papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-08-27

Ηχηρή απόφαση κατά αντιρρησία συνείδησης από ΣτΕ, ΥΠΕΘΑ

ΣΧΌΛΙΟ: Διαβάζοντας τα παρακάτω είναι προφανές ότι απαιτείται ο νόμος που αποφασίζει για τους αντιρρησίες συνείδησης να επανεξεταστεί. Δεν είναι δυνατόν, άλλος να φυλάει σκοπιά και άλλος να κάνει εναλλακτική «θητεία» στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού και να πληρώνεται κι από πάνω. Αίσχος!!! 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε αίτηση αντιρρησία συνείδησης, ο οποίος ζητούσε να επανέλθει στο ευεργετικό καθεστώς της εναλλακτικής εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας του, ο οποίος, υπηρετώντας την εναλλακτική «θητεία» του στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού, είχε κακοποιήσει ένα παιδί. Ο για θρησκευτικούς λόγους αντιρρησίας, τον Ιούνιο του 2014, είχε χτυπήσει άσχημα ένα μικρό παιδί με γροθιές και κλωτσιές. Από το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού, του επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της στέρησης αποδοχών τριών μηνών, 
γιατί ο αντιρρησίας, αντίθετα με τα «κορόιδα» που υπηρετούν την πατρίδα στα σύνορα, πληρώνεται κιόλας για να κάνει τη «μπέιμπι-σίτερ».
Κατόπιν, πάντως, της ενέργειας αυτής, ο διευθυντής της Στρατολογικής Υπηρεσίας κήρυξε τον αντιρρησία συνείδησης έκπτωτο του ευνοϊκού καθεστώτος της εναλλακτικής υπηρεσίας εκπλήρωσης των στρατιωτικών του υποχρεώσεων. Ο 19χρόνος αντιρρησίας άσκησε προσφυγή κατά της απόφασης του διευθυντή της Στρατολογικής Υπηρεσίας, η οποία όμως απορρίφθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Έτσι, ο αντιρρησίας συνείδησης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο, όμως, επίσης απέρριψε την προσφυγή του με το σκεπτικό ότι επέδειξε συμπεριφορά αντίθετη προς τις πεποιθήσεις του περί βίας, τις οποίες είχε επικαλεσθεί δια να τύχει του ευεργετήματος της εναλλακτικής θητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.