papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-05-02

Πότε φορέας αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων προσκληθηκε για πρώτη φορά σε επιτροπή της Βουλής;

Την προ μνημονίων εποχή οι κυβερνήσεις αύξαναν τους μισθούς των διάφορων κοινωνικών ομάδων δυσανάλογα και εις βάρος των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Όποιος κατέβαζε διακόπτες όχι μόνον δεν ετιμωρείτο που ταλαιπωρούσε τους συνανθρώπους του αλλά επιβραβεύετο...
με αυξήσεις και ταξιδάκια. Ουδέποτε υπήρξε ουσιώδης αντίδραση από μέρους μας γιατί οι οικογένειες μας ζούσαν απλά μεν αλλά με αξιοπρέπεια. Όταν μπήκαν στη ζωή μας τα μνημόνια, αιφνιδιαστήκαμε δυσάρεστα που οι κυβερνήσεις άρχισαν τις μειώσεις από τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, αυτούς δηλαδή που είχαν αδικήσει την περίοδο των παχέων αγελάδων. Γι αυτό λοιπόν ένας απλός υπάλληλος της ΔΕΗ παίρνει σήμερα καθαρή σύνταξη 2.750 ευρώ και ο συνταξιούχος Α/ΓΕΕΘΑ λίγο πάνω από 1.500 ευρώ. Βλέποντας λοιπόν όλοι εμείς την αχαριστία του κράτους αναγκαστήκαμε να οργανωθούμε προκειμένου να αντισταθούμε στην επερχόμενη λαίλαπα κατά της αξιοπρέπειας των οικογενειών μας. 
Πολλά εκείνη την περίοδο ξεκίνησαν από τη Λάρισα. Ένα από αυτά ήταν και η γνώση μας ότι υπάρχει η δυνατότητα πρόσκλησης των φορέων μας στη Βουλή προκειμένου να εκφέρουμε την άποψη μας και γιατί όχι με επιχειρήματα να αποτρέψουμε την ψήφιση διατάξεων που θα μας αδικούσαν. Πότε και πως έγινε αυτό; Στις 8 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Σάββατο, στο πλαίσιο των συναντήσεων του άτυπου συντονιστικού αποστράτων με όλους τους βουλευτές του νομού Λάρισας ανεξαρτήτως κόμματος στο γραφείο του βουλευτή Λάρισας ΝΔ κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, διεμήφθη μεταξύ άλλων και ο εξής διάλογος: Χαρακόπουλος:-Απόστολε, όπως μου τα παρουσιάζετε φαίνεται ότι έχετε απόλυτο δίκιο. Γιατί δεν έρχεστε στη Βουλή να εκθέσετε τα επιχειρήματα σας; Παπαπαρίσης:-Μπορούμε; Χ:-Βεβαίως και μπορείτε. Θα σας προτείνει η ΝΔ. Π:-Θα συννενοηθώ με τις ενώσεις στην Αθήνα και θα σας ενημερώσω. Στην συνάντηση, παρόντες από πλευράς αποστράτων ήταν οι κ.κ Απόστολος Παπαπαρίσης (τότε πρόεδρος ΕΑΑΣ Λάρισας), Βασίλειος Διβάνης (τότε πρόεδρος Αποστράτων Αστυνομικών ν. Λάρισας), Απόστολος Δουδακμάνης (ΠΑ), Χαράλαμπος Παπασπύρος (ΠΑ), Νικόλαος Καρδούλας (ΣΞ), Κωνσταντίνος Λιούτας (ΠΑ) και Δημήτρης Σιμόπουλος (ΠΑ). Υπόψη ότι δεν μας δέχθηκαν τότε μόνον ο κ. Σαχινίδης (ΠΑΣΟΚ) και η κ. Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ).
Αμέσως επικοινώνησα με τον κ. Μαυροδοπουλο Παντελή πρόεδρο της ΕΑΑΣ με παράκληση να ενημερώσει προέδρους ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ, με τον κ. Νικολόπουλο Βασίλειο πρόεδρο της ΠΟΣ και τον κ. Χρηστίδη Χρήστο πρόεδρο της δραστήριας τότε ΑΚiΣ. Την πρόταση - πρόσκληση έκανε η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ (υπόψη ότι και ο κ. Ροντούλης προσπάθησε τότε να βοηθήσει). Δείτε [ΕΔΩ] την ανάρτηση της 11ης Νοεμβρίου 2011. Αντιδρούσε μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ (τόσο μας αγαπούσε). Τελικώς, με κατάλληλες ενέργειες των προαναφερθέντων προέδρων οι αντιρρήσεις κάμφθηκαν και στις 12 Νοεμβρίου 2011 με ομόφωνη απόφαση όλων των φορέων των αποστράτων συμμετείχε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο κ. Μαυροδόπουλος. 
Συμπέρασμα: Δύναται ο οποιοσδήποτε φορέας να παρευρεθεί στις επιτροπές της Βουλής αρκεί να κάνει τις απαραίτητες και ορθές κινήσεις, εγκαίρως, ώστε ένα ή και παραπάνω κόμματα της Βουλής να προβούν στη σχετική πρόσκληση.
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
Υ.Γ. Αύριο ή μεθαύριο θα υπάρξει ανάρτηση με απόψεις για τη μη συμμετοχή άλλων φορέων ΕΔ πλην ΠΟΣ στο ν/σ Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια Πολλά.( οι οικογένειές μας ζούσαν απλά αλλά με αξιοπρέπεια ) Αυτή η αξιοπρέπεια μας έφαγε.Έχει αξιοπρέπεια ο Φωτόπυλος της ΔΕΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.