papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-03-31

«Τέλος καλό, όλα καλά!» Θεσσαλονίκη τελικά η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ΕΔ και ΣΑ - Δείτε ανακοίνωση Συντονιστικού Συμβουλίου των 3 ΕΑΑ

1.- Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων εν όψει των διαγραφομένων εξελίξεων στα Εθνικά θέματα (Προσφυγικό / μεταναστευτικό, Σκοπιανό, Αιγαίο, κλπ) αλλά και των εξελίξεων σχετικά με το ασφαλιστικό και τις διαφαινόμενες μειώσεις των συντάξεων διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και ώρα 11.00 στο άγαλμα Βενιζέλου και στην συνέχεια πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και επίδοση ψηφίσματος.
2.- Καλούμε όλους τους Φορείς των Ε.Δ. και των Σ.Α., εν ενεργεία και αποστράτων, όπως και όλα τα Μέλη μας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή, ως πρώτο βήμα των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν για την αντιμετώπιση των ανωτέρω κινδύνων.
3.- Λοιπές λεπτομέρειες  θα  γνωσθούν με νεώτερη ανακοίνωση.
Υποστράτηγος  ε.α. Ε. Δανιάς                                 Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Συνταγματάρχης  ε.α. Ν. Καίσαρης                         Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος   Π.Ν. ε.α. Σ. Περβαινάς Πρόεδρος   ΕΑΑΝ και του  Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν.ε.α. Γ. Γεωργακόπουλος   Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Σ. Καββούρης            Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α.ε.α. Ι. Κρανιάς                 Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης: Κοπή Βασιλόπιτας και βράβευση αριστούχων μαθητών {14-02-2016}

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΦΘ Θεσσαλονίκης η κοπή της βασιλόπιτας και η βράβευση των αριστούχων μαθητών-μαθητριών Β΄ και Γ΄ τάξης του Λυκείου και της Αρχηγού της ΣΣΑΣ. 

Χέρι - χέρι Ενώσεις - Σύνδεσμοι για θεσμοθέτηση πλαισίου λειτουργίας. Παρέμβαση με ισχυρό συμβολισμό και ουσία (Επιστολή στον Υπουργό)

Κοινή ανακοίνωση - επιστολή απέστειλαν οι τρεις μεγαλύτερες Ενώσεις Στρατιωτικών μαζί με τον ΣΕΕΝΣΑ στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο. Συγκεκριμένα, Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μακεδονίας, Ε.Σ.ΠΕ.Θεσσαλίας, Ε.Σ.ΠΕ.Ηπείρου και Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α. συμπράττουν για πρώτη φορά και με μία τους παρέμβαση με ισχυρό συμβολισμό αλλά και ουσία, ανοίγουν το «καυτό» θέμα της Θεσμοθέτησης του Πλαισίου Λειτουργίας των Ενώσεων και των Συνδέσμων των Ενόπλων ΔυνάμεωνΔιαβάστε την ανακοίνωση - επιστολή: 

Ομιλία Επιτίμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού ε.α. Χρίστου Μανωλά για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό (βίντεο)

Ομιλία Επιτίμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού ε.α. Χρίστου Μανωλά, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών και του New York College. Απόσπ9βασμα από την ενότητα της ομιλίας του για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό.

2016-03-30

Απάντηση Αντιπροέδρου ΕΑΑΣ Υπτγου εα κ. Ροζή Βασιλείου στον Πρόεδρο της ΕΑΑΑ Απτχο εα κ. Καββούρη Σπυρίδωνα

Κύριε Πρόεδρε του ΔΣ της ΕΑΑΑ,
Ευχαριστώ για τον κόπο σας να συντάξετε την μακροσκελέστατη ανακοίνωση σας, που αναρτήθηκε στο site της ΕΑΑΑ, ως αντίδραση σχετικής αναρτήσεως μου την 26η Μαρτίου 2016 και σας απαντώ, όπως είχα δεσμευθεί με άλλη ανάρτηση μου την 28η Μαρτίου, <<και όχι αργότερα από την προσεχή Πέμπτη>>.
Η υπόψη ανακοίνωση σας περιέχει πολλές ανακρίβειες, και αναφέρεται κατά το ήμισυ τουλάχιστον σε «κουτσομπολιά» και παρελθοντικά γεγονότα, αρκετά πριν την συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών ΕΑΑ της 22ας Μαρτίου 2016, και ουδεμία αξία έχουν.
Η αναφορά σας σε συγκεκριμένο συνάδελφο εκ Λαρίσης και η εμμονή σας προς τούτο, είναι τουλάχιστον ατυχής, καθόσον ο υπόψη συνάδελφος ούτε θεσμικό ρόλο έχει, ούτε αποφασίζει, ούτε η ΕΑΑΣ υιοθέτησε τη συγκέντρωση που αυτός είχε «προγραμματίσει» (πως άλλωστε;) για την 22α Μαρτίου 2016, όταν μάλιστα από την 15η Μαρτίου είχε γνωστοποιήσει με ανάρτηση του ότι ΔΕΝ θα είχε καμία συμμετοχή στην όποια εκδήλωση πραγματοποιείτο.

Η σφαγή της Χίου

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, από το 1566 που οι Τούρκοι κατέκτησαν το νησί και παρά τα προνόμια που απολάμβαναν χάρη στην παραγωγή της μαστίχας, οι Χιώτες ανήσυχος λαός με ελεύθερο πνεύμα πάντοτε, προσπαθούσαν να βρουν βοήθεια και τρόπους για να ελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό.

Δκτής Δ΄ Σώματος Στρατού Αντγος Ιωσήφ Μαυράκης «Το διοικείν δια του παραδείγματος»

Στη Ξάνθη, η παρέλαση πραγματοποιήθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή. Όπως ήταν φυσικό, οι τοπικές αρχές, πρότειναν να ματαιωθεί η προγραμματισμένη παρέλαση. Η απάντηση του Δκτή Δ΄ Σώματος Στρατού Αντγου Ιωσήφ Μαυράκη, ήταν να κατέβει από την εξέδρα των επισήμων και να εκτεθεί στη βροχή καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης. Πολλές φορές, η σιωπή των πράξεων, κάνει περισσότερο θόρυβο από τα ηχηρά λόγια. espekm.gr

2016-03-29

ΕΑΑΣ Τρικάλων: Εγκαίνια λειτουργίας κινητού Μαγειρείου

Την Κυριακή, 3 Απριλίου (της Σταυροπροσκυνήσεως), στην Ι.Μ Αγίου Γεωργίου Αύρας, θα γίνουν τα εγκαίνια του Κινητού Μαγειρείου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα παρασκευαστεί παραδοσιακή φασολάδα, με μέριμνα της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Παράρτημα Τρικάλων. Καλούνται οι προσκυνητές του Μοναστηριού,  τα μέλη του Παραρτήματός μας καθώς και όλοι οι πιστοί, να τιμήσουν με την παρουσία τους την Ιερά Μονή & την προσπάθεια του Ιερομανάχου Δωροθέου, ο οποίος στις σημερινές δύσκολες ημέρες μας δίνει πνευματικές κατευθύνσεις για ειλικρινή & καρποφόρα χριστιανική ζωή.

Πολιτικός Επίτροπος ή Κομισάριος και Ένοπλες Δυνάμεις

Του Λάμπρου Τζούμη* Υποστρατήγου ε.α.
Το θεσμό του Πολιτικού Επιτρόπου ή Κομισάριου κατά τα Σοβιετικά πρότυπα μου θύμισαν κάποιες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την πρόσφατη παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σε πόλη της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου ο ΔΣΕ, όπως μετονομάστηκαν οι αντάρτες του ΚΚΕ, χαρακτηρίζεται στην οργάνωσή του από την καινοτομία της διαρχίας στην ηγετική του ομάδα. Τα τμήματα του ΔΣΕ είχαν μια δυάδα επικεφαλής: το Στρατιωτικό Διοικητή και τον Πολιτικό Επίτροπο. Ο θεσμός του Επιτρόπου λειτουργούσε σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας από λόχο μέχρι Γενικό Αρχηγείο. Ο Πολιτικός Επίτροπος ήταν ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στις μονάδες του ΔΣΕ. Η καινοτομία αυτή προέκυψε διότι υπήρχε δυσπιστία του ΚΚΕ στους....

Απάντηση κ. Ροζή στον κ. Καββούρη μετά την ανάρτηση του τελευταίου στο επίσημο site της ΕΑΑΑ

Χθεσινοβραδινή απάντηση Αντιπροέδρου ΕΑΑΣ Υπτγου εα κ. Ροζή Βασιλείου στην ανάρτηση στο επίσημο site της ΕΑΑΑ, του προέδρου της, Απτχου εα κ. Καββούρη, σχετικά με την ανάρτηση μου «υπαναχώρηση της ΕΑΑΑ στα συμφωνηθέντα στο συντονιστικό συμβούλιο των τριών ΕΑΑ στις 22 Μαρτίου 2016» 
Αγαπητοί συνάδελφοι.
Μετά την απάντηση του Προέδρου της ΕΑΑΑ, που αναρτήθηκε σήμερα στο επίσημο site της ΕΑΑΑ και την πληροφορήθηκα μόλις προ ολίγου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων μου, ως απάντηση σε σχετική ανάρτηση μου με θέμα «Υπαναχώρηση της ΕΑΑΑ στα συμφωνηθέντα στο Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών ΕΑΑ της 22ας Μαρτίο2016», και επειδή περιέχει πολλές ανακρίβειες και δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικά γεγονότα και για την ταμπακιέρα τίποτε, η θέση μου επί όλων όσων αναφέρονται σε αυτή θα εκφραστεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες, και όχι αργότερα από την προσεχή Πέμπτη καθόσον την Τετάρτη έχει Δ.Σ. η ΕΑΑΣ.
Οι συνάδελφοι δικαιούνται και απαιτούν, από όσα τουλάχιστον εγώ γνωρίζω, μια πλήρη, ασφαλή και πειστική ενημέρωση για το υπόψη θέμα.
Υπομονή γιατί «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», όπως λένε στη ιδιαίτερη πατρίδα μου.
Καλό βράδυ σε όλους σας.
Υπτγος εα Ροζής Βασίλειος
Αντιπρόεδρος ΕΑΑΣ
ΥΓ.1. Παρακαλώ περαιτέρω κοινοποίηση κατά την κρίση σας.
ΥΓ.2. Ολόκληρη η ανάρτηση του Προέδρου στο επίσημο site της ΕΑΑΑ.

2016-03-28

Απάντηση προέδρου ΕΑΑΑ Απτχου εα κ. Καββούρη για την κινητοποίηση στη Λάρισα και η ανταπάντηση Παπαπαρίση σε ότι τον αφορά

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε και μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΑ, 
Αφού σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο σας, θα βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να επισημάνω ότι η αναλυτική ενημέρωση σας προς τα μέλη της ΕΑΑΑ, όπου αναφέρεται το επίθετο Παπαπαρίσης 21 φορές (μεγάλη μου τιμή), βρίθει ανακριβειών. Προφανώς ο τοπικός «πληροφοριοδότης», σας οδηγεί σε λαθεμένες εκτιμήσεις. Στην αρχή σκέφτηκα να σας απαντήσω γραμμή - γραμμή σε όσα γράφετε, αλλά θεώρησα ότι οι λεπτομέρειες και οι υπόγειες ενέργειες ορισμένων δεν αφορούν κανέναν και μόνο κακό μπορούν να επιφέρουν. Θα αναφέρω μόνον τα εξής:

2016-03-27

Φωτογραφίζοντας το ψέμα

Λαέ πολέμα σε πνίξανε στο ψέμα, φώναζαν παλιά στα συλλαλητήριά τους οι κομμουνιστές πριν γίνουν κυβέρνηση. Τώρα απλώς, πνίγουν εμάς στο ψέμα.
Ο Γεώργιος Γεωργαλάς, στο αξεπέραστο βιβλίο του «Η Προπαγάνδα» (μερικοί ίσως ξινίσουν τα μούτρα τους, αλλά ένα μέρος ξίδι σε δύο μέρη νερό θα τους κάνει καλό), γράφει ότι από τα μέσα διεξαγωγής της Προπαγάνδας η φωτογραφία (εκθέσεις, λευκώματα, τύπος) χρησιμοποιείται ευρύτατα, διότι δημιουργεί την εντύπωση της «αμερολήπτου» παραστάσεως ενός αντικειμενικού γεγονότος.

Επίταξη του LM Village - Μπήκε η Πολεμική Αεροπορία (117 ΠΜ) για τις προετοιμασίες του Hot Spot (photos & video)

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από επικοινωνία που είχε και ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας και συντονιστή της Κυβέρνησης για το προσφυγικό, Δημήτρη Βίτσα, έγινε και επισήμως γνωστό πως ο χώρος του LM Village (παραθεριστικό κέντρο) έχει επιταχθεί από την Κυβέρνηση για να μεταφερθούν εκεί πρόσφυγες προς φιλοξενία.

Στον «αέρα» η κινητοποίηση της Λάρισας! Ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ έκανε πίσω! Αμείλικτα τα ερωτήματα από τον Αντιπρόεδρο της ΕΑΑΣ!!!

Είχαμε γράψει [ΕΔΩ] ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο των ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ αποφάσισε, όπως η κινητοποίηση των Αποστράτων στη Λάρισα γίνει υπό την αιγίδα των Ενώσεων στις 7 Απριλίου 2016. Αντί λοιπόν να δούμε την επίσημη ανακοίνωση, μαθαίνουμε από τη σελίδα στο fb του Αντιπροέδρου της ΕΑΑΣ [ΕΔΩ] ότι η Ένωση Αποστράτων Αξκων Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) υπαναχώρησε. Τα ερωτήματα αμείλικτα: (1) Τι μεσολάβησε και πήρε πίσω την ...υπογραφή του ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ; (2) Ποιος και γιατί έθεσε «βέτο» εναντίον της κινητοποίησης; (3) Ποιος και γιατί δεν θέλει να εκφραστεί η αγανάκτηση των Αποστράτων; Ακολουθεί η πλήρης ανοικτή επιστολή του αντιπροέδρου της ΕΑΑΣ:

2016-03-26

Φωτογραφίες Στρατιωτικών Παρελάσεων από Βέροια, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κω, Λέσβο, Λήμνο, Νάουσα, Ξάνθη, Σάμο, Χίο


Αύριο στις 03:00 μην ξεχάσουμε την αλλαγή της ώρας!

Αλλάζει από την Κυριακή 27  Μαρτίου 2016 η ώρα, καθώς θα ισχύσει για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η θερινή ώρα. Έτσι στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4 το πρωί. Το μέτρο θα ισχύσει ως 30 Οκτωβρίου 2016, τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, οπότε θα επανέλθει η χειμερινή ώρα.

Στιγμιότυπα Αγροτικός Αστέρας - ΑΕΛ = 0-1 (Video)


Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης Αγροτικός Αστέρας - ΑΕΛ 0-1, που διεξήχθη στο γήπεδο Ευόσμου "Δημήτριος Κοντικάκης", στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. 

Ο πρώην Α/ΓΕΣ εξηγεί γιατί δεν έχει εξουδετερωθεί ακόμα το ISIS - Συνέντευξη του Στρατηγού Χρίστου Μανωλά στο newsbeast.gr

Λίγες ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ο στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Χρίστος Μανωλάς, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η δράση του ISIS συνεχίζεται ανενόχλητη. Αναφέρεται στις ενδείξεις, οι οποίες, όπως υποστηρίζει υπήρχαν πριν τα χτυπήματα στη βελγική πρωτεύουσα και μαρτυρούσαν ότι μετά το Charlie Hebdo και το Παρίσι, θα υπήρχε συνέχεια. Συνέντευξη στο Γιώργο Λαμπίρη / Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Τα ΜΜΕ ως μέσο διπλωματίας Τι μας υποδεικνύει ένας φίλος από τη Συρία

Δρ Ιωάννης Παρίσης* 
Ο Άρεφ Αλομπέιντ είναι από τη Συρία, και ζει πάνω από 25 χρόνια στην Ελλάδα, όπου σπούδασε και έκανε το διδακτορικό του στις διεθνείς σχέσεις με έμφαση στη Μέση Ανατολή. Σήμερα διδάσκει Γεωστρατηγική της Μέσης Ανατολής σε πανεπιστημιακές και στρατιωτικές σχολές, ενώ συχνή είναι η παρουσία του σε ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε διεθνή …

2016-03-25

Οι Αγνοί του 1821

«Ἀπ’ τὰ κόκαλα βγαλμένη, Τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερὰ Καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη , Χαῖρε, ὤ χαῖρε, ἐλευθεριὰ».
Η επανάσταση του 1821 υπήρξε ο καρπός του πατριωτισμού και της πολεμικής αρετής των Ελλήνων. Οι πρόγονοι μας κέρδισαν την ελευθερία τους με τον ίδιο αιματηρό τρόπο που την στερήθηκαν, όπως επιτυχώς περιγράφεται στον εθνικό μας ύμνο. Η Ελλάς υπήρξε το πρώτο χριστιανικό κράτος της Ευρώπης, το οποίο αποσπάσθηκε από την Οθωμανική αυτοκρατορία και έγινε ανεξάρτητο. Οι Έλληνες από δούλοι μετατράπηκαν σε πολίτες των οποίων η ζωή και η περιουσία δεν κινδύνευε από τις διαθέσεις της απόλυτης εξουσίας του Τούρκου δυνάστη, αλλά προστατευόταν από τους νόμους και τις αρχές του νεοπαγούς κράτους. Το αίσθημα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της ασφάλειας άξιζε της θυσίας των 700.000 ανθρώπων που έπεσαν κατά την διάρκεια των 9 ετών της επαναστάσεως.

Ο Στρατός δουλεύει και ο Δήμαρχος ...μας δουλεύει!!!

Πολλές φορές ο έξυπνος σατιρικός σχολιασμός ενός θέματος δίνει με περισσότερη ακρίβεια και ανάγλυφο τρόπο την υπάρχουσα κατάσταση...  Άλλος δουλεύει και άλλος ...μας δουλεύει!!!
Η φωτογραφία από την εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".

Δείτε την Παρέλαση της Λάρισας της 25ης Μαρτίου 2016 (βίντεο)


ΣΜΥ: ...Μακεδονία Ξακουστή! (video)


Υπόλοιπο ρεπορτάζ [ΕΔΩ]

Χρόνια μας Πολλά!!!

2016-03-23

Η αυταρχικότητα και η αλαζονεία θα αποδυναμώσουν τον Ερντογάν;

Του Χρήστου Μηνάγια 
www.geostrategy.gr / www.medintelligence.org
Οι αδύναμοι κρίκοι της Τουρκίας του Ερντογάν αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς δεδομένου ότι, αυτοί έχουν άμεση σχέση τόσο με τις ισορροπίες που υπάρχουν στην εσωτερική πολιτική της χώρας, όσο με τις νέες περιφερειακές ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή. Επίσης, οι συγκρουσιακές πολιτικές του δίδυμου Ερντογάν-Νταβούτογλου συνετέλεσαν ώστε να κλιμακωθεί η οικονομική κρίση και κάθε περιοχή της τουρκικής επικράτειας να ζει σε ένα περιβάλλον με πολωτικά χαρακτηριστικά, όπου επικρατεί η ανασφάλεια, ο φόβος και η ψυχολογική βία. Από τον Οκτώβριο του 2015 πραγματοποιήθηκαν πέντε βομβιστικές επιθέσεις (τρεις στην Άγκυρα και δύο στην Κωνσταντινούπολη)  με 189 νεκρούς και 738 τραυματίες, επί συνόλου εννέα επιθέσεων από τον Μάιο του 2013, με 282 νεκρούς και 1.029 τραυματίες. (βλ. Χάρτη 1)

O Όρκος των Οπλαρχηγών στην Καλαμάτα… Παρουσία του ΠτΔ! (video)


Σάββας Καλεντερίδης: Υπεύθυνη για το λουτρό αίματος των Βρυξελλών είναι η Τουρκία - Ορίστε οι αποδείξεις!

Το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Star, που είναι κανονικό φερέφωνο του Ερντογάν, με τίτλο Βέλγιο Χώρα-Τρομοκράτης. Για όσους έχουν αμφιβολίες, κυκλοφόρησε χθες το πρωί, 22 Μαρτίου 2016, λίγο πριν σκάσουν οι βόμβες στις Βρυξέλλες... Όταν οι κάθε είδους τρομοκράτες επιλέγουν έναν στόχο, με την ενέργειά τους θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα.

Η ‘’ΛΑΡΙΣΑ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ‘’ ζητά τη γνώμη των συμπολιτών μας...

Εσύ έχεις το λόγοΗ Γνώμη σου Μετράει! Συμπληρώστε εδώ το ερωτηματολόγιο: http://svy.mk/22yJB4X
Ρένα : Ο λόγος στις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους
Αξιοποιώντας το Διαδίκτυο καλεί τους πολίτες να εκφραστούν για τα θέματα της πόλης
Έρευνα καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες ξεκινά η δημοτική παράταξη «Λάρισα – Νέα Αρχή», υλοποιώντας έτσι την δέσμευση της επικεφαλής της προς του πολίτες της Λάρισας. Σχετικά με την έρευνα αυτή, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε:

Άλλα ντ' άλλων, το ΥΠΕΘΑ για το ...παράξενο ταξίδι του Καμμένου στις ΗΠΑ

Όταν σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση προέτρεπε την κυβέρνηση να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορα και να ξεχωρίζει τους μετανάστες από τους πρόσφυγες, οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ απαντούσαν με στόμφο «...μας λέτε να τους πνίξουμε;»

Η ΕΑΑΣ Σερρών απέκτησε και αυτή το δικό της blog

Ο Αντισυνταγματάρχης του… Καμμένου!

Τον θυμάστε τον Aντισυνταγματάρχη Τσουγκαράκη, ιδρυτή του «Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων» (ΣΥΣΜΕΔ) που από τον Σεπτέμβριο του 2013 έχει γίνει «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών» (ΠΟΕΣ); Εκείνο το παλικάρι που ουσιαστικά έφερε τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις; Τον τελευταίο χρόνο τον έχουμε χάσει. Πόσο καιρό έχετε να ακούσετε την ΠΟΕΣ, αυτού και του κουμπάρου του (όπως λένε οι κακές γλώσσες) να διαμαρτύρονται για όσα συμβαίνουν πλέον στις Ένοπλες Δυνάμεις; Φυσικά αν ήταν ακόμα Αρχηγός ο Κωσταράκος, θα τους είχε κατεβάσει όλους στους δρόμους, όπως έκανε παλιότερα.

ΣΕΕΝΣΑ: Επικαιροποίηση Αιτήματος περί Βαθμολογικής Εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ)

2016-03-22

Ούτε οι πρόσφυγες μας καταδέχονται!

Του Χρήστου Τσαντήλα / eleftheria.gr
«…είμαστε η χώρα που μέχρι πρόσφατα δεν ήξερε πόσους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους πληρώνει. Περιμένετε αλήθεια, να ξέρει πόσους μετανάστες φιλοξενεί;»... 

ΡΗΤΟΡΙΚΟ το ερώτημα, που έθεσε πάρα πολύ έξυπνα, φίλος, στην παρέα του στο διαδίκτυο, απολύτως κατατοπιστικό όμως για την κατάσταση που επικρατεί στην διαχείριση του μεταναστευτικού από τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά και ενδεικτικό του βαθμού εμπιστοσύνης με την οποία (δεν) περιβάλει ο κόσμος την κυβέρνηση στο μέγα θέμα των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων, που φορτώθηκε για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης, η χώρα μας.

Απασφάλισε ο Στρατηγός Φράγκος και βάλλει κατά Ριπάς «Γαϊδούρια & Εθνομηδενιστές» όσοι δίνουν την Μακεδονία μας ! (ηχητικό)

The theft of a name

Πριν από δυόμισι χρόνια είχα μια σύντομη αλληλογραφία σχετικά με την ονομασία του κράτους των Σκοπίων, με έναν ξένο συνάδελφο, απόστρατο στρατηγό με υψηλή ακαδημαϊκή μόρφωση και ενασχόληση. Σκέφθηκα, με την ευκαιρία της δημόσιας συζήτησης που προέκυψε τις μέρες αυτές εξαιτίας της πρόκλησης Μουζάλα, να δημοσιεύσω το κείμενο της τελικής επιστολής μου από εκείνη την αλληλογραφία. Έχω απλώς αφαιρέσει κάποιες μικρές φράσεις στην αρχή και στο τέλος που δεν αφορούν στο θέμα.  Δρ Ιωάννης Παρίσης
macedonianSun

7 Απριλίου 2016 η κινητοποίηση στη Λάρισα

Όπως μας ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ Υπτγος κ. Βασίλειος Ροζής το Συντονιστικό Συμβούλιο των 3 θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών ΕΑΑΣ, ΕΑΑΣ και ΕΑΑΣ, αποφάσισε όπως η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των Ενώσεων στις 7 Απριλίου 2016, ημέρα Πέμπτη το απόγευμα. 

2016-03-21

Κουφό μωράκι ακούει για πρώτη φορά! Δείτε τις αντιδράσεις του...

Εκ γενετής κουφό μωράκι ακούει για πρώτη φορά την φωνή τις μητέρας και του πατέρα του! Ένα συγκινητικό βίντεο που μας δείχνει πως και τα παραμικρά που θεωρούμε δεδομένα, απλά επειδή δεν μας λείπουν για κάποιους άλλους είναι θαύματα. Όταν η επιστήμη χρησιμοποιείται για το καλό κάνει θαύματα!!!

Αγρότες επιτέθηκαν φραστικά στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας γιατί «πήγε να καταθέσει στεφάνι με το χέρι στην τσέπη»

Στόχος φραστικής επίθεσης έγινε το πρωί της Κυριακής από αγρότες και ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρος ΠαπαγεωργίουΑφορμή ήταν το… ύφος με το οποίο ο κ. Παπαγεωργίου επιχείρησε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Θεσσαλού Αγρότη, αφού όπως φώναζαν «το έκανε με το χέρι στην τσέπη»Έξαλλος ο νεαρός αγροτοσυνδικαλιστής που πρωτοστάτησε στο μπλόκο των Τεμπών Φάνης Τραγάκης επιτέθηκε φραστικά μαζί με συναδέλφους του, σε υψηλούς τόνους στον κ. Παπαγεωργίου για το γεγονός. Ο φωτογραφικός φακός έπιασε τους δύο νεαρούς σε μία στιγμή που είναι… όλα τα λεφτά. www.onlarissa.gr

Ανά τρίμηνο τα μερίσματα από το ΜΤΠΥ και μείωση 32%!!!!!

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Εργασίας - 
Αθήνα, 16-03-2016 - 
ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΤΠΥ ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ: 
Με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσου Πετρόπουλου τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ) θα καταβάλλονται από τον Απρίλιο 2016 και εφεξής, ανά ημερολογιακό τρίμηνο. Τα μερίσματα έχουν ήδη καταβληθεί για το μήνα Μάρτιο σύμφωνα με το προηγούμενο σύστημα καταβολής. Η ως άνω.....

Άριστη ενημέρωση ΠΟΑΣΑ - Συνάντηση με πρόεδρο και Γεν. Δντη ΜΤΣ - Επιμένει η ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην αγωγή και στη μη τήρηση συμπεφωνημένων


1.000 οι μετανάστες - πρόσφυγες στο Κουτσόχερο! 400 στη ROCA!

Και τρίτη άφιξη μεταναστών – προσφύγων είχαμε το πρωί της Δευτέρας στον καταυλισμό του Κουτσόχερου όπου έφθασαν άλλοι 225. Συνολικά στο Κουτσόχερο ο αριθμός των διαμενόντων αγγίζει τους 1.000 ενώ μαζί με τους 400 της ROCA, η Λάρισα συνολικά φιλοξενεί περί τους 1.400 μέχρι στιγμής. Άγνωστο τέλος παραμένει εάν θα συνεχίσει να λειτουργεί και η δεύτερη – πρόχειρη – δομή της ROCA, ή εάν θα γίνει μεταφορά των προσφύγων στο Κουτσόχερο. onlarissa.gr

Αποτελέσματα εκλογών 20ης Μαρτίου για την ανάδειξη νέου ΔΣ / ΕΑΑΝ

Ακολουθούν τα αποτελέσματα των εκλογών της 20ης Μαρτίου 2016 για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΑΑΝ

2016-03-20

Ο Παπαφλέσσας (Πόλιανη 1786 - Μανιάκι 1825)

«Νοικοκυραίοι και φρόνιμοι δεν ζουν στον Ψηλορείτη, 
οι κουζουλοί την κάμανε ελεύθερη την Κρήτη». Μαντινάδα
Ο Γρηγόριος Δίκαιος γνωστός σαν Παπαφλέσσας [1] υπήρξε ο γεννημένος επαναστάτης της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Ο ρασοφόρος αγωνιστής ήταν φιλόδοξος, ανυπότακτος, ριψοκίνδυνος, παρορμητικός, ερειστικός και ενθουσιώδης με πύρινο λόγο οποίος συνέγειρε τους σκλαβωμένους Έλληνες. Γεννήθηκε στο χωριό Πόλιανη της Μεσσηνίας το 1786, ο νεώτερος από 28 συνολικά παιδιά που απέκτησε από τις δύο συζύγους ο πατέρας του Δημήτριος.

Δείτε το απίστευτο βίντεο με τα πρωτοφανή επεισόδια στον εορτασμό του Κιλελέρ!

Από το onlarissa.gr, σχεδόν οκτώ λεπτά με σκηνές… απείρου κάλους που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν την ιστορία των αγώνων των Θεσσαλών κολίγων, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο του Πασχάλη Μάντη.

(Βίντεο) Εργασίες στα Hot Spots και στα Relocation Camps από τις Ε.Δ.


Επαναπροσδιορισμός ρόλου, σκοπού, αποστολής των ΕΑΑ από ΥΠΕΘΑ;;;

Όταν είδαμε τη δημοσίευση της εικόνας που ακολουθεί, θυμηθήκαμε τις απειλές του κ. Μπεγλίτη τότε που άρχισαν οι απόστρατοι να ξυπνούν και να ξεκινούν τις κινητοποιήσεις. Καθίστε καλά έλεγε, με τον τρόπο του, γιατί θα σας κάνω από ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ. Η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται, με διαφορετικά λόγια, Ο κ. Καμμένος λοιπόν γράφει "....ότι, πρόθεση του ΥΠΕΘΑ είναι ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου, του σκοπού και της αποστολής των Ενώσεων Αποστράτων...". (sic)? Θα μας επαναπροσδιορίσει το ρόλο, το σκοπό και την αποστολή.... Καλό;;;;

Επιτρέπεται να θριαμβολογούμε για τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας;

Του Λάμπρου Τζούμη* / Υποστρατήγου ε.α.
Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, υπογράφηκε πριν λίγες ώρες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, προβλέπεται ότι από την Κυριακή 20 Μαρτίου όσοι παράνομοι μετανάστες φτάνουν στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία θα επαναπροωθούνται σ΄ αυτή. Σημαντικό σημείο επίσης είναι η επανεισδοχή  προς την Τουρκία και η απευθείας μετεγκατάσταση προς την Ευρώπη στη βάση του κανόνα 1:1. Διπλωματική νίκη της Ελλάδας χαρακτήρισε τη συμφωνία. ο Έλληνας πρωθυπουργός Κατά την άποψή μου θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι και ας δούμε τα....

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…

Να διευκρινίσω κάτι ευθύς εξ΄ αρχής. Το κείμενο αυτό, το είχα γράψει πάνω από δύο μήνες. Η επικαιρότητα όμως, δεν το άφησε να ξεμυτίσει. Σκέφτηκα να το αφήσω να ωριμάσει και όλο και κάποια αφορμή θα έδινε ο υπαρκτός σοσιαλισμός, ντόπιος και ξένος, ώστε να έλθει στο φως το πόνημά μου αυτό. Κάτι σαν τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας δηλαδή, που γράφτηκαν τον 1ο με 2ο αιώνα και ήρθαν στο φως τον 20ο. Όταν ήμουν πιτσιρικάς, εκεί στο Περιστέρι, το οποίο, τότε, ήταν ένα προάστιο της… Μόσχας, είχα σχηματίσει μία γνώμη για τους κομμουνιστές, την οποία μου την είχαν διαμορφώσει οι εικόνες που...

Ο κακός χαμός στον εορτασμό του Κιλελέρ – Αγρότες αποδοκίμασαν την Βαγενά η οποία… γιουχάρισε τον Αγοραστό όταν κατέθετε στέφανο!!!

Επεισοδιακός ήταν ο φετινός επίσημος εορτασμός του Κιλελέρ καθώς μαινόμενοι αγρότες επιτέθηκαν φραστικά στην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά η οποία ήταν η εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην...