papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-02-28

Πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων 1-03-2015

Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση


Ακολουθούν όλες οι εφημερίδες

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων στην ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας

Στις 26-02-2015 ο πρόεδρος του Σ.Α.Σ.Ι (Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων), Απτχος ε.α. Ευάγγελος Γεωργούσης καθώς και μέλη του ΔΣ επισκέφθηκαν το Παράρτημα της ΕΑΑΑ στη Λάρισα προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους για θέματα σχετικά με τον "Ίκαρο".
Ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας Σγος ε.α  Κ. Λιούτας, καλωσόρισε τα μέλη του ΔΣ και επέδωσε στον πρόεδρο του Σ.Α.Σ.Ι πλακέτα με το έμβλημα της ΕΑΑΑ σε ανάμνηση της επίσκεψης.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Σ.Α.Σ.Ι αφού ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος για την φιλοξενία, ανέπτυξε με λεπτομέρεια τους σκοπούς ίδρυσης, οργάνωσης και λειτουργίας του "Ικάρου".
Την ενημέρωση παρακολούθησαν και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ Πτχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας.

ΥΓ. Περισσότερες λεπτομέρειες για την επίσκεψη μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Υψηλόβαθμη Αντιπροσωπεία του ΥΠΕΘΑ Χιλής στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο

Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Χιλής,  με επικεφαλής τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου σε θέματα Διεθνών Σχέσεων, κο Renán Fuentealba Vildósola, συνοδευόμενο από τους, Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κο Ricardo Montero Allende, ειδικό σε θέματα Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης, κο Valentin Segura Flores, Υπαρχηγό  ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Ricardo Martinez Menanteau, Διευθυντή Επιχειρήσεων  ΓΕΕΘΑ, Υποναύαρχο Jorge Rodriguez Urria και τον Σμήναρχο  Ricardo Rodriguez Calvo, Επιτελή του ΓΕΕΘΑ, επισκέφτηκε το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της EUFOR RCA στη Λάρισα, ύστερα από πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Τους προσκεκλημένους, υποδέχθηκε ο Διοικητής του Στρατηγείου, Γάλλος Υποστράτηγος Philippe Pontiès, τους..

Παράδοση - παραλαβή καθηκόντων του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Πτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά στον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτσηστη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.
Ακολουθούν φωτογραφίες

Η περίπτωση του Στρατηγού Μανωλά ή «Κολούειν τους υπερέχοντας» (!!!)

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Χρήστος-Μανωλάς
Με φίλο Ελληνοαμερικανό καθηγητή, συζητούσα τηλεφωνικώς, το περασμένο καλοκαίρι, για διάφορα θέματα διεθνούς ασφάλειας (οι στρατηγικές και γεωπολιτικές αναλύσεις είναι το επιστημονικό αντικείμενό του). Ενδιαφερόταν για τη συγγραφή αναλύσεων για την ευρύτερη περιοχή μας. Μιλώντας για τα δικά μας, κάποια στιγμή μου είπε: «Τι ανάλυση να κάνεις για την Ελλάδα όταν αλλάζει τον αρχηγό του Στρατού κάθε χρόνο! Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι πρωτάκουστο, και δεν μπορούμε να δώσουμε μια εξήγηση!»
Του απάντησα ότι πράγματι ήταν μια στρεβλή κατάσταση, λόγω της γενικότερης πολιτικής ανωμαλίας στη χώρα, αλλά πλέον με τη τοποθέτηση του νέου αρχηγού (επρόκειτο για τον Μανωλά) το θέμα μπήκε σε μία σειρά. Πρόκειται, του είπα, για άριστο στρατηγό και νομίζω πως θα παραμείνει 2-3 χρόνια στη θέση του αρχηγού. Διαψεύστηκα!!!
Εδώ και δεκαετίες έχουμε συνηθίσει σε άδικες κρίσεις, σε καταπάτηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας, σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις, (…). Όμως η περίπτωση του Στρατηγού Μανωλά ξεπερνά κάθε έννοια λογικής… Και φυσικά, πρωτίστως βάλλει κατά του συμφέροντος του Ελληνικού Στρατού. Τώρα… περιμένω τηλεφώνημα ή μήνυμα από τον φίλο Ελληνοαμερικανό καθηγητή! Δεν έχω τι να του απαντήσω, εκτός από το άρθρο που έγραψα τον περασμένο Οκτώβριο με τίτλο: «Κολούειν τους υπερέχοντας».
Κάποιοι επιμένουν να «επιβεβαιώνουν» την διαχρονικότητά του!!!

https://parisis.wordpress.com/
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο «Κολούειν τους υπερέχοντας» 

«Μα μαμά, ο Αρχηγός του Στρατού ξέρει εμένα;» - Κι όμως δεν το έμαθε κανείς!

Ο επίτιμος Α/ΓΕΣ με τη μία του κόρη
Γράφει ο Δημήτριος Ανδρικόπουλος*
Θα ήθελα επί τη ευκαιρία της αλλαγής διοικήσεως του Α/ΓΕΣ να σας ενημερώσω για ένα περιστατικό και παράλληλα να το σχολιάσω. Μια στενή συγγενής μου (δεν θα ήθελα να αναφέρω ονόματα) έχει χάσει τον σύζυγο της αξιωματικό του Στρατού Ξηράς εν υπηρεσία και ένεκα της υπηρεσίας όταν ο γιός τους ήταν 2 ετών. Τα περασμένα Χριστούγεννα έλαβε μια ευχετήρια επιστολή υπογεγραμμένη από τον Σγο Μανωλά ως Α/ΓΕΣ και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό με επιταγή ως δώρο στο όνομα του παιδιού της που τώρα είναι 13 ετών. Με πήρε τηλέφωνο αιφνιδιασμένη και φανερά συγκινημένη και με ρώτησε τι πρέπει να κάνει, διότι πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια ο Αρχηγός του Στρατού θυμόταν μια χήρα και το παιδί της. Μου είπε επίσης ότι ο γιός της τη ρώτησε κατά λέξη «Μα μαμά, ο Αρχηγός του Στρατού ξέρει εμένα;» Φαντάζομαι ότι αυτό θα έγινε και σε άλλες χήρες των πεσόντων στρατιωτικών και αναρωτήθηκα, μα καλά τόσοι αρχηγοί που πέρασαν και ίσως θα περάσουν δεν μπορούσαν να σκεφτούν να κάνουν αυτή την απλή πράξη ως ένδειξη τιμής και σεβασμού προς τους ανθρώπους που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος αφήνοντας ορφανές τις οικογένειες τους. Διαβάζοντας σήμερα την αποχαιρετιστήρια ημερήσια διαταγή του συγκεκριμένου Αρχηγού η οποία στο μεγαλύτερο μέρος ήταν ένα ευχαριστήριο προς το προσωπικό του Στρατού που διοίκησε δυστυχώς για ένα μόνο έτος και όχι άλλος ένας μακροσκελής απολογισμός των πεπραγμένων τους που συνήθως κάνουν οι περισσότεροι διοικούντες σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας αυτό το περιστατικό που δείχνει ότι τελικά όλα ξεκινούν και τελειώνουν στον άνθρωπο. Και όποιος κερδίσει τον άνθρωπο κερδίζει και τον πόλεμο.
ΥΓ. Με τον Επίτιμο πλέον κ. Α/ΓΕΣ Σγο Μανωλά ούτε συνυπηρέτησα, ούτε μου έκανε κάποιο ρουσφέτι προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης.

* Ο Δημήτριος Ανδρικόπουλος είναι Αξκος της ΣΣΕ τάξεως 1989.

2015-02-27

Η Πριγκίπισσα Αλίκη της Ελλάδος {25 Φεβ 1885 - 5 Δεκ 1969}

«Εἶναι χαρακτηριστικό τοῦ μεγαλόψυχου άνθρώπου νά μήν ζητάει χάρες, ἀλλά νά εἶναι ἔτοιμος νά κάνει τό καλό στούς ἄλλους». Αριστοτέλης
Την 7η Οκτ του 1903, στον ορθόδοξο ναό της Αγίας Μαγδαληνής, στο Ντάρμσταντ της Έσσης (Γερμανία), τελέσθηκαν οι γάμοι του πρίγκιπα Ανδρέα(4ος υιός του βασιλέως της Ελλάδος  Γεωργίου του Α΄) και της πριγκίπισσας Αλίκης του Μπάττεμπεργκ. Μετά τον γάμο η Αλίκη έλαβε τον τίτλο της «Πριγκίπισσας Ανδρέου της Ελλάδος». Η Αλίκη γεννήθηκε την 25 Φεβ του 1885 στο κάστρο Ουίνδσορ της Μεγάλης Βρετανίας. Η Αλίκη υπήρξε δισέγγονη της βασίλισσας Βικτώριας της Αγγλίας, δεύτερη εξαδέλφη του αυτοκράτορα Κάιζερ της Γερμανίας και ανιψιά του Νικολάου του Β΄, τελευταίου Τσάρου της Ρωσίας. Ο αδελφός της πρίγκιπας Λούις του Μπάττεμπεργκ, διετέλεσε ναύαρχος του βρετανικού ναυτικού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και υπήρξε ο τελευταίος αντιβασιλέας της Ινδίας με το όνομα  Λόρδος Λούις Μαουντμπάτεν.
Η Προσφορά της στους Βαλκανικούς Πολέμους...

Τελευταία παρασημοφόρηση στο Στρατηγείο της EUFOR RCA στη Λάρισα

Τριάντα ένας στρατιωτικοί διαφόρων εθνικοτήτων, που υπηρετούν στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της EUFOR RCAστη Λάρισα, τιμήθηκαν χθες με το μετάλλιο της Ευρωπαϊκής Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (Common Security and Defense Policy Service Medal).
Ο  Διοικητής της Επιχείρησης, Γάλλος Υποστράτηγος  Philippe Pontiès στην ομιλία του, μετά την επιθεώρηση του στρατιωτικού τμήματος, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του  για τις συνεχείς προσπάθειες  που κατέβαλλε το πολυεθνικό προσωπικό του Στρατηγείου, για την εξασφάλιση σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί.
Επιπλέον, ο Διοικητής της Επιχείρησης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι έως την 15 Μαρτίου του 2015, θα έχει ολοκληρωθεί  επιτυχώς η πλήρης μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της EUFOR-RCA, στη  δύναμη του..

Μια διαφορετική άποψη επί της ανακοίνωσης του ΠΣΑΕΜΘ για τον ΕΚΟΕΜΣ

Διαβάζω σε πολλά blog μία ανακοίνωση του ΠΣΑΕΜΘ για τον ΕΚΟΕΜΣ και έκρινα σκόπιμο να την σχολιάσω για να μην παραμένουν αναπάντητες οι αιτιάσεις και δημιουργείται το αίσθημα της αδικίας μεταξύ των συναδέλφων. Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι τα έσοδα του ΕΚΟΕΜΣ προέρχονται από τις κρατήσεις των εν ενεργεία στελεχών επί ποσοστού του μισθού τους ανάλογα του βαθμού τους και από άλλες πηγές όπως κέρδη από στρατιωτικά πρατήρια πρατήρια και λέσχες που σε αυτά συμμετέχουν και απόστρατοι. Δεύτερον, ότι τα εν αποστρατεία Στελέχη αποδίδουν το 10% των μερισμάτων του ΜΤΣ ανάλογα του βαθμού και της μετοχικής τους σχέσης στον ΕΚΟΕΜΣ. Τρίτον, ότι και η δική μου γνώμη είναι ότι το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ θα έπρεπε να εξαρτάται από τα χρόνια μετοχικής σχέσης με τον ΕΚΟΕΜΣ. Μεταξύ ομοιοβάθμων άλλο βοήθημα θα έπρεπε να παίρνει κάποιος που αποστρατεύθηκε το 1997, άλλο ένας που αποστρατεύθηκε το 2010 και άλλο ένας που θα αποστρατευθεί το 2030. Ταυτόγχρονα κανείς απόστρατος δεν θα έπρεπε να αποδίδει ποσοστό από το μέρισμα του ΜΤΣ στον ΕΚΟΕΜΣ. Αφού όμως εφαρμόσθηκε είναι δύσκολο να αλλάξει, αλλά όχι αδύνατον. Στο παρελθόν είχα προτείνει σχετική πρόταση όπως και η ΕΑΑΣ, διαφορετικές αλλά πιο δίκαιες από την υπάρχουσα κατάσταση. Δυστυχώς αν και ο εκάστοτε ΥΦΕΘΑ τις προωθούσαν οι ΥΕΘΑ τις σταματούσαν. 
Επί της πρώτης παραγράφου του ΠΣΑΕΜΘ δεν έχω να πω κάτι (είμαι κι εγώ παθών) πλην όμως ο ΕΚΟΕΜΣ εφάρμοζε τον νόμο. 
Επί της δεύτερης παραγράφου του ΠΣΑΕΜΘ ενώ φαίνεται ότι αποζητά το δίκαιο, στην ουσία προτείνει την αδικία. Ως εν ενεργεία στελέχη ΟΛΟΙ μας αποδίδαμε στο ΜΤΣ όπως και στον ΕΚΟΕΜΣ ποσοστό από τον μισθό μας που φυσικά εξαρτιόταν απόλυτα από τον μισθό μας που αυτός με τη σειρά του εξαρτιόταν από τον βαθμό που φέραμε. Το ίδιο και ως απόστρατοι αποδίδουμε ποσοστό (10%) από το μέρισμα του ΜΤΣ στον ΕΚΟΕΜΣ με βάση το μέρισμα που παίρνουμε που εξαρτάται από τον βαθμό και την μετοχική σχέση που έχουμε (πόσα χρόνια δηλαδή). Πως λοιπόν θα πρέπει να παίρνουμε όλοι ίδιο ΕΚΟΕΜΣ όταν δεν έχουμε συνεισφέρει το ίδιο; 
Είμαι σίγουρος ότι ο ΠΣΑΕΜΘ θα καταλάβει ότι τα παραπάνω δεν τα γράφω με διάθεση αντιπαράθεσης, άλλωστε γνωρίζουν ότι για το δίκαιο αίτημα του ΕΦΑΠΑΞ ήμουν από τα λίγα άτομα που τους υποστήριξαν. 
Αποστόλης Παπαπαρίσης

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΣΑΕΜΘ

Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής των Καθηκόντων του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού από το Στρατηγό κ. Χρίστο Μανωλά, στον Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Τελλίδη, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, του ΑΝΥΕΘΑ κ. Κώστα Ήσυχου, του ΥΦΕΘΑ κ. Νίκου Τόσκα, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού κ. Μιχαήλ Κωσταράκου, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου κ. Ευάγγελου Αποστολάκη και του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου κ. Χρήστου Βαΐτση, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής.
Ακολουθούν φωτογραφίες...

Το Στράτευμα δεν είναι Καφενείο!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης Υποναύαρχος ε.α. ΠΝ
Δεν σχολιάζω ΠΟΤΕ τις κρίσεις της Ηγεσίας των ΕΔ & ΣΑ, αλλά και των Αξιωματικών γενικότερα. Έτσι, ούτε και σήμερα θα ασχοληθώ με τις επιλογές των «προσώπων», διότι θεωρώ ότι ΟΛΟΙ τους, για να φτάσουν εδώ που έφτασαν, είναι ικανοί και άξιοι! Εδώ όμως τίθεται ένα ΜΕΙΖΟΝ θέμα σοβαρότητας, που αφορά στους ΘΕΣΜΟΥΣ και στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ της Χώρας μας.
1. Δεν είναι δυνατόν, κάθε φορά που αλλάζει η Κυβέρνηση (ή ακόμα και ο Υπουργός), να αλλάζουν οι Ηγεσίες των ΕΔ, διότι έτσι στέλνονται ΛΑΘΟΣ μηνύματα στα στελέχη μας. Με τον τρόπο αυτό, διαιωνίζεται μια ανεπίτρεπτη κατάσταση, κομματικών «τάσεων» (επένδυσης φιλοδοξιών) στις τάξεις του στρατεύματος, με οδυνηρές επιπτώσεις ... σε πολλά επίπεδα...

Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας - Δεν απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα Υποκαταστήματα για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας

Η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, σχετικά με την ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας περιόδου 1/3/2015-29/2/2016 και προκειμένου να αποφευχθεί η άσκοπη προσέλευση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων (συμπεριλαμβανομένων και αυτών του τ. Ο.Π.Α.Δ. / Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.) στις υπηρεσίες μας επισημαίνει τα εξής:
1. Η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωσή τους καταργήθηκε.
2. Για τους άμεσα ασφαλισμένους, που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το έτος 2014), έχουμε ήδη αναγγείλει ηλεκτρονικά την..

Γ. Βαρουφάκης: Ο κόσμος δεν θέλει λεφτά ή δουλειές αλλά αξιοπρέπεια - Ελπίζει η ΕΚΤ να μην μας αφήσει να χρεοκοπήσουμε τον επόμενο μήνα

- «Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μας αφήσουν να σκοντάψουμε σε ένα σχετικά μικρό ταμειακό πρόβλημα»

 

- Χαρακτήρισε άδικη την κριτική της Λαγκάρντ - Μας ζήτησαν τρισέλιδο κείμενο και εμείς τους στείλαμε πεντασέλιδο!

 

- «Την Τρίτη υπήρξε επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες περίπου 700 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών.

 

- «Ο μόνος τρόπος, για να πληρωθούν οι πιστωτές είναι να υπάρξει ανάπτυξη», είπε ακόμα ο κ. Βαρουφάκης στο Bloomberg


Μόνο εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος μιλώντας στο Bloomberg είπε μεταξύ άλλων πως ο κόσμος στους δρόμους δεν χρειάζεται ούτε λεφτά ούτε δουλειές, αλλά αξιοπρέπεια, κάτι που όπως ισχυρίζεται, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έχει προσφέρει.

Βίντεο και συνέχεια ανάρτησης [ΕΔΩ]

2015-02-26

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πολωνικού Στρατηγείου Χερσαίων Επιχειρήσεων της Κρακοβίας (LCC Krakow) στο Στρατηγείο της EUFOR RCA, στη Λάρισα

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πολωνικού Στρατηγείου Χερσαίων Επιχειρήσεων της Κρακοβίας (LCC Krakow) στο Στρατηγείο  της EUFOR RCA, στη Λάρισα.
Η Πολωνική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε διεξοδικά για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατηγείου, τις τρέχουσες εξελίξεις, καθώς και τα επιτεύγματα της EUFOR RCA.
Οι Πολωνοί Αξιωματικοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διαδικασίες ενεργοποίησης και επάνδρωσης του Στρατηγείου, για την αρχιτεκτονική των επικοινωνιών, για θέματα Διοικητικής Μέριμνας, επικεντρώνοντας στην σύναψη συμβολαίων για την κατασκευή στρατιωτικής βάσης και τέλος για την υλοποίηση των  Στρατηγικών Αερομεταφορών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Λάρισα, οι Πολωνοί Επιτελείς επωφελήθηκαν από τις επιχειρησιακές εμπειρίες και τα διδάγματα που αποκομίσθηκαν από την Στρατιωτική Επιχείρηση της ΕΕ. Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ομολόγους τους και να ανταλλάξουν ιδέες για σύγχρονες επιχειρησιακές διαδικασίες που εφαρμόσθηκαν από το Στρατηγείο της Λάρισας, για την υιοθέτηση και εφαρμογή τους σε τυχόν μελλοντικές επιχειρήσεις, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Αν είναι η Πατρίδα μου αχαμνά...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ για την Ελλάδα και τους Έλληνες όσοι υποστηρίζαμε ότι μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν επικίνδυνη, επαληθευόμαστε μέρα με τη μέρα παρόλο που δεν έκανε τίποτε από αυτά που υποσχέθηκε. Αν και δικαιωμένοι, παρακολουθούμε τις εξελίξεις με σοβαρότητα και έντονο προβληματισμό για την επόμενη μέρα. Η οικονομική κατάσταση της χώρας συνεχώς επιδεινώνεται. Σε λίγες ημέρες πιθανόν να έχουμε το πρώτο πιστωτικό γεγονός. Δεν υπάρχει χώρος για πολιτικά παιχνίδια. Ήρθε η ώρα για σημαντικές αποφάσεις. 
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ήρθε η ώρα της εθνικής συνεννόησης. Ο λαός απαιτεί ν' αφήσουν ΟΛΟΙ τους κατά μέρος τυχόν διαφωνίες και μικροκομματικά παιχνίδια και να αναζητήσουν αυτό που μας ενώνει, που δε είναι τίποτε άλλο από την σωτηρία της Ελλάδος. Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε λεπτό καθυστέρησης. Οι εθνικοί κίνδυνοι ελλοχεύουν. Περιμένουν στη γωνία. Η ιστορία μας το έχει δείξει αλλά και αποδείξει. 
Η πρωτοβουλία ανήκει στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Ας αφήσουν τους εγωισμούς και τους κουτσαβακισμούς.  Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει Κούγκι. Δεν πρέπει να καταστραφεί μόνο και μόνο για να ...«σκοτώσουμε μερικούς Τούρκους». Όσοι νομίζουν ότι οι χώρες ανά τον κόσμο, δεν έχουν προετοιμαστεί για ένα πιθανό GREXIT, πλανώνται πλάνην οικτράν. Σιγά που θα μας το πούνε κιόλας. Αυτοί θα συνέλθουν αργά ή γρήγορα, εμείς όμως; Ο πρωθυπουργός πρέπει να καλέσει άμεσα το Συμβούλιο Αρχηγών των Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τώρα πλέον κατάλαβε, είδε τον πραγματικό κόσμο, διοίκησε, πήρε εξουσία, αντιλήφθηκε ότι η πράξη από τη θεωρία απέχουν παρασάγγας. 
Κι εμείς όμως, ο καθένας μας χωριστά θα πρέπει να ενεργήσουμε με το μυαλό στο καλό της Ελλάδος, στο συμφέρον της Πατρίδος μας. Να τελειώνει το «Δεν πληρώνω» ιδίως από τους έχοντες. Κάποιοι από εμάς το εφαρμόζουν. Έχουν μειώσει δραματικά όλες τις οικογενειακές τους δαπάνες, προκειμένου να είναι σε θέση να πληρώνουν φόρους, στεγαστικά δάνεια, ΕΝΦΙΑ κλπ. Ας γίνει νέο σλόγκαν. «Πληρώνω εφόσον μπορώ». Η χώρα χρειάζεται ρευστότητα. Πρέπει να ανασάνει. Δεν την χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι ΑΝΕΛ, αλλά η ΠΑΤΡΙΔΑ. Κι όπως έλεγε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματα του: «Ναρθεί ένας να μου ειπεί ότι θα πάει ομπρός η πατρίδα, στρέγομαι να μου βγάλει και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια νάχω, στραβός θανά είμαι.»
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Συνταγματάρχης ε.α.

2015-02-25

Το βιογραφικό του νέου Αρχηγού ΓΕΑ Χρ. Βαϊτση

Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης είναι ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Γεννήθηκε στη Λάρισα. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1976 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1980.
Είναι απόφοιτος:
  • του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΚΕΑΤ/ΣΟΤ)
  • του Σχολείου Εκπαιδευτών Εδάφους (ΣΠΑ/ΣΕΕ)
  • της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων (ΣΠΑ/Κ)
  • της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ)
  • του Canadian Forces Command and Staff College (C.F.C.S.C) του Καναδά
  • του Σχολείου Ασφάλειας Πτήσεων (University of Southern California) των ΗΠΑ
  • του Royal College of Defense Studies (RCDS) του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διεθνών Σπουδών (MA of Arts in International Studies) από το Πανεπιστήμιο King's College University του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο....

Το βιογραφικό του νέου Αρχηγού ΓΕΣ Βασίλειου Τελλίδη

Ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης είναι ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού
Ημερομηνία Γεννήσεως 29 Σεπτεμβρίου 1958
Τόπος Γεννήσεως Κοκκινοχώμα Καβάλας
Οικογενειακή Κατάσταση
Έγγαμος με 2 γιούς
Εκπαίδευση
Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) Τάξης 1980 (Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων).
Παρακολούθησε το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ)....

Αποστρατεύθηκαν οι Μανωλάς - Τουρνάς. Παραμένει ο Κωσταράκος

Απόφαση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) της 25/2/15


Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 το ΚΥΣΕΑ υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και αποφάσισε τα εξής:
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ παραμένει ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΣ τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, μέχρι σήμερα Διοικητής της 1ης Στρατιάς.
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ παραμένει ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν.
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΑ τοποθετείται ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαϊτσης, μέχρι σήμερα Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας.
Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ.

Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Πτεράρχου εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ.

To πλήρες υπόμνημα που κατατέθηκε στο ΥΕΘΑ, από την συσταθείσα επιτροπή αποκατάστασης αδικιών των στελεχών των Ε.Δ.

Όπως υπάρχει στο site http://www.apofoitoissas.gr/
Περιμένουμε τα επόμενα βήματα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ μπορείτε να βοηθήσετε;

Στο μέτρο του δυνατού ας βοηθήσουμε κι εμείς!
Ποτέ δεν ξέρεις!

22 Φεβρουαρίου 1821: Η έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως!

Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Πριν από 194 χρόνια, στις 22 Φεβρουαρίου 1821, ξεκίνησε στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες η Ελληνική Επανάσταση, με επικεφαλής τον Αρχηγό της Φιλικής Εταιρίας Αλέξανδρο Υψηλάντη. Ένα μήνα μετά η Επανάσταση κηρύχθηκε και στον Μωριά, την επέτειο της οποίας εορτάζουμε στις 25 Μαρτίου.
ypsilantisΟ Υψηλάντης, φαναριώτικης καταγωγής, με επιτυχημένη στρατιωτική υπηρεσία και σημαντική πολεμική δράση, ήταν ήδη υποστράτηγος του ρωσικού στρατού και έχαιρε της εκτίμησης και εμπιστοσύνης του Τσάρου. Στις 22 Φεβρουαρίου 1821, κάνει την πρώτη του πολεμική πράξη για την επανάσταση, διέρχεται τον ποταμό Προύθο και εισέρχεται στο Ιάσιο. Στις 24 Φεβρουαρίου εξέδωσεπροκήρυξη, το ιδεολογικό μανιφέστο της επανάστασης, που τελείωνε με τη φράση: «Εις τα όπλα λοιπόν φίλοι η Πατρίς Μάς Προσκαλεί!».
Με την προκήρυξη βεβαίωνε τους Έλληνες ότι «μια κραταιά δύναμις»ήταν έτοιμη να βοηθήσει τον αγώνα τους και τους καλούσε να πάρουν τα όπλα υπέρ των Δικαιωμάτων και της ελευθερίας τους, μιμούμενοι τους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς. Πίστευε ο Υψηλάντης ότι η «κραταιά δύναμις» – η Ρωσία – θα συνέδραμε στον αγώνα.
Δυστυχώς όμως ο Τσάρος Αλέξανδρος, ευρισκόμενος σε συνέδριο των ευρωπαϊκών δυνάμεων υπό..

ΥΕΘΑ για ηλικιακά κριτήρια: «Δεν μπορεί να γίνει κάτι γι΄αυτή την κατηγορία των αποστράτων!»

Κατά τη συνάντηση του ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένου με τους προέδρους των Παραρτημάτων Λάρισας των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και Αεροπορίας συζητήθηκε και το θέμα της άρσης των άδικων περικοπών λόγω των ρατσιστικών ηλικιακών κριτηρίων σε συνδυασμό με τον τρόπο αποστρατείας. 
Η απάντηση του κ. Υπουργού ήταν η εξής: Δεν μπορεί να γίνει κάτι γι΄αυτή την κατηγορία των αποστράτων!

2015-02-24

ΕΣΠΕΘ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Η ΕΣΠΕΘ ζητά την συνδρομή όλων μας.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Αγαπητοί Συνάδελφοι, φίλοι και μέλη της ΕΣΠΕΘ.
Το ΔΣ της ΕΣΠΕΘ σας ενημερώνει ότι, εν όψει των επικείμενων εορτών του ΠΑΣΧΑ και προσπαθώντας να χαρίσει χαμόγελο σε συνανθρώπους μας, ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης παιχνιδιών, ρούχων, βιβλίων κλπ προκειμένου να μοιραστούν στην Εκκλησία καθώς και σε Οργανισμούς που φιλοξενούν παιδιά και τα έχουν πραγματική ανάγκη.
Η ΕΣΠΕΘ, σε συνεργασία με τον Δήμο ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ και με τη συμβολή..

Εγκρίθηκε η ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων από το Eurogroup - Επιφυλάξεις Ντράγκι - Λαγκάρντ για την ελληνική λίστα

Εγκρίθηκε η ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων από το Eurogroup
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Μετά από μία ώρα συνομιλιών, οι 19 υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να δώσουν το πράσινο φως στην λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η Αθήνα χθες το βράδυ. Τώρα το αίτημα για παράταση περνάει στα έξι εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών που θα πρέπει να το εγκρίνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η δήλωση μετά την λήξη του  Εurogroup είναι η ακόλουθη: «Tο Eurogroup συζήτησε σήμερα τον πρώτο κατάλογο μεταρρυθμίσεων που παρουσίασαν οι ελληνικές αρχές στη βάση της τρέχουσας συμφωνίας, η οποία θα συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου. Οι θεσμοί μας έδωσαν την πρώτη τους εκτίμηση σύμφωνα με την οποία..

Το «e-mail Βαρουφάκη» με τα μέτρα που προτείνονται και όσα απέρριψαν οι Βρυξέλλες

[Τα κόκκινα σε παρένθεση δεν είναι του άρθρου, αλλά σχολιασμός ή διευκρινήσεις]

Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην ακυρώσει οποιαδήποτε εν εξελίξει ή ολοκληρωμένη ιδιωτικοποίηση και να διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της "ανθρωπιστικής κρίσης" δεν θα έχουν δημοσιονομική επίπτωση, σύμφωνα με έγγραφο που περιέχει τα σχέδια μεταρρύθμισης και του οποίου έλαβε γνώση το πρακτορείο Ρόιτερς.
Η λίστα περιλαμβάνει επίσης δεσμεύσεις για την μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής [αφορολόγητο 12.000 ευρώ;], την αναθεώρηση και έλεγχο των δαπανών σε "κάθε τομέα" των δημοσίων δαπανών.
Περιέχεται επίσης δέσμευση για την ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων και για την αντιμετώπιση "παραθύρων και κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση - σε μια προφανή κίνηση εξεύρεσης συμβιβασμού μεταξύ του δεδηλωμένου στόχου της κυβέρνησης να αποφύγει περαιτέρω μειώσεις συντάξεων [αναφέρεται στις επικουρικές] όπως ζητούσαν προηγουμένως..

Συνάντηση προέδρων ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ Παραρτημάτων Λάρισας με ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένο

Στα πλαίσια της παρουσίας του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Καμμένου στη Λάρισα στις 19 Φεβ. 2015, οι πρόεδροι των ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ / Παραρτημάτων Λάρισας συναντήθηκαν μαζί του και συζήτησαν θέματα που αφορούν τα ε.α. στελέχη των Ε.Δ. 
Αρχικά, μετά τις ευχές για την ανάληψη των καθηκόντων του ΥΕΘΑ, ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό να μας διευκρινίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την απόφαση του ΣΤΕ. Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη δέσμευσή του  ότι θα καταβληθεί προσπάθεια εντός δυο μηνών να εφαρμοστεί πλήρως η απόφαση του ΣΤΕ και οι συντάξεις να επιστρέψουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Για τα αναδρομικά είπε ότι θα δοθούν σε βάθος διετίας. Επισημάνθηκε από την πλευρά μας ότι το πραγματικό αντίκρισμα για τους αποστράτους από την απόφαση του ΣΤΕ είναι από πενιχρό έως αρνητικό καθώς οι δυσβάσταχτες κρατήσεις (φόροι)...

2015-02-23

Ακύρωση ρήτρας μηδενικού ελλείμματος! Πάλι τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας οι χαμένοι;

Δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις δηλώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Στρατούλης. Θα ακυρωθεί η ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος. Πολύ σωστά. Τα λεφτά υπήρχαν αλλά "φαγώθηκαν" με διάφορους τρόπους με ενέργειες ή απραξία κυρίως της Ελληνικής Πολιτείας και δευτερευόντως των συνδικαλιστών. Δεν φταίνε οι ασφαλισμένοι! Τα χρήματα όμως πλέον δεν υπάρχουν. Από που θα τα βρει; Μην ξεχνάμε ότι τα επικουρικά ταμεία χρηματοδοτούνται ανελλιπώς από το κράτος. Δηλαδή από εμάς. Πόσο όμως μειώθηκαν μέχρι σήμερα οι επικουρικές συντάξεις; Λιγότερο από 20%, ανάλογα του ταμείου.
Από εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά. Γιατί τα Μετοχικά μας Ταμεία έχουν υποστεί μειώσεις της τάξεως του 60%; Γιατί εμείς υπέστημεν και νέα μείωση στο ΕΚΟΕΜΣ από 1 Μαρτίου 2015; Γιατί θα πρέπει όλοι μας να χρηματοδοτούμε τα υπόλοιπα ταμεία; Πόσο δίκαιο είναι εμείς, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (εν μέρει) να τηρούμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος από την έναρξη της κρίσης και όλοι οι υπόλοιποι όχι; Γιατί να μην προβλεφθεί κάτι ανάλογο και για εμάς; Γιατί να μην προβλεφθεί μία ετήσια αναλογική χρηματοδότηση και για τα δικά μας ταμεία; Εμείς δεν είμαστε Έλληνες πολίτες; Τα δικά μας χρήματα δεν περικόπηκαν λόγω PSI αλλά και λανθασμένων πολιτικών επιλογών;
Πως μπορεί να γίνει αυτό; Να γίνουν σχετικές αιτιολογημένες προτάσεις από τις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών σε συνεργασία με τα Μετοχικά Ταμεία υπό την επίβλεψη του ΥΠΕΘΑ και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Απόστολος Παπαπαρίσης
Τι ακριβώς είπε ο κ. Στρατούλης

Τι περιλαμβάνει το υπόμνημα της επιτροπής των αποστράτων των ΕΔ για την απόφαση του ΣτΕ και όχι μόνον;

Όπως διαβάσαμε στο blog των αποφοίτων της ΣΣΑΣ, την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, παραδόθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το υπόμνημα 10 σελίδων, μέσω του οποίου αναλύονται διεξοδικά και τεκμηριώνονται νομικά και οικονομικά, τα παρακάτω:
- Η αναγκαιότητα εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ, που δικαίωσε τους Στρατιωτικούς, στο 100% και της επαναφοράς των συντάξεων τους, στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, παράλληλα με την αποκατάσταση του επιδόματος υψηλής ευθύνης, στον διοικητικό βαθμό του Ταξιάρχου.
- Η τεκμηρίωση της τροποποίησης - κατάργησης των ηλικιακών - ρατσιστικών νόμων 4024/2011 και 4002/2011.
- Η τεκμηρίωση της κατάργησης της παρακράτησης 5, 10, 15, 20% του ν.4093/2012, επί της Οικονομικής Ενίσχυσης των ΕΚΟΕΜ και των μερισμάτων των Μετοχικών Ταμείων.
- Η πρόταση κατάργησης της ανωτέρω παρακράτησης και για τις συντάξιμες αποδοχές των αποστράτων.
Γ. Αντωνιάδης, Πρόεδρος ΣΑ/ΣΣΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Φαίνεται ότι έγινε πολύ καλή δουλειά και σε σύντομο χρονικό διάστημα από τους εκπροσώπους των αποστράτων στελεχών των Ε.Δ., που στελέχωσαν την συγκροτηθείσα επιτροπή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη σύνταξη σχεδίου νόμου για το μισθολόγιο. Αναμένουμε λοιπόν τις ενέργειες του κ. ΥΕΘΑ απ' όπου και θα κριθεί η αξιοπιστία των υποσχέσεων που δίνει σε μόνιμη βάση το τελευταίο δίμηνο. Ας θυμηθούμε τι γράφτηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2015 στην παρακάτω ανάρτηση. 

Ποιο το έργο της επιτροπής που συγκροτήθηκε από τον ΥΕΘΑ κ. Καμμένο; Προτάσεις αλλαγής σκοπού!

Αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου στην EUFOR RCA

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015, αντιπροσωπεία Ευρωβουλευτών της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισκέφθηκε τη δύναμη της EUFOR RCA, στη Στρατιωτική Βάση της UCATEX, στο Bangui.
Η αντιπροσωπεία των Ευρωβουλευτών αποτελείτο από την Προεδρεύουσα της Επιτροπής κα Anna Fotyga (Poland, European Conservatives and Reformists), συνοδευόμενη από την κα Bodil Ceballos (Sweden, Greens), τον κο. Gilles Pargneaux (France, Socialists & Democrats) και τον κο Arnaud Danjean (France, Christian Democrats).
Οι εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου, αρχικά συναντήθηκαν με τους επικεφαλής των συμμετεχόντων κρατών στην EUFOR RCA, ενώ ακολούθησε εμπεριστατωμένη παρουσίαση της αποστολής και των δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Δύναμης από το Διοικητή της στο Bangui, Γάλλο Ταξίαρχο Jean-Marc Bacquet.  
Την επίσκεψη των Ευρωβουλευτών στη βάση UCATEX, τίμησε με την παρουσία της, η Υπουργός Εθνικής Άμυνας της..

Οι Τούρκοι ξεσάλωσαν: «Βάφτισαν» την Κύπρο «Νότια Κύπρο» και τα Σκόπια «Μακεδονία»

Συνέβη στην ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Τουρκική πρόκληση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη κατήγγειλε ο ΣΕΓΑΣ.

Σύμφωνα με την καταγγελία στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο οι Τούρκοι διοργανωτές έγραψαν την Κύπρο ως «Νότια Κύπρο» και τη FYROM ως «Μακεδονία». Η καταγγελία από τον ΣΕΓΑΣ υποβλήθηκε στον Βούλγαρο πρόεδρο της Βαλκανικής Ένωσης, ο οποίος «δεσμεύτηκε να λύσει το θέμα και να προχωρήσει στην έκδοση νέων - σωστών αποτελεσμάτων». Η ελληνική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα στείλει έγγραφο και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με την οποία «θα απαιτεί την επιβολή κυρώσεων στην τουρκική ομοσπονδία».
Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ έχει ως εξής: «Τα μέλη της ελληνικής αποστολής διαπίστωσαν με το τέλος των αγώνων και όταν παρέλαβαν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, πως η FYROM αναγραφόταν σε αυτά ως Μακεδονία και η Κύπρος ως Νότια Κύπρος. Αμέσως ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Παναγιώτης Δημάκος διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος στον πρόεδρο της Βαλκανικής Ενωσης, Ντόμπρι Καραμαρίνοφ και ζήτησε την άμεση αποκατάσταση του ζητήματος. Ο Βούλγαρος πρόεδρος δεσμεύτηκε να λύσει το θέμα και να προχωρήσει στην έκδοση νέων- σωστών αποτελεσμάτων. Ο ΣΕΓΑΣ το πρωί της Τρίτης θα αποστείλει εγγράφο στην ABAF, με κοινοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στο οποίο θα ζητάει εξηγήσεις για το περιστατικό και θα απαιτεί την επιβολή κυρώσεων στην τουρκική ομοσπονδία. Η μελλοντική στάση της χώρας μας σε σχέση με την τουρκική ομοσπονδία θα συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ».
http://www.protothema.gr/