papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-02-27

Μια διαφορετική άποψη επί της ανακοίνωσης του ΠΣΑΕΜΘ για τον ΕΚΟΕΜΣ

Διαβάζω σε πολλά blog μία ανακοίνωση του ΠΣΑΕΜΘ για τον ΕΚΟΕΜΣ και έκρινα σκόπιμο να την σχολιάσω για να μην παραμένουν αναπάντητες οι αιτιάσεις και δημιουργείται το αίσθημα της αδικίας μεταξύ των συναδέλφων. Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι τα έσοδα του ΕΚΟΕΜΣ προέρχονται από τις κρατήσεις των εν ενεργεία στελεχών επί ποσοστού του μισθού τους ανάλογα του βαθμού τους και από άλλες πηγές όπως κέρδη από στρατιωτικά πρατήρια πρατήρια και λέσχες που σε αυτά συμμετέχουν και απόστρατοι. Δεύτερον, ότι τα εν αποστρατεία Στελέχη αποδίδουν το 10% των μερισμάτων του ΜΤΣ ανάλογα του βαθμού και της μετοχικής τους σχέσης στον ΕΚΟΕΜΣ. Τρίτον, ότι και η δική μου γνώμη είναι ότι το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ θα έπρεπε να εξαρτάται από τα χρόνια μετοχικής σχέσης με τον ΕΚΟΕΜΣ. Μεταξύ ομοιοβάθμων άλλο βοήθημα θα έπρεπε να παίρνει κάποιος που αποστρατεύθηκε το 1997, άλλο ένας που αποστρατεύθηκε το 2010 και άλλο ένας που θα αποστρατευθεί το 2030. Ταυτόγχρονα κανείς απόστρατος δεν θα έπρεπε να αποδίδει ποσοστό από το μέρισμα του ΜΤΣ στον ΕΚΟΕΜΣ. Αφού όμως εφαρμόσθηκε είναι δύσκολο να αλλάξει, αλλά όχι αδύνατον. Στο παρελθόν είχα προτείνει σχετική πρόταση όπως και η ΕΑΑΣ, διαφορετικές αλλά πιο δίκαιες από την υπάρχουσα κατάσταση. Δυστυχώς αν και ο εκάστοτε ΥΦΕΘΑ τις προωθούσαν οι ΥΕΘΑ τις σταματούσαν. 
Επί της πρώτης παραγράφου του ΠΣΑΕΜΘ δεν έχω να πω κάτι (είμαι κι εγώ παθών) πλην όμως ο ΕΚΟΕΜΣ εφάρμοζε τον νόμο. 
Επί της δεύτερης παραγράφου του ΠΣΑΕΜΘ ενώ φαίνεται ότι αποζητά το δίκαιο, στην ουσία προτείνει την αδικία. Ως εν ενεργεία στελέχη ΟΛΟΙ μας αποδίδαμε στο ΜΤΣ όπως και στον ΕΚΟΕΜΣ ποσοστό από τον μισθό μας που φυσικά εξαρτιόταν απόλυτα από τον μισθό μας που αυτός με τη σειρά του εξαρτιόταν από τον βαθμό που φέραμε. Το ίδιο και ως απόστρατοι αποδίδουμε ποσοστό (10%) από το μέρισμα του ΜΤΣ στον ΕΚΟΕΜΣ με βάση το μέρισμα που παίρνουμε που εξαρτάται από τον βαθμό και την μετοχική σχέση που έχουμε (πόσα χρόνια δηλαδή). Πως λοιπόν θα πρέπει να παίρνουμε όλοι ίδιο ΕΚΟΕΜΣ όταν δεν έχουμε συνεισφέρει το ίδιο; 
Είμαι σίγουρος ότι ο ΠΣΑΕΜΘ θα καταλάβει ότι τα παραπάνω δεν τα γράφω με διάθεση αντιπαράθεσης, άλλωστε γνωρίζουν ότι για το δίκαιο αίτημα του ΕΦΑΠΑΞ ήμουν από τα λίγα άτομα που τους υποστήριξαν. 
Αποστόλης Παπαπαρίσης

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΣΑΕΜΘ

Φυσικά διαφευγει απο τον κ. Δντη ΕΚΟΕΜΣ το βασικοτερο!!! Και δεν το αναφερει απλα διοτι φαινεται οτι καποιοι ενοχλουνται απο την αληθεια!!! Δεν μας λεει ποσο μερισμα ΕΚΟΕΜΣ παιρνανε ολοι οι κυριοι αποστρατοι εως το 2011!!! Μηπως ηταν δυσαναλογο  με τα οικονομικα του ταμειου; Ποσα χρονια σχεση με το ΕΚΟΕΜΣ ειχαν απο το 1997 που δημιουργηθηκει το ταμειο και μετα!! 
Για να τελειωνει το παραμυθι ο ΠΣΑΕΜΘ προτεινει ΙΔΙΟ μερισμα ΕΚΟΕΜΣ για ΟΛΟΥΣ ανεξαρτητου βαθμου, διαιρεμενο δια 35, και αποδοση σε\35α οσα ετη πραγματικη υπηρεσιας εχει ο αποστρατος απο το 1997 και μετα!! Δηλαδη το πληρες μερισμα ιδιο για ολους ανεξαρτητως βαθμου 35/35 ΜΟΝΟ σε οσους απο το 1997 και μετα ειχαν 35 ετη πραγματικης υπηρεσιας!!! Οσοι απο το 97 και μετα ειχαν λιγοτερα ετη, τοτε να παιρνουν τα αναλογα τριακοστα πεμπτα που τους αναλογουν στα ετη πραγμ. υπηρεσιας τους!!!
Έχουν το σθενος να το κανουν αυτο; Φυσικα και ΔΕΝ το εχουν!!! Το οφειλουμε στους ε.ε συναδελφους μας και μελοντικους συνταξιουχους!!!

2 σχόλια:

  1. κ.Αποστόλης Παπαπαρίσης ο ΠΣΑΕΜΘ κανει μαι προταση.που φυσικα δεκτες ειναι και οι προτασεις ολων,οπως και η δική σας.Δεν νομιζετε οτι καποτε πρεπει να λεγονται καποια πραγματα με το ονομα τους;Δεν θα πρεπει να ληφθουν υποψιν οι προτασεις ολων,και να ληφθει επιτελους μια σωστη αποφαση δικαια για ολους μας,πριν να ειναι πολυ αργα;Τωρα ως προς την προταση μας για ιδιο μεριμσα σε ολους ανεξαρτητου βαθμου,καθηστε και δειτε ποσες κρατησεις και εισφορες ειχε ο καθενας ειτε σαν ε.ε ειτε εχει σαν ε.α και βγαλτε συμπερασμα αν οι κρατησεις αυτες δικαιολογουν τις τοσο μεγαλες διαφορες στα μερισματα που καταβαλονταν και καταβαλονται!!!Αληθεια ποιο ταμειο καταβαλει μερισματα και εισπρατει μετα εισφορες;Δικαιολογειται τη μεγαλη ψαλιδα στα μμερισματα απο τις εισφορες που εχουν καταβληθει;
    Ευχαριστουμε πολυ για την φιλοξενια,δεκτες ολες οι αποψεις,ας ελπισουμε οτι καποιοι θα κανουν κατι επιτελους!!!Αυτη ειναι η αγωνια του ΠΣΑΕΜΘ,αγωνια που δεν βλεπουμε να εκφραζεται απο καμια θεσμικη η μη ενωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας απαντησατε αν ενας που λαμβανει διπλασιο μερισμα απο καποιον αλλον,κατεβαλε σε απολυτα ποσα εισφορων για τα ιδια ετη,διπλασιες εισφορες!!!Ψαχτε το λιγο και θα δειτε οτι η αναλογια δεν ειναι ετσι!!!Τα μερισματα ΕΚΟΜΕΣ που λαμβανουν καποιοι ειναι δυσαναλογα απο αυτα που κατεβαλαν.Επισεις τα εσοδα ΕΚΟΕΜΣ δεν ειναι μονο οι κρατησεις των στελεχων!!!Ειναι κρατησεις απ οτις ημερες .ε.ε (οδοιπορικα)που ηταν ιδια για ολους και οχι αναλογα βαθμου,ηταν απο τις ΑΜΔ των κληρωτων,απο τις διαφορες δαπανες κ.λ.π!!!Απο που και ως που απο τα εσοδα αυτα,γινεται κατανομη αναλογως βαθμου;Επιμενουμε οτι η προταση μας ειναι η μονη δικαιη και θα πρεπει να απασχολησει ,αν καποιοι σκεπτονται σοβαρα τη σωτηρια του ταμειου!!!Ειναι ντροπη να συνεχιζεται αυτο το πραγμα,ντροπη απεναντι στους εν ενεργεια συναδελφους μας που καταβαλουν πολυ περισσοτερα απο οτι εχουν καταβαλει αυτοι που τοσο καιρο λαμβαναν μερισματα,και στο τελος δεν θα παρουν τιποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.