papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-12-08

Καταγγελία! Έκοψαν το ρεύμα χρονιάρες μέρες σε μέλος του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α

Είχε σύζυγο χρονίως πάσχοντα από βαρύ εγκεφαλικό. Λίγα τα έσοδα, πολλά τα έξοδα (φάρμακα, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και ...τα καθημερινά), προτίμησε να καταναλώσει τον τελευταίο χρόνο, που επιδεινώθηκε η ασθένεια, λίγα παραπάνω volts, προκειμένου ο σύζυγός της να ζήσει λίγο καλύτερα. Ήταν η ασθένεια τέτοια, κρύωνε πολύ, και το σπίτι έπρεπε να είναι ζεστό, έτσι αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί μερικές φορές και το aircondition. 
Η ίδια εκτελούσε χρέη αποκλειστικής νοσοκόμας στον σύζυγό της, δεν τον άφηνε από τα μάτια της, παντού μαζί, έτσι δεν μπόρεσε να εργασθεί. Πέρυσι τον Ιούλιο του 2017 μετά από 4,5 μήνες στην εντατική, ο σύζυγος της ηρωίδας αυτής, έφυγε από τη ζωή. Τα εισοδήματα ξαφνικά έπεσαν στο μηδέν. Το χρέος στη ΔΕΗ είχε ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ. Έκανε ρύθμιση αλλά δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει. Υπήρχε και υπάρχει και ένα στεγαστικό δάνειο για το σπίτι, μικρό μεν αλλά μείωνε και μειώνει τα έσοδα. Η οριστική σύνταξη εκδόθηκε στις αρχές του 2018. Όμως λόγω του νόμου Κατρούγκαλου το άθροισμα της κύριας και επικουρικής σύνταξης δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ από τα οποία αν αφαιρέσεις και το στεγαστικό δάνειο των 100 ευρώ μένουν 400 ολόκληρα ευρώ για να σιτιστεί, να ντυθεί και να πληρώνει τους λογαριασμούς της. Αν όχι αδύνατον, πολύ μα πάρα πολύ δύσκολο.
Έτσι τα χρέη μεγάλωναν. Στη ΔΕΗ 2.600 ευρώ. Στο στεγαστικό δάνεια 3 μήνες απλήρωτοι επί 100 ευρώ ίσον 300 ευρώ. Ευτυχώς το δάνειο για το σπίτι σε 10 μήνες τελειώνει. Και φθάνουμε στο τελευταίο στάδιο του δράματος. Η ΔΕΗ τον Σεπτέμβριο της έκοψε το ρεύμα. Σιωπηλά της επέτρεψε να το επανασυνδέσει, προειδοποιώντας την ότι αν δεν βρει χρήματα θα το ξανακόψουν. Το μέλος μας προσπάθησε. Δεν είπε τίποτα σε κανέναν μας. Η αξιοπρέπεια και η περηφάνια την συγκράτησε. Η ΔΕΗ με τη σειρά της κράτησε την υπόσχεσή της. Λίγες ημέρες πριν τη γέννηση του Θεανθρώπου και μέσα στο καταχείμωνο φρόντισαν να της κόψουν και πάλι το ρεύμα. Οι υπάλληλοι έδειξαν να καταλαβαίνουν τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η επιζούσα σύζυγος, αλλά... εκτελούσαν εντολές. Έτσι αναγκάστηκε να απευθυνθεί στο Σύλλογο κι ας ήξερε ότι τα λιγοστά έσοδα από τις εισφορές των μελών του προέρχονται από το υστέρημα τους. Ήθελε να πει τον πόνο της. Δεν ήξερε τι να πράξει πλέον. Ας ελπίσουμε η ΔΕΗ να φορέσει τα γιορτινά της, να μην αφήσει την κυρία αυτή χειμωνιάτικα χωρίς ρεύμα και ζέστη και να συνδέσει πάλι το ρεύμα, μέχρι να γίνει προσπάθεια επίλυσης του θέματος. 
Παίρνοντας ως αφορμή τη σημερινή τραγική ιστοριούλα, για την οποία πιθανόν να βρεθεί λύση (πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι), θέλω να ενημερώσω τους κυβερνώντες ότι παρόμοια ή και χειρότερα ακόμη περιστατικά υπάρχουν σε πολλά σπίτια των μελών του Συλλόγου Συζύγων θανόντων ΑΞ.Ι.Α. Και θα αυξάνονται με γεωμετρική μέθοδο μετά τον Απρίλιο του 2019 που θα εμφανισθούν τα πρώτα μηδενικά στις συντάξεις χηρείας. Ήταν πριγκίπισσες στο σπίτι τους και η μοίρα, με την ...αμέριστη βοήθεια της συγκυβέρνησης, τις ανάγκασε (όχι δεν έγιναν επαίτες) να βγουν στο δρόμο να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Να διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια τους. Και θα το καταφέρουν. Να είστε βέβαιοι...  
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α
aksia124387@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.