papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-01-31

ΕΣΠΕΘ για Νέο Ασφαλιστικό: Διαλέξτε με το μέρος ποιου θα είστε, η ιστορία και ο χρόνος θα μας κρίνει όλους.

Ακούγοντας την συνέντευξη που έδωσε στο onalert.gr o Πρόεδρος της ΠΟΕΣ κ. Ανέστης Τσουκαράκης και ο ΓΓ κ. Μαστρογιαννάκης αναρωτιέσαι αν διάβασαν το κείμενο για το νέο ασφαλιστικό. Αναρωτιούνται λέει γιατί να κατέβουν τα εν ενέργεια στελέχη σε κινητοποιήσεις, αφού το Νομοσχέδιο δεν αφορά τους στρατιωτικούς και ότι ναι μεν στο κείμενο αναφέρεται ότι τα θέματα για τους στρατιωτικούς και δημοσίους υπάλληλους θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο, αλλά όπως είπε ο κ. Τσουκαράκης το όμοιο δεν είναι ίδιο.
Αλήθεια στην ΠΟΕΣ έχουν αντιληφθεί ότι αυτό το κείμενο αφoρά ασφαλιστική μεταρρύθμιση και επηρεάζει όσους θα συνταξιοδοτηθούν το επόμενο διάστημα.
Έχουν καταλάβει στην ΠΟΕΣ ότι αφορά τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης και όχι τόσο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης;
Έχουν καταλάβει ότι καταργείται ο τρόπος υπολογισμού του Ν.3863/2010 και κατ επέκταση θα καταργηθεί (όμοιο τρόπο) και ο Ν.3865/2010 (αφορά δημοσίους υπαλλήλους στελέχη ΕΔ και ΣΑ), καθώς αναπροσαρμόζει τους συντελεστές που υπολογίζεται η σύνταξη με βάση τον εργασιακό βίο.
Έχουν ξεχάσει στην ΠΟΕΣ ότι ενώ αρχικά με το Νόμο 3865/2010 επηρεάζονταν μόνο όσοι θεμελίωναν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1-1-2015, από τον Αύγουστο του 2015 άλλαξε και αυτό και επηρεάζει όλους όσους συνταξιοδοτούνται από Αυγ 2015 και μετέπειτα.
Βέβαια και τον Αυγ του 2015 η ΠΟΕΣ καθησύχαζε ότι δεν επηρεαζόμαστε, αλλά μετά την ψήφιση του Νόμου ανακάλυψαν ότι τελικά επηρεάζονται τα στελέχη των ΕΔ.
Περίεργο δεν είναι αυτό να το αντιλαμβάνονται αργότερα;
Αν η ΠΟΕΣ θέλει να πιστεύει ότι εμείς και άλλες δυναμικές Περιφερειακές Ενώσεις δεν θα αντισταθούμε σε αυτό που έρχεται και ότι η ΠΟΕΣ εκπροσωπεί όλους μας με αυτή την στάση, ας κοιτάξουν καλύτερα τον εαυτό τους στον καθρέπτη αυτοί που αποτελούν την ΠΟΕΣ και ας αναρωτηθούν τι φταίει για αυτή την κατάσταση που έχουμε φτάσει.
Οι μόνοι που πιθανόν να σιωπήσουν είναι αυτοί που είναι στο γραφείο του κ. Καμμένου, αν ισχύει αυτό που δήλωσε ο κ. Καμμένος σε τηλεοπτική εκπομπή ότι χαρακτηρίζονται «κομματικοί» και «παιδιά» της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Όπως δήλωσε στο παρελθόν όσοι ήταν εκεί άνηκαν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Η ΠΟΕΣ θα περιμένει να παλέψουν τα στελέχη των Σ.Α. για τα δικαιώματα μας; 
Διαλέξτε με το μέρος ποιου θα είστε. Η ιστορία και ο χρόνος θα μας κρίνει όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.