papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-05-30

Κωνσταντίνος ΙΑ Δραγάσης Παλαιολόγος

«Τό τήν πόλιν σοί δοῦναι, οὔτ’ ἐμόν ἐστίν, οὔτε ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐνταῦθα, κοίνη γάρ ἡ γνώμη πάντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καί οὔ φεισό-μεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν.» Ἡ ἀπάντηση του Κ. Παλαιολόγου στον Μωάμεθ Β΄ νά παρα-δόσει τήν Πόλιν .
«Ἑάλω ἡ Πόλις», Τρίτη 29 Μαΐου 1453. Ο τελευταίος Έλληνας αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Δραγάσης Παλαιολόγος, πολέμησε γενναία και έπεσε ηρωικά, στην πύλη του Ρωμανού. Η άλωση της Κωνσταντινουπόλεως ξεπέρασε τα γεγονότα και τους αριθμούς, αποκτώντας διαχρονικά χαρακτηριστικά φυσικού φαινομένου. Κάθε λαός έχει ανάγκη από την αίσθηση του μεγαλείου, αλλά και από την ενθάρρυνση για την αντιμετώπιση του μοιραίου. Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, είναι οι δύο μορφές οι οποίοι διαχρονικά έχουν σφραγίσει ανεξίτηλα τον ψυχισμό των Ελλήνων.
Η Παρακμή

Τι υπέγραψε ο Χαρδούβελης και τι ο Βαρουφάκης;

Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει κατά καιρούς αν υπέγραψε κάποια συμφωνία η νέα συγκυβέρνηση, τι ακριβώς υπέγραψε, ποιος το υπέγραψε και με τι όρους το υπέγραψε, παρατίθενται στη συνέχεια τα πλήρη αγγλικά κείμενα των δύο τελευταίων τροποποιήσεων - παρατάσεων της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης. 
Της 19ης Δεκεμβρίου 2014 που υπογράφηκε από Klaus Regling (EFSF) και Christophe Frankel (EFSF), από Ελλάδα Γκίκας Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ), από ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, από Ελληνικό FSF (ΤΧΣ) Αναστασία Σακελαρίου και Γεώργιος Κουτσός. Της 27ης Φεβρουαρίου 2015 οι ίδιοι πλην του ΥΠΟΙΚ που υπέγραψε ο Γιάννης Βαρουφάκης. Η πρώτη εγκρίθηκε από τη Βουλή, ανώ η δεύτερη δεν ήρθε καν στη Βουλή. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παράγραφο 6 της τρίτης τροποποίησης [ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ] αναγράφεται ρητώς ότι και αυτή αλλά και όσες μη συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, ενώ τα συμβαλλόμενα μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διαφορά που μπορεί να προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας τρίτης τροποποίησης της σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου. Τέλος, αναγράφεται ότι η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδα και το Ελληνικό ΤΧΣ παραιτούνται αμετάκλητα και άνευ όρων από οιαδήποτε ασυλία. Ακολουθούν τα δύο κείμενα.

Σοκ με το όριο αυθημερόν μετακίνησης Έκτος Έδρας. Ανεβαίνει από 40 χλμ σε 160 χλμ για να καταβληθεί η αποζημίωση!

Σχέδιο Νόμου τέθηκε, την 28 Μαΐου 2015, σε δημόσια διαβούλευση στο opengov που αφορά δαπάνες μετακινούμενων εντός & εκτός επικράτειας των Δημοσίων υπαλλήλων και επηρεάζει με το άρθρο 15 και τις μετακινήσεις των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ. Ενδεικτικά ένα σημείο του Σχεδίου Νόμου είναι η αύξηση του ορίου για την αυθημερόν μετακίνηση. Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα η ημερήσια αποζημίωση για αυθημερόν μετακίνηση καταβάλλονταν στο δημοσίους υπαλλήλους όταν η μετακίνηση ήταν άνω των 40χλμ και στους Στρατιωτικούς όταν η μετακίνηση ήταν άνω των 60χλμ. Με το Σχέδιο Νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση το όριο αλλάζει και για να καταβληθεί η αποζημίωση θα πρέπει η αυθημερόν μετακίνηση να είναι άνω των 160χλμ!!! (Δείτε εδώ το άρθρο 11 του νέου Σχεδίου

Ήσυχος και ενδιαφέρον για τα Ηλικιακά Κριτήρια

Διαβάσαμε [ΕΔΩ] ότι ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Ήσυχος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τα ηλικιακά κριτήρια καθώς επισημάνθηκε από την πλευρά του προεδρείου του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΑ η διάκριση των αποστράτων με βάση την αποστρατεία τους (αίτηση ή πρωτοβουλία της υπηρεσίας).
Προτείνεται στο Τοπικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας μεταξύ άλλων να υποβάλουν στον κ. ΑΝΥΕΘΑ και την ερώτηση στη Βουλή των βουλευτών Δρίτσα, Λαφαζάνη, Μουλόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ) και των βουλευτών Καμμένου, Στυλιανίδη (ΝΔ), που υποβλήθηκαν στη Βουλή το 2011 και παρατίθεται παρακάτω:

Απάντηση στο άρθρο «Τα Μυστικά του Εχίνου» του δημοσιογράφο κ. Ν. Μελέτη στο ΕΘΝΟΣ.gr

Αγαπητέ Κύριε Μελέτη,
1. Σας αποστέλλουμε τα συνημμένα ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (5ο και 6ο), που εκδώσαμε για την ΠΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ σε δημοσιογραφικά ολισθήματα συναδέλφων σας, που «συμπτωματικά» σχολίασαν το ίδιο θέμα, όπως και το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ιερά Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, που επισφράγισε τις δραστηριότητές μας.
2. Εσείς βέβαια με τη σειρά σας  στο δικό σας άρθρο (το επισυνάπτουμε), που το χαρακτηρίζει η παντελής άγνοια για το θέμα, αφού  προφανώς στηρίχτηκε σε  αναξιόπιστο τοπικό «αναμεταδότη», προβήκατε σε ακόμα  χειρότερη μορφή δημοσιογραφίας, ήτοι κιτρινισμός και παραπληροφόρηση (δηλ γράφετε ότι σας «βολεύει» ή ότι «σας  κατέβει»),ενώ κάνετε και απαράδεκτους αστήριχτους χαρακτηρισμούς: «....άλλα κίνητρα και ότι ενδεχομένως να είμαστε ακροδεξιοί, οπαδοί των  ΑΝΕΛ ή της Χρυσσής Αυγής»!!!!!. 
3. Την τελευταία «εντός εισαγωγικών», παράγραφο ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ. (σσ: Η Πολιτική ή η επίκληση Πολιτικών απόψεων  είναι έξω από την κοινή μας δραστηριότητα και από τους 8 αναδόχους Συλλόγους/ Ενώσεις. Το σχετικό πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης & Περιθεωρίου.)
4. Τέλος σας προσκαλούμε, όπως και όλους τους Έλληνες, σε κάποιον από τους «Εκκλησιασμούς σε

2015-05-29

Ο Έλληνας καθηγητής που άλλαξε την Ιστορία! - ΗΤΑΝ Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ

Γράφει ο Δημήτρης Βάλλας
Η εφεύρεση του κυριολεκτικά ανέτρεψε τον ρου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της ίδιας της Ιστορίας και αποτέλεσε μετά την ατομική βόμβα το πιο αποτελεσματικό όπλο του πολέμου στα χέρια των Συμμάχων. Πρόκειται για το ραντάρ που ουσιαστικά εξουδετέρωσε τον υποβρύχιο πόλεμο των Γερμανών και που πίσω από την εφεύρεση του κρύβεται ένας μεγάλος Έλληνας επιστήμονας  ο καθηγητής τότε της Φυσικής Παύλος Σαντορίνης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: greecehomejob.com το όνομα της νέας απάτης

Όμορφο απόγευμα Τρίτης να με βρίσκει στο σπίτι δουλεύοντας. Το mail ξαφνικά ηχεί και με καλεί να εργαστώ εν ονόματι μιας εταιρείας με ηλεκτρονική διεύθυνση Rusty@ greecehomejob.com (ή Mario@greecehomejob.com). Χωρίς να χάσω χρόνο αναζητώ την εταιρεία φάντασμα στο διαδίκτυο χωρίς κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Το περίεργο αυτό ηλεκτρονικό μήνυμα αποστάλθηκε από την ίδια μου την διεύθυνση, και με παρότρυνε να επικοινωνήσω μαζί με τους υπεύθυνους ώστε να μου παραχωρηθεί θέση εργασίας, χωρίς να έχω ζητήσει κάτι τέτοιο. Με αφορμή αυτό το ύποπτο μήνυμα σας ενημερώνω πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε τέτοιου είδους ειδοποιήσεις οι οποίες πατάνε στο πόνο του σύγχρονου Έλληνα για εργασία. Αν λοιπόν λάβετε οποιοδήποτε μήνυμα με την παραπάνω διεύθυνση Rusty@greecehomejob.com μην επιχειρήσετε να απαντήσετε καθώς ενδέχεται να σας ζητηθεί τηλέφωνο και να μπλέξετε σε περιπέτειες και οικονομικές απώλειες. Επίσης αγνοείστε τον οποιοδήποτε σύνδεσμο περιέχει αρχεία από άγνωστο καθώς κατά μεγάλο ποσοστό το περιεχόμενο ενδέχεται να είναι «μολυσμένο». Παρακάτω παραθέτω το μήνυμα που μου αποστάλθηκε. «Καλημέρα! Μας άρεσε το βιογραφικό σημείωμα σας και αποφασίσαμε ότι ενδιαφέρεστε να δουλέψετε στην εταιρεία μας. Η εταιρεία μας ειδικεύεται στις συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Δουλεύουμε σε πολλές χώρες σ’όλο τον κόσμο, έχουμε τους πελάτες στην Ελλάδα. Λόγω της αύξησης του πελατολογίου μας θέλουμε να προσλάβουμε τους περιφερειακούς διαχειριστές. Μπορείτε να δουλεύετε βάση της μερικής ή της πλήρης απασχόλησης. Η αμοιβή κυμαίνεται από 1000 έως 3000 ευρώ τον μήνα. Αγγλική γλώσσα – ένα must! Αν σας ενδιαφέρει η πρότασή μας παρακαλώ γράψτε μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Rusty@ greecehomejob.com και θα σας στείλουμε πιο αναλυτικές πληροφορίες. Μετά τιμής, HR Manager» Πηγή: http://www.jimavridis.com/

2015-05-28

ΣΑΣ, ΣΑΣΥΔΑ, ΣΑΙΡ, ΠΑ.ΣΟΙ.ΠΑ με κοινό δελτίο τύπου: "Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην προτεινόμενη τροποποίηση της ΚΥΑ

Με κοινό δελτίο τύπου οι ΣΑΣ, ΣΑΣΥΔΑ, ΣΑΙΡ, ΠΑ.ΣΟΙ.ΠΑ δηλώνουν ότι είναι κάθετα αντίθετοι στην προσπάθεια τροποποίησης διατάξεων επί θεμάτων εκλογής των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας. Ακολουθεί το Δ.Τ.

ΜΤΑ: Μείωση Μερισμάτων λόγω νόμου 4307/2014 σε 1.410 μερισματούχους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

1. Από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας ανακοινώνεται ότι, μετά την αναπροσαρμογή – αύξηση, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 2 του Νόμου 4307/2014 (ΦΕΚ 246/Α’/15-11-2014) των Βασικών Μισθών των στρατιωτικών αναδρομικά από 1-8-2012, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, κατά την υπ’ αριθμ.14/14-5-2015 συνεδρίασή του, στο πλαίσιο εφαρμογής της κείμενης Νομοθεσίας, ενέκρινε την επιβολή συμπληρωματικών ποσών κρατήσεων για Τρίμηνη Διαφορά Προαγωγής, Διαφορά Γάμου και Αναγνώριση Χρόνου Υπηρεσίας, κατά περίπτωση, σε 1.410 μερισματούχους που εξήλθαν των τάξεων της Πολεμικής Αεροπορίας μετά την 1-8-2012 και οι οποίοι κατά τη διαδικασία της μερισματοδότησής τους είχαν υποβληθεί, κατά περίπτωση, στις παραπάνω κρατήσεις υπολογισμένες επί τη βάσει των ποσών των Βασικών Μισθών που ίσχυαν πριν την ψήφιση του προαναφερθέντος Νόμου.
2. Σύμφωνα με την ανωτέρω Απόφαση Δ.Σ./Μ.Τ.Α., η τακτοποίηση της είσπραξης των κρατήσεων αυτών θα γίνει μέσω παρακράτησης από το μέρισμα ενός εκάστου εκ των υπόψη (1.410) μερισματούχων, αρχής γενομένης από την πληρωμή μερίσματος Ιουλίου 2015, σταδιακά (ανάλογα με την επεξεργασία των επί μέρους στοιχείων για τον καθένα ξεχωριστά) και ως εξής: α. Για ποσά συνολικών κρατήσεων μέχρι πενήντα ευρώ (50,00 €), η παρακράτηση θα γίνει εφάπαξ. β. Για ποσά συνολικών κρατήσεων μέχρι εκατό ευρώ (100,00 €), η παρακράτηση θα γίνει σε δύο (2) μηνιαίες δόσεις. γ. Για ποσά συνολικών κρατήσεων μέχρι διακόσια ευρώ (200,00 €), η παρακράτηση θα γίνει σε τέσσερις (4) μηνιαίες δόσεις. δ. Για ποσά συνολικών κρατήσεων μέχρι τριακόσια ευρώ (300,00 €), η παρακράτηση θα γίνει σε πέντε (5) μηνιαίες δόσεις. ε. Για ποσά συνολικών κρατήσεων μεγαλύτερα των τριακοσίων ευρώ (300,00 €), η παρακράτηση θα γίνει σε έξι (6) μηνιαίες δόσεις. Αν υπάρξουν περιπτώσεις κατά τις οποίες το καταβαλλόμενο μέρισμα δεν επαρκεί για την εξόφληση των επιβαλλόμενων κρατήσεων κατά τον παραπάνω αριθμό μηνιαίων δόσεων, η εξόφληση θα γίνει σε μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.
3. Για την ως άνω επιβολή συμπληρωματικών κρατήσεων δεν θα αποσταλούν ατομικές ενημερωτικές επιστολές. Η σχετική ενημέρωση των υπόψη μερισματούχων θα πραγματοποιείται μέσω των μηνιαίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων του μερίσματός τους (στήλη «οφειλές προϋπηρεσίας»), στην ιστοσελίδα της Π.Α., όπου εμφανίζεται η τρέχουσα κάθε φορά δόση και το υπόλοιπο.
Ασμχος (Ο) Παρθένιος Δόντσιος / Γενικός Διευθυντής

ΣΧΟΛΙΟ: Προφανώς είναι η απάντηση που δεν δόθηκε ποτέ από το ΜΤΣ στην ερώτηση μας «Τι συμβαίνει και πάλι με το μέρισμα του ΜΤΣ;»

Πολύ όμορφες φωτογραφίες από την εκπαίδευση νεοσυλλέκτων στη Σάμο

6
C:\Users\ypasp\Desktop\ΕΜΒΛΗΜΑ CW 110 PM\u03A3u03A7u0395u0394u0399u039F---110-CW.gif
Ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες από το Σχολείο Προχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην ΠΕ ΑΣΔΕΝ {ΣΠΕΝ 79 ΑΔΤΕ} - (veteranos.gr)

Πολιτιστικό Καλοκαίρι από την 110 ΠΜ {6-20 Ιουνίου 2015}

Τι συμβαίνει και πάλι με το μέρισμα του ΜΤΣ;

Συνάδελφοι τηλεφωνικώς ενημερώνουν ότι τους κατατέθηκε χωρίς εμφανή λόγο αρκετά μικρότερο μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού από αυτό που τους κατατέθηκε τον προηγούμενο μήνα. Από μικρό δειγματοληπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι αυτό συνέβη σε μικρό αριθμό συναδέλφων. Στοιχειώδης ευαισθησία πάντως θα επέβαλε στο ΜΤΣ να είχε προβεί στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι. Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες το ΜΤΣ έχει επιβάλει "σιγήν ασυρμάτου". Λυπάμαι που το γράφω αλλά, μας έχει γραμμένους... Δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί από 1/1/2015 διαδικτυακώς μηνιαίο αναλυτικό φύλλο, δεν το έπραξε, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί. Ρωτάμε κατ' επανάληψη γιατί η χορήγηση - κατάθεση του ΒΟΕΑ καθυστερεί επί πεντάμηνο και ουδείς αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει τα παιδιά των συναδέλφων που οφείλεται αυτό. Καλούνται η ΕΑΑΣ, η ΠΟΣ κλπ να αναλάβουν πρωτοβουλίες...

2015-05-27

Συμμετοχή Δκτη 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και Αρχηγού ΑΤΑ στον ποδοσφαιρικό αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό στη Λάρισα.

Την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας, διοργανώθηκε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου, μεταξύ της Εθνικής Ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και της μικτής ομάδας Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών του Νομού Λάρισας, ενισχυμένη και από παλαίμαχους παίκτες της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας (ΑΕΛ). Με την Εθνική Ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων αγωνίστηκαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Ιωάννης Ηλιόπουλος και ο Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ευκαιρία για γκολ. Τον αγώνα παρακολούθησε ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Ήσυχος ο οποίος έκανε και την απονομή. Επίσης παρευρέθηκαν Ολυμπιονίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές. espeth.gr

Τα άχρηστα στρατόπεδα και… ο Δράμαλης!

Δρ Ιωάννης Παρίσης (*) 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προχωρά σε κλείσιμο κάποιων περιφερειακών στρατοπέδων – κέντρων εκπαιδεύσεως, που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ). Το θέμα είναι παλιό, έχουν κατά καιρούς γίνει κάποιες προσπάθειες χωρίς όμως να έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ουσιαστικά.
Πρόκειται για ένα ζήτημα σοβαρό στο οποίο ας ελπίσουμε ότι τη φορά αυτή θα δοθεί μια οριστική λύση. Διότι η αναγκαιότητα και η θέση μονάδων και στρατοπέδων θα πρέπει να καθορίζεται με βάση την εκτίμηση της απειλής και τα αντίστοιχα σχέδια. Αυτά τα γνωρίζουν μόνο η στρατιωτική ηγεσία και οι αρμόδιοι επιτελείς και όχι φυσικά οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι εμπορικών συλλόγων.
Είναι γεγονός ότι, εδώ και δεκαετίες ο ΕΣ – για το Ναυτικό και την Αεροπορία δεν υπάρχει ανάλογο πρόβλημα – αντιμετωπίζει «παρεμβάσεις» στη διάταξή του, που οφείλονται σε πολιτικά και τοπικά οικονομικά συμφέροντα. Η μεγάλη διασπορά του και η διατήρηση μη αναγκαίων σχηματισμών, μονάδων και στρατοπέδων είναι ένα πρόβλημα που είχε από

Νέα πρόκληση με αμφισβήτηση των συνόρων από τον Αλβανό Πρωθυπουργό

«Δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, η προσπάθεια να βρούμε κοινή γλώσσα και να επιλύσουμε ένα ζήτημα εθνικού συμφέροντος, όπως είναι τα θαλάσσια σύνορα», δήλωσε το απόγευμα ο Αλβανός Πρωθυπουργός εγείροντας για ακόμη μία φορά ζήτημα αμφισβήτησης των συνόρων. Ο Έντι Ράμα, απαντώντας σε ερώτηση για το αίτημα των Τιράνων προς την Αθήνα να τροποποιηθεί το πρόγραμμα της Ελλάδας για την έρευνα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας είπε ότι «δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε το εθνικό

Βατερλώ των τουρκοφρόνων στην Κομοτηνή από τους Πομάκους - Μεγάλη ήττα του τουρκικού ρατσισμού στη FUEN

Έκπληκτοι οι ευρωπαίοι σύνεδροι 
Πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή από τις 14 έως 17 Μαΐου 2015, εν μέσω των εορτασμών της απελευθέρωσης της πόλης (14 Μαΐου 1920), η ετήσια συνέλευση της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (Federal Union of European Nationalities - FUEN), όπου μετέχουν περισσότερες από τριάντα μειονότητες από την Ευρώπη. Το γεγονός ότι η FUEN υιοθετούσε μέχρι τώρα, ακρίτως, τις τουρκικές θέσεις, καθώς οι εγγεγραμμένοι σε αυτήν τουρκόφωνοι σύλλογοι εκ Θράκης επέβαλαν χωρίς αντίλογο τις θέσεις τους, καθώς και το γεγονός ότι οι τουρκόφρονες πανηγύριζαν εκ προοιμίου για την επιτυχία τους να πραγματοποιηθεί το συνέδριο στην Κομοτηνή, επιλέγοντας προκλητικά την ημερομηνία απελευθέρωσης της πόλης, είχαν δημιουργήσει μεγάλη ένταση τοπικά, αλλά και στο πανελλήνιο. Όλα έδειχναν μαύρα και άραχνα ... ώσπου, εμφανίσθηκαν στον ορίζοντα

2015-05-26

Τι είπε ο ΑΝΥΕΘΑ για απόφαση ΣτΕ και ηλικιακά κριτήρια στην ΕΑΑΑ Λάρισας

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στα πλαίσια της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Ήσυχου στη Λάρισα, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας, Σγος ε.α. Κ. Λιούτας και το μέλος του ΔΣ Επγος ε.α. Θ. Τασούλης συναντήθηκαν μαζί του προκειμένου να του θέσουν θέματα ενδιαφέροντος των μελών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η υλοποίηση της απόφασης του ΣΤΕ, τα ηλικιακά κριτήρια και η κατάσταση του ΜΤΑ.
Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι:
α. Για την απόφαση του ΣΤΕ, βούληση της Κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις άδικες περικοπές των συντάξεων.
β. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τα ηλικιακά κριτήρια καθώς επισημάνθηκε από την πλευρά μας η διάκριση των αποστράτων με βάση την αποστρατεία τους (αίτηση ή πρωτοβουλία της υπηρεσίας).
Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ/Παραρτήματος Λάρισας δεν παρέστη στη συνάντηση καθώς βρισκόταν σε έκτακτη οικογενειακή υποχρέωση εκτός Λάρισας.

2015-05-25

Κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας στη Γερμανία με εποπτεία Ερντογάν

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Γερμανίας άσκησε δίωξη κατά δύο Τούρκων και ενός Γερμανού με την κατηγορία της κατασκοπίας υπέρ της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν οι δύο Τούρκοι και ο ένας, τουρκικής καταγωγής Γερμανός, συγκέντρωναν πληροφορίες για Κούρδους που καταφέρονταν κατά της Τουρκίας, αλλά και για όσους μιλούσαν κατά του τουρκικού καθεστώτος.
Οι πληροφορίες που συνέλεξαν, μεταξύ του Φεβρουαρίου του 2013 και του Δεκεμβρίου του 2014, στάλθηκαν στην ΜΙΤ. Ο θεωρούμενος ως επικεφαλής της ομάδας Μεχμέτ Ταχά, κρατείται από τις 17 Δεκεμβρίου 2014. Οι άλλοι δύο είχαν συλληφθεί αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι περιμένοντας δικάσιμο.
Η ομάδα δρούσε υπό την επίβλεψη του γραφείου του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρακολουθεί κάθε αντίπαλο του, περιλαμβανομένων και των μελών του ΡΚΚ. Ο Ταχά θεωρείται στέλεχος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος ΑΚΡ και άνθρωπος του Ερντογάν.
Η Άγκυρα αρνείται φυσικά κάθε εμπλοκή, κατηγορώντας το ΡΚΚ για την «συνωμοσία».
www.defence-point.gr

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Διοικητού της ΑΣΔΥΣ στο ΚΕΤΧ


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αντγου Δημητρίου Μπαλαφούτη (ΣΣΕ-82) Δκτου ΑΣΔΥΣ στο ΚΕΤΧ στις 20/5/2015

Για «Εθνική Ταπείνωση και Καταστροφή » κάνει λόγο ο Μητροπολίτης Κονίτσης

«Ο Παπαφλέσσας της Ηπείρου   ο Mητροπολίτης Κονίτσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου «Η Χώρα και η Βόρειος Ήπειρος κινδυνεύουν». «Πολλές φορές έχω τονίσει, ότι οι Αλβανοί φέρονται με ιταμότητα και θρασύτητα απέναντι στην Ελλάδα. Κι’ αυτό το αποδείκνυαν αλλεπάλληλα γεγονότα, που αφορούσαν στην Ελληνική Εθνική Κοινότητα της Βορείου Ηπείρου. Τώρα, όμως, όπως έγραψε με πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους ημερήσια γιαννιώτικη εφημερίδα, έγκυρη και με ευρύτατη κυκλοφορία (Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015), «κάθε όριο έχει ξεπεράσει το θράσος της αλβανικής πλευράς προς την Ελλάδα, αφού μετά το θέμα με την υφαλοκρηπίδα που … επινόησε, αντιδρώντας ουσιαστικά στις έρευνες που θα κάνει η Χώρα μας για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, τα Τίρανα, μέσω διαβήματος, ζήτησαν και τους χάρτες χερσαίων ερευνών για υδρογονάνθρακες, που θα γίνουν στην Ήπειρο, εγείροντας επί της ουσίας θέμα συνόρων».

2015-05-24

Πώς μαθαίνουν οι Ιάπωνες μαθητές να σέβονται το σχολείο τους (βίντεο)

Το υποχρεωτικό μάθημα Soji No Jikan: Στην Ιαπωνία υπάρχει ένα μάθημα που όλα τα παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων είναι υποχρεωμένα να παρακολουθήσουν: το Soji No Jikan. Το Soji No Jikan δηλ. Η ώρα της καθαριότηταςείναι ένα διάστημα 15 λεπτών στο οποίο οι μαθητές καθαρίζουν τις αίθουσες διδασκαλίας. Και να πώς έχει το πρόγραμμα: αφού οι μαθητές φάνε το γεύμα τους, έχουν 30 λεπτά ελεύθερα για να παίξουν. Όταν τελειώσει αυτός ο χρόνος ακούγεται μία συγκεκριμένη μουσική από τα μεγάφωνα του σχολείου και όλα τα παιδιά αναγνωρίζουν ότι ξεκινά ο χρόνος του Soji No Jikan, συνήθως 1:30 – 1:45 μ.μ. Συγκεντρώνονται λοιπόν, στις ομάδες τους και στις αίθουσες

Διαφορά ποσού στη Βεβαίωση Αποδοχών με την καταβληθείσα μισθοδοσία στην τράπεζα και απορίες για Αναδρομικά.

Του Προέδρου της ΕΣΠΕΘ Λοχαγού (Ο) Ηλία Νατσιούλα
Κατόπιν αποριών συναδέλφων-μελών μας για τη διαφορά που βλέπουν στο πληρωτέο ποσό που έλαβαν στην τράπεζα με το καθαρό ποσό της Βεβαίωσης αποδοχών έτους 2014, υπενθυμίζεται ότι το Καθαρό ποσό της Βεβαίωσης αποδοχών είναι το άθροισμα του πληρωτέου ποσού + Παρακρατηθ Φόρος + Κράτηση για Συγγράμματα + Εισφορά Αλληλ Αρθρου 29 + Δάνεια + Κράτηση ΑΟΟΑ.

Πληρωτέο ποσό στην Τράπεζα                    *******

Video Ντουκουμέντο! Η Νυχτερινή Αστραπή μέσα απο τις Θερμικές Κάμερες των Αρμάτων και των Ε/Π Απάτσι!

Δείτε το καταιγισμό των Πυρών μέσα από τις θερμικές κάμερες των Αρμάτων  και των Απάτσι να εκτελούν τις Βολές κατά την Νυχτερινή Άσκηση Αστραπή 2015 που διεξήχθη στο Βόρειο Έβρο και στο Πεδίο Ασκήσεων "ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ"! Δείτε την εκτόξευση πυρών από τα Επιθετικά Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού τα καμάρια μας τα Απάτσι καταγεγραμμένα από την κάμερες των Χειριστών μας! Είναι τα ελικόπτερα αυτά που θα γύρουν την πλάστιγγα της Νίκης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Πεδίο της Μάχης! Ο Συγχρονισμός Αρμάτων και Ελικοπτέρων αλλά και η  ευθυβολία των πυρών δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο το θα συμβεί στο Ποτάμι  αν κάποιος κάνει την κουτουράδα να το περάσει! Σίγουρα το Γενικό Επιτελείο Στρατού δικαιούται να υπερηφανεύεται και όχι άδικα… Δείτε το video και καμαρώστε τα Παιδιά της Ελλάδας σε ένα video Ντοκουμέντο! veteranos.gr

Κοινωνικός Τουρισμός 2015: Ιούλιο οι αιτήσεις για τους δικαιούχους


Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ φέτος έχουν δικαίωμα να κάνουν διακοπές το διάστημα από την 1η Οκτωβρίου 2015 μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 2016. Από 1η Οκτωβρίου 2015 μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 2016 θα έχουν την δυνατότητα οι δικαιούχοι να κάνουν διακοπές με τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΑΕΔ για το 2015 -2016. Οι δικαιούχοι φέτος θα ανέλθουν στους 150.000 αυξημένοι κατά 20.000 που ήταν πέρσι σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr Συγκεκριμένα και τον επόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΑΕΔ όπου θα διαθέσει σε 150.000 ωφελούμενους την Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε ανέργους και εργαζόμενους αλλά και στις οικογένειές τους. Το πρόγραμμα θα ξεκινάει από την 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο ενώ οι ανακοινώσεις απο την Διοίκηση του ΟΑΕΔ θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Τα κριτήρια συμμετοχής αναμένεται να είναι τα ίδια με πέρσι αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Ιουλίου και θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά Οι αιτήσεις δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015 - 2016 του ΟΑΕΔ θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο. Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις ενώ σύμφωνα με τα περσινά κριτήρια δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2014 είτε άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ Για την επιλογή στο πρόγραμμα εφαρμόζεται αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού. Να υπενθυμίσουμε ότι το περσινό πρόγραμμα είναι ακόμη σε εξέλιξη και κλείνει στις 30/09/2015.

Κλείνουν τα «παράθυρα» για πρόωρες συντάξεις


Μέτρα στο ασφαλιστικό σύστημα, κατά κύματα, προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός, που παρουσιάστηκε στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών και να προχωρήσει η χρηματοδότηση της χώρας. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση έχει καταλήξει στη λήψη μέτρων σε δύο φάσεις: εντός του Ιουνίου για το ζήτημα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ενώ το φθινόπωρο προτίθεται να ανοίξει νέο κύκλο διαλόγου για το Ασφαλιστικό προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τη δημοσιονομική βιωσιμότητα του συστήματος, που ταλαιπωρείται από υψηλά ταμειακά ελλείμματα. Ο νέος χάρτης του Ασφαλιστικού βρίσκεται, εν πολλοίς, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-δανειστών, με τους δεύτερους να επιμένουν στην υιοθέτηση νέων επώδυνων μέτρων και την ελληνική πλευρά να προσπαθεί να μετριάσει τις κοινωνικές επιπτώσεις των τελικών αποφάσεων. Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η θέσπιση οικονομικών αντικινήτρων για όσους εξέρχονται της εργασίας πριν από το 62ο έτος,η περικοπή των «υψηλών» επικουρικών συντάξεων, ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων συντάξεων, αλλά και ο επανασχεδιασμός του ασφαλιστικού συστήματος, με εξοικονομήσεις πόρων μέσω της οργανωτικής ανασυγκρότησης και των ενοποιήσεων των ασφαλιστικών ταμείων, είναι ορισμένες από τις προτάσεις που συζητούνται στο Brussels Group (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ). 

Απορρίφθηκε η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας

Με 95 ψήφους κατά και 75 υπέρ απερρίφθη η τροπολογία Λαφαζάνη - Ρινάλντι. Στο κείμενο, που είχε καταθέσει η Αριστερή Πλατφόρμα, αναφερόταν: «Η κυβέρνηση, εφόσον οι "θεσμοί' συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα "πνίξει' τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της».
Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/589831/egkrithike-kata-pleiopsifia-to-keimeno-apofasi-tis-ke-toy-syriza#ixzz3b56BQ0nX

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, παρέστη στο Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων, που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο των Λ.Ο.Κ. στο Καβούρι Βουλιαγμένης. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ  κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων. Ακολουθούν φωτογραφίες...

2015-05-22

Η Επιχείρηση Ultra και η Μάχη της Κρήτης

«Στόν πόλεμο ἡ ἀβεβαιότητα ἀποτελεῖ τόν κανόνα»
Το πρωί της 2ας Μαΐου 1941, 2.300 άνδρες της 7ης Γερμανικής Μεραρχίας Αλεξιπτωτιστών προσγειωνόντουσαν στις περιοχές του Μάλεμε, της Σούδας, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου. Η αποστολή τους ήταν, η κατάληψη των αεροδρομίων και των λιμένων που υπήρχαν στις περιοχές αυτές. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι μονάδες αυτές είχαν υποστεί 80% απώλειες. Ο Νεοζηλανδός Υποστράτηγος Freyberg, υπεύθυνος για την άμυνα της νήσου, είχε πληροφορηθεί το γερμανικό σχέδιο επιχειρήσεων. Στον τομέα του Μάλεμε οι Γερμανοί κατόρθωσαν να καταλάβουν το ύψωμα 107 που δεσπόζει του αεροδρομίου, ενέργεια η οποία έκρινε τελικά την μάχη της Κρήτης.
Η Γέννηση της Επιχειρήσεως ULTRA 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ - Καραλαριώτου: Αφού έχουμε λεφτά, ας τελειώσουμε το έργο

Φωτογραφία από Press-A.gr
Μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 19 Μαΐου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο εγώ, όσο και η παράταξή μου, στηρίξαμε την πρόταση, όσον αφορά την μεταφορά μέρους των διαθέσιμων του Δήμου Λαρισαίων στην ΤτΕ, αφενός μεν, γιατί με τον τρόπο αυτό θελήσαμε να στείλουμε μήνυμα στήριξης της εθνικής διαπραγματευτικής θέσης της χώρας -με προϋπόθεση βεβαίως την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την ευρωζώνη, και αφετέρου, να καταδείξουμε πως στα σοβαρά θα πρέπει να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων, σε όποιο θεσμικό επίπεδο κι αν αυτές λειτουργούν.

Μία εικόνα και πολλά αναπάντητα ερωτήματα προς προβληματισμό, από την επίσκεψη του Έλληνα ΥΕΘΑ στο Αμερικάνικο Πεντάγωνο

Μια πράξη και μια εικόνα που θα πρέπει να προβληματίσει σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο. Ως Έλληνας πολίτης θεωρώ υποτιμητική τη στάση των ΗΠΑ προς τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Την ίδια περίπου ώρα που στο Πεντάγωνο ο κ. Καμμένος γινόταν δεκτός από την Αμερικανίδα Υφυπουργό Αμύνης κυρία Γιορνμάουθ, με την οποία είχε συνάντηση και συνομιλίες διάρκειας μιας ώρας, ο Αμερικανός Αναπληρωτής ΥΠΑΜ Μπομπ Ουόρκ υποδεχόταν τον Σουηδό ομόλογό του Πέτερ Χάλκβιστ, με τον οποίο είχε συνομιλίες διαρκείας 30 λεπτών. Τα ερωτήματα που προέκυψαν:
1) Πόσο σοβαρή μπορεί να είναι η κατάσταση για τους Αμερικανούς ώστε ο ΥΠΑΜ τους Ας Κάρτερ να ακυρώνει ΟΛΑ τα προγραμματισμένα ραντεβού του για δύο ημέρες (20 και 21 Μαΐου) με αφορμή τη μεγάλη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο Ομπάμα στον Λευκό Οίκο της 21ης Μαΐου; Ή μήπως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτή την αμερικανική θέση;
2) Γιατί τον Σουηδό ΥΠΑΜ υποδέχτηκε και συνομίλησε μαζί του ο Αμερικανός Αναπληρωτής ΥΠΑΜ, ενώ τον Έλληνα υπουργό η Αμερικανίδα Υφυπουργός Αμύνης;
3) Γιατί κατά την υποδοχή του Έλληνος ΥΠΑΜ από την Αμερικανίδα Υφυπουργό στην είσοδο του Πενταγώνου ΔΕΝ υπήρχε το παραδοσιακό ολιγομελές άγημα αποδόσεως τιμών, που αποτελείται από προσωπικό από όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, το περίφημο “cordon” («κορδόνι»), που όμως –κατ’ αντίθεση– υπήρχε στην υποδοχή του Σουηδού ΥΠΑΜ;
Το πλήρες άρθρο στο ΚΡΑΝΟΣ [ΕΔΩ]
Τι είπε ο Έλληνας ΥΕΘΑ
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΚύριε Υπουργέ, θα μου επιτρέψετε να επανέλθω στο θέμα της ακυρώσεως του ραντεβού από τον Αμερικανό ομόλογό σας. Οι εξηγήσεις αυτές που σας έδωσε η κ. Wormuth, τις θεωρείτε ικανοποιητικές; Σας εξήγησε μήπως το λόγο, πέραν του προφανούς της συσκέψεως;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣΜου εξήγησε ότι ακυρώθηκαν όλα τα ραντεβού του Υπουργού, δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα κάτι. Δεν σας κρύβω ότι έτσι όπως δημιουργήθηκε στην αρχή το θέμα μας απασχόλησε και εμάς. Ήταν ξεκάθαρο ότι είχε να κάνει με την ακύρωση όλων των ραντεβού του Υπουργού και εξάλλου συζητήσαμε μαζί όλη την ατζέντα που είχαμε προγραμματίσει και πέραν αυτού ο Υπουργός ζήτησε πολύ σύντομα να συναντηθούμε. Δεν είχε να κάνει, λοιπόν, με μία αντίδραση, όπως περιγράφηκε. 

2015-05-21

Aστυνομικός της ομάδας ΖΗΤΑ δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Στις 4 σήμερα το πρωί, η ελπίδα για τον 25χρονο αστυνομικό της ομάδας ΖΗΤΑ άρχισε να εξανεμίζεται. Ανήμερα της γιορτής του, μία μία οι ζωτικές ικμάδες σθένους και αντίστασης στο απευκταίο φαίνεται ότι εξασθενούν και λυγίζουν κάτω από την πίεση των σοβαρών τραυμάτων. Και είναι μόλις 25 χρόνων. Ο Κώστας της ομάδας ΖΗΤΑ από τις 4 το πρωί συντηρείται στη ζωή με μηχανική υποστήριξη μέσα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου "Γεννηματάς" καθώς σημειώθηκε ανακοπή της εγκεφαλικής λειτουργίας. Ο νεαρός αστυνομικός, εντάχθηκε στο στελεχιακό δυναμικό της ομάδας ΖΗΤΑ πριν από 6 μήνες ερχόμενος από το Μεταγωγών. Τα ξημερώματα της Τρίτης, η μοίρα του έστησε ενέδρα θανάτου στη Λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του Νέου Κόσμου. Δύο μοτοσυκλέτες συγκρούστηκαν με σφοδρότητα. Το κράνος έφυγε από το κεφάλι του αστυνομικού και χτύπησε με το κεφάλι πάνω σε μάνδρα. Έκτοτε, δίνει την πιο κρίσιμη μάχη, που δυστυχώς φαίνεται να την χάνει. Οι γιατροί και οι συνάδελφοι του έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε κάτι ανώτερο από την ανθρώπινη επιστήμη και τον οργανισμό. Είθε να γίνει. www.bloko.gr
Η Ομάδα του policenet.gr εύχεται να πάνε όλα καλά. ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ !!!! policenet.gr

Νέο ξέσπασμα της Ζωής- Επιτίθεται σε δημοσιογράφο και κάνει υποδείξεις στα κανάλια (βίντεο)

Με τους δημοσιογράφους και τους τηλεοπτικούς σταθμούς φαίνεται πως τα έβαλε αυτή τη φορά η πρόεδρος της Βουλής σε εκδήλωση του Συνηγόρου του Πολίτη. Ένας δημοσιογράφος τη ρώτησε γιατί έδωσε χθες εντολές στην Αστυνομία έξω από τη Βουλή. Τότε η κυρία Κωνσταντοπούλου τα έβαλε με τον δημοσιογράφο του Star Βαγγέλη Γκούμα: «Εσείς ποιος είστε; Πώς λέγεστε;», του είπε, σε άγριο ύφος, και συνέχισε: «Το να με εμποδίζετε να μπω στην εκδήλωση είναι παραβίαση των δικών σας υποχρεώσεων». Όταν ο Βαγγέλης Γκούμας είπε «δεν μπορούμε να ρωτήσουμε ως δημοσιογράφοι γι' αυτό το περιστατικό;», η πρόεδρος της Βουλής τον διέκοψε και τον ρώτησε «από ποιο Μέσο είστε;», ενώ στη συνέχεια του είπε: «Θα φροντίσετε να αποκαταστήσετε την πραγματικότητα για όλη την παραπληροφόρηση που έχει μεταδώσει ο σταθμός σας». Στη συνέχεια, μιλώντας για το περιστατικό, ουσιαστικά υπέδειξε στα μέσα ενημέρωσης ποια είναι τα θέματα που θα πρέπει να προβάλλουν και τα κατηγόρησε για εκστρατεία παραπληροφόρησης: «Τα θέματα που πρέπει να αναδεικνύονται είναι τα δίκαια αιτήματα και οι προσπάθειες των υπουργών να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα μνημόνια και όχι αυτή η εκστρατεία παραπληροφόρησης από τα Μέσα που έχουν ωφεληθεί από τα μνημόνια»voicenews.gr Δείτε το βίντεο:

Ποιος είναι ο αστυνομικός διευθυντής στον οποίο επιτέθηκε φραστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το όνομά του είναι... Βασίλης Ρόκκος και έγινε χθες το πρόσωπο της ημέρας, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου έσπευσε καταπάνω του για να ζητήσει πιεστικά εξηγήσεις για την ανακοπή της πορείας. Ο επί εννέα χρόνια αστυνομικός διευθυντής του τμήματος της Ομόνοιας, ο οποίος συνέβαλε στις προσπάθειες για να ανοίξει η Ομόνοια και πάλι για το ευρύ κοινό, έχει αντιμετωπίσει περισσότερες από 600 πορείες, θεωρείται μετριοπαθής και άνθρωπος με κοινή λογική. Άλλωστε χθες σχολιάστηκε κατά κόρον η ηρεμία του, οι χαμηλοί του τόνοι, οι απαντήσεις που έδινε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που παρουσία διαδηλωτών, φωτογράφων και καμερών τον σφυροκοπούσε με ερωτήσεις. Ο Βασίλης Ρόκκος έχει δύο μεταπτυχιακά, σύμφωνα με τον Βήμα FΜ, και εξελίσσεται σταθερά -ανεξαρτήτως... κυβέρνησης- στην ιεραρχία. Οικογενειάρχης, με μισθό που δεν ξεπερνά τα 1.400 ευρώ καθαρά. Μετά το περιστατικό η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό οι επικεφαλής αξιωματικοί των μέτρων τελούσαν υπό το συντονισμό, τις κατευθύνσεις και τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων. Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εγγυάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και παράλληλα προστατεύει το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τάξη και ασφάλεια».
http://www.iefimerida.gr/

Μέγας Κωνσταντίνος - Ο πρώτος αυτοκράτωρ των χριστιανών

Ο άγιος Κωνσταντίνος ήταν ο πρώτος βασιλιάς των χριστιανών, γιος του Κων/νου του Χλωρού και της Αγίας Ελένης. Κατά την παράδοση, όταν το 312 έμαθε ότι ο Μαξέντιος και ο Μαξιμίνος ένωσαν τις δυνάμεις τους εναντίον του, ξεκίνησε εκστρατεία στην Ιταλία για να τους αντιμετωπίσει. Βρισκόταν στη Ρώμη όταν είδε στον ουρανό έναν φωτεινό σταυρό που έφερε την επιγραφή: «Εν τούτω νίκα». Αμέσως έδωσε εντολή να κατασκευαστούν σημαία και λάβαρο με το σημείο του Σταυρού και έτσι νίκησε τους εχθρούς του και έμεινε αυτός μονάρχης της Δύσεως και της Ανατολής. Το 313 μ.Χ. , ήταν ο Κωνσταντίνος που με το διάταγμα περί ανεξιθρησκείας έδωσε τέλος στους διωγμούς εναντίον των χριστιανών, και οδήγησε στην επικράτηση του χριστιανισμού.

2015-05-20

Που οφείλεται η τετράμηνη+ καθυστέρηση χορήγησης του ΒΟΕΑ από το ΜΤΣ;

Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
Στον πίνακα που παρατίθεται παρατηρείται μία τετράμηνη+ αδικαιολόγητη καθυστέρηση καταβολής του ΒΟΕΑ από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. 
Στην πρώτη στήλη του πίνακα αναγράφεται η ημερομηνία ανακοίνωσης του ΜΤΣ, που καλεί τους δικαιούχους  ενόψει της επικείμενης πληρωμής τους, ότι πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους. Στην δεύτερη στήλη αναγράφεται ο μήνας που συμπληρώνει 25ετία ο/η δικαιούχος/α ΒΟΕΑ. Στην τρίτη στήλη φαίνεται η ημερομηνία μέχρι της οποίας πρέπει οι δικαιούχοι να στείλουν τα απαιτούμενα στοιχεία. 
Παρατηρούμε ότι ενώ θα έπρεπε να υπάρχει ανακοίνωση Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο του 2015 για όσους έκλεισαν 25ετία του μήνες Ιανουάριο, Φεβροάριο, Μάρτιο και Απρίλιο του 2015, αυτό δεν έχει συμβεί. Τι συμβαίνει! Που οφείλεται η τετράμηνη+ καθυστέρηση; Που πήγαν τα χρήματα των παιδιών μας; Που πήγαν οι οικονομίες μας; Δεν πιστεύω να θεωρήθηκαν αποθεματικό και να μετατράπηκαν σε ρέπος; Γιατί κανείς δεν αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει; Γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται; Στις 20 Απριλίου 2015 είχα ζητήσει από το ΜΤΣ να ενημερώσει σχετικά, με μια ανακοίνωση, προκειμένου να καθησυχάσει τους ενδιαφερόμενους. Δυστυχώς τίποτε! 
Μήπως πρέπει να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία η ΕΑΑΣ;
Άραγε συμβαίνει το ίδιο και με το ΜΤΝ και το ΜΤΑ;

Σχετική ανάρτηση