papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-07-18

Ανοικτή Πρόταση προς το ΔΣ της ΕΑΑΣ

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε του ΔΣ της ΕΑΑΣ, λαμβάνοντας υπόψη τη διαμορφωθείσα κατάσταση, κυρίως μεταξύ των μελών του Παραρτήματος Λάρισας Αξιωματικών προερχόμενων από τη ΣΜΥ και του νέου επιλεγέντος – διορισθέντος προέδρου Αντγου ε.α. κ. Βλάχου, επιτρέψτε μου να υποβάλω την ανοικτή αυτή πρόταση προς το ΔΣ της ΕΑΑΣ, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να επέλθει η ηρεμία μεταξύ των στελεχών που κατοικούν στο νομό Λάρισας και όχι μόνον.
Πρώτον: Σε συνεργασία του ΔΣ της ΕΑΑΣ με το νέο ΤΣ του Παραρτήματος Λάρισας, να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να επιλεγεί - διορισθεί ένα τουλάχιστον μέλος από Αξιωματικό προερχόμενο από τη ΣΜΥ. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι εσείς προσωπικά το υποστηρίξατε αυτό και με την ψήφο σας.
Δεύτερον: Με το σκεπτικό ότι κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι μας κάνουμε λάθη, ο νέος πρόεδρος να ζητήσει εγγράφως συγνώμη από τα μέλη του Παραρτήματος Λάρισας που πρόσβαλε σε μια άτυχη στιγμή. Δεν είναι κακό να ζητάς συγνώμη. Δείχνει ανωτερότητα και ανδρισμό. Δείχνει ότι είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες και αρκετά γενναίος για να τις αντιμετωπίσεις.
Με εκτίμηση, Απόστολος Παπαπαρίσης, μέλος της ΕΑΑΣ Λάρισας

3 σχόλια:

  1. Home › ΑΠΟΨΗ › slider
    Ενώσεις αποστράτων για όλες τις κατηγορίες Στελεχών ( Α/ξκοί - Μον.Υπ/ξκοί - ΕΜΘ - ΕΠ. ΟΠ) με ίδιες ευκαιρίες για όλους
    BY ΕΝΟΠΛΟΣ
    Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

    Όταν κάποτε έγιναν οι ενώσεις αποστράτων, υπήρχαν μόνο δυο κατηγορίες στελεχών, των Αξ/κων από ανώτατες στρατιωτικές σχολές και των αξ/κων εξ υπ/ξκων, σήμερα με την εξέλιξη των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουμε και άλλες κατηγορίες με αρκετό αριθμό μάλιστα υπηρετούντων στελεχών, όπως των ΕΜΘ και ΕΠ. ΟΠ, οι οποίοι δεν γίνονται Α/ξκοί πλην μελλοντικά όταν ψηφιστεί ο νέος νόμος των ΕΜΘ, που αποστρατευτικά θα παίρνουν τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων.

    Βάση λοιπόν των νέων δεδομένων, θα πρέπει να γίνει αλλαγή στις ενώσεις αποστράτων και να αφαιρεθεί η λέξη αξιωματικών, ώστε να μετονομασθούν σε ενώσεις αποστράτων, όλων των κατηγοριών, έτσι θα μπορούν με την αποστρατεία τους, να ενταχθούν αν το επιθυμούν, όλα τα στελέχη, καθώς και να αφαιρεθεί άμεσα το αντισυνταγματικό να γίνονται πρόεδροι και αντιπρόεδροι μόνο όσοι αποστρατεύτηκαν, με το βαθμό του αντιστρατήγου και άνω.

    Όταν κάποιο στέλεχος αποστρατεύεται, παύουν να ισχύουν οι βαθμοί, γι αυτόν, αυτόματα παίρνει πολιτική ταυτότητα και υπάγεται όπως όλοι οι πολίτες, στους Νόμους και το Σύνταγμα των Ελλήνων, το οποίο στο άρθρο 4 προβλέπει ρητά, για όλους πλήρη ισότητα, δίχως να κάνει διακρίσεις μεταξύ τους, με τις ίδιες ευκαιρίες για εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δίνουμε ένα παράδειγμα για το παράδοξο που συμβαίνει, απόστρατος ΕΜΘ, μπορεί να βάλει υποψηφιότητα, για να γίνει βουλευτής, δήμαρχος κλπ και δεν μπορεί να βάλει υποψηφιότητα, για να γίνει πρόεδρος ένωσης αποστράτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι αυτή είναι η δικαιότερη λύση.
      Και επειδή "ότι δεν αλλάζει πεθαίνει", είναι και η μοναδική λύση.

      Διαγραφή
  2. Αστέριε, το θέμα αυτή τη στιγμή είναι άλλο και άμεσο. Πρέπει να ηρεμήσει ο κόσμος μας. Την καλησπέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.