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών.
Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί την τρόικα μια σαθρή επιτροπή που έχει αντιευρωπαϊκό χαρακτήρα και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί να συνομιλήσει μαζί τους, αλλά μόνο με τους επίσημους εταίρους.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο αξιωματούχων, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για μία συζήτηση που αφορά στις διαδικασίες της ευρωζώνης για μία νέα συμφωνία εντός της ευρωζώνης «για μία Ελλάδα που αναπνέει σε μία Ευρώπη που αναπτύσσεται».
Τόνισε ότι αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομικής πολιτικής, μιλώντας για μεταρρυθμίσεις απαραίτητες για την ελαχιστοποίηση της προσοδοφορίας, μεταρρυθμίσεις «χωρίς φόβο» για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
Μίλησε επίσης για την εγγύηση που η κυβέρνηση προτίθεται να προσφέρει - πρωτίστως στον ελληνικό λαό και σε δεύτερη βάση στους εταίρους - με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με μικρό πλεόνασμα στο διηνεκές. «Το κράτος έχει συνέχεια, δεν θα έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση αποπληθωρισμού και βιώσιμου χρέους» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.
Από τον πλευρά του, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι «Είναι σημαντικό να μην χαθούν όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια». «Εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση να καθορίσει την στάση της και τότε μπορούμε να προχωρήσουμε» δήλωσε επίσης ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι τα επόμενα βήματα θα αποφασιστούν πριν τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, τον Φεβρουάριο.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν συμφωνεί με μια διάσκεψη για το χρέος, ο κ. Ντάισελμπλουμ απάντησε αιχμηρά: «Υπάρχει ήδη μία τέτοια διάσκεψη και λέγεται Eurogroup,» κάτι που σημαίνει πως ο κ. Ντάισελμπλουμ απορρίπτει κάθε άλλη πρωτοβουλία. Για να απαντήσει ο κ. Βαρουφάκης ότι εφόσον ο ελληνικός λαός τους έδωσε εντολή να αμφισβητήσουν συνολικά το πρόγραμμα, ουσιαστικά δεν συνομιλούν και με την τρόικα.
http://www.imerisia.gr/

Πως κρίνονται οι πρώτες κινήσεις του Πάνου Καμμένου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Θετικές τολμώ να πω ότι κρίνονται οι πρώτες κινήσεις του νέου Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου σε θεωρητικό και συμβολικό μέχρι στιγμής βέβαια χαρακτήρα:
  • Συνέχισε το 3ήμερο πένθος για τους πιλότους μας που σκοτώθηκαν στο ατύχημα στην Ισπανία και παραβρέθηκε ο ίδιος στην κηδεία τους.
  • Ζήτησε συγνώμη από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τις αδικίες και επανέλαβε τη δέσμευση για εφαρμογή στο 100% των αποφάσεων του ΣτΕ. Γνωρίζω ότι ζήτησε να ενημερωθεί για το κόστος εφαρμογής στο 100% της απόφασης. {Αναμένεται βέβαια το αποτέλεσμα. Τα λόγια είναι δωρεάν.}
  • Αναφέρθηκε στην επανεργοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας. {Τα ίδια έλεγαν και λένε όλοι. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας.}
  • Μίλησε για άμεσο καθορισμό ΑΟΖ και εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου. {Έχουν γίνει πολλά μέχρι σήμερα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά καθορισμό ακόμα δεν έχουμε δει. Αναμένουμε.
  • Έδωσε εντολή για άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας νομού Έβρου και νησιών Αιγαίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 200/93. {Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι τα 25 εκατ. ευρώ που απαιτούνται ετησίως για το επίδομα παραμεθορίου, είχαν βρεθεί από το ΓΕΕΘΑ από τον Μάρτιο του 2013 και αν οι ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος και Δένδιας ήταν θετικοί (έτσι έλεγαν) δεν το επέτρεπε το Υπουργείο Οικονομικών να δοθούν. Αν τώρα ο νέος ΥΕΘΑ το κατάφερε μπράβο του. Αναμένεται πρώτα βέβαια η υλοποίηση.}
  • Μετέβη στα Ίμια με ελικόπτερο και έριξε στέφανο στους ήρωες νεκρούς μας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μάλιστα και μικρό επεισόδιο όταν τούρκικα αεροπλάνα παρεμπόδισαν τον ΝΗ-90 που επέβαινε. {Συμβολική κίνηση. Καταγράφεται στα θετικά.}
  • Επισκέφθηκε τον τόπο καταγωγής του Μανώλη Μπικάκη για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στη μνήμη του Κρητικού ήρωα, που κατέστρεψε στην Κύπρο έξι τουρκικά τεθωρακισμένα άρματα Μ48-Α2 με αντιαρματικά βλήματα ΠΑΟ. Κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του καταδρομέα και δήλωσε ότι θα αποδοθούν τιμές σε όλους τους ήρωες που πολέμησαν στην Κύπρο. {Συμβολική κίνηση. Καταγράφεται στα θετικά.}

Μακάρι να είναι πραγματικά αποτελεσματικός και να αποδείξει ότι δεν είναι μόνον λόγια για το καλό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Στελεχών του. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη. Μην ξεχνάμε ότι έγιναν πολλές αδικίες, πέραν των προαναφερομένων, στην κοινωνική μας ομάδα από τις κυβερνήσεις των τελευταίων 5 ετών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι επιπλέον περικοπές στα εν αποστρατεία στελέχη με ηλικιακά κριτήρια και τρόπο αποστρατείας, το ασφαλιστικό των εν ενεργεία συναδέλφων αλλά και θέματα που μπορούν να επιλυθούν χωρίς οικονομικό κόστος, όπως συνυπηρέτηση συζύγων κλπ.

Ενημέρωση ΜΤΣ προς Μετοχομερισματούχους

Αναφέρονται, προς ενημέρωσή σας, τα ακόλουθα:
Η Διοίκηση του Ταμείου, μετά από μία συστηματική και πειθαρχημένη προσπάθεια, κατάφερε:
Να τακτοποιήσει νομοθετικά την οφειλή του ΜΤΣ προς το Υπουργείο Οικονομικών ύψους 158.692.652,05 € (Ετών 2009, 2010, 2011 και Α΄ Τριμήνου 2012) με το Ν. 4058/2012 (15ετής διακανονισμός), ο οποίος τελικά τροποποιήθηκε από τότε που ίσχυσε με το άρθρο 8 του Ν. 4284/2014 (20ετής διακανονισμός).
Να λάβει έκτακτη επιχορήγηση ύψους 179.268.000,00 € από το Υπουργείο Οικονομικών, για να εξοφλήσει όλες τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του προς τρίτους (ΒΟΕΑ, ΒΘ, ΕΑΑΣ), με την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης, με το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων ότι δεν θα δημιουργήσει πλέον νέα ελλείμματα (Υποπαράγραφος Γ2 του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012).
Να προχωρήσει στη σταδιακή αποπληρωμή:
Των οφειλόμενων δικαιωμάτων στον ΕΚΟΕΜΣ (41 εκ ευρώ, περίπου), που ανέρχονται σήμερα σε 13,3 εκ ευρώ, περίπου.
Των οφειλόμενων δικαιωμάτων στην ΕΑΑΣ (2,2 εκ ευρώ, περίπου), τα οποία έχουν ήδη εξοφληθεί.
Του δανείου που έλαβε από τον ΕΛΟΑΣ (54,5 εκ ευρώ, περίπου), το οποίο έχει ήδη εξοφληθεί.
Των οφειλόμενων στο ΝΙΜΤΣ (Έχουν ήδη εξοφληθεί).
Του δανείου που έλαβε από την «ALPHA BANK» (10,44 εκ ευρώ), υπολοίπου ποσού με 12-1-2015 ύψους 1.043.996,87 €.
Το ΜΤΣ:
Εφαρμόζει, από την 01-07-2012, το άρθρο 5 του Ν. 4284/2014. Ο νόμος αυτός επιτρέπει στο Ταμείο να προκαταβάλλει το πλεόνασμα εκάστης τρέχουσας Χρήσης (δηλαδή μετά την αφαίρεση από τα συνολικά έσοδα του Ταμείου όλων των υποχρεώσεων αυτού), με μόνη υποχρέωση την παρακράτηση ταμειακού Αποθέματος. Με τον τρόπο αυτό το Ταμείο θα επανέλθει στη διανομή του πλεονάσματος της προηγούμενης Χρήσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της νομοθεσίας του.
Καταρτίζει τις οικονομικές του Καταστάσεις, όπως προβλέπεται από το ΠΔ 205/1998 και διανέμει μέρισμα σύμφωνα με τον Απολογισμό επί της ταμειακής βάσεως (η τιμή μεριδίου υπολογίζεται σύμφωνα με την εκάστοτε ρευστότητά του). Επομένως η τιμή μεριδίου του μερίσματος εξαρτάται αποκλειστικά από το οικονομικό αποτέλεσμα κάθε έτους και τη δυνατότητα ταμειακής κάλυψης.
Επισημαίνεται ότι θα παρέχεται στους μερισματούχους, μέσω της «Η.ΔΙ.Κ.Α ΑΕ», η δυνατότητα:
Ηλεκτρονικής πληροφόρησης επί του καταβαλλόμενου ατομικά μερίσματος και των κρατήσεων επ' αυτού.
Εκτύπωσης των ετήσιων Φορολογικών Βεβαιώσεων από τη Χρήση 2014 και στο εξής.
Εκ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

2015-01-29

"Γέφυρα Ενότητας" από το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Λάρισας, στο Bangui (βίντεο + φωτογραφίες)

Εγκαινιάσθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας από τον Διοικητή της EUFOR RCA, Γάλλο Στρατηγό Philippe Pontiès, παρουσία της Προέδρου της Χώρας Catherine Samba Panza, του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας καθώς και πλήθους κόσμου, η “Γέφυρα Ενότητας” (EU Unity Bridge) της ΕΕ.     
Πρόκειται για ένα έργο με έντονα συμβολικό χαρακτήρα αφού, πέραν της διευκόλυνσης των μετακινήσεων των κατοίκων του Bangui, σηματοδοτεί και υπενθυμίζει την ανάγκη για ενότητα και ομόνοια στην πολύπαθη χώρα.
Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Λάρισας και ύστερα από αίτημα προς τα 28 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξασφαλίσθηκε, μετά από θετική ανταπόκριση της Τσεχίας, γέφυρα στρατιωτικού τύπου, εκμεταλλεύσιμου μήκους 24 μέτρων και ανοχής 90 τόννων (πρόκειται για την μεγαλύτερη σε αντοχή στρατιωτική γέφυρα

Ομόφωνη απόφαση για επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

O Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς με το Γερμανό ομόλογό του
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕ θα προσθέσει, στις αρχές Φεβρουαρίου, νέα ονόματα στη "μαύρη λίστα" με τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις. Την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας αποφάσισε -ομόφωνα- την Πέμπτη, το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕ θα προσθέσει, στις αρχές Φεβρουαρίου, νέα ονόματα στη "μαύρη λίστα" με τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις λόγω της εμπλοκής τους στην ουκρανική κρίση ενώ θα προετοιμάσει και "νέα μέτρα", ανακοίνωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι. Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αποφάσισε επίσης να παρατείνει κατά έξι μήνες, μέχρι τον Σεπτέμβριο, τις στοχευμένες κυρώσεις που υιοθετήθηκαν πέρσι τον Μάιο σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και φιλορώσων της Ουκρανίας, πρόσθεσε η Μογκερίνι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ είπε ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην περίπτωση που οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία επιχειρήσουν μια γενικευμένη στρατιωτική επιχείρηση εκεί. "Αν υπήρχαν μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις, για παράδειγμα με εκτεταμένες επιθέσεις στη Μαριούπολη, θα ήταν αναγκαία μια σαφής αντίδραση", είπε ο Γερμανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους. Να σημειωθεί ότι τόσο οι Γερμανία όσο και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής παρέμβασης στην ουκρανική κρίση. «Οι κυρώσεις δημιούργησαν οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα» σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. 
Πηγή:http://www.skai.gr/  

ΕΣΠΕΘ: Προτάσεις για Αποδοχές Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων

Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Αίτημα για συνάντηση.

Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,
Εκ μέρους των Ομοσπονδιών μας, σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας, ως Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και σας εκφράζουμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
Παράλληλα, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε υπόψη μας ένα φλέγον για μας ζήτημα το οποίο είναι γνωστό στο κόμμα σας και το οποίο μας είχε απασχολήσει πριν από τις εκλογές, αποσπώντας μάλιστα την κατηγορηματική δέσμευσή του ότι σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής, θα υπάρξει άμεσα αντιμετώπισή του. Πρόκειται για το αίτημά μας περί κατάργησης του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014, βάσει του οποίου ο ασφαλιστικός φορέας των ενστόλων υπάγεται στο ΕΤΕΑ

Συγχαρητήρια επιστολή στον νέο Αναπλ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη - Αίτημα για συνάντηση

Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ
Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,
Με την ανάληψη των καθηκόντων σας, ως Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σας εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας.
Αναλαμβάνετε την ευθύνη του τομέα Προστασίας του Πολίτη σε μια δύσκολη για τη Χώρα και το λαό μας περίοδο.
Όπως γνωρίζετε, το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίζεται με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων του αστυνομικού προσωπικού χωρίς να παραβλέπει το γενικότερο

"Τιμωρείται" η μητρότητα στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων;

Ήταν 26 Αυγούστου 2014 όταν η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιοποίησε το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετώπιζε το μέλος της ΕΠ.ΟΠ. (ΠΒ) Ν.Α. του Β. Η συνάδελφος είναι άγαμη μητέρα και «πληρώνοντας» μια άδικη διάκριση που υπήρχε μεταξύ γυναικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μονιμοποιημένων ή μη, καλούνταν να επιστρέψει στη Μονάδα που υπηρετούσε στον Έβρο μετά τη λήξη των νόμιμων αδειών της (Κύησης - Ανατροφής Τέκνου) και όχι στον τόπο προτίμησης της όπως ισχύει με το μονιμοποιημένο θήλυ προσωπικό. Η δημοσιοποίηση αφενός του προβλήματος και της αδικίας και οι ενέργειες που προέβη αρμοδίως η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. ευαισθητοποίησαν την απερχόμενη ΑΝΥΕΘΑ κα Φώφη Γεννηματά και μέσα σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 19/9/2014 κατέθεσε προσθήκη – τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Ρυθμίσεις θεμάτων Εφοδιαστικής», που...

Κηδεύτηκε ο σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας από το Στρούσι Ηλείας

Πρόσωπα σκυθρωπά, αμίλητα με την απορία και τα ερωτηματικά, ζωγραφισμένα, συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, στις 3 το μεσημέρι, τον 31χρονου Ηλείο σμηναγό Αθανάσιο Ζάγκα. Σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, μετά τη συντριβή του F16, στο πλαίσιο Νατοϊκής άσκησης. 
Η νεκρώσιμη ακολουθία του σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη, με απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας και παρουσία της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η ακολουθία ολοκληρώθηκε στις 16:45 και ακολούθησε η ταφή. 
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!


Χορήγηση ημερών εκτός έδρας παραμεθορίου με εντολή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου

Η πρώτη εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αφορά την άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας νομού Έβρου και νησιών Αιγαίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 200/93, όπως διaβάζουμε στο KRANOSGR.


ΣΧΟΛΙΟ: Για ακόμα μία φορά θα γράψω ότι και οι προηγούμενοι δύο ΥΕΘΑ είχαν προσπαθήσει να δώσουν το επίδομα (εκτός έδρας) παραμεθορίου στα στελέχη των ΕΔ αλλά παρά το γεγονός ότι είχαν εξοικονομήσει το απαιτούμενο ποσό έβρισκαν τοίχο από το Υπουργείο Οικονομικών. Αν βρέθηκε λύση και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα προστεθεί στα συν του νέου ΥΕΘΑ. Εν αναμονή λοιπόν της σύμφωνης γνώμης του ΥΠΟΙΚ (εάν απαιτείται) και της πραγματικής υλοποίησης, προκειμένου να δώσουμε τα εύσημα στον κ. ΥΕΘΑ, καθόσον με καλές προθέσεις και υποσχέσεις, γάλα δεν αγοράζεται...

ΣΠΑΡΑΞΑΝ ΚΑΡΔΙΕΣ στην κηδεία του Έλληνα σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη + βίντεο από επαναπατρισμό σορών των 2 ΑΘΑΝΑΤΩΝ!

Οι δικοί του άνθρωποι ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν τη συμφορά που βρήκε την οικογένεια τους. Ο γιος, σύζυγος, πατέρας, φίλος… δεν είναι πια μαζί τους, αφού έχασε τη ζωή του στη συντριβή του πολεμικού αεροσκάφους F-16 στην Ισπανία. Σήμερα, πλήθος κόσμου έδωσε το παρών για το «τελευταίο αντίο» στον Παναγιώτη Λάσκαρη, τον 35χρονο έμπειρο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας,  ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στην νατοϊκή βάση, μαζί με τον σμηναγό, τον 31χρονο Αθανάσιο Ζάγκα. Τιμητικό άγημα και πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από το ναό. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στον ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στη Ριζούπολη. Τραγικές φιγούρες η μητέρα του αλλά και η σύζυγός του που δεν μπορούσαν να αντέξουν το χαμό του. Ο Έλληνας σμηναγός ήταν και πατέρας, είχε ένα γιο. Μια γυναίκα, πιθανότατα η μητέρα του, δεν άντεξε και λιποθύμησε, ενώ λίγο πριν φώναξε ξεψυχησμένα: "Λεβέντη μου! Ο Θεός τον ήθελε στον ουρανό". Ο νέος υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ο Υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Τόσκας, αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ένοπλων Δυνάμεων, καθώς και Τούρκος ανώτατος αξιωματικός έδωσαν, μεταξύ άλλων, το "παρών" στην κηδεία του. Στεφάνι έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Μιχάλης Κωσταράκος. Τιμητικό στεφάνι έστειλαν από κοινού Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η οικογένεια είχε ζητήσει αντί στεφάνων να δοθούν λεφτά στο Χαμόγελο του Παιδιού. http://www.star.gr/

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΑΑ: Τραγικό Ατύχημα της ΠΑ σε Άσκηση του ΝΑΤΟ

Το Συντονιστικό των τριών Ενώσεων (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για το τραγικό αεροπορικό ατύχημα που συνέβη στην αεροπορική βάση Los Lianos στο Albacete της Ισπανίας κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης του ΝΑΤΟ, όταν αεροσκάφος  F- 16  της Πολεμικής μας Αεροπορίας κατά τη φάση της απογείωσης  συνετρίβη με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο Ιπταμένων, του Σγου (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και του Σγου (Ι) Αθανασίου Ζάγκα.
Εκφράζουμε τον συγκλονισμό μας για τον αδόκητο θάνατο των δύο Ιπταμένων οι οποίοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος καθώς και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες τους, στην Πολεμική μας Αεροπορία, στις ΠΑ των συμμάχων Χωρών, στους συναδέλφους και φίλους των πεσόντων εν τη εκτελέσει του καθήκοντος ε.ε. συναδέλφων. 
Τιμή και δόξα  στους ήρωες των Ελληνικών ουρανών. 
Αιωνία η μνήμη σας. Από σήμερα εγγράφεστε στο Πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής  Αεροπορίας.
 Υποστράτηγος ε.α. Ε. Δανιάς                      Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Αντιστράτηγος ε.α. Κ. Σκαρμαλιωράκης      Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ. Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του  Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν.ε.α. Γ. Γεωργακόπουλος  Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ. Ιατρίδης               Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α.ε.α.Ι. Κρανιάς                 Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ


Ρωμανιάς για συντάξεις


Ζημιές αξίας €11,3 δισ. στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εκ των οποίων τα €7,5 δισ. από τις 4 συστημικές τράπεζες

Αθήνα: Τρεις μέρες μετά τις εκλογές, το ελληνικό Χρηματιστήριο δέχεται ανελέητες εντολές πωλήσεων με αποτέλεσμα ο τραπεζικός δείκτης να έχει αθροιστικές απώλειες 43,81% και οι τιμές των μετοχών να βρεθούν σε απόλυτα ιστορικά χαμηλά από τότε που υπάρχουν στατιστικά στοιχεία στο χρηματιστήριο. Σε μόλις τρεις συνεδριάσεις, από τη συνολική κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου έχουν χαθεί €11,3 δισ. ενώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες χάθηκαν πάνω από €7,5 δισ. 
Οι χθεσινές εξαγγελίες αρκετών υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης που ανακοίνωσαν το «πάγωμα» των αποκρατικοποιήσεων και ανάκλησης αντισυνταγματικών απολύσεων οδήγησαν τους επενδυτές σε μαζικό ξεπούλημα (sell off), ενώ στο όλο κλίμα συμβάλλουν οι προειδοποιήσεις Ευρωπαίων εταίρων και οι αξιολογήσεις διεθνών οίκων. Εκτός από τις μετοχές εταιρειών που βρίσκονταν υπό ιδιωτικοποίηση κοντά στο limit down βρέθηκαν και οι μετοχές των συστημικών τραπεζών. Οι επενδυτές με τις μαζικές...

Ετοιμάζονται για γεωτρήσεις οι Τούρκοι - Οδηγίες Ερντογάν

Λευκωσία: Η Άγκυρα προχωρεί στην απόκτηση πλατφόρμας για τη διενέργεια γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Το θέμα έχει συζητηθεί στο επίπεδο του πανίσχυρου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) και οι οδηγίες δόθηκαν από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις. Το θέμα τούτο δεν τίθεται για πρώτη φορά, υπήρξαν κινήσεις από την Άγκυρα προς την κατεύθυνση αυτή και τους προηγούμενους μήνες. Σημειώνεται συναφώς ότι στις 19 Ιανουαρίου, ο  Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Εργκιούν Ολγκούν, ανέφερε ότι εάν η ε/κ πλευρά επιμένει να μην επανέλθει στις διαπραγματεύσεις, θα έλθει στην ημερήσια διάταξη η έλευση πλατφόρμας για την έναρξη εξορύξεων. «Θα πρέπει να σκεφτούν ότι η πλατφόρμα θα έρθει αύριο εκεί και θα αρχίσει εξορύξεις», είπε με νόημα. Περαιτέρω, στις 27 Οκτωβρίου 2014, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε...

Γ.Γ στο Άμυνας ο γραμματέας του Δ.Λάρισας

Τελικά φαίνεται πως θα υπάρχει εκπροσώπηση από τη Λάρισα στο νέο κυβερνητικό σχήμα, έστω στη δεύτερη γραμμή. O Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων Γιάννης Ταφύλης, με την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη που τον επέλεξε ως συνεργάτη του στο Δήμο, θα αναλάβει την θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο Ταφύλης είναι υπεύθυνος στον τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα επί αμυντικών θεμάτων. Μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος είχαν παρουσιάσει σε δημόσια εκδήλωση τις θέσεις του για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο όνομα του Γ. Ταφύλλη, είχε αναφερθεί επικριτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στη Βουλή, προ διετίας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων. Τον είχε τότε υπερασπιστεί σθεναρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας. Ο Γ. Ταφύλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δεσκάτη, απόφοιτος της Σχολής Ικάρων με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην επιστήμη των υπολογιστών από το πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας και εξειδίκευση στην ανάλυση και σχεδίαση πληροφοριακών συστημάτων υψηλών απαιτήσεων. Ολοκλήρωσε εικοσιπενταετή καριέρα στην Πολεμική Αεροπορία και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του σμηνάρχου μετά από αίτησή του. Υπηρέτησε ως πιλότος μαχητικών αεροσκαφών και επιτελής και στη συνέχεια ως επικεφαλής του φορέα για τη σχεδίαση και ανάπτυξη της υποδομής των πληροφοριακών συστημάτων που υποστηρίζουν το επιχειρησιακό έργο της Αεροπορίας.
http://thessalianews.gr/

Πέθανε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας

Σε ηλικία 51 ετών απεβίωσε ο δικηγόρος, πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, Δημήτρης Παπαευθυμίου χτυπημένος από τον καρκίνο. 
Ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. 
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι στη Γιάννουλη.
http://www.larissanet.gr/

Π. Καμμένος: Ξανά ελληνική αμυντική βιομηχανία, άμεσος καθορισμός ΑΟΖ και νέοι σύμμαχοι

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο το δικό σας για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, της ασφάλειας. Σε μία εποχή κρίσεως θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διατηρήσουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων με αυτά που μπορεί να παρέχει η Πολιτεία».
Την παραπάνω διαβεβαίωση έδωσε ο νέος υπουργός Εθνικής άμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, Π. Καμμένος, παραλαμβάνοντας το υπουργείο από τον προκάτοχό του, Ν. Δένδια. Αφού πρώτα ο κ. Καμμμένος εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης για την απώλεια των δύο πιλότων, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
Θέλω να ζητήσω συγνώμη σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την οικονομική επίθεση που...

Βούτσης: Χωρίς όπλα τα ΜΑΤ σε διαδηλώσεις και γήπεδα

O υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διευκρίνισαν ότι δεν μιλούν για αφοπλισμό της Αστυνομίας, όπως πολλοί έτρεξαν να υποστηρίξουν, αλλά μόνο ότι τα ΜΑΤ που πηγαίνουν στα γήπεδα και στις διαδηλώσεις δεν θα έχουν μαζί τους όπλα. Το συναινετικό κλίμα τόνισαν τόσο ο Νίκος Βούτσης όσο και ο Γιάννης Πανούσης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εσωτερικών - Διοικητικής Ανασυγκρότησης"Έχουμε μεγάλη αίσθηση ευθύνης, δεν είμαστε ευθυνόφοβοι" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης. "Στόχος μας είναι να προλάβουμε την ανθρωπιστική καταστροφή", υπογράμμισε. "Η ΕΛΑΣ πρέπει να είναι αποτελεσματική αλλά να έχει και ανθρώπινο πρόσωπο", ανέφερε ο απερχόμενος υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, και  μίλησε για τις επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας, ενώ σημείωσε ότι βασικός τους στόχος ήταν "να αισθάνονται ασφάλεια όλοι οι πολίτες". "Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική ιδεολογία του πολίτη, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εναρμονίσουμε την ελευθερία, την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια" επεσήμανε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών- Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.
http://www.newsit.gr/

Τι είπε για τις μισθολογικές αδικίες εε και εα στελεχών ΕΔ και ΣΑ ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, καθηγητής Γιάννης Πανούσης;

Στο περιθώριο της τελετής παράδοσης παραλαβής κι ερωτώμενος σχετικά από το bloko.gr ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, καθηγητής Γιάννης Πανούσης, είπε ότι δεν μπορεί να δίνει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Αποδέχτηκε ότι υπάρχει μισθολογική αδικία, όμως πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί με τους επικεφαλής του Οικονομικών για να διαπιστωθεί εάν και πόσα περιθώρια υπάρχουν για να γίνει η επανόρθωση της αδικίας. "Δεν μπορώ να τάζω. Δεν είμαι πολιτικός", κατέληξε ο κ. Πανούσης. Περισσότερα [ΕΔΩ].

2015-01-28

Ανακοινώσεις ΠΣΑΑΕΔ&ΣΑ για το ατύχημα στην Ισπανία και την απώλεια του ΓΓ του συνδέσμου


Ερώτηση κρίσεως αλλά και προβληματισμού...

Πόσοι από τους 93 εν αποστρατεία συναδέλφους που συμμετείχαν ως υποψήφιοι διαφόρων κομμάτων στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, εκλέχτηκαν στη νέα Βουλή; 

Η ισπανική εκδοχή για το δυστύχημα με το ελληνικό F-16

Λεπτομέρειες για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην ισπανική αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete, έδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας, με δύο ανακοινώσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2015, οι οποίες αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή του πύλη.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το δυστύχημα έλαβε χώρα στις 15.16 τοπική ώρα καθώς τοελληνικό διθέσιο μαχητικό F-16D Block 50 της 341 Μοίρας απογειωνόταν για συμμετοχή σε εκπαιδευτική δραστηριότητα του σχολείου FC 2015-1 του νατοϊκού προγράμματος TLP. Από την έκρηξη που ακολούθησε τη συντριβή του ελληνικού μαχητικού προσβλήθηκαν (η καταστροφή τους ή η έκταση των ζημιών δεν αναφέρονται) τα ακόλουθα μαχητικά άλλων χωρών – μελών της Συμμαχίας: