papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-09-07

ΟΥΚάς Στρατηγός προς Καμμένο: -Με ποιο ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή;

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Εθνικής Άμυνας
Ονομάζομαι Ιωάννης Δρακωνάκης και είμαι Αντιστράτηγος ε.α, επίτιμος Διοικητής της 1ης Μεραρχίας. Αποστρατεύτηκα το Μάρτιο 2013, που ήταν και η τελευταία φορά, που φόρεσα την τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού και τον πράσινο μπερέ του Έλληνα Καταδρομέα. Αυτήν τη στολή, θεωρώ ότι την τίμησα, όπως μαρτυρούν προϊστάμενοι, ομοιόβαθμοι, υφιστάμενοι αλλά και κληρωτοί οπλίτες, που κατά καιρούς είχα υπό τις διαταγές μου, καθώς και οι αξιολογήσεις των προϊσταμένων μου. 

Με λύπη μου διαπιστώνω, ότι το διάστημα της θητείας σας ως ΥΕΘΑ, φοράτε αρκετά συχνά στολή, με διακριτικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των Κλάδων και προσφάτως εμφανιστήκατε με διακριτικό ΟΥΚ (Υποβρύχιου καταστροφέα), στο στήθος. Αυτήν τη στολή θα υπερασπιστώ, αντλώντας το ηθικό δικαίωμα, από τα σαράντα σχεδόν χρόνια που τη φόρεσα. Δεν θα μείνω στο νομικό μέρος, που αφορά την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά θα αναφερθώ στην ηθική πλευρά του θέματος θεωρώντας, ότι αυτό είναι και το σημαντικότερο 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ με ποιο ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή?
Θεωρείτε, ότι οι υφιστάμενοι σας θα σας θεωρήσουν "δικό" τους, επειδή φορέσατε στολή? Θα σας πρότεινα να ρωτήσετε στελέχη όλων των βαθμών και όλων των κλάδων, όχι αυτούς που έχετε δίπλα σας στα Επιτελεία, αλλά αυτούς που περιπολούν στον Έβρο και τα νησιά, ή βρέχονται από τα νερά του Αιγαίου πλέοντας στην επιφάνεια ή κάτω από αυτήν, ή αγρυπνούν στις βραχονησίδες ή κάθονται στο πιλοτήριο του F-16 περιμένοντας την εντολή για αναχαίτιση.
Αλήθεια κ. Υπουργέ, πως νιώθετε όταν φοράτε τη στολή?
Αισθάνεστε τα G στο σώμα σας που νιώθουν οι ήρωες πιλότοι μας?
Αισθάνεστε την πίεση του νερού και το άγχος της μοναξιάς του βατραχανθρώπου, που κολυμπά εν καταδύσει με μόνο σύντροφο την πυξίδα και το φόρτο του?
Νιώθετε αυτό που νιώθει ο αλεξιπτωτιστής, όταν περιμένει να ανάψει το πράσινο για να πηδήξει στο κενό από το αεροπλάνο, βλέποντας από κάτω του μόνο μαύρο σκοτάδι?
Νιώθετε όπως ο πεζοναύτης, που κατεβαίνει από το αρματαγωγό στην αποβατική άκατο μεταμεσονύχτιες ώρες στη μέση του πουθενά?
Αισθάνεστε όπως ο πυροτεχνουργός, όταν πλησιάζει να εξουδετερώσει την βόμβα?
Κύριε Υπουργέ, 
Μπορείτε εύκολα με την ιδιότητα σας να ζητήσετε ενημέρωση για όλες τις εκπαιδεύσεις αλλά και όλες τις δράσεις και έργα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα διαπιστώσετε πως, όλοι αυτοί που κόσμησαν τους ώμους και το στήθος τους με διακριτικά, έχουν θυσιάσει πολλά, που εσείς δεν τα έχετε δεί ούτε στον ύπνο σας.
Αν μετά από αυτήν την ενημέρωση που θα σας γίνει, θεωρήσετε ότι έχετε το ηθικό δικαίωμα να φέρετε την στολή και τα διακριτικά, συνεχίστε να την φοράτε. Απλά να γνωρίζετε, ότι μόνο κακό κάνετε μ' αυτή σας την πράξη.


Με βαθυτάτη εκτίμηση και σεβασμό προς το θεσμό του Υπουργού
Ιωάννης Γ. Δρακωνάκης, Αντιστράτηγος ε.α
Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2016

35 σχόλια:

  1. Η Στρατιωτική στολή ταυτίζεται για τον στρατιωτικό με ηθικές, ανθρώπινες και θεϊκές αξίες και δεν είναι βιτρίνα καταστήματος. Όταν όμως κάποιος δεν έχει αξίες μένει μόνο στο Εφέ και στα εσωτερικά του αποθημένα. Κρίμα για την εποχή μας, κρίμα και γι' αυτούς που χάσανε τις αξίες τους κι ας είναι ιεραρχικά ανώτεροι. Στην καρδιά μετράνε οι αξίες κι όχι στην "βιτρίνα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στρατηγέ συγχαρητηρια !
    Ελπίζω κάποιος απο τους παρατρεχάμενους να τον νουθετήσει !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Στρατηγε..εισουν είσαι και θα είσαι κομμαντλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ Στρατηγε ..δίδουν είσαι και θα είσαι κουμάντο..σταράτα και καθαρά λόγια όπως αρμόζει σε Καταστολέα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν ξερει καν τι σημαινουν τα διακριτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έπρεπε να αναρτηθεί φωτογραφία του Στρατηγού με στολή ασκήσεων για να φανεί ποιος είναι γνήσιος Ο.Υ.Κ. και ποιος "μαϊμού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στρατηγέ μου τα θερμά μου συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εχω φορεσει 27 μηνες τον πρασινο μπερε και 25 μηνες την πουλαδα του αλεξιπτωτιστη στην 1 μαλ ασπροπυργος δΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΣΤΟΛΕΣ ΤΙΜΗΜΕΝΕΣ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Den tou aksizi to KARAGIOZIS min ton apokalis etsi o Karagiozis itan o Iroas mas otan imastan mikroi......aftos ine poly Xiroteros..

      Διαγραφή
  9. Δρακωνακης ενας και μοναδικος, τιμημενος νιωθω που υπηρετησα στην ταξιαρχια των πεζοναυτων οταν διοικουσε αυτος. Ευγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ !!!
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ Ν' ΑΓΩΡΑΣΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΜΙΑ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΩΡΕΣΕΙ,
    ΤΑ ΡΑΣΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΠΑ.
    Η ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΩΝΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΥΔΡΩΤΑ.
    ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΕΒΑΣΤΕ ΜΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕ...Η ΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ..ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ..ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΜΕ: ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΥΡΙ.. ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΟ.. ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΨΙΜΥΘΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΤΡΙΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΟΝΤΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟ ΖΟΦΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΕΒΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλα τα λες ΣΤΡΑΤΗΓΕ αξιο τεκνο του μεραμπελου αλλα εδω το θεμα απτεται της ψυχολογιας. Ισως παιδικο απωθημενο , ισως στυλιστικο - ενδυματολογικο προβλημα λογω σωματοτυπου. Ισως περιμενετε την κατανοηση στην λεξη ηθικη αλλα δεν νομιζω να γινει αντιληπτη η προσεγγιση σας στο θεμα λογω IQ. Μην ξεχνατε και κατι μοσχαροειδη στο παρελθον που επεβαιναν σε πλοια του Π.Ν. και δημιουργουσαν συγχυση στο ποιος ειναι ο Κυβερνητης και ποιοι επιβαινουν ως σαβουρα ( ναυτικη ορολογια που αφορα την ζυγοσταθμιση).Ειλικρινα σας συγχαιρω για το θαρρος σας και την πρωτοβουλια σας κατι που εχει εκλειψει τα τελευταια χρονια απο τους κολπους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ!!!!!!!!! Κ ΤΟΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΜΟΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. BRAVO Stratige mou ine to ligotero pou mporo na po giafto pou diksate...
    BRAVO SAS....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ; ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ; ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ: Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ...ΑΠΑΝΤΗΣΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΙΤΑΝΑΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ!!ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγχαρητήρια στρατηγε μου τα σέβη μου. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με το ίδιο που τη φορούσε ο Τσοχατζοπουλος, ο Παπαντωνίου, ο Σπηλιοτοπουλος, ο Παναγιωτόπουλος, ο Βενιζέλος, ο Μειμαρακης και λοιποί αν άξιοι της σαν τον Ψεκασμενο. Τότε γιατί δεν εισασταν τόσο ευαισθητος; Κάλιο αργά παρά ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εισαι απλα τεραστιος......τιμης ενεκεν απο 71 αερομεταφερομενη ταξιαρχια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.