papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-08-08

ΕΛΔΥΚ: Μια πράξη που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη...

Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) με μια δραστηρότητά της, τις ημέρες της Παναγιάς, αποδεικνύει ότι ακόμη και εν καιρώ ειρήνης μπορείς να ξεχωρίσεις. Αιμοδοσία λοιπόν στις 14 και 16 Αυγούστου 2017, με τον ευρηματικό τίτλο <<Τιμή και δόξα σε αυτούς που προσφέρουν το αίμα τους για την Κύπρο>>. 
Αυτή η δραστηριότητα μου έφερε στο μυαλό ένα άλλο εντυπωσιακό γεγονός που έπεσε στην αντίληψη μου όταν επισκέφθηκα για ιδιωτικούς λόγους την Κύπρο φέτος τον Απρίλιο. Η ιστορία έχει ως εξής: 
Ένας στρατιώτης που υπηρέτησε σε Μονάδα της ΕΛΔΥΚ, ως πολίτης πλέον, είχε ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό ενός εκ των άκρων του. 
Με το που έγινε αυτό γνωστό στις τάξεις της ΕΛΔΥΚ η κινητοποίηση ήταν άμεση. Αξιωματικός μετέβη στην Αθήνα και επισκέφθηκε τον υπόψη πρώην Στρατιώτη στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, μεταφέροντας τις ευχές της Διοικήσεως και όλου του προσωπικού της ΕΛΔΥΚ για γρήγορη και καλή ανάρρωση, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα στελέχη αλλά και οπλίτες  της ΕΛΔΥΚ, συγκέντρωσαν χρηματικό ποσό, το οποίο και κατέθεσαν στο λογαριασμό του πρώην συναδέλφου τους με σκοπό να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο για τις ανάγκες της περίθαλψής του.
Είναι γεγονός ότι η Ελληνική Δύναμη Κύπρου, αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία όλα τα παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους στη μαρτυρική μεγαλόνησο και καταβάλλεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, έχοντας αποκομίσει  το μέγιστο των γνώσεων και εμπειριών.
Αυτή η αγάπη και το ενδιαφέρον για τα παιδιά της ΕΛΔΥΚ, δεν παύει ποτέ να υπάρχει, ακόμα και όταν οι ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΙ επαναπατρίζονται και σε σύντομο χρονικό διάστημα απολύονται από τις τάξεις του Στρατού και επανέρχονται στον πολιτικό βίο. Έμπρακτη απόδειξη της σχέσης και των «οικογενειακών δεσμών» που αναπτύσσουν όλοι όσοι υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ, αποτέλεσε η αυθόρμητη κίνηση του συνόλου του προσωπικού της, όταν πληροφορήθηκαν το παραπάνω περιστατικό.
Επιβεβαιώνεται έτσι το ρητό που κυκλοφορεί ανάμεσα στο προσωπικό της ΕΛΔΥΚ: «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΣ»...
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
ΣΧΌΛΙΟ: Αξίζουν τα συγχαρητήρια μας όλοι τους. Από τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ μέχρι τον τελευταίο ΕΛΔΥΚάριο Στρατιώτη. Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο!

1 σχόλιο:

  1. μπραβο στους ελληνες στρατιωτες ακομα και αξιωματικους που υπηρετουν επαξια τα στρατευματα της ΕΛΔΥΚ και καθε χρονο δινουν αιμα οπως και εγω υπηρετησα στην κυπρο και εδωσα αιμα ωστε αν χρειαστει σε κατι περιπτωσεις οπως και του συναδελφου και αδερφου ελδυκαριου που ειχε ενα ατυχες γεγονος ειμαι πολυ περιφανος που υπηρετησα στην κυπρο το 2012 με 2013 και εδωσα αιμα για αυτους τους σκοπους και παλι ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ..... ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ.....ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ..... ΖΗΤΩ Η ΕΛΔΥΚ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.