papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-07-07

Αντισυνταγματικό το "χακί" ΤΑΙΠΕΔ, λέει η ΕΑΑΣ - Υφαρπάζεται το κεφάλαιο - Λάθη στο σ/ν


Ως γνωστόν μέτοχοι των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι τα εν ενεργεία στελέχη και μερισματούχοι τα εν αποστρατεία στελέχη. Δείτε τι γράφει το άρθρο 10 του σχεδίου νόμου "...προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων, των στελεχών τους και των μετόχων των Μετοχικών Ταμείων." Δηλαδή των μετόχων και των μετόχων. Μάλλον λάθος και πρέπει να διορθωθεί, αλλά γεννάται η απορία! Πόσο σχετικοί είναι αυτοί που τα συντάσσουν τα σχέδια νόμου που καθορίζουν τις ζωές μας;
Το περίεργο της υπόθεσης έγκειται στο ότι το είχε επισημάνει και η ΕΑΑΣ μεταξύ άλλων, αλλά μάλλον δεν της δίνει και ιδιαίτερη σημασία ο κ. Καμμένος. Δείτε τι γράφει η ΕΑΑΣ: "ΑΡΘΡΟ 10: Υπογραμμίζεται ότι είναι πρόδηλα αντισυνταγματικό, καθόσον προσβάλλει ευθέως την ιδιοκτησία των Ταμείων, τα ακίνητα των οποίων αναλαμβάνονται υπό ανεξέλεγκτη διαχείριση από τη νέα υπό συγκρότηση Υπηρεσία. Υφαρπάζεται το κεφάλαιο της διαχειριστικής νομής που ανήκει αποκλειστικά στον εκάστοτε κύριο του ακινήτου κατά τον αστικό κώδικα. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να τονιστεί ότι επιχειρείται η αφαίρεση της διαχείρισης των ακινήτων από τους φυσικούς ιδιοκτήτες χωρίς καν την θέσπιση προηγούμενης ομόφωνης σύμφωνης απόφασης των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη οι ειδικές κατά περίπτωση ιδιαιτερότητες απόκτησης των ακινήτων. (π.χ. κληροδότημα υπό τον όρο συγκεκριμένης χρήσης από συγκεκριμένο φορέα). Σε κάθε περίπτωση πρέπει ερμηνευτικά να διευκρινιστεί ότι όπου ο Νόμος κάνει λόγο για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό να περιλαμβάνει και τους Αποστράτους (Στελέχη ε.α.)."
Για να δούμε τι θα πουν και πως θα το πουν στη Βουλή οι πρόεδροι των ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ!!! Αυτή τη φορά τους κάλεσαν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.