papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-10-18

ΡΕΝΑ : Κάτι άλλαξε στην πόλη της Λάρισας. Προς το … χειρότερο! - Απολογισμός διετίας Δημοτικής Αρχής Καλογιάννη

Πριν λίγες ημέρες είχαμε το δημόσιο απολογισμό του δημάρχου Λαρισαίων κ. Καλογιάννη και των συνεργατών του για τα δυο χρόνια θητείας τους στο Δήμο Λαρισαίων.
Ας δούμε λοιπόν, τι άλλαξε στην πόλη τα δυο αυτά χρόνια. Γιατί όντως κάτι άλλαξε, αλλά το ερώτημα είναι: άλλαξε προς το χειρότερο ή προς το καλύτερο;
•Τον Νοέμβριο του 2014 σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Δήμαρχος  διαπίστωσε, «ότι η πόλη, όσον αφορά το κέντρο της, δεν λειτουργεί σωστά» και διακήρυξε ότι «θα μπει τάξη». Το επανέλαβε το Νοέμβριο του 2015. Σήμερα η στάθμευση των αυτοκίνητων έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Παρκάρουν στο λόφο του Φρουρίου κάτω από τις τέντες, στους πεζοδρόμους, στα πεζοδρόμια, ακόμη και μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου! Οι φορτοεκφορτώσεις των εμπορευμάτων γίνονται όποια ώρα βολεύει στον καθένα. Φταίνε άραγε αποκλειστικά οι πολίτες όπως λέει ο κ. Καλογιάννης? Φταίει πρωτίστως η αδυναμία της να υλοποιήσει ότι υπόσχεται, λέμε εμείς. Η οποία δημοτική αρχή, ανακάλυψε ξαφνικά ότι «οι πολίτες δεν έχουν παιδεία». Ωραία δικαιολογία! Αν δεν είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής, ας αναρωτηθούμε: γιατί όλοι μας συμπεριφερόμαστε διαφορετικά όταν βρισκόμαστε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, π.χ. στη Γερμανία;
•Οι Λαρισαίοι πληρώνουν, από το υστέρημά τους, δημοτικά τέλη  και τα πληρώνουν για να έχουν συντηρημένα πεζοδρόμια, πεζόδρομους, δρόμους χωρίς λακκούβες, αγροτική οδοποιία, να έχουν πράσινο και καθαριότητα. Ο κάθε επαγγελματίας όταν πάει να ανοίξει το μαγαζί του ή το γραφείο του το πρωί –που κρατάει με νύχια και με δόντια– και σκοντάφτει στο πεζοδρόμιο,  αναρωτιέται γιατί. Οι μητέρες με τα μωρά στα καρότσια όταν προσπαθούν να κινηθούν στα κατεστραμμένα πεζοδρόμια και στους πολυσύχναστους από αυτοκίνητα πεζόδρομους, αναρωτιούνται γιατί. Ο Λαρισαίος που κινείται στο κέντρο και τις συνοικίες της πόλης και βλέπει σκουπίδια, κλαδιά, όταν οσφραίνεται κατά το διάβα του τις «ωραίες» μυρωδιές από τους άπλυτους κάδους απορριμμάτων και από τις κουτσουλιές των πουλιών αναρωτιέται γιατί . Όταν βλέπει το πράσινο στην πόλη να έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του , (χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πάρκο Χατζηχαλάρ) οι πλατείες της Λάρισας και των κοινοτήτων, αναρωτιέται γιατί. Ποιος είναι αρμόδιος για όλα αυτά;
Αρμόδιος φυσικά είναι ο Δήμαρχος και η εκάστοτε δημοτική αρχή.
Και αναρωτιέται, καλοπροαίρετα ο κάθε πολίτης: Μήπως δεν έχει λεφτά ο Δήμος, λόγω της οικονομικής κρίσης;
Ο Δήμος ‘’έχει ταμείο’’ όπως ανακοίνωσε o ίδιος 22 εκατ. ευρώ: 10 εκατ. ευρώ που παρέλαβε από την προηγουμένη δημοτική αρχή και 12 εκατ. ευρώ που αποταμίευσε τα δυο χρόνια της θητείας Καλογιάννη. Πως δημιουργήθηκε αυτό το ταμείο; Αυξήθηκε η κρατική χρηματοδότηση; ΟΧΙ. Αυξήσανε τα δημοτικά τέλη? ΟΧΙ. Άρα?
Πολύ απλά ό,τι εισπράττεται δυο χρόνια τώρα από το υστέρημα των Λαρισαίων, από τα δημοτικά τέλη, αντί να  τα επιστρέψουν, ανταποδοτικά στους Λαρισαίους, τα πακτώνουν στις τράπεζες!
Και ενώ ο ίδιος ο  Δήμαρχος για τα αποθεματικά της ΔΕΥΑΛ σε  συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»  απαντάει σε ερώτηση: «Έχετε διαφορετική φιλοσοφία για την αξιοποίηση των αποθεματικών της ΔΕΥΑΛ,  δεν θα “στεγνώσετε”  με τα έργα που λέτε ότι  κάνετε από ιδίους πόρους, το ταμείο της ΔΕΥΑΛ;» απαντάει: «Βιώσιμη ΔΕΥΑΛ δεν σημαίνει πακτωμένα εκατομμύρια στις τράπεζες. Σημαίνει ανταποδοτικό έργο για τους συμπολίτες μας. Μην ξεχνάτε πως στο ταμείο της βρίσκονται χρήματα των Λαρισαίων.»
Και τα λεφτά που βρίσκονται στο ταμείο του Δήμου, λεφτά των Λαρισαίων είναι κ. Δήμαρχε, απαντάμε εμείς. Γιατί δεν κάνετε ανταποδοτικό έργο λοιπόν; Διαφορετική φιλοσοφία ή ανικανότητα; Η΄ τα κρατάτε για τις προεκλογικές χρονιές για να ρίξετε «στάχτη στα μάτια» των Λαρισαίων;  
Υπερηφανεύεστε βέβαια  ότι υπερδιπλασιάσατε τον αριθμό ωφελούμενων από τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Συσσιτίου. Όμως δεν προβληματίστηκατε, που όλο και περισσότεροι συμπολίτες έχουν ανάγκη αυτών  των δομών, τα  δυο τελευταία χρόνια? Δεν αναρωτηθήκατε τι κάνατε ως δημοτική αρχή  –με τα 22 εκατ. ευρώ στην τράπεζα- για την στήριξη της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας?
Η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται  μόνο με συσσίτια . Εκτός αν αυτή είναι η φιλοδοξία σας . Πείτε μας  λοιπόν πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήσατε μη κάνοντας τίποτα στην πόλη ?
Ενάμιση χρόνο ασχολείστε μόνο με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα.  Ο στρατηγικός σας σχεδιασμός απέτυχε παταγωδώς, αφού δεν «περάσαμε» ούτε στη δεύτερη φάση. Για το Αρχαίο Θέατρο, δυο χρόνια τώρα, δεν έχει «προχωρήσει» τίποτα. Μη μας λέτε  λοιπόν  ότι βιώνουμε στη Λάρισα «πολιτιστική άνοιξη». Σταματήστε να μοιράζετε «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς». Το μόνο θετικό είναι η απόφαση του υπουργείου να χρηματοδοτήσει την κατεδάφιση του Οικοδομικού Τετραγώνου  μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο .
Οι πολίτες γνωρίζουν ότι: Εμείς από τη θέση της μείζονος  αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων δώσαμε στον  κ. Καλογιάννη και στην δημοτική του  αρχή, την περίοδο χάριτος που εδικαιούτο.  Και το κάναμε γιατι  στόχος μας δεν ήταν και ούτε είναι να κάνουμε άγονη κριτική. Στόχος μας ήταν και είναι να συμβάλουμε ώστε να δοθούν λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης μας. Γι αυτό θέσαμε το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας στη διάθεσή τους. Δυστυχώς δεν την θέλουν αυτή τη συνεργασία. Δεν θέλουν δηλαδή τη συνεργασία με το «άλλο μισό» των Λαρισαίων που δεν τους ψήφισε στις εκλογές.
Αποδεικνύεται δηλαδή στην πράξη, ότι δεν αισθάνεται και δεν «κινείται» σαν Δήμαρχος όλων των Λαρισαίων ο κ. Καλογιάννης. Ενδιαφέρεται και αγωνιά για την επόμενη θητεία του, ενώ η πόλη δίνει την μάχη της επιβίωσης κάθε μέρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Και το ερώτημα επανέρχεται: τα πράγματα στη Λάρισα, δυο χρόνια τώρα, άλλαξαν προς το χειρότερο ή προς το καλύτερο? Δυστυχώς προς το χειρότερο…
Ρένα Καραλαριώτου, Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Λαρισαίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.