papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-09-11

ΡΕΝΑ: «Να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος στην πρόσληψη των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς»


Επίσκεψη της Ρένας Καραλαριώτου σε παιδικούς σταθμούς της πόλης
Διαδοχικές επισκέψεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Λάρισας πραγματοποίησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , συνοδευόμενη από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, κ.κ. Αντώνη Πράπα και Βασίλη Παπαδημητρίου, τον  σύμβουλο της 3ης δημοτικής κοινότητας, κ. Κώστα Τσιοτινό και την Διευθύντρια Αθλητικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, υπεύθυνη για τους παιδικούς σταθμούς της πόλης, κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου.
Αρχικά το κλιμάκιο της «Λάρισας – Νέας Αρχής», το οποίο  συνόδευε και ο υποδιοικητής  της 110 Πτέρυγας Μάχης, κ. Κώστας Καραμεσίνης επισκέφθηκε τον 20ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Λάρισα, που στεγάζεται εντός της 110 ΠΜ, ακολούθως τον 10ο Παιδικό Σταθμό Λάρισας με Διευθύντρια, κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου, και τον  14ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, με Διευθύντρια, κ. Βάσω Αλεξανδρίδου.
Η κ. Καραλαριωτου ευχήθηκε στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό των σταθμών να είναι μια χρονιά με υγειά και δημιουργικότητα . Παράλληλα ενημερώθηκε από την κ. Μπαξεβάνου αλλά και τις Διευθύντριες των παιδικών σταθμών για προβλήματα και εκκρεμότητες που υπάρχουν κατά την έναρξη της νέας χρονιάς .
Με το πέρας των επισκέψεων, η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων, κα Ρένα Καραλαριώτου, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Επισκεφθήκαμε σήμερα τρεις Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της πόλης, οι οποίοι βρίσκονται σε  κομβικά σημεία της πόλης και φιλοξενούν εκατοντάδες νήπια και βρέφη.
Ενημερωθήκαμε για προβλήματα και εκκρεμότητες που ακόμη παραμένουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με βασικότερο την πρόσληψη μέσω ΕΣΠΑ του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού που είναι απαραίτητο για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των τόσο σημαντικών, κοινωνικών αυτών δομών, αλλά και μερικά ακόμη που χρειάζονται άμεση επίλυση.
Για παράδειγμα, στον 14ο παιδικό σταθμό ο προαύλιος χώρος είναι εγκαταλελειμμένος, το γκαζόν εξαφανισμένο και τα όργανα της παιδικής χαράς χρειάζονται συντήρηση, ενώ το κτίριο χρειάζεται επειγόντως εξωτερικό βάψιμο. Στον 10ο παιδικό σταθμό ο εξωτερικός τάπητας που υπάρχει για να παίζουν τα παιδιά -λόγω της υγρασίας - μυρίζει αφόρητα και χρειάζεται αντικατάσταση .Ελπίζω τις αμέσως επόμενες μέρες η κατάσταση να διορθωθεί.
Θα ήθελα να συγχαρώ τόσο τις διευθύντριες και τους παιδαγωγούς όσο και τα βοηθητικά στελέχη των παιδικών σταθμών για το αξιέπαινο έργο που παράγουν καθημερινά, για την σπουδαία προσφορά και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να διασφαλίσουν την φροντίδα και την αγωγή των φιλοξενούμενων νηπίων και βρεφών, μεταδίδοντας ταυτόχρονα το απαραίτητο αίσθημα ασφάλειας στους γονείς των παιδιών, που  επιλέγουν τις δημοτικές κοινωνικές δομές προσχολικής αγωγής για την φιλοξενία και εκπαίδευση των παιδιών τους.
Σε μια εποχή κατά την οποία σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας,  ανασφάλιστοι και με βίαιη ανατροπή του προγραμματισμού της ζωής τους, η  κοινωνική αλληλεγγύη σε μια πόλη και ο τρόπος με τον οποίο στηρίζει το κοινωνικό σύνολο τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από βοήθεια, αποτελούν καθοριστικά στοιχεία της ταυτότητας και του πολιτισμού μιας Πόλης
Κεντρικό σημείο της κοινωνικής μας πολιτικής, είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των παιδικών σταθμών της Λάρισας και η αναβάθμιση τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων μητέρων και γονέων εν γένει, καθώς σε αυτές τις δομές γίνεται η προετοιμασία για την ένταξη των νηπίων στη ζωή και την κοινωνία .
Προς αυτή την κατεύθυνση και  προς όφελος των παιδιών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών, θα πρέπει σε κάθε παιδικό σταθμό, ξεχωριστά, να προΐσταται ένας υπεύθυνος , προκειμένου να είναι σε θέση να προλαμβάνει καταστάσεις άμεσα, χωρίς να δημιουργούνται προσκόμματα που θα είναι σε θέση να διαταράξουν το έργο που παράγεται. Σήμερα υπάρχουν διευθυντές που έχουν στην αρμοδιότητας μέχρι και τρεις σταθμούς , σε απόσταση μεταξύ τους .
Επιπλέον, είναι γνωστό τοις πάσι το πόσο σημαντική είναι η συνέχεια στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να λαμβάνεται πρόνοια, προκειμένου να μην υπάρχουν τα φαινόμενα, στα οποία τα παιδιά κάθε χρόνο γίνονται δεκτά σε διαφορετικούς παιδικούς σταθμούς, διαταράσσοντας τη διαπαιδαγώγηση και την εκπαίδευση των νηπίων, σε αυτές τις τόσο τρυφερές ηλικίες.
Τέλος, ως παράταξη, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει άμεσα τις διαδικασίες για την πρόσληψη των εναπομείναντων 22 εργαζομένων, μέσω ΕΣΠΑ, που είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία των κοινωνικών δομών προσχολικής αγωγής και φροντίδας της πόλης μας, να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που υπάρχουν για ένταξη παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και να προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των παιδικών σταθμών , που κρίνονται απαραίτητες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.