papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-11-29

Απονομή μεταλλίων CSDP σε 63 στρατιωτικούς του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εξήντα τρεις στρατιωτικοί, διαφόρων εθνικοτήτων, που υπηρετούν στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) στη Λάρισα, τιμήθηκαν σήμερα με το μετάλλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Common Security and Defense Policy Service Medal", για τη συμμετοχή τους στη στρατιωτική επιχείρηση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Ο  Διοικητής της Επιχείρησης, Γάλλος Υποστράτηγος  Philippe Pontiès στην ομιλία του, μετά την επιθεώρηση των στρατιωτικών τμημάτων, εξήρε τις  άοκνες προσπάθειες  που καταβάλλονται από τους επιτελείς του Στρατηγείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εξασφάλιση σταθερού και ασφαλούς...
περιβάλλοντος στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί.
Επιπλέον, ο Διοικητής της Επιχείρησης κατέστησε σαφές, ότι οι εγκληματικές ενέργειες των ενόπλων ομάδων που δραστηριοποιούνται στην ΚΑΔ, δεν πρόκειται να παρεμποδίσουν τις δραστηριότητες της EUFOR-RCA στο Μπανγκί, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι έως την 15 Μαρτίου του 2015, η EUFOR-RCA θα ολοκληρώσει  την πλήρη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της, στη  δύναμη του ΟΗΕ,MINUSCA.
«Τα μέχρι τώρα επιτεύγματά της επιχείρησης, αποτελούν σημαντικό βήμα για την υποστήριξη της MINUSCA καθώς και της μεταβατικής κυβέρνησης, για την βελτίωση της κατάστασης στη χώρα”,  υπογράμμισε ο Διοικητής της Επιχείρησης, “Όλα αυτά κατέστησαν εφικτά χάρη στην επίμονη και συντονισμένη δουλειά των επιτελών που τιμούμε σήμερα. Η μέχρι τώρα επιτυχής έκβαση της επιχείρησης EUFOR-RCA είναι ξεκάθαρα έργο δικό σας», δήλωσε ο Υποστράτηγος Ponties αναφερόμενος προς τους επιτελείς της Λάρισας.
Το μετάλλιο «Common Security and Defence Policy Service Medal», αποτελεί διεθνή διάκριση που απονέμεται σε άτομα που έχουν υπηρετήσει στις αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται, για ένα λιτό μετάλλιο που εκτός από το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην μπροστινή πλευρά του, έναν κύκλο από δώδεκα αστέρια,  στην πίσω πλευρά του μεταλλίου φέρει τη λατινική φράση «Pro Pace Unum» που σημαίνει «Ενωμένοι για την Ειρήνη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.