papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-02-23

Η απάντηση των αγροτών: Έκλεισαν τη γέφυρα στον Πηνειό στις 12.00 το μεσημέρι (βίντεο) - Νέο μπλόκο στην Κεφάλωση Αλμυρού

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους προχωρούν οι αγρότες των Τεμπών καθώς διαφωνούν, με τις κυβερνητικές προτάσεις. Τα Τέμπη είναι κλειστά ενώ στις 12 το μεσημέρι θα κλείσει και η γέφυρα του Στομίου. Αντιδράσεις υπάρχουν και από τα μπλόκα των Μαλγάρων ενώ οι αγρότες των Μικροθηβών, αποφάσισαν τη δημιουργία ενός νέου μπλόκου, στην Κεφάλωση Αλμυρού. Χθες βράδυ συνεδρίασαν στα Τέμπη πάνω από 300 αγρότες του μπλόκου, οι οποίοι δήλωναν οργισμένοι για την κυβερνητική κοροϊδία...

Οι αγρότες της αντιπροσωπείας που συμμετείχαν στην συζήτηση με τον Πρωθυπουργό ανέφεραν σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι «αργός θάνατος». 
Κλείνουν επ αόριστον τα Τέμπη. Ήδη τα Τέμπη έκλεισαν επ αόριστον. Χθες βράδυ μετά από συνεννόηση με την Αστυνομία, τα Τέμπη άνοιξαν για λίγο, καθώς δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων και προς τις δυο κατευθύνσεις του ΠΑΘΕ, από αυτοκίνητα που βρισκόταν σε κίνηση την ώρα που αποκλείστηκε εκ νέου η Κοιλάδα.  Οι  αγρότες του μπλόκου των Τεμπών στις 12 μ θα κλείσουν και την γέφυρα του Πηνειού που οδηγεί στην διασταύρωση Στομίου, αποκλείοντας έτσι και την εναλλακτική διαδρομή μέσω του παραλιακού άξονα του νομού.
Μιλώντας στην εκπομπή "θεσσαλών Γη", ο πρόεδρος της νέας Ένωσης αγροτών Λάρισας και μέλος της Σ.Ε. του μπλόκου τν Τεμπών Χρήστος Σιδερόπουλος, είπε ότι ο αγροτικός κόσμος άκουσε μουδιασμένος την κυβέρνηση να αναγγέλει με επίσημο τρόπο τη φορολογία πλέον κια των επιδοτήσεων κια την οριστική σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισοδημα κια πλέον ξεχειλίζει η οργή, για τον εμπαιγμό. Κατέληξε λέγοντας ότι τα αιτήματα είχαν σταλεί από τις 10 Φλεβάρη στο μαξίμου, αλλά προτίμησαν την καθυστέρηση για να κουραστούν οι αγρότες στα μπλόκα. Βλέπω, όμως κατέληξε ότι πλέον αυτά θα πάρουν πιο γενικευμένη μορφή! Την απογοήτευσή του για τη στάση της κυβέρνησης κια του πρωθυπουργού μετέφερε χθες κια το μέλος της Σ.Ε. των Τεμπών Λευτέρης Μαντζώνης μιλώντας στα Γεγονότα της "Θεσσαλίας τηλεόρασης" και στη Ράνια Αλεξίου, προαναγγέλοντας ακόμη πιο σκληρή στάση από το μπλόκο.
Μπλόκα και μέσα στις πόλεις αποφάσισαν οι αγρότες!
Ναυάγησε η προσπάθεια του Μαξίμου να κλείσει το θερμό μέτωπο των αγροτών. Οι τελευταίοι είναι εξοργισμένοι με αυτά που τους προτάθηκαν χθες στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Οι ίδιοι απορρίπτουν τις προτάσεις και διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ακόμα και με αποκλεισμό πόλεων. Θα έρθουμε ξανά στην Αθήνα λένε εκπρόσωποι των αγροτών ενώ στη γενική συνέλευση των αγροτών της Πελοποννήσου αποφασίστηκε να σκληρύνουν τη στάση τους με αποκλεισμούς μέσα στις πόλεις και σε δημόσια κτήρια. Οι αγρότες της αντιπροσωπείας που συμμετείχαν στην συζήτηση με τον Πρωθυπουργό ανέφεραν σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι «αργός θάνατος».
Νέες κινητοποιήσεις στην Πελοπόννησο
«Επιμένουμε στον αγώνα μας, στις προτάσεις μας και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις», δηλώνουν οι αγρότες των ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου, που συνεδρίασαν το βράδυ και συζήτησαν τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με την κυβέρνηση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα υπογραμμίζουν ότι «μετά τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αφού συζητήσαμε αναλυτικά τις προτάσεις που καταθέσαμε, για μια ακόμα φορά προσκρούσαμε στον τοίχο της κυβερνητικής αναλγησίας, που ευθυγραμμίζεται με τους δανειστές και τα μνημόνια». Επισημαίνουν ότι στη συνάντηση πήγαν με χαμηλές προσδοκίες αναλογιζόμενοι την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και για το λόγο αυτό τα αιτήματα συνδυάζονταν με προτάσεις και σημειώνουν ότι, «δυστυχώς η επικράτηση της συνηθισμένης λογικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής, των εύκολων λύσεων υπερφορολόγησης και υπερχρέωσης του παραγωγικού τομέα αποτελεί την ταφόπλακα για την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό κράτος». Τέλος, τονίζουν πως, «η επιτροπή μπλόκων και φορέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου συζήτησε διεξοδικά της απαντήσεις που μας έδωσε ο πρωθυπουργός. Σε αντίθεση με τις προτάσεις των μπλόκων - οι οποίες αποτέλεσαν φωνή βοώντος εν τη ερήμω - ο πρωθυπουργός δεν απάντησε αποτελεσματικά στις θέσεις μας».
Μάλγαρα: Κλιμάκωση με εναλλακτικές μορφές
Έντονα δυσαρεστημένος με το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων, Αχιλλέας Καμπούρης, δηλώνοντας πως «δεν βγήκαμε ηττημένοι, είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, ο κόσμος πήρε το μήνυμα και είναι εξαγριωμένος». Μάλιστα, διευκρίνισε ότι απόφαση της γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο, είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ επισήμανε πως «πλέον στο τραπέζι μπαίνουν και προτάσεις για εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, πέραν του επ’ αόριστον αποκλεισμού που ξεκινήσαμε και πάλι σήμερα».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπούρης τόνισε ότι η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, πλαισιώθηκε από τη μειονότητα των αγροτών και επισήμανε ότι «όπως φάνηκε, ο πρωθυπουργός δεν ήταν διατεθειμένος να ικανοποιήσει ούτε ένα αίτημά μας και όπως φαίνεται, οι αποφάσεις που εκτελεί είναι καθαρά μνημονίου και Τρόϊκας». Υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει νόημα να παράγουμε και να καλλιεργούμε» ο κ. Καμπούρης σημείωσε «ο κόπος των αγροτών πηγαίνει στράφι σε μικροπολιτικές και σε κομματικούς στρατούς που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση».
Πάντως, ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι καταγράφονται μεγάλα τα περιθώρια «διαπραγμάτευσης και διόρθωσης των φοροεισπρακτικών μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκποιήσει τις περιουσίες μας, να βρεθούμε στο δρόμο με τις οικογένειές μας και να γίνουμε σκλάβοι των συμφερόντων που ενδεχομένως εξυπηρετούνται».
Νέα μπλόκα στις Μικροθήβες
Και οι αγρότες των Μικροθηβών σκληραίνουν την στάση τους. Από Τρίτη αποφασίστηκε η δημιουργία ενός νέου μπλόκου στην Κεφάλωση Αλμυρού, ένα ακόμη πιο νευραλγικό σημείο επί του ΠΑΘΕ, που δεν προσφέρεται για σύντομες εναλλακτικές διαδρομές, ώστε να προκληθεί γενικό κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ.
Έκλεισαν τον βόρειο οδικό άξονα στην Κρήτη.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου έκλεισαν σήμερα, Τρίτη την εθνική οδό Αγίου Νικολάου - Ηρακλείου, στον κόμβο Μαλίων – Οροπεδίου.
Αμετακίνητοι στη Δυτική Μακεδονία
Αμετακίνητοι στις αρχικές τους θέσεις οι αγρότες σε Δυτική Μακεδονία και Αμύνταιο συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους. Απόψε στις 8 το βράδυ, σε γενική συνέλευση θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση, κάνοντας ταυτόχρονα και τον απολογισμό της δράσης τους μέχρι σήμερα.  Οι συμμετέχοντες στα μπλόκα των παραπάνω περιοχών, αναμένουν την απάντηση στο αίτημα που κατατέθηκε από τη Νίκαια για νέα συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη.
Στο πλαίσιο αυτό, το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι σύμφωνα με τον συντονιστή των οκτώ εξ αυτών, Δημήτρη Μόσχο το εξής: Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία(24ωρος αποκλεισμός από τις 11 το πρωί) και Νίκης με την πΓΔΜ (10:00-16:00 και 18:00-00:00 αποκλεισμός). Τονίζεται ότι όταν δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, οι επικεφαλής των μπλόκων στα τελωνεία, δίνουν «ελευθέρας» για εκτόνωση της κατάστασης, αλλά κυρίως για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των αυτοκινητιστών. Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 12:00-16:00 και στα δύο ρεύματα και οι παρακαμπτήριοι. Νεάπολη Τσοτυλίου (14:00-19:00).
Στο Αργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 09:00-18:00 αποκλεισμός και σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη 09:00 -18:00. Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00, ενώ επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο μπλόκο αποτελεί και το μοναδικό από την Δυτική Μακεδονία που παραμένει στους κόλπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.
Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό προχώρησαν από τις 17:00 χθες οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχουν στήσει στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.