papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-05-02

Απόψεις περί πρόσκλησης φορέων στη Βουλή για το ν/σ Κατρούγκαλου - Τι πρέπει να κάνουν οι Ενώσεις Αποστράτων ΤΩΡΑ (βίντεο)

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης [ΕΔΩ] και πριν παραθέσω τις απόψεις μου περί της συμμετοχής ή μη των φορέων των ΕΔ και των ΣΑ στη Βουλή στη συζήτηση επί του ν/σ Κατρούγκαλου (ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού), ας μου επιτραπεί ως απλός απόστρατος να προτείνω στο Συντονιστικό Συμβούλιο των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών να αφήσουν στην άκρη τις "θυμωμένες" επιστολές διαμαρτυρίας, να καλέσουν την ΠΟΣ και την ΠΟΑΣΑ που κατέθεσαν προτάσεις στη Βουλή για συνεργασία - συντονισμό και να ζητήσουν άμεσα να μιλήσουν με όλους τους εισηγητές των κομμάτων. Εκεί να παρουσιάσουν τις θέσεις μας και με καθαρές κουβέντες να δηλώσουν σε όλους τους τόνους ότι δεν θα ανεχθούν άλλη κοροϊδία εις βάρος των εε και εα στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ. Επίκαιρο το άρθρο Στρατηγοί Επαίτες [ΕΔΩ] με πολλές αλήθειες, ασχέτως αν δεν συμφωνώ λέξη προς λέξη μ' αυτό.  Χρόνος υπάρχει αρκετός, αρκεί να αξιοποιηθεί ορθά.
Ας έρθουμε τώρα στο θέμα των προσκλήσεων φορέων στη Βουλή, το "γιατί" και το "πως" προσκλήθηκαν ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΑ και γιατί δεν προσκλήθηκαν οι υπόλοιποι. Για υποβοήθηση απομόνωσα το βίντεο των 10 λεπτών που ακολουθεί με τη συζήτηση στη Βουλή επί του εν λόγω θέματος:
(1) Είναι ξεκάθαρο ότι τα κόμματα και δευτερευόντως οι επιτροπές έχουν την αρμοδιότητα πρότασης πρόσκλησης φορέων όταν συζητείται ένα ν/σ στη Βουλή. Οι επιτροπές στη συνέχεια αποφασίζουν και προσκαλούν. Όποιος λοιπόν επιθυμεί να πει τις απόψεις του φροντίζει να έρθει σε επαφή με τα κόμματα και να προσκληθεί.
(2) Η ΠΟΑΣΥ, η ΠΟΑΞΙΑ και η ΠΟΣ λόγω της έντονης δραστηριότητας και τις οργανωμένες, ουσιαστικές και συνεχείς επαφές με κόμματα και υπηρεσίες του κράτους, καλέστηκαν από πολλά κόμματα ταυτόχρονα.
(3) Η ΠΟΑΣΑ δεν ακούμε να προσκαλείται σε πρώτη φάση από κανένα κόμμα πλην όμως φαίνεται ότι βρήκε τρόπο και συμμετείχε. Ας τ' ακούσουν μερικοί.
(4) Οι θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών προσκλήθηκαν από τη ΝΔ, χωρίς προηγούμενη όχληση καθόσον ήταν άποψη του κ. Δαβάκη υπεύθυνου του τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ ότι έπρεπε να υπάρχει θέση, σε περίπτωση που το ζητούσαν. [Δείτε το βίντεο που ακολουθεί]. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι Ενώσεις μας επαναπαύτηκαν αδικαιολογήτως από τις υποσχέσεις της συγκυβέρνησης και είχαν μειωμένη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα. Επιπλέον εκτίμησαν, όχι ορθώς, ότι μια και μόνο επιστολή (7 Μαρτίου 2016), θα ήταν αρκετή για τη Βουλή, προκειμένου να τους προσκαλέσει να τοποθετηθούν επί του εν λόγω σχεδίου νόμου. Πιο αιχμηρός για το θέμα αυτό ο επίτιμος πρόεδρος συλλόγου αποφοίτων ΣΤΥΑ κ. Παναγιώτης Καράμπελας [ΕΔΩ].


(5) Η ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη μάλλον δεν το ζήτησε ή το ζήτησε "χαλαρά". Υπόψη ότι βρίσκεται σε γραφείο δίπλα από τον κ. ΥΕΘΑ. Πως αλλιώς να δικαιολογήσει κανείς την παρουσία του Τσουκαράκη στη Βουλή σε συζήτηση ενός σαφώς μικρότερου ενδιαφέροντος ν/σ στις αρχές Ιανουαρίου 2016 και όχι στο καταστροφικό ν/σ Κατρούγκαλου για το μέλλον των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ. Ήδη τα απλά μέλη της ΠΟΕΣ (ουδείς γνωρίζει πόσα είναι πλέον) αναρωτιούνται για το ρόλο που διαδραματίζει το ΔΣ αυτής. Δεν είναι τυχαίο ότι 3 από τις μεγαλύτερες και πιο δραστήριες περιφερειακές ενώσεις ΕΣΠΕΘ, ΕΣΠΕΗΠ και ΕΣΠΕΚΜ, δεν συμμετέχουν πλέον στην ΠΟΕΣ.
(6) Ο ΣΕΕΝΣΑ που ιδρύθηκε πριν λίγους μήνες το ζήτησε αλλά εκτιμάται ότι δεν προσκλήθηκε λόγω της στοχοποίησης από τον κ. ΥΕΘΑ σε εκπομπή του Χατζηνικολάου. 
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης

1 σχόλιο:

  1. Aυτό που πρωτίστως προσωπικά έμαθα απο την 5ετη ενασχόλησή μου με τα κοινά και προσπαθώ να τα υπηρετώ ευλαβικά έως και σήμερα, είναι πως, όταν καλούμαι να "εκπροσωπήσω" σε τόσο σημαντικά θέματα το σύνολο των συναδέλφων μου (και φυσικά για να προλάβω διάφορα σχόλια, δεν αναφέρομαι σε επισκέψεις σε κομματα, κανάλια κλπ) αν μη τι άλλο, η συναδελφικη αλληλεγγυη και οι μέχρι σήμερα κοινοί μας αγώνες, προστάζουν, να ενημερωθούν ΟΛΟΙ οι φορείς (και να επιδιώξω μια συναντηση με όσους εξ αυτων επιθυμούν ή ανταλλαγή η/ν μηνυμάτων, οπως πράξαμε και στο παρελθον κατα τις συγκεντρωσεις μας, τις...ομιλίες μας, στις επιτροπές και στα ψηφίσματα,εστω και προχωρημένες ώρες, άλλωστε υπάρχει η σχετική εμπειρία) και να "συνθέσω" απο κοινού , απόψεις-θέσεις-επιχειρήματα και αιτιάσεις για ενα τόσο σημαντικό θέματα που αφορά πανω απο 120.000 οικογένειες συναδέλφων απο ....όλα τα σωματα (Σ.Ξ.-Π.Ν.-Π.Α.).
    Σε τέτοια θέματα το "εγω" οφείλουμε να το τοποθετουμε κάτω απο το "εμείς"....
    Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
    Οικονομικός Σύμβουλος Ε.Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.