papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-12-31

Τις καλύτερες ευχές μου για το 2016!!! - Πάντα με το χαμόγελο!!!

– Ο νέος χρόνος εύχομαι πολλές χαρές να δώσει, Κι αν ήταν λίγες του παλιού να σου τις συμπληρώσει…
– Χρόνια πολλά, γιατί η ποσότητα μετράει! Χρόνια καλά, γιατί η ποιότητα μετράει! Χρόνια τρελά, γιατί αυτά μένουν! Τις καλύτερες Ευχές μου  για το 2016.
– Ο νέος χρόνος που ΄ρχεται μόνο χαρά να φέρει και άμα κοιμάσαι μοναχός κι ένα καινούργιο ταίρι.
– Ήρθενε η Πρωτοχρονιά κι είπα του Άη Βασίλη, τις πιο μεγάλες τις χαρές σε σένα να τσι στείλει.
– Ξημέρωμα Πρωτοχρονιάς έλα στα όνειρά μου, ν΄ αρχίσει με χαμόγελο εφέτος η χρονιά μου!
– Εύχομαι φέτος η χρονιά να είναι σέξι, πολλά λεφτά να βρέξει, η υγειά μας να αντέξει, κακό να μη μας φέξει και οποίος δεν μας χωνεύει να πάει να πιει μια PEPSI!

Δείτε πως να βάλετε σωστά τις αλυσίδες (VIDEO)

H ΕΜΥ προειδοποιεί ότι σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και παγετό θα πλήξει τη χώρα τις ημέρες των γιορτών. Γι αυτό όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν οδικώς θα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στο πορτμπαγκάζ του ΙΧ τους. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό, καθώς θα πρέπει να γνωρίζουν και πως θα τις τοποθετούν στα ελαστικά. Έτσι, τα ΚΤΕΟ με αφορμή την κακοκαιρία έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο με ακριβείς οδηγίες για το πώς να τοποθετήσουμε σωστά τις αλυσίδες στο όχημα μας. Κάντε το σωστά βλέποντας τα video που ακολουθούν: www.onlarissa.gr

2015-12-30

Δύο όψεις του Ισλάμ! Δύο ηγέτες – δύο διαφορετικά μηνύματα

Γράφει ο Δρ Ιωάννης Παρίσης*
Με την ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής της γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ, ακούσαμε τις ομιλίες δύο Μουσουλμάνων Προέδρων: της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι και του Ιράν Χασάν Ρουχάνι. Δύο διαφορετικοί ηγέτες και δύο διαφορετικά μηνύματα.
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, μίλησε για ειρήνη και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Ισλάμ. Επανέλαβε την έκκλησή του για αλλαγές προσέγγισης που θα φέρουν το Ισλάμ σε ειρηνική συνύπαρξη με όλες τις φυλές, θρησκείες και δόγματα. Επισήμανε ότι «κανείς δεν πρέπει..

Στρατιωτικά λύκεια και ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων: η λάθος απάντηση σε ένα ανύπαρκτο ερώτημα

Του Γιάννη Κεφαλογιάννη*
Όσο καινοφανείς και να ακούγονται εκ πρώτης όψεως οι εκ διαρροών σκέψεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας περί δημιουργίας Στρατιωτικών Λυκείων, ο συγκεκριμένος θεσμός έχει μάλλον μια μακρά ιστορία. Η σημερινή παρουσία του σε πολλές δυτικές χώρες αλλά και στη  Τουρκία (από την οποία να εικάσουμε ότι αντλεί έμπνευση ο κ. Καμμένος;) θα πρέπει να γίνει κατανοητή περισσότερο με ιστορικούς και κοινωνιολογικούς όρους παρά με κριτήρια εκπαιδευτικά ή, πολύ περισσότερο, στρατιωτικής ψυχολογίας.
Στη γειτονική μας χώρα λ.χ. ο συγκεκριμένος θεσμός...

2015-12-29

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε άλμα με αλεξίπτωτο (βίντεο)

Ασυνήθιστη για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εικόνα, όμως ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης προέρχεται από τις Ειδικές Δυνάμεις. Μπορεί να έχετε δει πολλάκις εντυπωσιακά άλματα αλεξιπτωτιστών στο κενό, όμως ένας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, που κάνει ακριβώς το ίδιο, σίγουρα δεν είναι ένα συνηθισμένο θέαμα. Κι όμως, ο προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Νάυαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, το... διέπραξε! Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη, στο πλαίσιο του προγράμματος εορταστικών επισκέψεων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό του 2ου Συντάγματος Αεροπορίας Στρατού, στην Πάχη Μεγάρων, καθώς και με προσωπικό Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων στη Νέα Πέραμο. Στη συνέχεια, λαμβάνοντας μέρος σε προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση, συμμετείχε σε θαλάσσιο άλμα αλεξιπτωτιστού από Ε/Π..

Χοροεσπερίδα ΕΛΔΥΚ - Υπέροχα χορευτικά από τσολιάδες, πόντιους και κρητικούς

Υπέροχα χορευτικά από τσολιάδες, πόντιους και κρητικούς, όλοι τους στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ) κατά την Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα της 25ης Δεκεμβρίου 2015. Λεβέντες!!!

Ρε, ποια Σχολή Ευελπίδων;

Γράφει ο Χρ. Μπολώσης, Υποστράτηγος ε.α.
Το ότι οι νυν κρατούντες δεν τρελαίνονται δα για τον Στρατό, το ξέρουμε και το έχουμε εμπεδώσει. Άλλωστε και για να είμαστε δίκαιοι, ούτε και οι προηγούμενοι έκοβαν φλέβες για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Την Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου έγινε στην Σχολή Ευελπίδων η ορκωμοσία των πρωτοετών Ευελπίδων, Τάξεως 2019. Όπως ήταν φυσικό, συγγενείς και φίλοι των ορκιζομένων, έφθασαν από όλα τα σημεία της Ελλάδος για να παραστούν στην ιερή αυτή στιγμή, που, οι μέχρι τότε ιδιώτες, εγκαταλείπουν την ιδιότητα του πολίτη και αποκτούν αυτήν του Στρατιώτη ορκιζόμενοι ότι θα «υπερασπίζονται μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός τους τας σημαίας και θα διάγουν εν γένει ως πιστοί και φιλότιμοι στρατιώται». Αληθινά ιστορικές στιγμές, που είναι αδύνατον να αντιληφθούν,

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για «ανυπότακτους» και «αντιρρησίες συνείδησης» προβλέπει το ν/σ Καμμένου

Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων στις 22 Δεκεμβρίου 2015 από τον ΥΕΘΑ κ. Καμμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις.» Μπορούμε [ΕΔΩ] να δούμε το πλήρες νομοσχέδιο. Δεν θα σταθούμε στο σύνολο των άρθρων το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος είναι μία συρραφή ισχυόντων διαδικασιών αλλά στο άρθρο 12 αυτού, 2 από τις 16 σελίδες του νομοσχεδίου, με τίτλο «Ρύθμιση στρατιωτικών υποχρεώσεων ανυπότακτων»., όπου βλέπουμε και πάλι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους και τους..

Πώς θα επιλεγούν οι διοικητές και οι αναπληρωτές διοικητές στα νοσοκομεία

Αναρτήθηκε σήμερα στη «Διαύγεια» η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας. Καταληκτική προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων ορίζεται η 19η Ιανουαρίου και ώρα 15:00. Το απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι, (όπως και στις προηγούμενες προκηρύξεις) το πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ. Τα προσόντα που θα συνεκτιμηθούν είναι τα παρακάτω:

Ο Βερύκιος ξαναχτυπά: «Δεξιούρες του Κερατά» είναι τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων...

Να τον χαίρεσαι τον κολλητό σου κ. Καμμένε!!!
Πολιτική και Στρατιωτική Ανάλυση πρώτου μεγέθους από τον Παπαγάλο του ALFA που κάθε πρωί κραυγάζει μην τυχόν και πάει το αφεντικό του φυλακή! Κάθε πρωί ο πότε πράσινος και πότε ροζ παπαγάλος αναλόγως του φυσάει ο άνεμος, βγήκε στον ALFA να μας κάνει την καθημερινή πλύση εγκεφάλου για να μην τολμήσουν και ελέγξουν  το αφεντικό του… Εκείνα τα δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήρο δεν μας είπε πως τα πήρε και πώς κατάφεραν κάποιοι να ρίξουν έξω..

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από την ΑΣΑ

2015-12-28

Στράτευση γυναικών; Συζήτηση στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ τηλεόραση...

Μια πολύ καλή συζήτηση διάρκειας 19 λεπτών έλαβε χώρα σήμερα 28 Δεκεμβρίου 2015 στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ τηλεόραση στην πρωινή εκπομπή "Καλημέρα Θεσσαλία". Καλεσμένος του δημοσιογράφου Γιάννη Γιαννακόπουλου ο Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Απόστολος Παπαπαρίσης. Θέμα συζήτησης η εθελοντική στράτευση γυναικών και η ίδρυση στρατιωτικών λυκείων, που ανακοινώθηκε μέσω του γνωστού δημοσιογράφου Βερυκίου από ΥΕΘΑ κ. Καμμένο. 

Τρομοκράτης τζιχαντιστής του Ι.Κ.: «Τον Αύγουστο του 2014 εκπαιδεύτηκα στην Τουρκία»

Ένας ακόμα τζιχαντιστής μέλος στο Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος είναι αιχμάλωτος των Κούρδων της Συρίας (YPG/YPJ), «κάρφωσε» την Τουρκία ότι εκπαίδευσε τόσο εκείνον όσο και άλλα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Oι τουρκικές Αρχές, όσο τους εκπαίδευαν, έλεγαν ψέματα στον Τύπο ότι ήταν «μετριοπαθείς» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Ο 20χρονος Αμπντουραχμάν Αμπντουλχαντί (Abdurrahman Adulhadi) μίλησε στο Sputnik για τα όσα έζησε ως μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μην παραλείποντας να αναφερθεί και στο διάστημα που πέρασε στην Τουρκία ως εκπαιδευόμενος τζιχαντιστής. «Τον Αύγουστο του 2014 εκπαιδεύτηκα στα Άδανα υπό τις διαταγές ενός οπλαρχηγού από το Ισλαμικό Κράτος»,

Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2015, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, Λ. Μεσογείων 96 στην Αθήνα, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο 15μελες Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. και αφού τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες, εξελέγησαν κατόπιν ψηφοφορίας για το Προεδρείο οι παρακάτω: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Α/Υ΄ ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης / ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Α/Α΄ ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας / Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Α/Υ΄ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ Αριστείδης / Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Α/Δ΄ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

Τουρκία: Τραβάνε τον Κούρδο ηγέτη στα δικαστήρια…

Όπως ορθώς το προβλέψαμε, η «Δικαιοσύνη» ήταν το αμέσως επόμενο βήμα του καθεστώτος Ερντογάν στην Τουρκία, αν και όχι για όσα δήλωσε από τη Μόσχα για το τουρκικό «λάθος» της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού Su-24, με τους εισαγγελείς να δείχνουν την «ευαισθησία» τους μόλις ο Νταβούτογλου έκανε λόγο για «προδοσία» του Κούρδου ηγέτη Ντεμιρτάς (HDP). Τούρκος εισαγγελέας άρχισε ήδη την έρευνα σε βάρος του, αναφορικά με δηλώσεις του περί του αιτήματος για αυτονομία των Κούρδων στην...

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από την ΑΚΙΣ

2015-12-27

Νομοσχέδιο ΥΕΘΑ - Πίνακας Καταργούμενων/Τροποποιούμενων Διατάξεων

Ακολουθούν άλλες 9 διατάξεις - κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση

Τα καθρεφτάκια του Καμμένου και η απάτη με το επίδομα εξομάλυνσης, Ποιος είναι ο στόχος;

Χθες, το bloko.gr έγραψε για τα καθρεφτάκια του Καμμένου στους ιθαγενείς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΔΩ), με το να κάνει διανομή κατά ριπάς ανεκπλήρωτων υποσχέσεων. Στις 22 του μήνα, ο πολλά βαρύς υπουργός της Εθνικής Άμυνας, συμπεριέλαβε στο νέο σχέδιο νόμου για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών και ένα άρθρο, το άρθρο 11 που αναφέρεται στην καταβολή επιδόματος εξομάλυνσης στα στελέχη των Ενόπλων ΔυνάμεωνΕνός επιδόματος δηλαδή, που τα στελέχη των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας έχουν εξαντλήσει όλες τις ενδεχόμενες όποιες δικαστικές οδούς για να το κατοχυρώσουν, αλλά παραμένουν αδικαίωτοι.

Η κόντρα Μπερίσα - Ράμα ξεσκέπασε το πλιάτσικο στις περιουσίες των Ελλήνων - ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ «ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ»

Το πλιάτσικο στα οικόπεδα-φιλέτα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, στις ακτές του Ιονίου, που συνεχίζεται εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, καθώς και η δόλια επιχείρηση πληθυσμιακής αλλοίωσης της εθνικής σύνθεσης στις περιοχές όπου ζει η ελληνική μειονότητα, έρχονται στην επιφάνεια μέσα από τη σύγκρουση που ξέσπασε πρόσφατα μεταξύ του πρωθυπουργού Εντι Ράμα και του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

Η κόντρα Μπερίσα - Ράμα ξεσκέπασε το πλιάτσικο στις περιουσίες των Ελλήνων

Παιδεραστής που είχε αποφυλακιστεί συνελήφθη ξανά γιατί ψάρευε ανήλικα θύματα μέσω εφαρμογής στο κινητό!

Στη σύλληψη 56χρονου Έλληνα για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας προχώρησε η Αστυνομία την Τετάρτη στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, το μεσημέρι της Τετάρτης, στο σπίτι του στην Καλλιθέα, ο άνδρας προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκου, προσφέροντάς του ως αμοιβή μικρό χρηματικό ποσό. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, από τα τέλη Νοεμβρίου, είχε προβεί κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του ίδιου ανήλικου. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο 56χρονος αναζητούσε και προσέγγιζε ανηλίκους μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα..

2015-12-26

Τελείωσαν τα ψέματα… Ήρθε η ώρα για την ΑΟΖ της Ευρώπης

Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης

Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτουν, αναμφίβολα, θαλάσσια σύνορα. Αλλά τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης δεν είναι μόνο τα χωρικά της ύδατα αλλά είναι και οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) των κρατών-μελών της! Έτσι η ΑΟΖ αποκτά ταυτόχρονα και μια σημαντική  γεωπολιτική έννοια που έχει διαφύγει, μέχρι σήμερα, από το στόχαστρο των Βρυξελλών.
Στις 7 Μαρτίου 2013, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναφέρθηκε στην ΑΟΖ της Ευρώπης τασσόμενος σαφώς υπέρ μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τα θέματα των εξωτερικών συνόρων και της ΑΟΖ. Στην ομιλία του επεσήμανε: «Το ελληνικό ή το κυπριακό πετρέλαιο ή φυσικό αέριο είναι “ευρωπαϊκό” φυσικό αέριο και “ευρωπαϊκό” πετρέλαιο. Πότε, λοιπόν, θα μιλήσει η Ευρώπη για τις ΑΟΖ; Γιατί θα πρέπει να είναι πρόβλημα μόνο για μένα, για τη χώρα μου;».

Ευρωπαϊκή Χορωδία ΣΣΑΣ - Χορωδιακό Φεστιβάλ Βόλου - 19 Δεκ 2015 (βίντεο)

Η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων αποτελεί από το 1970 το επιστημονικό φυτώριο των Ενόπλων Δυνάμεων. Στα πλαίσια της επιμορφωτικής εκπαίδευσης των Μαθητών της, η Σχολή στηρίζει τη δημιουργία μουσικών συνόλων με ιδιαίτερη θέση μεταξύ αυτών να κατέχει η Ευρωπαϊκή Χορωδία. Στις 19 Δεκεμβρίου 2015 η Χορωδία εμφανίστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου ως προσκεκλημένη στο ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ Βόλου και παρουσίασε χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Διευθύνει ο Ευάγγελος Αραμπατζής.

Η Λάρισα που αγαπάμε από ψηλά: 16 εντυπωσιακές φωτογραφίες

Η Λάρισα από ψηλά το χειμώνα. Μέρα ή νύχτα, η πρωτεύουσα του Θεσσαλικού κάμπου είναι πανέμορφη. Ειδικά για όλους όσους ζουν στο κέντρο της χώρας. Το onlarissa.gr σας παρουσιάζει μία ακόμη εκπληκτική συλλογή του Πασχάλη Μάντη, ο οποίος με τον… αεροφακό του μας δίνει απίστευτες εικόνες που δε θα έβλεπε διαφορετικά το ανθρώπινο μάτι. Δείτε τις φωτογραφίες:

2015-12-24

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από Αποστράτους Μηχανικού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Μηχανικού (ΣΑΑΜ)
εύχεται σε σας και τις οικογένειές σας
"ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"  και  "ΕΥΤYΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2016"
"με υγεία, ελπίδα, θετικές και υλοποιήσιμες προσδοκίες"

Η Ανακωχή των Χριστουγέννων του 1914

Άγαλμα εις ανάμνηση της Ανακωχής
των Χριστουγέννων κατά τον Ά ΠΠ
«Τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον κρίναντες μὴ περιορᾶσθε τοὺς πολεμικοὺς κινδύνους». «Ἡ εὐδαιμονία εἶναι ἐλευθερία καὶ ἡ ἐλευθερία εἶναι ἀνδρεία, δὲν πρέπει νὰ δειλιάζετε μπροστὰ στοὺς κινδύνους τοῦ πολέμου. Από τον Επιτάφιο του Περικλέους.
Τα Χριστούγεννα του 1914, μια σειρά ανεπισήμων ανακωχών έλαβαν χώρα στο Δυτικό μέτωπο (Γερμανία-Γαλλία), μεταξύ αντιμαχομένων μονάδων. Γερμανοί και Βρετανοί στρατιώτες βγήκαν από τα χαρακώματα τους και συναντήθηκαν άοπλοι στην ουδέτερη ζώνη. Σε μία πρωτόγνωρη ενέργεια για εμπόλεμους, οι στρατιώτες συνομίλησαν, τραγούδησαν τα κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές και δώρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις έπαιξαν ποδόσφαιρο και έκαναν κοινές κηδείες συναδέλφων τους.

Εκδήλωση από την UNESCO Λάρισας την 29η Δεκεμβρίου 2015

Μεταξύ άλλων θα λάβει χώρα παρουσίαση dvd για την εκπαίδευση του Μ. Αλεξάνδρου στον κήπο του Αριστοτέλη. Υπόψη ότι η UNESCO αφιέρωσε το 2016 στον Αριστοτέλη - 2.400 χρόνια από τη γέννηση του

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από ΣΕΕΝΣΑ

ΦΩΝΗ η εφημερίδα του ΣΑΣΥΔΑ

Κυκλοφόρησε το Φ.54 της ΦΩΝΗΣ του ΣΑΣΥΔΑ διαβάστε εδώ:


ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΕΝ ΕΤΕΙ 2015 (ποίημα)

Χριστός γεννάται σήμερα σ’ όλη την οικουμένη,
όλη η φύση χαίρεται και η καρδιά προσμένει,
αγάπη νάρθει δυνατή και να την πλημμυρίσει
όλο τον κόσμο μόνη της για να τον κατακτήσει.
 Χριστός γεννάται σήμερα σε μια μικρή σπηλιά,
ποιμένες, μάγοι, άγγελοι του ψάλλουν ωσαννά,
αισθάνθηκαν τη ζεστασιά τον τρόπο να σωθούνε
βρήκαν αγάπη δυνατή το δρόμο να διαβούνε.
Χριστός γεννάται σήμερα κι ας πέρασαν τα χρόνια
μόνος, γυμνός περπάτησε στα κρύα και στα χιόνια,
σε κάθε βήμα του απλό δίδαξε την αγάπη
προμετωπίδα της ζωής στον κάθε το διαβάτη.
 Χριστός γεννάται σήμερα και πάντα θα γεννιέται
το βάρος όμως της ζωής μ’ αγάπη θα μετριέται,
αργύρια, βασίλεια, πλούτη χωρίς ουσία
μόνο μ’ αγάπη προχωράς να βρείς την ευτυχία.
Χριστός γεννάται σήμερα για σένα και για μένα
να προχωράς με προσευχή σαν βγείς απ’ το λιμένα,
για να μπορέσει ο άνθρωπος το Θείο ν’ αντικρύσει
μ’ αγάπη όλη την καρδιά πρέπει να κατακλύσει.
Χριστός γεννάται σήμερα και μπαίνει στις καρδιές
όσες τις βρίσκει ανοιχτές και πάντοτε ζεστές
κι’ όταν θα βρεί το σπίτι του και μια φωλιά αποκτήσει
τον κόσμο όλο μονομιάς σε σένα θα χαρίσει.
Εύχομαι ολόψυχα, όμορφα, ευτυχισμένα και ευλογημένα Χριστούγεννα
 Παπακώστας Κωνσταντίνος Εν Αθήναις τη 23η Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ"

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από επικεφαλής "ΝΕΑ ΑΡΧΗΣ" Ρένα Καραλαριώτη

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από την ΕΑΑΣ Ημαθίας

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από ΕΣΠΕΚΜ

"Χριστός επί γης υψώθηκε. Άσατε τω Κυρίω πάσα η γη…"
Το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου ας κυριαρχήσει αυτές τις ημέρες στις καρδιές και στις σκέψεις μας. Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, το μήνυμα των Χριστουγέννων, κατεξοχήν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, μπορεί να μας δώσει τη δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας.
Ας είναι μέρες οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων, μέρες αγάπης και γαλήνης για όλους μας. 
Η νέα χρονιά ας είναι γεμάτη υγεία, ευτυχία, ειρήνη και αγάπη. 

Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα κι Ευτυχισμένο το 2016. 

Καλές γιορτές!!!

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από την ΠΟΣ

2015-12-23

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από το AeroporiApostratos.blogspot.gr

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από ΕΑΑΣ

Πάρε το φυλλάδιο και χαμογέλασε τους...

Προχωράς και εμφανίζεται μπροστά σου ένα ...φυλλάδιο. Προσπαθείς να το αποφύγεις, ξινίζεις τα μούτρα σου, δυσανασχετείς... ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Η νεαρά ή ο νεαρός που βλέπεις μπροστά σου, δεν ζητιανεύει, εργάζεται. Αγωνίζεται για τα προς το ζην ή έχει βαρεθεί να ζητά χαρτζιλίκι από τον μπαμπά. Τους αξίζουν τα συγχαρητήρια μας. Πάρε το φυλλάδιο και χαμογέλασε τους. Αν δεν σ' ενδιαφέρει, αφού απομακρυνθείς λίγο, πέταξε το σ' ένα κάδο... 
Χαρούμενα και Ευλαβικά Χριστούγεννα!!!

Χρόνια Πολλά… κλαγγηδόν, όπως… jingle bells!

JingleBellsΚλαγγηδόν, κλαγγηδόν, κλαγγή πανταχή 

ελαύνομεν και χαίρομεν μονοζύγω άρματι.

Η ελληνική απόδοση – από τον Καθηγητή στην Οξφόρδη Κρίστοφερ Πέλινγκ – του ρεφρέν της πολύ διαδεδομένης χριστουγεννιάτικης μελωδίας που γράφτηκε το 1857:
Jingle bells, jingle bells, jingle all the way 
Oh, what fun it is to ride in a one horse open sleigh.

Ο Κρίστοφερ Πέλινγκ (Christopher Brendan Reginald Pelling), καθηγητής κλασσικών σπουδών στην Οξφόρδη που από το 2003 κατέχει τον τίτλο του Βασιλικού Καθηγητή Ελληνικών (Regius Professor of Greek), είχε την έμπνευση να αποδώσει στην αρχαία ελληνική κάποια πολύ γνωστά, σε πολλές γενιές, χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Χρόνια Πολλά, με χαρά και υγεία

Ιωάνης Παρίσης / parisis.wordpress.com

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο Ελληνικό όραμα - Ο Σταύρος Καλεντερίδης καταθέτει τη δική του άποψη και πρόταση γι' αυτό

Τίτλος:
«Σκέψεις και προτάσεις - Η ανάγκη για ένα σύγχρονο Ελληνικό όραμα»
Συγγραφέας:
Σταύρος Σ. Καλεντερίδης
Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
Φιλελλήνων 14,
10557 Αθήνα 
Τ 2103316036
Φ 2103250421
info@infognomon.gr
www.infognomon.com
Σελ.: 192
ISBN: 978-960-8362-98-7
Κωδ.: 86979Π17
Τιμή: 13 €

2015-12-22

Ανταλλαγές Ευχών στην ΕΑΑΣ Λάρισας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα 22 Δεκεμβρίου 2015, οι Απόστρατοι της Λάρισας Στρατού Ξηράς και Αστυνομίας, συγκεντρωθήκαμε στο Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, όπου και ανταλλάξαμε ευχές επ' ευκαιρία των Άγιων ημερών που έρχονται. Φυσικά δεν έλειψαν τα πατροπαράδοτα γλυκά μελομακάρονα και κουραμπιέδες αλλά και το κονιάκ που έδεσαν απόλυτα με την όμορφη ατμόσφαιρα που επικράτησε καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Χαρούμενα και Ευλαβικά Χριστούγεννα!
Ειρηνικό και Δημιουργικό 2016 με Υγεία!
Ακολουθούν φωτογραφίες...

Ορκωμοσία Ευελπίδων ΙΗΣ Τάξης

Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, η τελετή ορκωμοσίας των Ευελπίδων ΙΗΣ Τάξης «Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Παναγιώτης Μαντούβαλος», παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, των μελών του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, Αντιπροσωπειών Εν Ενεργεία και Εν Αποστρατεία Αξιωματικών, καθώς και συγγενών και φίλων των Ευελπίδων.
Ακολουθούν φωτογραφίες...

Τους τα …έψαλε για καλά των Αποστράτων της ΕΑΑΣ η ΣΜΥ! (φωτορεπορτάζ & video)

Μια από εκείνες τις παλιές καλές ημέρες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά όσοι εκ των Αποστράτων Αξιωματικών έτυχαν να βρεθούν στα γραφεία και στο εντευκτήριο των εγκαταστάσεων του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Τρικάλων! Καθημερινή ημέρα με τον Κεντρικό Πεζόδρομο της Πόλης των Τρικάλων να είναι γεμάτος από κόσμο και με χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα το αυτοκίνητο της Σχολής των Μονίμων Υπαξιωματικών μετέφερε ένα πλήθος από Σπουδαστές και Σπουδάστριες που αντί να κουβαλούν όπλα και πυρομαχικά, κουβαλούσαν μουσικά όργανα και αναλόγια σε πλήρη παράταξη! Η «έφοδος των Σπουδαστών της ΣΜΥ» στο εντευκτήριο της Ένωσης συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα και ζητωκραυγές από τους Αποστράτους Αξιωματικούς που έδειξε για μια ακόμη φορά τον ομφάλιο λώρο που συνδέει τους εκπαιδευόμενους νέους Ηγήτορες από τους απόμαχους της Ζωής και του Στρατεύματος!

2015-12-21

Άνθρακες ο θησαυρός τα περί επανόδου αποστράτων στην ενεργό υπηρεσία

Άνθρακες ο θησαυρός τα περί επανόδου αποστράτων στην ενεργό υπηρεσία που είπε ο Καμμένος στη συνέντευξη του στο OnAlert. Το έγγραφο που παρουσιάζει το εν λόγω site αναφέρει με ακρίβεια τα κριτήρια επανόδου, που είναι τα εξής: 
(1) Να έχουν αποστρατευθεί ένεκα της υπηρεσίας. Είναι η δεύτερη φορά που το ΥΠΕΘΑ κάνει αυτόν τον διαχωρισμό. "Το διαίρει και βασίλευε" καλά κρατεί. 
(2) Να έχουν ήδη αιτηθεί την επάνοδο τους. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε δηλαδή. 
(3) Να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας είτε οι ίδιοι είτε συγγενείς α' βαθμού συγγενείς και έχουν αποδεδειγμένα σοβαρά κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα. Το και περιορίζει σημαντικά τους υποψηφίους για επάνοδο. 
(4) Οι φάκελοι δεν πρέπει να έχουν δυσμενή στοιχεία. Είναι γνωστό ότι όσοι αποστρατεύονται μέχρι και το βαθμό του Ταξιάρχου έχουν, έστω και μικρά, δυσμενή στοιχεία. 
(5) Το διάστημα που έχουν εξέλθει από την Υπηρεσία να μην υπερβαίνει τα 10 χρόνια. Επάνοδο λοιπόν σε όσους αποστράτευσε η υπηρεσία από το 2005 και όχι από το 2010 μέχρι σήμερα. 
Ολόκληρο το άρθρο [ΕΔΩ] στο OnAlert.

Η οργή των αγιορειτών για το αμάρτημα του Καμμένου

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έφτασε από... αέρος στη Μονή Βατοπεδίου, όπου και συναντήθηκε επί μία ώρα με τον ηγούμενο Εφραίμ. Στη συνέχεια αναχώρησε με τον ίδιο τρόπο χωρίς να συναντήσει κανέναν άλλον.
Μια επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους πριν από 20 μέρες, όπου έφτασε με ελικόπτερο για να συναντηθεί με τον ηγούμενο Εφραίμ και κρατήθηκε μυστική, προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της Ιεράς Κοινότητας.

Οι απόστρατοι Πυροσβέστες Λάρισας στο 730 ΤΜΧ - Προγραμματίζουν χοροεσπερίδα υπέρ αποπερατώσεως Ι.Ν. Αγίου Παϊσίου

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος ν. Λάρισας αποτελούμενη από τους Χρήστο Χαλκιά (πρόεδρο), Νικόλαο Βαίτση (αντιπρόεδρο) και Γεώργιο Παπαντωνίου (ταμία) επισκέφθηκε το 730 ΤΜΧ, όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή της μονάδος Αντισυνταγματάρχη (ΜΧ) κ. Κων-νο Κωστόπουλο. Σκοπός της επίσκεψης η γνωριμία και η γνωστοποίηση της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ τους για την πραγματοποίηση χοροεσπερίδας με λαχειοφόρο τα έσοδα της οποίας θα χρησιμοποιηθούν για την αποπεράτωση του Ι.Ν. Αγίου Παϊσίου που κατασκευάζεται εντός της Μονάδος. Οι επισκέπτες έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ευγένεια, την απλότητα και το πνεύμα σύμπνοιας και ομοψυχίας που ήταν διάχυτο στη μονάδα, αλλά και τον επαγγελματισμό που διέκριναν από τον τελευταίο στρατιώτη μέχρι τον Διοικητή. Για τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης, με πιθανότερη ημερομηνία την 5η Φεβρουαρίου 2015, υπέρ αποπερατώσεως Ι.Ν. Αγίου Παϊσίου θα υπάρξει και νέα ανακοίνωση.

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από Ασφαλιστικό Γραφείο Καραστέργιου - Κούτσικου