papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-02-23

Αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου στην EUFOR RCA

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015, αντιπροσωπεία Ευρωβουλευτών της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισκέφθηκε τη δύναμη της EUFOR RCA, στη Στρατιωτική Βάση της UCATEX, στο Bangui.
Η αντιπροσωπεία των Ευρωβουλευτών αποτελείτο από την Προεδρεύουσα της Επιτροπής κα Anna Fotyga (Poland, European Conservatives and Reformists), συνοδευόμενη από την κα Bodil Ceballos (Sweden, Greens), τον κο. Gilles Pargneaux (France, Socialists & Democrats) και τον κο Arnaud Danjean (France, Christian Democrats).
Οι εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου, αρχικά συναντήθηκαν με τους επικεφαλής των συμμετεχόντων κρατών στην EUFOR RCA, ενώ ακολούθησε εμπεριστατωμένη παρουσίαση της αποστολής και των δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Δύναμης από το Διοικητή της στο Bangui, Γάλλο Ταξίαρχο Jean-Marc Bacquet.  
Την επίσκεψη των Ευρωβουλευτών στη βάση UCATEX, τίμησε με την παρουσία της, η Υπουργός Εθνικής Άμυνας της..
Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, κα Marie-Noelle Koyara,
Στη συνέχεια, η Μικτή Μονάδα Στρατοχωροφυλακής της Ευρωπαϊκής Δύναμης, συνόδευσε τους τέσσερις Ευρωβουλευτές σε “περιπολία” στην περιοχή των επιχειρήσεων, όπου επισκέφθηκαν κλινική της 5ης περιοχής του Bangui που ανακαινίσθηκε πρόσφατα από την EUFOR RCA. Ακολούθως συναντήθηκαν με στρατιώτες του Πολυεθνικού Τάγματος στα σύνορα 3ης και 5ης συνοικίας, όπου η διαρκής παρουσία της EUFOR RCA, έχει επαναφέρει την ειρήνη και την ασφάλεια, δημιουργώντας συνθήκες ανεμπόδιστης διακίνησης των πολιτών και αναζωογόνησης της τοπικής αγοράς.
Η “περιπολία” των Ευρωβουλευτών συνεχίστηκε μέχρι τη “Γέφυρα Ενότητας της ΕΕ”, πρωτοβουλία του Στρατηγείου της Λάρισας, η οποία επέτρεψε σε δύο πρώην  αντιμαχόμενες συνοικίες του Bangui, να επανενωθούν. Η “Γέφυρα Ενότητας” εγκαινιάσθηκε πρόσφατα από την Πρόεδρο της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας,  Catherine Samba Panza και το Διοικητή της EUFOR RCA, Γάλλο Στρατηγό Philippe Pontiès.
Με τη ολοκλήρωση της επίσκεψης, η κα Fotyga ευχαρίστησε εκ μέρους της επιτροπής, τον Ταξίαρχο Bacquet και τα στρατεύματα της Ευρωπαϊκής Δύναμης, για τον καταλυτικής σημασίας ρόλο τους, στην ανάδειξη της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, σε μια χώρα άρρηκτα συνδεδεμένη με την ΕΕ, ενώ η κα Koyara επισήμανε ότι η EUFOR RCA αποτελεί φωτεινό παράδειγμα στήριξης και συνεργασίας των λαών της Ευρώπης προς τη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το οποίο θα μείνει βαθιά χαραγμένο στην μνήμη των πολιτών της.
Η αντιπροσωπεία των Ευρωβουλευτών ενημερώνεται επί της αποστολής της EUFOR RCA

Η αντιπροσωπεία των Ευρωβουλευτών μαζί με την ΥΕΘΑ της ΚΑΔ, κατά την επίδειξη του στατιωτικού εξοπλισμού, εντός της UCATEX

Η αντιπροσωπεία των Ευρωβουλευτών επισκέπτεται τη Γέφυρα Ενότητας της ΕΕ

Η αντιπροσωπεία των Ευρωβουλευτών επισκέπτεται το PK5, στην 3η συνοικία του Bangui

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.