papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-04-07

Προβληματική συνταγματικά και αντίθετη με Ολομέλεια Αρείου Πάγου η προσπάθεια κατάργησης νόμιμων ενώσεων

Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘA, το οποίο βρέθηκε υπό διαβούλευση καταργεί ουσιαστικά τις Ενώσεις Στρατιωτικών σε επίπεδο Περιφέρειας και νομιμοποιεί όσα έχουν γίνει στην Π.Ο.Ε.Σ. Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο και επιπλέον τι σημαίνει αυτό για τις Ενώσεις.

Η τροποποίηση αυτή κάνει ακόμη αυστηρότερο το υφιστάμενο πλαίσιο, απαγορεύοντας στους στρατιωτικούς να συμμετέχουν, όχι απλώς σε άλλα συνδικαλιστικά σωματεία όπως όριζε ο Ν.4407/2016, αλλά σε οποιοδήποτε σωματείο το οποίο “κατά το καταστατικό του συνδέει, με οποιονδήποτε τρόπο, την απόκτηση της ιδιότητας του μέλους του, με την ιδιότητα του εν ενεργεία στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων”. 
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος Αλκιβιάδης Σ. Ευαγγελάτος στο OnAlert "Η ρύθμιση αυτή είναι προβληματική συνταγματικά και αντίθετη με όσα είχε δεχθεί η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία έχει αναγνωρίσει το δικαίωμα των στρατιωτικών να συνιστούν και να συμμετέχουν σε σωματεία. Παράλληλα, η ίδια ρύθμιση σηματοδοτεί την οριστική απαξίωση των υφιστάμενων Ενώσεων Περιφερειών."
Η συνέχεια [ΕΔΩ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.