papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-07-23

Καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά (φωτογραφίες)

Υπό έλεγχο τέθηκε, έπειτα από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, τα ξημερώματα της Δευτέρας, η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου Χανίων.
Το μόνο που έμεινε όρθιο από τις φλόγες είναι το εξωτερικό του κτιρίου, η κατάσταση του οποίου θα εκτιμηθεί τις επόμενες ώρες ενώ ολοσχερώς καταστράφηκαν η οροφή και όλοι οι εσωτερικοί χώροι του κτιρίου που ήταν κυρίως ξύλινες κατασκευές.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στον χώρο του Μουσείου, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος επέκτασης της, ενώ είχε διακοπεί και η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.
Στο σημείο παραμένουν για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπύρωσης 4 οχήματα και προσωπικό της πυροσβεστικής, ενώ το σημείο της οδού Τζανακάκη που περνά μπροστά από την είσοδο του Πολεμικού Μουσείου έχει αποκοπεί κυκλοφοριακά από την αστυνομία από την αστυνομία.
Η είσοδος στο κατεστραμμένο κτίριο δεν είναι εφικτή, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πτώσης τμημάτων της οροφής ενώ ενώπιον των Αρχών οδηγήθηκε χθες το βράδυ αλλοδαπός που είχε βρει κατάλυμα στο εσωτερικό του κτιρίου.
Για την αιτία που προκάλεσε την καταστροφική πυρκαγιά διενεργείται ήδη προανάκριση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, 
Πηγή φωτογραφιών: ekriti.gr, haniotika- nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.