papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-06-29

Θυρανοίξια Ι.Ν. Αγ. Παϊσίου στο 730 ΤΜΧ στον Αμπελώνα (φωτογραφίες)

Του Κώστα Τσόλα / www.eleftheria.gr Παρουσία πλήθους κόσμου από τον Αμπελώνα και την ευρύτερη περιοχή τελέστηκαν χθες το απόγευμα τα θυρανοίξια του ιερού παρεκκλησίου που είναι αφιερωμένο στο νέο Άγιο της εκκλησίας μας τον ‘Όσιο Παΐσιο που κατασκευάστηκε στον χώρο του στρατοπέδου «Παπαβασιλοπούλου». Τα θυρανοίξια έκανε ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος...
παρουσία του διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη. Πρόκειται για ένα καλαίσθητο παρεκκλήσι το οποίο κατασκευάστηκε μετά από πρωτοβουλία του διοικητή του στρατοπέδου αντισυνταγματάρχη Μηχανικού Κωνσταντίνου Κωστόπουλου. 
Στη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής απευθυνόμενος προς τους πιστούς ο κ. Ιγνάτιος μίλησε για ιερή ώρα καθώς και για την αγάπη των ανθρώπων να ανεγείρουν ναό και μάλιστα σε ένα χώρο όπου οι νέοι στρατεύσιμοι, αλλά και τα στελέχη υπηρετούν την πατρίδα. Μίλησε για τον Όσιο Παΐσιο σημειώνοντας ότι υπήρξε ένας άνθρωπος τον οποίο γνωρίσαμε από κοντά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο σεβασμιότατος στον διοικητή του στρατοπέδου κ. Κωστόπουλο που πήρε την πρωτοβουλία για την ανέγερση του ναού καθώς επίσης και σε όλους εκείνους που βοήθησαν ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του ώστε να ολοκληρωθεί και να δοθεί στους πιστούς. Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε προσωπικά τον διοικητή της 1ης Στρατιάς κ. Ηλία Λεοντάρη τόσο για τη βοήθειά του στην ανέγερση του παρεκκλησίου όσο και γενικότερα την έμπρακτη στήριξη της Στρατιάς σε όποιες ανάγκες και σε όποια βοήθεια ζητηθεί από τη Μητρόπολη. 
Μετά τα θυρανοίξια ο μητροπολίτης, ο στρατηγός και οι λοιποί προσκαλεσμένοι ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό του ναού, τις αγιογραφίες του οποίου φιλοτέχνησε ο αγιογράφος κ. Βάιος Γαλάνης. 
Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση όπου χαιρετισμό απεύθυνε ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος κ. Λεοντάρης. Στα θυρανοίξια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο διοικητής Μ/Χ της Στρατιάς ταξίαρχος Βασίλειος Βλαχούλης, ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Παιδής, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλατζή – Ζαχαράκη, ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Χρυσοβέργης, η πρώην δήμαρχος Αμπελώνα και δημοτική σύμβουλος κ. Αναστασία Ψύρρα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Δράσης Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης και Θεόδωρος Λάππας, η πολιτευτής κ. Ελένη Αξιόγλου, ο δωρητής κ. Γεώργιος Αρχοντής, αξιωματικοί και στελέχη του Στρατού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.