papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-10-31

Κλείνουν το γραφείο του Υπ. Μακεδονίας – Θράκης για το Σκοπιανό!

Και μόνο στο άκουσμά της, η είδηση αποτελεί «βόμβα» για τα Εθνικά ζητήματα και για την Εθνική μας Κυριαρχία: Η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βάζει λουκέτο στο γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Υ.ΜΑ.Θ. το οποίο παρακολουθούσε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων!!! – Ποιοι και γιατί αποφάσισαν σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο να αποδυναμώσουν τη διπλωματική ισχύ της χώρας στα Βαλκάνια; Ποιοι εξωθεσμικοί παράγοντες του εξωτερικού έδωσαν εντολή στην Ελληνική κυβέρνηση να απογυμνωθεί πλήρως έναντι των παράλογων αλυτρωτικών βλέψεων των Σκοπιανών; Όπως αποκαλύπτει με σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Μακεδονία», μπαίνει «λουκέτο» στην Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων..

ΕΣΠΕΘ: 4 Μήνες στη Βουλή βρίσκεται η διάταξη για το Επίδομα Εξομάλυνσης, αλλά η ψήφιση..

Με τη λέξη "θα" ακούγονται διθύραμβοι για υλοποίηση αυτών των υποσχέσεων, αλλά μετά από λίγο διάστημα αυτά μένουν εξαγγελίες και εκκρεμεί η υλοποίηση - πράξη που θα ανακουφίσει τους ενδιαφερόμενους. 
Η ΕΣΠΕΘ το τελευταίο διάστημα δέχεται εκ νέου οχλήσεις και ερωτήματα για το πότε θα ψηφισθεί η διάταξη Σχεδίου Νόμου του ΥΠΕΘΑ όπου προβλέπει την καταβολή επιδόματος εξομάλυνσης  εγγάμου με τέκνα (Αύξηση περίπου 105€ το μήνα, από 105,86€ σε 212,94€σε όσους τελούν σε διάζευξη ή διάσταση ή είναι άγαμοι και έχουν τέκνα και αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή.
Η ΕΣΠΕΘ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ξαναφέρει στην επικαιρότητα αυτό το θέμα και να ζητήσει εκ νέου από τους αρμόδιους να περάσουν σε κάποιο από τα ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ νομοσχέδια που ψηφίζονται, την διάταξη του άρθρου 11 που κατατέθηκε από το ΥΠΕΘΑ, την 30 Ιουν 2015,

Το «ΟΧΙ», ο Ιωάννης Μεταξάς οι κατήγοροί του και ο Ελευθέριος Βενιζέλος!

Δρ Ιωάννης Παρίσης (*)
Κάθε Οκτώβριο ανοίγει η ίδια συζήτηση: ποιος είπε το ΟΧΙ! Φαίνεται αφελές και φαιδρό το ερώτημα, αλλά όσοι το θέτουν έχουν τους λόγους τους. Να βάλλουν κατά του Ιωάννη Μεταξά. 
metaxasΠροκαλεί εντύπωση ο έκδηλος αλλά και πρωτοφανής φανατισμός – η εχθρότητα θα έλεγε κανείς - με την οποία αντιμετωπίζεται ο Ιωάννης Μεταξάς από συγκεκριμένους χώρους. Βεβαίως είναι αντιληπτό από πού και για πιο λόγο ανοίγει αυτή η συζήτηση. Σίγουρα όμως δεν μπορεί να αποτελεί αυτό αντικειμενική ιστορική προσέγγιση.
Όλες οι προσωπικότητες που έχουν καταγραφεί στην Ιστορία, έχουν τα θετικά και αρνητικά σημεία τους - όπως κάθε άνθρωπος άλλωστε - τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους. Κατά συνέπεια θα πρέπει να προσεγγίζονται και να ερευνώνται από τους ιστορικούς κατά τρόπο ολοκληρωμένο και αντικειμενικό, στοιχεία απαραίτητα για μια ορθή και συνεπή ιστορική έρευνα.

Βίντεο που υμνεί το Ελληνικό ΟΧΙ του 1940 - Δείτε το σε πλήρη οθόνη - Αξίζει - Παγκόσμιοι Ηγέτες Επαινούν το Ελληνικό Κουράγιο

Βίντεο το οποίο υμνεί το Ελληνικό κουράγιο, τις θυσίες και τα κατορθώματα του ελληνικού λαού κάνει θραύση στο Αμερικάνικό διαδίκτυο! Το βίντεο που δημιούργησε το μη κερδοσκοπικό «Ίδρυμα για την Ημέρα του Όχι» παίρνει σαφή θέση υπέρ της χώρας μας για τα «όχι» που έχει πει στην πρόσφατη αλλά και στην σύγχρονη ιστορία της. Στο βίντεο - αφιέρωμα γνωστοί πολιτικοί από όλον τον κόσμο αναφέρονται στη σημασία του ελληνικού «Όχι» του ’40 αλλά και στον τρόπο που αυτό επηρέασε την έκβαση της Ιστορίας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Φράνκλιν Ρούσβελτ, ο Μπόνο, η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η ενημέρωση των Αμερικανών σχετικά με τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Ελλάδα στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο και να ωθήσει τους σύγχρονους ήρωες να αγωνιστούν για τη διατήρηση και την προώθηση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο. «Το βίντεο του Ιδρύματος της Ημέρας του Όχι είναι ένα δυναμικό αφιέρωμα, το οποίο εξυμνεί αυτή την σπουδαία στιγμή για την ανθρώπινη ιστορία και μας εμπνέει να είμαστε και σήμερα θαρραλέοι», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

2015-10-30

Αποφασίσθηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις από φορείς ε.ε. και ε.α. ΕΔ και ΣΑ

Όπως είχαμε αναφέρει [ΕΔΩ] πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Παρασκευή, σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων (ΣΟΔ) στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, όπου παραβρέθηκε το σύνολο σχεδόν των υπαρχόντων φορέων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Το ΣΟΔ θα συντονίσει δυναμικές κινητοποιήσεις, που θα αποφασισθούν από κοινού, τις επόμενες ημέρες. Πιθανολογείται ότι θα πραγματοποιηθεί μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, σε χρόνο οπωσδήποτε πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για το συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό. Λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν εγκαίρως από το ΣΟΔ. Πρόεδρος του ΣΟΔ, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ κ. Ιατρίδης.

Οι αρνητές της γενοκτονίας και όσοι κατηγορούν την Ευρώπη και όχι την Τουρκία, είναι συνένοχοι στο δράμα των προσφύγων

 Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, παγκόσμια πρωτοτυπία γιατί εκτός από αγράμματος είναι και αναιδής αλλά και άνανδρος, αφού πρώτα προσέβαλε με άρθρο του στην «Αυγή» τους βουλευτές που απείλησαν τον Αύγουστο του 2014 με ανατροπή και πτώση την κυβέρνηση Σαμαρά, απαιτώντας να συμπεριληφθεί η γενοκτονία που έκαναν οι Τούρκοι σε Έλληνες και Αρμενίους στο υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αφού έκανε δίκη προθέσεων, προσάπτοντάς τους μάλιστα σκοπούς που ήταν εκτός πραγματικότητας, πριν λίγες μέρες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και πάλι δεν απάντησε επί της ουσίας. Μάλιστα, χωρίς να αναφερθεί στο επίμαχο άρθρο και χωρίς να απαντήσει αν αρνείται την τέλεση της γενοκτονίας, για να θολώσει τα νερά,  επικαλέστηκε απόψεις που εξέφρασε πριν από επτά χρόνια ο ίδιος, που δεν έχει πανεπιστημιακό πτυχίο, σε συνομιλία που είχε με διεθνολόγους και ιστορικούς!!!

Eπέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

Δρ Ιωάννης Παρίσης (*) (Επετειακή ομιλία την 28η Οκτ 2015, μετά τη δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίας Σκέπης Παπάγου)
OXI
Η 28η Οκτωβρίου 1940 έχει καταγραφεί στην εθνική συνείδηση και την εθνική μνήμη ως το νεότερο έπος του Ελληνισμού. Εκείνο το ξημέρωμα, ο Ιωάννης Μεταξάς εξέφρασε το ελληνικό λαϊκό συναίσθημα, την άρνηση της υποταγής στις δυνάμεις του Άξονα.

2015-10-29

Ανέλαβε ο Έλληνας Στρατηγός τα καθήκοντα του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε ! (φώτο)

General Patrick DE ROUSIERS, Chairman of the EUMC; General Mikhail KOSTARAKOS, General Mikhail KOSTARAKOS, designated Chairman of the EUMC

O «καλός», ο «κακός» και το επιθυμητό «αποτέλεσμα»!

Βλέποντας την επιστολή του ΥΠΕΘΑ προς το ΥΠΟΙΚ με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, μου ήρθε συνειρμικά στο μυαλό η πρακτική του «κακού και του καλού αστυνομικού». Ο «κακός αστυνομικός» απειλεί τον κρατούμενο, ενώ ο «καλός» του φέρεται φιλικά, υποσχόμενος ότι θα τον προστατεύσει προκειμένου να του αποσπάσει τις επιθυμητές πληροφορίες. Όπου «κακός» ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ και θα μειώσει τις συντάξεις, όπου «καλός» οι ΑΝΕΛ που υπόσχονται τα ...πάντα και όπου «πληροφορίες» σε πρώτη φάση η ανοχή, η σιωπή, η αποχή από κινητοποιήσεις. Φοβούνται ότι αν κατεβούμε και πάλι στους δρόμους θα παρασύρουμε και άλλους. Γι αυτό, εντέχνως, με διάφορα τερτύπια ενσπείρουν την αμφιβολία! Λες να γίνει κάτι; Λες να ενδιαφέρεται πραγματικά ο κ Υπουργός; 
Αφού επισημάνω και πάλι ότι το έγγραφο αναφέρεται μόνο στις περικοπές των «κάτω των 55 ετών» και όχι και σε αυτές των «κάτω των 60 ετών» (το πιθανότερο από άγνοια), η προσωπική και όχι μόνον άποψη παραμένει η ίδια. Αν ο κ. ΥΕΘΑ ήθελε και μπορούσε θα καλούσε ή θα πήγαινε να συναντήσει τους αρμόδιους υπουργούς και θα έφερνε αποτελέσματα. Με επιστολές, μελέτες και επιτροπές δεν αίρονται οι αδικίες. Πως τις χαρακτηρίζουν οι συνάδελφοι; «Στάχτη στα μάτια», «Βάρα νομή» κλπ.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του ΥΠΕΘΑ προς το ΥΠΟΙΚ με θέμα «Συντάξεις Στρατιωτικών».

Υπουργική απόφαση με πίνακες αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

2015-10-27

Συνάντηση της ΠΟΣ με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης

Τη Δευτέρα  26 Οκτ. 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) με τον Υφυπουργό  Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο. Στη συνάντηση, συμμετείχαν από την ΠΟΣ ο Πρόεδρος Ταξχος εα Βασ. Νικολόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ταξχος εα Δημ. Χατσίκας και ο Γεν. Γραμματέας Ταξχος εα Βασ. Παπαδόπουλος.
Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση του Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων για θέματα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) και ΕΚΟΕΜΣ (δομή, λειτουργία κλπ)  ώστε να μην συνυπολογίζονται τα μερίσματα και η οικονομική ενίσχυση του ΕΚΟΕΜΣ στη σύνταξη. Επίσης συζητήθηκαν θέματα συνταξιοδοτικά και...

Η Πρόταση Ειρήνης του Χίτλερ προς τον Μεταξά

ΣΧΟΛΙΟ: Όπως αναφέρει και ο αρθρογράφος δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την ύπαρξη της πρότασης ειρήνης με αποτέλεσμα ν' αφήνει χώρο για πολλές υποθέσεις. 
«Μόνον ὁ κίνδυνος ὁ μεγάλος, ὁ βαθύς, ὁ τρομερός ἀνοίγει τά μάτια διάπλατα εἴς τήν ἀλήθεια.»Ιωάννης Μεταξάς (2 Ιαν 1941)
Ο Δεκέμβριος του 1940 υπήρξε ένας εφιαλτικός μήνας για τον Μουσολίνι. Στην Βόρεια Αφρική είχε χάσει σχεδόν όλη την Λιβύη και αγωνιζόταν να κρατήσει την Τρίπολη. Στο μέτωπο της Βορείου Ηπείρου μετά την απώλεια του Πόγραδετς την 4η Δεκ, ο διοικητής των Ιταλικών στρατευμάτων στην Αλβανία στρατηγός Σοντού, ζήτησε την εύρεση πολιτικής λύσεως, γιατί θεωρούσε αδύνατη τη περαιτέρω στρατιωτική δράση.
Η Απόγνωση του Ντούτσε

Η Συμβολή του ΟΧΙ του Μεταξά στη Νίκη των Συμμάχων επί του Άξονος

Του Επισμηναγού (Ι) ε.α. Γεωργίου Β. Κασσαβέτη / τ. Δ/ντος Συμβούλου Ε.Α.Α.Α.
Λέγεται ότι η ιστορία έχει τρεις όψεις. Τη δική της, την όψη των πλαστογράφων και παραχαρακτών της και την αλήθεια. Δυστυχώς στη χώρα μας η παραχάραξη και η διαστρέβλωση της ιστορίας, ιδίως μετά τη Μεταπολίτευση, έχει λάβει ενδημικό χαρακτήρα, σε σημείο να κινδυνεύει να χάσει την αξιοπιστία της. Και όπως έλεγε ο Βίσμαρκ «ποιος να πιστέψει  την ιστορία, όταν για πράγματα που έγιναν μόλις χθες  λέγονται τόσα ψέματα»; Αλήθεια,  ποιος να πιστέψει σήμερα την ελληνική  ιστορία, όταν θρασύτατα, μερικοί ανεγκέφαλοι ανθέλληνες, λένε ότι η Επανάσταση του 1821 ήταν ταξική εναντίον των Κοτζαμπάσηδων, όταν αδιάντροπα γράφουν ότι η Μικρασιατική Καταστροφή οφείλεται στο συνωστισμό στο  Λιμάνι της Σμύρνης,  ή όταν αναιδέστατα διαλαλούν  ότι το ΟΧΙ του ’40 δεν το είπε ο Μεταξάς, αλλά ο Ελληνικός λαός;

Η είσοδος του απελευθερωτή Ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την περιγραφή του δημοσιογράφου τον "TIMES" Κρόφορντ Πράις (27 Οκτωβρίου 1912)

Αφιέρωμα ΕΣΠΕΗΠ για την 28η Οκτωβρίου 1940 (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξαιρετική είναι η συγκίνηση που αισθάνονται όλοι οι Έλληνες, όταν καλούν στην μνήμη τους, αναμνήσεις από τα ένδοξα γεγονότα του 1940. Ημέρα Εθνικής Ενότητας και υπερηφάνειας αποτελεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Με συγκίνηση και θαυμασμό ας στρέψουμε το βλέμμα μας στην  ένδοξη εποποιία του » 40″ τότε που ο Ελληνικός λαός σύσσωμος πρόταξε τα στήθη του στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου γράφοντας για μια ακόμα φορά νέες σελίδες δόξας. Ξημερώνει 28η Οκτωβρίου 1940. Έχει φτάσει η ώρα της αναμέτρησης για την Ελλάδα. Ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός λαμβάνει το τελεσίγραφο της

Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων Αποστράτων ΕΔ και ΣΑ

Από πληροφορίες μάθαμε, με ικανοποίηση τολμώ να πω, ότι συγκαλείται στις 30 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή, το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (ΣΟΔ), με σκοπό την ενημέρωση - ανάλυση των μέχρι τώρα δεδομένων και το συντονισμό των ενεργειών εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για το συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν όλοι οι Ν.Π.Ι.Δ. και Ν.Π.Δ.Δ. φορείς (ομοσπονδίες, ενώσεις, σύνδεσμοι, σωματεία και σύλλογοι) αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση όπου θα καθορίζεται χώρος, ώρα, αριθμός εκπροσώπων κάθε φορέα, κλπ. Ώρα για σύμπνοια και ομόνοια! Αφήνουμε στην άκρη ότι μας χωρίζει και αναζητούμε ότι μας ενώνει που δεν είναι άλλο από την αξιοπρέπεια μας!

Υπουργείο προς Επιτελεία: «Βρείτε 300 εκατ. ευρώ για περικοπές»!

ΣΧΟΛΙΟ: Στους αποστράτους ΝΑΙ σε όλα! Από τα Γενικά Επιτελεία περικοπές 300 εκατ. ευρώ! Τα συμπεράσματα δικά σας!
Με έγγραφο που εστάλη από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του ΥΠΕΘΑ (ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ), ζητούνται από τα Γενικά Επιτελεία να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τις περικοπές στις οποίες θα προχωρήσουν ώστε να υπάρξει το νέο άγριο “κούρεμα” δαπανών για τις ΕΔ. Στόχος; Εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων ευρώ για το 2016! Το έγγραφο κυκλοφόρησε την Παρασκευή. Οι απαντήσεις ακόμη δεν έχουν σταλεί εγγράφως,αλλά στα τηλέφωνα και στους διαδρόμους οι εμπλεκόμενοι με το θέμα δεν κρύβουν την ανησυχία τους. Κι αυτό γιατί όπως λένε οι νέες περικοπές δεν μπορεί να μην αγγίξουν τον ευαίσθητο τομέα των ασκήσεων. Εκεί έχει φθάσει το θέμα με τις περικοπές αν δεν το έχουμε καταλάβει. Και είναι γεγονός ότι οι ΕΔ στα πέντε χρόνια της κρίσης έχουν ήδη μειώσει πολύ τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες. Τόσο που δεν πάει άλλο ,όπως λένε επιτελείς. Οι του οικονομικού κλάδου ωστόσο αναφέρουν ότι δεν υπάρχει πλέον άλλη “δεξαμενή” για να αντληθούν χρήματα. Η επόμενη λύση θα ήταν να υπάρξουν περικοπές μισθών. Κάτι που δεν μπορεί κάποιος ούτε γι΄ αστείο να το σκεφτεί.  
kranosgr.blogspot.gr - www.onalert.gr

2015-10-26

Νέα Επιστολή ΠΣΑΕΜΘ σε ΑΝΥΠΟΙΚ για Επιστροφή Εισφορών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για την επιλογή σας ως Αν. Υπουργού Οικονομικών, και σας εύχεται καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας. Την 18η Σεπτεμβρίου  2015 διαπιστώσαμε με μεγάλη μας χαρά στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων ότι κατατέθηκε Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Ρύθμιση συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις» και ότι με το κατατεθέν σχέδιο νόμου «Αποδίδεται στους οπλίτες πενταετούς υποχρέωσης το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που είχαν καταβάλλει ..

Αρχαιρεσίες Συνδέσμου Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας



18ης Οκτωβρίου 2015

Μάθε από το πάθημα μου... Τι πρέπει να προσέχεις...

Αγαπητοί μου φίλοι, σας κοινοποιώ μια σύντομη ιστορία απάτης σε βάρος μου με σκοπό να σας προφυλάξω από απατεώνες, εκ συστήματος, σαν αυτούς.
Σε πρόσφατό μου ταξίδι στη ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, έκλεισα τα αεροπορικά εισιτήρια μου με την εταιρεία RYANAIR και μέσω της ιστοσελίδας της, ενοικίασα και αυτοκίνητο για 4 ημέρες, από την εταιρεία FIREFLY car rental, θυγατρική της HERTZ και συνεργαζόμενη με τη RYANAIR. Το συνολικό κόστος και για τις 4 ημέρες και σύμφωνα με την προσφορά (που έχω στα χέρια μου) ήταν 41,47 ευρώ και περιελάμβανε ασφάλεια και φόρους πλην καυσίμων. Τα χρήματα δε αυτά προκρατήθηκαν από την πιστωτική μου κάρτα.
Η περιπέτειά μου ξεκίνησε όταν έφτασα στο αεροδρόμιο της GIRONA (140 χλμ μακρυά από τη Βαρκελώνη) αργά το απόγευμα και πήγα στο γκισέ της εταιρείας FIREFLY car rental για να παραλάβω το συμφωνηθέν αυτοκίνητο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΙΣΛΑΜ, ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η Ακαδημία Στρατηγικών Αναλύσεων (ΑΣΑ) δημοσίευσε το 30ο Κείμενο Εργασίας με τίτλο:
  
«ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Προκλήσεις Ασφάλειας για την Ευρώπη

Μπορείτε να το ξεφυλλίσετε και να το διαβάσετε [ΕΔΩ]:

2015-10-25

Το ΝΑΙ σε όλα του Καμμένου και οι Ενώσεις Αποστράτων...

Ως γνωστόν την 21η Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. ΥΕΘΑ με το Συντονιστικό Συμβούλιο  των ΕΑΑΣ – ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ και της ΠΟΑΑΣΑ. Ποιο ήταν όμως το αποτέλεσμα και ποια θα είναι η συνέχεια; Καταρχήν να δηλώσω ότι είμαι υπέρ των συναντήσεων και δεν τις θεωρώ άσκοπες αρκεί αυτές να μη γίνονται «σε κλίμα κατανόησης», να επικρατεί ο διεκδικητικός χαρακτήρας, να έχουν λεχθεί σταράτες και σκληρές κουβέντες όποτε και αν χρειαστεί, από καλά ενημερωμένους συναδέλφους.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ λιτή με ότι συνεπάγεται αυτό: «Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τα εν αποστρατεία στελέχη.»
Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου περιέργως υπερβολικά μεγάλη αφού εμπεριέχει θέματα, αν όχι δευτερευούσης σημασίας, σίγουρα όχι επίκαιρα και τα οποία θα μπορούσαν να εξετασθούν σε δεύτερη φάση. Τι μας λένε λοιπόν οι εκπρόσωποι μας και ο κ. ΥΕΘΑ:

2015-10-24

Συνέντευξη Δρος Ι. Παρίση με τίτλο "ΣΤΟ ΤΟΞΟ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ"

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Δρ Ιωάννης Παρίσης, στο ENA Channel, (εκπομπή "ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ") στην Καβάλα, το οποίο εκπέμπει σε όλο την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα βόρεια νησιά. Η εκπομπή πρωτοπροβλήθηκε στις 13/10/15 και στη συνέχεια σε επαναλήψεις. Έχει γενικό τίτλο "ΣΤΟ ΤΟΞΟ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ" και είναι διάρκειας περίπου 50 λεπτών. Ο Ι. Παρίσης μιλάει για τις κρίσεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή -ειδικά για τη Συρία- τη σχέση της ενέργειας, το πρόβλημα των προσφύγων και την αντίδραση της Ευρώπης, με ανάλογες προτάσεις, τις επεμβάσεις και τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων, την κρίση στην Ουκρανία και το φυσικό αέριο της Ρωσίας, τις γεωπολιτικές διαστάσεις και άλλα. Επίσης και για τις παραπλανητικές πολιτικές αναγγελίες σχετικά με την ΑΟΖ και για τους μύθους που την περιβάλλουν σε σχέση με την εξόρρυξη των υδρογονανθράκων, και πολλά άλλα.

Πρόσκληση στον Εορτασμό για την Επέτειο της "28ης Οκτωβρίου 1940"

2015-10-23

«Ενότητα με στόχο την εθνική κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη» το μήνυμα της Ρένας για την απελευθέρωση της Λάρισας

«Σήμερα οφείλουμε όλοι μας να παραμερίσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να προτάξουμε αυτά που μας ενώνουν, με στόχο την εθνική κυριαρχία , την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μετατροπή της χώρας σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία». Τα παραπάνω σημειώνει σε δήλωσή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου με αφορμή την επέτειο από την απελευθέρωση της Λάρισας. Αναλυτικά το μήνυμα της κ. Καραλαριώτου: «Σήμερα η Λάρισα γιορτάζει. Σήμερα η Λάρισα θυμάται και τιμάει μια από τις πιο ένδοξες και ιστορικές σελίδες στην ιστορία της. Θυμάται και τιμάει το πρωινό εκείνο της 23ης Οκτωβρίου του 1944 όταν στην πόλη μας μύρισε το άρωμα της ελευθερίας. Όταν τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας, έφεραν το μήνυμα της νίκης.

Εθνοκτόνοι και πατριδοκτόνοι πολιτικοί, ξεπουλούν στους τουρκομουσουλμάνους τη Θράκη και την Ελλάδα ολόκληρη

Του Σάββα Καλεντερίδη
Στις προηγούμενες εκλογές έγινε κάτι που δεν έχει συζητηθεί αρκετά, σε σχέση πάντα με το μέγεθος και την αξία του ως πολιτικό και εθνικό γεγονός. Στη Ροδόπη, δύο κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, έβαλαν σε εκλόγιμες θέσεις μόνο μουσουλμάνους υποψηφίους. Τι σημαίνει αυτό;
Ότι οι χριστιανοί ή οι μη μουσουλμάνοι Έλληνες ψηφοφόροι του συγκεκριμένου νομού, όταν ψήφισαν αυτά τα δυο κόμματα, γνώριζαν με βεβαιότητα ότι στέλνουν στη βουλή ως αντιπρόσωπό τους μουσουλμάνο βουλευτή!
Οφείλω να ομολογήσω ότι τέτοια αθλιότητα από πλευρά των κομμάτων και των κομματικών μηχανισμών την περίμενα, αλλά τέτοια αφέλεια ή ενσυνείδητη προδοτική ψήφο από Έλληνες μη μουσουλμάνους, δεν την περίμενα.
Μια ψήφο που έστειλε τρεις μουσουλμάνους βουλευτές στην Βουλή των Ελλήνων και κανέναν χριστιανό, πάντα από το νομό Ροδόπης!

ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: «Θα είμαι ξανά υποψήφια δήμαρχος»

<<Πολλά λόγια, λίγα έργα από τη νέα  δημοτική αρχή >>
«Βεβαίως και θα είμαι ξανά υποψήφια δήμαρχος» τονίζει, μιλώντας σήμερα στην «Ε», η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου αποσαφηνίζοντας έτσι τις προθέσεις της για τα δημοτικά πράγματα. Η κ. Καραλαριώτου παρουσιάζει τις θέσεις της παράταξής της για τη Λάρισα η οποία «χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις. Δράσεις με σχέδιο και πρόγραμμα, που θα οδηγούν σε χειροπιαστά αποτελέσματα». Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους θητείας, η κ. Καραλαριώτου «χρεώνει» στη δημοτική αρχή Καλογιάννη «πολλά λόγια και λίγα έργα». Ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική για θέματα που είτε τέθηκαν σε διαβούλευση από τη...

Πως σε ξεγέλασαν Τσίπρας και Καμμένος με τον ΕΝΦΙΑ (βίντεο)

Κι επειδή ο ΕΝΦΙΑ είναι πολύ επίκαιρος πλέον, ας θυμηθούμε πως από το "Δεν πληρώνω" του 2013 ως παραδειγματισμό, το "θα καταργήσουμε" τον άδικο και ληστρικό αυτό νόμο του 2013, αλλά και τις "οδηγίες αντίστασης" επί του αντισυνταγματικού αυτού νόμου το 2014, φθάσαμε στην "Εθνική προσπάθεια" στις αρχές του 2015 και σήμερα στην "πλήρη εφαρμογή" του σε 5 από 6 δόσεις. Πόσο κουτόχορτο μπορεί να αντέξει άραγε αυτός ο λαός;    
12 Φεβρουαρίου 2015  
12 Σεπτεμβρίου 2014
 12 Φεβρουαρίου 2013

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί Κούρδους της Συρίας για εγκλήματα πολέμου

Δρ Ιωάννης Παρίσης (*) 
Σύμφωνα με άρθρο της γαλλικής Le Monde («Amnesty accuse les forces kurdes syriennes d’avoir commis des crimes de guerre») η αυτόνομη κουρδική κυβέρνηση που εγκαταστάθηκε στη βόρεια Συρία κατηγορείται από την ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία για αναγκαστικούς εκτοπισμούς και καταστροφή σπιτιών, πράξεις που συνιστούν εγκλήματα πολέμου. Η Διεθνούς Αμνηστίας δημοσιεύθηκε, 13 Οκτωβρίου 2015, έκθεση, σύμφωνα …

Βόμβα από Α/ΓΕΣ: Πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με 210 αντί 600 εκατ.ευρω

Βόμβα από τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη: Ο Στρατός Ξηράς καλείται με 210 εκ ευρώ που έχει φέτος ο προϋπολογισμός του για λειτουργικά έξοδα, να καλύψει ανάγκες που η κανονική - και μέχρι τώρα - κάλυψή τους απαιτούσε περίπου 600 εκ. ευρώ! Τα ποσά αυτά δείχνουν και το μέγεθος του προβλήματος που έχει ανακύψει από τις τεράστιες περικοπές στα σχετικά κονδύλια στην άμυνα, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει το μέγεθος και το βάθος της αναδιοργάνωσης και των άλλων αλλαγών που επιβάλλεται να γίνουν άμεσα προκειμένου να μπορέσει ο Στρατός Ξηράς να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του. Μέχρι τώρα, είπε ο Αντιστράτηγος Τελλίδης, τα καταφέρνουμε χρησιμοποιώντας  τα αποθέματα και επειδή το προσωπικό ''έχει σηκώσει τα μανίκια'' και βρίσκει λύσεις με εφευρετικότητα και ''πατέντες''. 
Παράλληλα, ανέφερε, προχωρούν ορισμένες αλλαγές,

Που ...οφείλει την ονομασία της η μισητή αγγαρεία στις τουαλέτες του Στρατού;

Ιούνιος 1930. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος εγκαινιάζει τον σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου στην πλατεία Ομονοίας. Το έργο είχε αρχίσει λίγα χρόνια νωρίτερα και με την ολοκλήρωσή του έδωσε χαρά σε πολλούς Αθηναίους, που θα είχαν πλέον εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στην καρδιά της πόλης. Μέχρι τότε η πλατεία ήταν γεμάτη λουλούδια, φοίνικες και ξύλινα παγκάκια. Η νέα εικόνα της πλατείας ήταν κυκλική, πλησίαζε στα ευρωπαϊκά πρότυπα και είχε μαρμάρινα κιγκλιδώματα στις εισόδους προς τον υπόγειο σιδηρόδρομο. Όμως, η χρήση του υπόγειου σιδηρόδρομου στην Ομόνοια δημιούργησε την ανάγκη κατασκευής υπόγειου εξαερισμού στον σταθμό...
Γιατί η πλατεία Ομονοίας ονομάστηκε «τούρτα»

2015-10-22

Χωρίς Σχόλια η ανακοίνωση για τη Συνάντηση Συντονιστικού Αποστράτων με τον ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένο (21.10.15)

1.- Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος επιτελείς του ΥΠΕΘΑ και το Προεδρείο της Π.Ο.Α.ΑΣ.Α. κατόπιν προσκλήσεως του κυρίου Υπουργού.
2.- Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική σε κλίμα κατανόησης και ετέθησαν λεπτομερώς όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους Απόστρατους, με κυρίαρχο το Οικονομικό-Ασφαλιστικό και τις πιθανές μειώσεις στις συντάξεις. Ο κύριος Υπουργός εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στα στελέχη των Ε.Δ. και τους Απόστρατους και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
3.- Τα θέματα που εξετάσθηκαν, τέθηκαν με τα έγγραφα του Συντονιστικού Συμβουλίου με αριθ.πρωτ 359/24-09-15, 376/14-10-15, 392/21-10-15 και κατά την σημερινή συζήτηση.  
4.- Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι θέσεις του κ. ΥΕΘΑ περιγράφονται κατωτέρω:
α.- Συντάξεις, νέο ασφαλιστικό

Οι διεργασίες στο χώρο των αποστράτων συνεχίζονται...

Κάθε «κλειστό» σύστημα αντιδρά όταν το… ξεβολεύεις

Δρ. Ιωάννης Παρίσης / Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης
Οι ειδικοί στις θεωρίες του χάους και της πολυπλοκότητας μιλούν για γραμμικά και μη γραμμικά συστήματα ή φαινόμενα, ή ακόμη για τη μη γραμμικότητα των εξωστρεφών και προοδευτικών συστημάτων, οργανισμών, φορέων εξουσίας, επιχειρήσεων κλπ. Πιο απλά μιλούν για συστήματα «κλειστά» και «ανοικτά». Τα «κλειστά συστήματα» δεν επιθυμούν τη διατάραξη της ησυχίας τους. Θέλουν να παραμένουν σε ηρεμία απραξίας, σε κατάσταση εσωστρέφειας. Κάθε εξωτερική ενέργεια ανατρέπει την ηρεμία τους, δημιουργεί αναταράξεις, τα…

2015-10-21

Η εφημερίδα του Συνδέσμου ε.α. Αξιωματικών Τάξεως 1968

Η αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων

«Οι μεταρρυθμίσεις εξασφαλίζουν τη συνεχή ροή κάθε κοινωνίας προς την πρόοδο και την εξέλιξή της, ότι εκσυγχρονίζονται και ενδυναμώνουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και προλαμβάνουν εμφύλιες ταραχές και στάσεις.» Δρ Άρης Διαμαντόπουλος (*) Όσο κι αν οι πολιτικοί μας συνθηματολογούν επάνω στον όρο «μεταρρυθμίσεις», εν τούτοις η ουσιαστική αξία αυτών ουδόλως αλλοιώνεται, διότι η ανάγκη γι αυτές παραμένει αναλλοίωτη και διαχρονική. …

2015-10-20

Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητού ΑΣΔΕΝ

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του Διοικητού της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων, από τον Αντιστράτηγο Μενέλαο Μεϊμάρη στον Αντιστράτηγο Ανδρέα Ηλιόπουλο, στην έδρα του Σχηματισμού στον Καρέα Αττικής. Στην τελετή παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης
Ο Αντιστράτηγος κ. Μενέλαος Μεϊμάρης (ΣΣΕ-82) πρόσφατα παραιτήθηκε για ιδιωτικούς και προσωπικούς λόγους. Καλη συνέχεια Συμμαθητή!

Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητού ΣΕΘΑ

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων Διοικητού ΣΕΘΑ, από τον  Αντιστράτηγο Δημήτριο Θωμαΐδη στον Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ. 
Ο Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Θωμαΐδης (ΣΣΕ-82) τοποθετήθηκε ΑΥ/ΓΕΣ. Καλή επιτυχία Συμμαθητή!

ΕΣΠΕΘ: Εκκρεμούν αιτήσεις αποστρατείας από τον Νοέμβριο 2014 - Αιτήσεις ανάκλησης δεν γίνονται αποδεκτές

ΠΡΟΣ : ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ, Α/ΓΕΕΘΑ
Σας αναφέρουμε ότι, η Ένωση μας έγινε αποδέκτης email με το εξής περιεχόμενο κειμένου:
"Τελικά τι γίνεται με τα Π.Δ. των αιτήσεων αποστρατείας που είναι σ' εκκρεμότητα; Πότε τελικά θα υπογραφούν; Γιατί ενώ είχαν φτάσει στον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκίνησε εκ νέου συλλογή υπογραφών από την στρατιωτική Ιεραρχία; Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος; Εκκρεμούν αιτήσεις αποστρατείας από τον Νοέμβριο 2014 και κανείς δεν ξέρει τι κατάληξη θα έχουν με αποτέλεσμα να οδηγούν σε απόγνωση πολλούς συναδέλφους οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι επίτηδες καθυστερούν προκειμένου να υπολογιστούν οι συντάξεις και τα εφάπαξ των συναδέλφων με τα νέα δεδομένα. Καθημερινά συνάδελφοι υπό την πίεση του άγχους...

Η περίπτωση της Συρίας: μια γεωπολιτική ανατροπή

Δρ. Ιωάννης Παρίσης / (Το άρθρο αυτό προέρχεται κυρίως από το βιβλίο μου Η ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ, Εκδόσεις  Λιβάνη, Απρ. 2013)
Αυτό που κατ’ ευφημισμό μάλλον απεκλήθη «Αραβική άνοιξη», εξελίχθηκε στη Συρία κατά τρόπο τελείως  διαφορετικό από τις άλλες αραβικές χώρες. Μάλλον δεν υπήρξε καθόλου «άνοιξη», αλλά η χώρα πέρασε κατευθείαν σε έναν βαρύ «χειμώνα». Τα αντικρουόμενα συμφέροντα της ΕΕ και των ΗΠΑ με εκείνα της Ρωσίας και της Κίνας δεν επέτρεψαν την οποιαδήποτε δυναμική παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών. Τα πράγματα περιπλέχθηκαν ακόμη περισσότερο εξαιτίας της υποστήριξης που παρέχει το Ιράν προς το καθεστώς Άσαντ, που οφείλεται, φαινομενικά τουλάχιστον, στο κοινό σιιτικό δόγμα-άξονα. Αυτό προκαλεί ανησυχίες στο Ισραήλ, ενώ ενδιαφέρον, για τα δικά τους διαφορετικά συμφέροντα, προβάλλουν η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία.
Σε αντίθεση με τις σχεδόν ομοιογενείς κοινωνίες των χωρών της Βόρειας Αφρικής, στη Συρία υπάρχουν 18 διαφορετικές θρησκείες ή δόγματα και εθνικές..