papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-10-10

Το δούλεμα πάει σύννεφο - Να δούμε πότε οι Ενώσεις Αποστράτων θα ξυπνήσουν από το βαθύ λήθαργο που έχουν περιπέσει..

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή να θεωρούν οι κυβερνώντες τους εαυτούς τους πολύ έξυπνους ή εμάς πολύ ηλίθιους! Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τις τόσο διαφορετικές δηλώσεις, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, για το ίδιο θέμα, του κ. ΥΕΘΑ και του κ. Πρωθυπουργού;

Στις 6 Οκτ 2015 ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ στις προγραμματικές δηλώσεις ανέφερε επ' ακριβώς: «Ήδη τα χρήματα έχουν αποδεσμευθεί από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο Υπουργείο των Οικονομικών, προκειμένου να αποδοθούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη μας.»
Χθες 9 Οκτ 2015 ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είπε στο 06:30 λεπτό του βίντεο που ακολουθεί μετά το πέρας της άσκησης «Παρμενίων»: «Γνωρίζουμε και δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του ΣτΕ, ξέρετε τις δυσκολίες … ξέρετε ότι όλα δεν μπορούν να γίνουν στο άμεσο μέλλον, αλλά ... σας διαβεβαιώνω ότι ... είναι στις προτεραιότητές μας να γίνουν στο ορατό μέλλον.»
Για κακή τους τύχη όμως όλα αυτά συνέπεσαν και με την κατάθεση στις 5 Οκτ 2015 του προσχεδίου προϋπολογισμού του 2016«Διαβάζουμε λοιπόν στον πίνακα 2.1 της σελίδας 24 για τα αναδρομικά των δικαστικών και των στελεχών ΕΔ και ΣΑ, αφού σημειώσουμε ότι επανήλθε ο όρος "ένστολοι". Για το 2014 λοιπόν είχαν απαιτηθεί 418 εκατομ ευρώ. Για το 2015 ενώ είχε γίνει προϋπολογισμός για 138 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν 163 εκατ. ευρώ ενώ η πρόβλεψη για το 2016 είναι 149 εκατ. ευρώ.» Δεν έχει προϋπολογισθεί δηλαδή ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Εφαρμογή του Συντάγματος και των αποφάσεων του ΣτΕ αλλά καρτ για δεύτερη φορά από την συγκυβέρνηση. 
Συμπεράσματα: (1) Δυστυχώς ο κ. Καμμένος για ακόμα μία φορά δεν λέει αλήθειες για το θέμα του ΣτΕ. (2) Το καλύτερο σενάριο για το «ορατό μέλλον» του κ. Τσίπρα είναι από το 2017 και βλέπουμε. (3) Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε περαιτέρω δραστική μείωση των συντάξεων μας και στόχος που δεν κινείται εξολοθρεύεται εύκολα. (4) Οι Ενώσεις Αποστράτων έχουν πέσει σε βαθύ λήθαργο και θα ξυπνήσουν ως συνήθως μετά τις αποφάσεις για πλήρη εξόντωση μας. Δυστυχώς έχουν περιπέσει σε εγκληματική πλέον απραξία χειρότερη και από αυτήν πριν από την κρίση που όλοι με ευκολία λοιδωρούσαμε τότε. ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ αυτοί που θα ενώσουν και θα ηγηθούν τη νέα μας προσπάθεια επιβίωσης...
Τίποτα δεν χαρίζεται... 
Ας θυμηθούμε ότι μέσα από τους δικούς μας αγώνες δεν εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά μία μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων των ΕΔ και των ΣΑ που είχε ήδη καταγραφεί στο 1ο και στο 2ο μνημόνιο ενώ παράλληλα είχαμε και αυτή την θετική εξέλιξη των αποφάσεων του ΣτΕ. 
Τίποτε δεν είναι τυχαίο... 
Οι του Στρατού Ξηράς ας θυμηθούν επίσης ότι οι εισφορές μιας ζωής για το ΒΟΕΑ των παιδιών τους δεν χάθηκαν και λόγω αυτών των μεγάλων κινητοποιήσεων. 12.500 χιλιάδες παιδιά τότε εισέπραξαν το βοήθημα αυτό, που επαναλαμβάνω ήταν η αποταμίευση των γονιών για τα παιδιά τους, ενώ λόγω και του ότι έγινε ξεχωριστός λογαριασμός πλέον (δυστυχώς όχι με νόμο) συνεχίζεται η χορήγηση απρόσκοπτα μέχρι σήμερα, έστω και κατά 25% μειωμένο, το βοήθημα.


1 σχόλιο:

  1. Ποιός είναι αυτός-τη που δύναται να αμφισβητήσει αυτά που αναφέρονται στο άρθρο του συναδέλφου Απόστολου Παπαπαρίση.Στο πεζοδρόμιο,με σκληρούς αγώνες,με μεγάλες κινητοποιήσεις,με δυναμικές και απόλυτα τεκμηριομένες και νόμιμες διεκδικήσεις,με καταξιομένους ηγέτες που δεν φοβούντε να τσαλακώσουν το προφίλ τους και τον κακώς ενωούμενο εγωΐσμό τους προς ωφέλειαν των συναδέλφων τους,με πολύ δουλειά και ξενύχτια εκ μέρους της συντονιστικής ομάδας,με ένωση και πνεύμα αλληλεγγύης εκ μέρους όλων των Παραρτημάτων,χωρίς ουδεμία διχαστική κίνηση απο οποιονδήποτε,με αυτές και άλλες πολλές ενέργειες θα μπορέσουμε να δίξουμε με τον ποιό καθαρό τρόπο πως είμαστε όλοι εδώ,παρόντες για να αγωνιστούμε για τα Ιερά και Οσιά μας,για τα απολύτως δίκαια δικαιωματά μας,ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ,κυρίως δέ για να τους δίξουμς οτι δεν είμαστε χαζοί ή μικρόμυαλοι ή στερούμεθα αγωνιστικής διάθεσης.Πάντα ταύτα εγένοντο εις το παρελθόν και επιτύχαμε πολλά.ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΡΙΟΙ.ΤΩΡΑ;που λεει και ο Καζαντζίδης;Τώρα ΤΙΠΟΤΑ,σιγή ιχθύος.Συνάδελφοι και Συναδέλφοισες,απο τον καναπέ και πέσε πίτα να σε φάω,δεν γίνεται τίποτα.Αυτοί θα μας κοροΐδεύουνε,θα μας ληστεύουνε και εμείς θα είμαστε με το στόμα ανοιχτο και θα χάφτουμε μίγες και καρπαζιές,όπως γίνεται και τώρα,τούτη την στιγμή.Θα μας πάρουν και πάλι ληστρικά απο το μικρό εναπομήναν εισοδημά μας,τουλάχιστον 250Ε.Τί θα κάνουμε συνάδελφοι;Σε ποίο σημείο εξαθλείωσης ε'ίμαστε διαθετημένοι να φτάσουμε;Απ'οτι φαίνεται ηγέτες δεν έχουμε,μπροστάρηδες, με τσαγανό και προσόντα,για να μας οδηγήσουν εμπρός στον Αγώνα,γιά μάς και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.Τί θα κάνουμε,θα αφεθούμε στο έλεος του Θεού;ΟΧΙ,χίλιες φορές ΟΧΙ!!!!!!!!.Θα πρέπει να τρέξουμε ,να τους βρούμε,να κινηθούμε,ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!.Υπάρχουν,είναι εδώ δίπλα μας,απλώστε το χέρι σας και πάρτε τους και βάλτε τους μπροστά,άς διμηουργήσουμε κάτι άλλο,κάτι καινούργιο,πρέπει να σκεφτούμε,να δράσουμε,ο Κυβερνητικός χάρος με τα δρεπάνια του έφτασε πλέον έξω απο κάθε πόρτα φτωχού Έλληνα εργαζόμενου και την δική μας ασφαλώς.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΙ ΠΑΝΑΓΙΑ,Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ,Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΞΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΞΚΟΥ,Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ,Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ,ΑΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟΝ,ΕΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΒΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ. Γ Ε Ν Ο Ι Τ Ο !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.