papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-01-27

Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό. (Abraham Lincoln - Πρόεδρος των ΗΠΑ)

Θα μπορούσα με το παραπάνω γνωμικό να αναφέρομαι στον κ. Τσίπρα ή στον κ. Καμμένο, αλλά δεν θα το κάνω. Θα αναφερθώ στον πρόεδρο της ΠΟΕΣ, στην άρνηση του να προσυπογράψει την κοινή ανακοίνωση όλων των άλλων ομοσπονδιών των εν ενεργεία συναδέλφων και στη φερόμενη απάντηση - μομφή άλλου προέδρου ομοσπονδίας, ότι είναι προβοκάτορας με ύποπτο ρόλο [ΕΔΩ]. Γιατί λοιπόν η ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη προσυπέγραψε...
συνεχόμενες κοινές ανακοινώσεις [ΕΔΩ] και στην τελευταία, την σοβαρότερη, αυτή που έκανε γνωστή την απόφαση των εν ενεργεία ομοσπονδιών για κινητοποιήσεις, δεν την υπέγραψε; [ΕΔΩ]. Έχουν άδικο ορισμένοι που σκέφτονται ότι βρισκόταν εκεί σε διατεταγμένη υπηρεσία, προκειμένου να παρακολουθεί και να βάζει προσκόμματα όταν επρόκειτο να παρθεί η τελική απόφαση; Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται το παρόν δεν έχει πάρει θέση. Σίγουρα σκέπτεται και συσκέπτεται πως θα μπερδέψει και πάλι την τράπουλα για να ξεφύγει αλώβητος, όπως το έκανε και στο παρελθόν. Όλοι θυμόμαστε ότι απέφυγε να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις στην Κρήτη και στη Λάρισα, αλλά και στην πρόσφατη στην Αθήνα με γελοίες δικαιολογίες. Την μια του έφταιγε η στολή, την άλλη η ώρα. Στην Θεσσαλονίκη που τρέξαμε και προετοιμάσαμε μια 12άδα συνάδελφοι, γιατί συμμετείχε αν και η συγκέντρωση έγινε το μεσημέρι; Γιατί η ΕΣΠΕΘ, η ΕΣΠΕΚΜ και η ΕΣΠΕΗΠ, οι μεγαλύτερες περιφερειακές ενώσεις έχουν διαχωρίσει από καιρό τη θέση τους και παραιτήθηκαν οι εκπρόσωποι τους από το Δ.Σ. της ΠΟΕΣ; Γιατί δημιουργήθηκε ο ΣΕΕΝΣΑ από εν ενεργεία στελέχη της ΠΑ; Γιατί αφήνει σε κάθε ευκαιρία να φαίνεται ότι εκπροσωπεί το σύνολο των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ και όχι τα μέλη της ΠΟΕΣ, όσα του έχουν απομείνει;
Χθες πληροφορηθήκαμε ότι η ΠΟΕΣ δια του Τσουκαράκη συμμετείχε σε συγκέντρωση ενώσεων - συνδέσμων - ομοσπονδιών αποστράτων οι οποίοι εξέφρασαν ομοφώνως την αντίθεση / διαφωνία τους για το υπό συζήτηση σχέδιο του ασφαλιστικού / συνταξιοδοτικού. Εκεί λοιπόν όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπέγραψε την κοινή ανακοίνωση ανέφερε και πάλι το θέμα της ώρας. Δεν τους βολεύει, δεν προλαβαίνουν και άλλα φαιδρά...  [ΕΔΩόμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προσυπέγραψε γιατί η θέση της ομοσπονδίας (ΠΟΕΣ) είναι να τηρηθεί στάση αναμονής μέχρι να δημοσιοποιηθεί το σ/ν ενώ πρόταξε ενστάσεις για τη διαδήλωση. Άλλα δηλώνει λοιπόν ο Τσουκαράκης στις συσκέψεις των εν ενεργεία ομοσπονδιών και άλλα στους φορείς των αποστράτων. Πότε λοιπόν λέει αλήθεια και πότε ψέματα; Δεν σας φαίνεται ότι κάτι δεν κολλάει εδώ... Συμμετέχει, παρακολουθεί, ...συμφωνεί και στο τέλος απέχει από τις κινητοποιήσεις κι αυτό όσο είναι στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Τα συμπεράσματα δικά σας... Άρχισα με γνωμικό, θα τελειώσω με γνωμικό και μάλιστα από τον ίδιο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ’ του εξουσία. (Αβραάμ Λίνκολν)
Του Απόστολου Παπαπαρίση

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.