papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2019-12-21

Γιατί δεν θα καταβληθεί μέρισμα ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ τον Δεκέμβριο; Θα δοθεί επιπλέον μέρισμα από ΜΤΣ όπως ΜΤΑ και ΜΤΝ; Πότε καταβάλλεται ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ to 2020;

Είναι γνωστό ότι επειδή το μέρισμα προπληρώνεται, κάθε Δεκέμβριο δεν καταβάλλεται μέρισμα ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ λόγω αλλαγής οικονομικού έτους. Έτσι κάθε Ιανουάριο καταβάλλονται δύο μερίσματα, ένα του Ιανουαρίου (αρχές του μήνα - 3/1/2020) και ένα του Φεβρουαρίου (τέλος του μήνα - 30/1/2020).
Πολλοί αναρωτιούνται γιατί το ΜΤΑ και το ΜΤΝ δίνουν επιπλέον μέρισμα και δεν δίνει το ΜΤΣ; Η απάντηση είναι απλή όσο κι αν μας αρέσει ή όχι. Γιατί το ΜΤΑ και το ΜΤΝ έχουν περίσσευμα και το ΜΤΣ όχι. Η κυριότερη αιτία αυτό το διάστημα οφείλεται στην δικαστική ήττα από την Πειραιώς, που όχι μόνον δεν εισπράττουμε κάθε χρόνο όσα συμφωνήθηκαν αλλά μας υποχρέωσαν να επιστρέψουμε και 14 εκατομμύρια ευρώ που είχαν εισπραχθεί τα δύο προηγούμενα έτη. Η ελπίδα να δοθεί επιπλέον μέρισμα έγκειται στην προσπάθεια του προέδρου της ΕΑΑΣ και μέλους του ΔΣ του ΜΤΣ Αντγου ε.α. Βασίλειου Ροζή σε συνεργασία με τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο να δοθούν επιτέλους από το Υπουργείο Υγείας τα 9 εκατομμύρια ευρώ που είχε δανείσει το ΜΤΣ στο ΝΙΜΤΣ. Αναμένεται να δούμε αν αυτό επιτευχθεί. Αν ναι, το πόσο έγκαιρα θα γίνει. Το 2019 ή το 2020; Οψόμεθα! Για να είμαστε δίκαιοι η αρχική προσπάθεια ανήκει στον πρόεδρο του ΜΤΣ Ταξχο ε.α. Χρήστο Κουτσογιαννόπουλο και τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή, η οποία είναι διττή. Μία ως προς το ποσό και μία ως προς τη νομοθετική τροποποίηση δυνατότητας χορήγησης επιπλέον μερίσματος.

Τέλος το ΜΤΣ και ο ΕΚΟΕΜΣ ανακοίνωσαν τις Ημερομηνίες Καταβολής του Μερίσματος και της Οικονομικής Ενίσχυσης για το έτος 2020.

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.