papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-12-11

Οι συνταξιούχοι πλήρωσαν πανάκριβα την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ

[Και δεν είδαν τίποτα ακόμα προσθέτω εγώ]
Οι συνταξιούχοι από την αρχή των Μνημονίων έχουν πληρώσει τον βαρύτερο λογαριασμό σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Υπέστησαν διαδοχικές μειώσεις στις αποδοχές τους, ενώ έχασαν για πάντα τα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας.
ΜΙΑ από τις βασικές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα στην προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου του 2015 ήταν η επαναφορά της 13ηςσύνταξης, αλλά και η επανόρθωση των αδικιών που είχαν προκύψει από τις μειώσεις. Με αυτό το λαϊκιστικό ψέμα κατάφερε να εξαπατήσει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, που τελικά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες.
ΣΤΗ συνέχεια, το 2016 εμφανίστηκε στο προσκήνιο ένας ακόμα μεγαλύτερος ψεύτης. Ο τότε υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ξελαρυγγιαζόταν και έσκιζε τα ρούχα του στη Βουλή όταν ψήφιζε το νέο ασφαλιστικό. Ισχυριζόταν πως δεν θα μειωθούν οι επικουρικές, καθώς είχε αποφύγει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, και πως κανείς δεν θα αγγίξει το ΕΚΑΣ. Τελικά, ύστερα από σχεδόν έξι μήνες οι συνταξιούχοι έκαιγαν τα ενημερωτικά σημειώματα που τους είχε αποστείλει ο ίδιος έξω από το υπουργείο του. Τότε είχε αποδειχθεί πως το κούρεμα στις επικουρικές ήταν βαρύ. Οσο για το ΕΚΑΣ, χρόνο με το χρόνο εξαϋλώνεται και από το 2020 θα έχει καταργηθεί πλήρως.
ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ στην τούρτα έβαλαν τον Μάιο του 2017 οι υπουργοί Αχτσιόγλου και Πετρόπουλος. Η συμφωνία προέβλεπε το βαθύ ψαλίδισμα της προσωπικής διαφοράς από το 2019, όπως αυτό θα προκύψει από τον επανυπολογισμό συντάξεων. Το επώδυνο deal προνομοθετήθηκε από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. εν μέσω πανηγυρισμών για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Σε όλες τις παραπάνω μειώσεις αποδοχών των συνταξιούχων πρέπει να συνυπολογίσει κανείς ότι με την επερχόμενη μείωση του αφορολογήτου θα χαθούν ακόμα μία έως δύο συντάξεις το χρόνο.
ΚΑΙ τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει σχεδόν τρία χρόνια στην εξουσία, έχει έρθει η ώρα του απολογισμού. Οι επικουρικές έχουν καταντήσει φιλοδώρημα, το ΕΚΑΣ βαίνει προς κατάργηση, ενώ η συνολική μείωση εισοδήματος από το 2019 θα ξεπερνάει τις τρεις συντάξεις ετησίως σε μεγέθη του 2014.
ΤΕΛΟΣ, όσον αφορά στην πλειοψηφία εκείνων που συνταξιοδοτήθηκαν αυτά τα χρόνια ή θα συνταξιοδοτηθούν τα επόμενα χρόνια, το άθροισμα κύριας και επικουρικής με πολύ μεγάλη δυσκολία θα υπερβαίνει τα επτακόσια ευρώ.
ΚΙ όμως, αντί ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του να ζητήσουν έστω μια συγγνώμη από τους συνταξιούχους, καθώς τους εξαπάτησαν ολοφάνερα, αντιθέτως πανηγυρίζουν για τη διανομή επιδομάτων φτώχειας και μερίσματος. Το μόνο που έχει γίνει πλέον βέβαιο είναι ότι στις επερχόμενες εκλογές οι συνταξιούχοι που πλήρωσαν πανάκριβα την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ θα «ανταποδώσουν» με… μαύρισμα στην κάλπη.
eleftherostypos.gr + antoniosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.