papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-09-30

Όχι προπαγάνδα και με την ΑΟΖ...

Διαβάσαμε σήμερα στο φιλικό και αγαπητό στους συναδέλφους blog ΚΡΑΝΟΣ, ανάρτηση με τίτλο «Συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου για άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ» και εξεπλάγημεν ευχάριστα. Μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ, είπαν πολλοί. Ο Τσίπρας όχι μόνον δεν παραβρέθηκε στη συνέλευση του ΟΗΕ λόγω Σκοπίων (αν και ήταν κοινή πρακτική όλων των Πρωθυπουργών) αλλά προχωρά η συγκυβέρνηση ένα βήμα παραπάνω και οριοθετεί ΑΟΖ με Κύπρο και Αίγυπτο. Ποιος δεν αισθάνθηκε εθνικά υπερήφανος. Επιτέλους υψώσαμε το ανάστημα μας και προς στις ΗΠΑ και προς την Τουρκία. Πριν να πανηγυρίσω κι εγώ ως Έλληνας και υποστηρικτής της ανακήρυξης και την εν συνεχεία οριοθέτησης της ΑΟΖ, αναζήτησα και διάβασα την κοινή ανακοίνωση των τριών Υπουργών Εξωτερικών για το εν λόγω θέμα στο επίσημο site του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Απογοήτευση. Μία από τα ίδια. Ψέμα..

Τι είπε ο ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Αλεξιάδης για τη φορολογία εισοδημάτων άνω και κάτω των 12.000 ευρώ, τον ΕΝΦΙΑ κλπ

Αφού ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης, σε συνέντευξη στο ΡΣ ΑΠΕ/ΜΠΕ (Πρακτορείο 104,9) κατηγόρησε τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση για καταστροφολογία αναφέρεται στο θέμα της φορολόγησης των εισοδημάτων άνω και κάτω των 12.000 ευρώ. Διαβάστε με προσοχή τι λέει και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...
«Ερ.: Εννοείτε τώρα αυτά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σε σχέση με τη φορολόγηση, τις 12 χιλιάδες ευρώ, αυτά εννοείται κύριε υπουργέ;

Η επικαιρότητα των τελευταίων ημερών με 8 σκίτσα...

Αρχίζει σήμερα η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015»

Από 30 Σεπτεμβρίου έως 9 Οκτωβρίου 2015 θα διεξαχθεί η Εθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2015». Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων. Διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).
Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ,

Θεμελίωση I. Ναού του Αγίου Παϊσίου σε στρατόπεδο της Λάρισας

Τον θεμέλιο λίθο στο νέο Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο έθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος στο στρατόπεδο “Παπαβασιλοπούλου”, στην όμορφη κωμόπολη του Αμπελώνος. Ο σεπτός Ποιμενάρχης αφού τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό παρουσία του Στρατηγού Διοικητού της 1ης Στρατιάς κ. Ιωάννου Ηλιόπουλου, του Δημάρχου Τυρνάβου, εκπροσώπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών ευλαβών προσκυνητών τόσο από τον Αμπελώνα όσο και από την Λάρισα, τόνισε..

Οι αλλαγές στα όρια ηλικίας για τις συντάξεις

Εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας, η πρώτη εγκύκλιος σε σχέση με το ασφαλιστικό, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο. Στην εγκύκλιο αναφέρονται οι μεταβολές στα καταβαλλόμενα ποσά σύνταξης λόγω γήρατος για όσους συνταξιοδοτούνται από 1.7.2015 και μετά, καθώς και στα όρια ηλικίας, όπως προβλέπονται από το μνημόνιο. Σταδιακά αυξάνονται τα όρια ηλικίας πλήρους και μειωμένης συνταξιοδότησης, έτσι ώστε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη από 01.01.2022 να είναι το 62ο έτος με 40 χρόνια, ή το 67ο έτος με 15 χρόνια. Από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις εξαιρούνται οι υπαγόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και οι μητέρες και οι χήροι πατέρες, ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων. Τέλος, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «θεμελιωμένα..

2015-09-29

Αυτή η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει: Τρία λεπτά και στα όρθια “τα είπαν” Ομπάμα και Τσίπρας

Τρίλεπτη συνομιλία «στα όρθια» με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Αλέξης Τσίπρας στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πλανητάρχης προς τιμήν των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Αυτό ισχυρίστηκε κυβερνητική πηγή, η οποία πρόσθεσε ότι η τρίλεπτη συνομιλία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα. Η δεξίωση έγινε στο ξενοδοχείο New York Palace και κράτησε περίπου δυο ώρες, όσο διάστημα χρειάστηκε για να βγει η καθιερωμένη φωτογραφία του αμερικανικού προεδρικού ζεύγους με όλους τους ξένους ηγέτες και τις συζύγους αυτών. Στη δεξίωση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με τη σύζυγό του Ανδρη. Όταν ολοκληρωνόταν η διαδικασία της φωτογράφισης οι ηγέτες έφευγαν από το ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή, ο κ. Ομπάμα συνέστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό στη σύζυγό του Μισέλ, στην οποία φέρεται να είπε ότι έχει κερδίσει απανωτά τις τελευταίες εκλογές. Η πηγή είπε ότι από εκεί και πέρα,...

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, παρουσία του Διευθυντή του Γραφείου του, κ. Βασιλείου Μαστρογιάννη και του συμβούλου του κ. Παύλου Αδακτυλίδη συναντήθηκε σήμερα το προεδρείο της Ομοσπονδίας, κατόπιν αιτήματός μας, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα και χρήζουν άμεσων λύσεων, ώστε να ληφθούν υπόψη και να περιληφθούν στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού, που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κινείται στη λογική των περικοπών και της υποτίμησης του αγαθού της ασφάλειας.
Στον νέο υπουργό, υποβάλαμε υπόμνημα με τα βασικά αιτήματα και τις ..

Συνδρομή Στρατού Ξηράς για την Αντιμετώπιση των Φυσικών Καταστροφών στη νήσο Σκόπελο

Μετά από εντολή του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν πρόσφατα από τις καταστροφικές συνέπειες των καταιγίδων που έπληξαν τη νήσο Σκόπελο. Ειδικότερα ο Στρατός Ξηράς, από 24 Σεπτεμβρίου 2015, διέθεσε Κλιμάκιο Μηχανικού, αποτελούμενο από προσωπικό του 730 Τάγματος Μηχανικού και του 32 Λόχου Μηχανικού με 8 Μηχανήματα Μηχανικού (2 Ισοπεδωτικές Γαιών, 2 Φορτωτές – Εκσκαφείς Τάφρου, 3 Ανατρεπόμενα Οχήματα, 1 Όχημα Γενικής Χρήσεως με Υδροφόρο),..

Εθνική Άμυνα και Πολιτικό Κενό

Δρ Κώστας Α. Λάβδας (*) 
Η προκλητική δήλωση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Viktor Orban για την αδυναμία της Ελλάδας να προστατεύσει τα σύνορα της θα μπορούσε – υπό διαφορετικές σύνθήκες – να αποτελέσει χρήσιμη αφορμή προβληματισμού για τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης. Όπως όμως διατυπώθηκε και στις δεδομένες συνθήκες, αποτελεί απλώς υπενθύμιση μιας θεμελιώδους ελληνικής αδυναμίας. Όχι, η αδυναμία μας δεν είναι αμυντική. Κάθε άλλο. Ακόμη και μια πρόχειρη ματιά στα πραγματικά συγκριτικά δεδομένα για τις αμυντικές υμών και των άλλων εταίρων…

Η νέα σύμβαση ΥΠΕΘΑ με ΠΕΙΡΑΙΩΣ και το AΤTICA

Του Απόστολου Παπαπαρίση
Οι εκλογές τελείωσαν. Ο κ. Καμμένος είναι και πάλι Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Καιρός να ασχοληθούμε με ένα γεγονός που αφορά άμεσα τους μετόχους (εν ενεργεία στελέχη) και μερισματούχους (εν αποστρατεία στελέχη) του Στρατού Ξηράς και του 68% της Ελληνικής Αστυνομίας. Τη σύμβαση συνεργασίας που υπέγραψε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την τράπεζα Πειραιώς τον Ιούνιο του 2015, απ' όπου και η σχετική φωτογραφία. Η ΕΑΑΣ την υπόψη σύμβαση στις 26 Ιουνίου 2015, την θεώρησε ως «καταρχάς ένα ευπρόσδεκτο θετικό βήμα,» πλην όμως όπως μας ενημέρωσε την «αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη προσοχή, θα την μελετήσει διεξοδικά αφού ζητήσει να λάβει σχετικό αντίγραφο, προκειμένου να προβεί σε πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση των μελών της.» Αναμένοντας..

Χρειαζόμαστε Ένοπλες Δυνάμεις εάν θέλουμε ειρήνη! του Δρα Ι. Παρίση

Δρ Ιωάννης Παρίσης (*) (Εισηγητική ομιλία στην Ημερίδα που οργάνωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Στελεχών του ΟΗΕ για τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης, στις 28/9/15, στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΞ)
Η Ακαδημία Στρατηγικών Αναλύσεων με χαρά συμμετέχει στη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωση, και μάλιστα με ένα εκ των εισηγητών. Θέτουν κάποιοι το, αφελές κατά την γνώμη μου, ερώτημα: «Ποια σχέση μπορεί να έχουν οι στρατιωτικοί και οι ένοπλες δυνάμεις με την ειρήνη;» Αυτό μου δίνει την αφορμή να αναφερθώ σε ένα γεγονός. Πριν από τρεισήμισι χρόνια, στο πλαίσιο των διαλέξεων που οργανώνει η γνωστή μη κυβερνητική οργάνωση TED, προσκλήθηκε στο Άμστερνταμ, ως ομιλητής, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ολλανδίας, Στρατηγός Peter van Uhm. Η ομιλία του, που είχε ως τίτλο “Why I chose a gun”, εντυπωσίασε γενικώς και..

Ενάντια στον ραγιαδισμό του Δρα Ν. Λυγερού

Ενάντια στον ραγιαδισμό είμαστε από το 1821 κι όμως αυτός για λόγους κοινωνικούς συνεχίζει να υπάρχει και στην Ελλάδα και στην Κύπρο λόγω συνδρόμου Στοκχόλμης. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι να σκεφτούμε ότι ακόμα κι αν υπάρχει ραγιαδισμός, ο Ελληνισμός κατάφερε και καταφέρνει να τον ξεπερνά και να πετυχαίνει αδιανόητα αποτελέσματα. Έτσι ο κάθε Έλληνας ξέρει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί τους ραγιάδες και συνεχίζει την πορεία του. Το πρόβλημα..

18 Οκτ 2015 - Αρχαιρεσίες ανάδειξης Δ.Σ. Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α.

κλικ για μεγέθυνση

2015-09-28

Κέντρα Ελέγχου Περιοχής: Τα "μάτια" της Πολεμικής Αεροπορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα Κέντρα Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ) είναι οι άγρυπνοι παρατηρητές των αιθέρων του FIR Αθηνών. Στον Βόρειο τομέα βρίσκεται το 1ο ΚΕΠ, στο όρος Χορτιάτης μερικά χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης το οποίο παρέχει στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας την απαραίτητη τακτική εικόνα από τα αεροσκάφη στρατιωτικά και μη που κινούνται εντός του τομέα ευθύνης τους. Τα ΚΕΠ εξάλλου είναι αυτά που καθοδηγούν και συντονίζουν τις αναγνωρίσεις και τις τυχόν αναχαιτίσεις από τον εξ Ανατολών εχθρό.
Η συνέχεια [ΕΔΩ]

Ένας 12χρονος... δεκανέας στη Μάχη του Σαρανταπόρου - Ιστορικές ιχνηλασίες

Γράφει ο Δημήτρης Βάλλας / www.eleftheria.gr
Το ύψος του δεν ξεπερνούσε τα 1,45 μέτρα και τα κατάφερε με πονηριά, παρά το παιδικό του πρόσωπο όπου -ούτε καν ακόμα δεν είχαν εμφανιστεί αυτά τα παράξενα χνούδια της εφηβείας- να καταταγεί κάπου στο 1912 στον Ελληνικό Στρατό.
Έγινε ο φόβος και ο τρόμος των Βαλκανικών Πολέμων και Τούρκοι και Βούλγαροι με το που άκουγαν το όνομά του πάγωναν από τον φόβο τους και εύχονταν να μην τον συναντήσουν ποτέ στη μάχη μπροστά τους. Τα κατορθώματά του ήταν πολλά και το 1913 σε ηλικία μόλις 13 χρόνων επ’ ανδραγαθία του απονέμεται τιμητικά ο βαθμός του δεκανέα. Πέρασε..

Αποψη: Το γέλιο των επενδυτών και ο κ. Τσίπρας

Πάσχος Μανδραβέλης /  www.kathimerini.gr
Ήταν κι εκείνο το γέλιο των παριστάμενων πολιτικών, επενδυτών και διαμορφωτών της κοινής γνώμης... Ο κ. Αλέξης Τσίπρας ήταν τραγικός στην συνομιλία του με τον Μπιλ Κλίντον κατά την διάρκεια του 10oυ ετήσιου συνέδριό του Clinton Global Initiative που έγινε την Κυριακή (27.9.2015).
Αμήχανος, αδυνατούσε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ· ερωτήσεις, μάλιστα, που ήταν χαλαρές πάσες για να σκοράρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Αν δειπνήσω με ανθρώπους που αγαπούν την Ελλάδα και θα ήθελαν να επενδύσουν εκεί, που θέλετε να τους ζητήσω να επενδύσουν; Έχετε κατάλογο επιθυμητών επενδύσεων;», ρώτησε ο Κλίντον ..

ΥπΟικ: Αλλαγές στον ΦΠΑ 6 νησιών από 1.10.2015 (Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σκιάθος)

Σε εφαρμογή των διατάξεων της Συμφωνίας, θα εκδοθεί κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, για την κατάργηση της μείωσης των συντελεστών κατά  30% στον Φ.Π.Α. Με την  απόφαση αυτή από 1.10.2015 στα νησιά Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος θα ισχύσουν οι συντελεστές 6%, 13% και 23% που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα. Είναι σαφές ότι η εξέλιξη αυτή είναι για την κυβέρνηση πολιτική αναγκαιότητα (και όχι επιλογή) που προκύπτει από τη συμφωνία με τους θεσμούς και βασικό στάδιο για να προχωρήσει η αξιολόγηση και τα επόμενα βήματα. Τα προβλήματα των νησιών μας είναι γνωστά και αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής σε πολλούς τομείς. Ειδικά για..

Ανακοίνωση ΕΑΑΣ για βραβεύσεις Αριστούχων Μαθητών Β' και Γ' τάξης Λυκείου 2014 - 2015

Γνωρίζεται στα Μέλη μας το παρακάτω έγγραφο της Ε.Α.Α.Σ. σχετικά με τη βράβευση των Αριστούχων Μαθητών, παιδιών Αποστράτων Αξιωματικών.
ΘΕΜΑ: Οικονομικά (Χρηματικά Βραβεία Αριστούχων Μαθητών)
ΣΧΕΤ : Φ.800/42/228279/Σ.1767/12 Σεπ 2015/ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ/3β
1. Με την ανωτέρω σχετική αποφασίστηκε η βράβευση των αριστούχων μαθητών  τέκνων Αποστράτων Αξκών του Στρατού.  
2. Δικαιούχοι βράβευσης είναι οι Αριστούχοι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Λυκείου που φοιτούν σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Σχολεία Εσωτερικού (Ελληνικής Επικράτειας) και με βάση βαθμολογίας 18,1 και άνω, Σχολικού Έτους 2014 – 2015 (Σεπ 2014 – Ιουν 2015).
3. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

2015-09-27

Ιερώνυμος κατά Αναγνωστοπούλου για την απαλλαγή από τα θρησκευτικά: «Να μην ακούμε ανοησίες»

Τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου, ότι θα μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών όσοι μαθητές το επιθυμούν, σχολίασε καυστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. «Δεν είναι του υπουργείου (Σημ. η ενέργεια), αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της» δήλωσε αναφερόμενος στην κυρία Αναγνωστοπούλου ο κ.Ιερώνυμος, αμφισβητώντας εάν έχει την αρμοδιότητα να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. «Αρμοδιότητες παίρνει κανείς μόνος του… Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του...

Βάλε μπικίνι και φούλαρε δωρεάν βενζίνη… (ΒΙΝΤΕΟ)

Από paidis.comΈνα βενζινάδικο στο Κίεβο της Ουκρανίας θέλοντας να προσεγγίσει νέους πελάτες, σκέφτηκε τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο για να προσεγγίσει νέους πελάτες, αφού τους προσφέρει το πρώτο γέμισμα δωρεάν. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να εμφανιστούν με μπικίνι στο βενζινάδικο για να ‘φουλάρουν’ τα αυτοκίνητά τους. Έτσι, γυναίκες και άνδρες δεν δίστασαν να φορέσουν τα μπικίνι τους και να επισκεφθούν το βενζινάδικο, σχηματίζοντας ουρές προκειμένου να μην χάσουν την προσφορά, τώρα που ακόμα στο Κίεβο είναι καλοκαίρι πριν από τον βαρύ χειμώνα.

Οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες γιατί πάνε δυτικά αφού δεν…

«Η τραγωδία των Παλαιστινίων», έγραψε στα απομνημονεύματά του, ο Ιορδανός βασιλιάς Αμπντάλα, «συνίσταται στο ότι οι περισσότεροι από τους ηγέτες τους, τους παραπλανούσαν λέγοντάς τους πως δεν είναι μόνοι και πως 80 εκατ. Άραβες και 400 εκατ. μουσουλμάνοι θα έρθουν άμεσα, με θαυματουργικό τρόπο, προς ενίσχυσή τους». Δεκαετίες αργότερα οι Σύροι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο αποτελούν τον κορμό του προσφυγικού προβλήματος.
Του Μπουράκ Μπεγκντίλ - ΠΗΓΗ: The Gatestone Institute
Επισήμως, η μουσουλμανική Τουρκία αποτελεί το προσωρινό σπίτι 1,9 εκ. Σύρων προσφύγων. Ακολουθεί ο Λίβανος με 1,2 εκ., η Ιορδανία με...

Από χθες επιχειρούν και στο μέτωπο της Κεφαλλονιάς τα μηχανήματα του Στρατού!

Χθες Σάββατο την 18:30 επιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Ο/Γ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (λιμένα Κυλλήνης) προσωπικό, υλικά και μηχανήματα από μονάδες της ΠΑ περιοχής Ηλείας (Άραξος, Ανδραβίδα) με προορισμό τη νήσο Κεφαλλονιά. Το ανωτέρω στρατιωτικό προσωπικό (Αξιωματικοί - Υπαξιωματικοί - Οπλίτες) καθώς και τα βαρέως τύπου μηχανήματα (2 UNIMOC και 1 Ισοπεδωτής Γαιών) προέρχονται από την 116 ΠΜ και 117 ΠΜ αντίστοιχα αποτελεί το «πρώτο κύμα». Με την άφιξή τους στο νησί, αναμένονται από τους συνδέσμους Αξιωματικούς του ΣΞ και τους τοπικούς φορείς Περιφέρειας και ΟΤΑ για συντονισμό ενεργειών. Ενώ έχει προγραμματισθεί για σήμερα Κυριακή αποστολή επιπλέον προσωπικού και μηχανημάτων από ΣΞ (1 Ισοπεδωτής Γαιών, 2 GCB, 2 Η/Ζ, 2 Προωθητές Γαιών) και ΠΑ (2 Ισοπεδωτές Γαιών, 2 Η/Ζ). veteranos.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: Ο Μεγάλος Κυβερνήτης

Οι τετράποδοι καμικάζι του Παγκόσμιου Πολέμου! - Ιστορικές Ιχνηλασίες...

Γράφει ο Δημήτρης Βάλλας / www.eleftheria.gr
Στα ελληνικά μια πιο κοντινή μετάφραση του ονόματός τους θα μπορούσε να ήταν τα σκυλιά-καμικάζι, σκυλιά-νάρκες, ή αν θέλετε τα αντιαρματικά σκυλιά. Στην ξενόγλωσση βιβλιογραφία είναι γνωστότερα σαν Hundminen, Exploding Dogs ή Anti-tank Dogs. Όπως όμως και να ήταν η ονομασία τους δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας, καθώς αποτελέσαν ακόμα μια διεστραμμένη και εγωκεντρική ανθρώπινη… «επινόηση» που χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο. Στο τέλος όμως, κάπου έγινε το λάθος και η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε, όμως χιλιάδες...

Το παζάρι από ψηλά! (βίντεο)

Ένα εκπληκτικό βίντεο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του φετινού παζαριού, που διεξάγεται στη Νεάπολη της Λάρισας. Ο φωτογράφος Ντίνος Σαπουνάς, με τη βοήθεια ενός drone κινηματογράφησε το χώρο όπου πραγματοποιείται το παζάρι της Λάρισας, κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου. Το βίντεο περιλαμβάνει πλάνα του χώρου λίγο πριν ανοίξουν οι "πύλες" για το κοινό, κατά τη διάρκεια της προσέλευσης του κόσμου, αλλά και σκηνές από τη συναυλία της Γλυκερίας, η οποία ξεσήκωσε τους Λαρισαίους με τα τραγούδια της. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. thessalikesepiloges.gr Δείτε το βίντεο:

Επιχειρησιακή Εκπαίδευση στην Περισυλλογή Βαρέως Τεχνικού Υλικού

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης Σχηματισμών και Μονάδων του Δ΄ Δώματος Στρατού, πραγματοποιήθηκε από την ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία εκπαίδευση – επίδειξη στο αντικείμενο της περισυλλογής Βαρέως Τεχνικού Υλικού στις 09 Σεπτεμβρίου 2015. Εφαρμόσθηκαν οι διαδικασίες μετακινήσεως και μεταφοράς βεβλαμένων ή ακινητοποιημένων στο πεδίο της μάχης Αρμάτων, Τεθωρακισμένων Οχημάτων, Πυροβόλων και Οχημάτων, στο Σημείο ή το Σταθμό Περισυλλογής της Μονάδας. 


κλικ στις εικόνες για μεγένθυνση

2015-09-25

Η ΕΑΑΣ Λάρισας ενημερώνει...

Η ΕΑΑΣ Λάρισας ενημερώνει τα μέλη της για τα παρακάτω:
1. Η δήλωση για τρόπο παραλαβής της εφημερίδας της ΕΑΑΣ {ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ} μπορεί να γίνεται μέχρι 30 Οκτωβρίου 2015 με τους παρακάτω τρόπους: α. Τηλεφωνικώς. β. Ηλεκτρονικώς (e-mail). γ. Με φυσική παρουσία στο γραφείο του Παραρτήματος. Οι δηλώσεις θα σταλούν συγκεντρωτικά από το Παράρτημα στην ΕΑΑΣ.
2. Από 2 Σεπτεμβρίου 2015 λειτουργεί στο Παράρτημα το συνδρομητικό κανάλι ΟΤΕ/TV.  

«Το Ισραήλ τοποθέτησε ναζί αρνητή της γενοκτονίας στο Υπουργείο Παιδείας»!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Οι θέσεις του κ. Φίλη στο άρθρο με τίτλο [Παλαιοκομματισμός και "Γενοκτονία"], είναι κακή αντιγραφή των επιχειρημάτων που επικαλούνται οι κεμαλιστές στην Τουρκία, για να δικαιολογήσουν τις σφαγές και το συστηματικό σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι είναι δυνατόν να κυκλοφορήσει άρθρο με τον ως άνω τίτλο, το οποίο θα έλεγε ότι το Ισραήλ τοποθέτησε έναν κρυπτο-ναζί στο υπουργείο Παιδείας, ο οποίος με διάφορες ανιστόρητες και ιδεολογικοφανείς δολιχοδρομείες θα ισχυριζόταν στο επίσημο έντυπο του κόμματός του ότι δεν έγινε η γενοκτονία των Εβραίων,...

Η Συμφωνία της Καζέρτας

«Μετά τήν ἀναχώρηση τῶν Γερμανικῶν δυνάμεων ἀπό τήν Ἀθῆνα, φαίνεται λίαν πιθανόν ὅτι τό ΕΑΜ καί οἱ ἐξτρεμισταί κομμουνισταί θά προσπαθήσουν νά ἁρπάσουν τήν πόλιν καί νά συντρίψουν πᾶσα ἄλλην μορφήν ἐκφράσεως πλήν τῆς ἰδικῆς των». Από επιστολή του Τσώρτσιλ προς τον πρόεδρο Ρούσβελτ την 17 Αυγ 44.
Το ανάκτορο Παλατσο Ρεάλε
όπου υπογράφηκε η συμφωνία
Την 26η Σεπ 1944 στην Καζέρτα της Ιταλίας υπογράφηκε η ομώνυμη συμφωνία, μεταξύ εκπροσώπων της Αγγλικής και της Ελληνικής κυβερνήσεως από την μία μεριά και των αρχηγών του ΕΛΑΣ (Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός), συνταγματάρχου Σαράφη Στέφανου και του ΕΔΕΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος), συνταγματάρχου Ζέρβα Ναπολέοντος από την άλλη. Στην πραγματοποιηθείσα διάσκεψη στο ανάκτορο των βασιλέων της Νάπολης, έδρα του ανώτατου συμμαχικού στρατηγείου της Μεσογείου, προήδρευσε ο Βρετανός στρατάρχης Χένρυ Μαίτλαντ Ουΐλσων, ανώτατος Διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων της Μεσογείου. Ο υπουργός Μ. Ανατολής Μακ Μίλαν υπέγραψε την συμφωνία εκ μέρους της Βρετανικής κυβερνήσεως και ο Γεώργιος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της κυβερνήσεως «Εθνικής Ενότητος» μαζί με 4 υπουργούς (Πορφυρογένης και Ζέβγος από το ΚΚΕ, Τσιριμώκος και Σβώλος από τις μη κομμουνιστικές συνιστώσες του ΕΑΜ). 
Ο Σκοπός της Συμφωνίας

Λεφτά υπάρχουν για βλακείες αλλά όχι για συντάξεις! Μόνο η αλλαγή ονόματος στο Παιδείας θα κοστίσει πάνω από 800.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» το κόστος της αλλαγής του ονόματος του Υπουργείου Παιδείας θα ξεπεράσει τις 800.000 ευρώ, καθώς θα πρέπει να τυπωθούν νέα λογότυπα του υπουργείου και άλλων φορέων που εποπτεύει ενώ αλλαγές θα πρέπει να γίνουν και στις σφραγίδες, στις πινακίδες σήμανσης κ.α. Η προμετωπίδα παραμένει όπως την άλλαξε το ΠΑΣΟΚ του Γεωργίου Παπανδρέου το 2009 καθόσον το κόστος των 2.000 ευρώ που ζητήθηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά για την αλλαγή της, θεωρήθηκε υπερβολικό. Η κυβέρνηση Τσίπρα, πρωταθλητής στις αλλαγές ονομασιών, στο συγκεκριμένο υπουργείο το έπραξε ήδη δύο φορές σε ένα 8μηνο.
Για την ιστορία οι ονομασίες του Υπουργείου Παιδείας από το 1974 μέχρι σήμερα έχουν όπως παρακάτω:

Τι είχες Γιάννη; Tι είχα πάντα - Κλιμακωτές μειώσεις έως και 11% σε συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ

Η κομμουνιστικοποίηση των συντάξεων φαίνεται ότι θα συνεχισθεί με αμείωτο ρυθμό. Ουδείς εξετάζει αν είναι το μοναδικό εισόδημα της οικογένειας ή εάν μπορεί στοιχειωδώς να ανταπεξέλθει στις ανελαστικές δαπάνες διαβίωσης (στεγαστικό δάνειο, παιδιά που σπουδάζουν, παιδιά άνεργα, φαγητό, πληρωμή ΔΕΚΟ κλπ). Και το ίδιο παραμύθι συνεχίζεται. Δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις. Ουδέποτε ...σοφοί της συγκυβέρνησης υπήρξαν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις. Το 90% αυτών αφορούσαν περικοπές πάνω από 1.000 ευρώ μικτά. Προσοχή όχι πάνω από 1.000 ευρώ καθαρά (πληρωτέα δηλαδή), αλλά μικτά. Ας θυμηθούμε με τη βοήθεια του σχεδιαγράμματος αριστερά πως μειώθηκαν οι συντάξεις τα μνημονιακά χρόνια. Το μπλε αφορά στις μικτές συντάξεις πριν τις περικοπές, το καφέ στις πληρωτέες συντάξεις πριν τις περικοπές και το κόκκινο στις πληρωτέες συντάξεις μετά τις περικοπές. Αν αυτό λέγεται οριζόντιες περικοπές, μάλλον κανείς από το οικονομικό επιτελείο της συγκυβέρνησης δεν έχει πτυχίο.  
Ακολουθεί άρθρο από την κ. Ρούλα Σαλούρου στη «Καθημερινή» με δηλώσεις Κατρούγκαλου...