papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2019-07-25

Το εθνικό μαχητικό της αεροσκάφος παρουσίασε η Τουρκία στο Παρίσι

Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 18 Ιουν 2019 Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης
Το εγχώριας παραγωγής μαχητικό αφος της Τουρκίας, παρουσιάστηκε στην Αεροπορική έκθεση στο Παρίσι. Η πρώτη πτήση του μαχητικού, η οποία αναμένεται να αντικαταστήσει τα F-16, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2025.

Η Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAS) παρουσίασε για πρώτη φορά το μοντέλο του Εθνικού Αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αεροπορίας του Παρισιού.

Φέτος στην 53η έκθεση του Παρισιού, μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές και διαστημικές εκθέσεις στον κόσμο, συμμετείχε στο μοναδικό μοντέλο του Εθνικού μαχητικού αφους, με την TUSAS, η οποία είναι ο κύριος ανάδοχος  και πραγματοποιήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των ΤΕΔ.

Ο γενικός διευθυντής του TUSAŞ Τεμέλ Κοτίλ, δήλωσε στον ανταποκριτή του πρακτορείου «Ανατολή»: «Για πρώτη φορά παρουσιάσαμε το Εθνικό μαχητικό αφος στο Παρίσι. Αυτό θα είναι το καλύτερο μαχητικό αφος στην Ευρώπη.». Ο Κοτίλ είπε ότι η πρώτη πτήση θα πραγματοποιηθεί το 2025, ότι το αφος αυτό είναι 5ης γενιάς και είναι συμβατό με τα αφη F35.

Εκπρόσωποι του κλάδου των αερομεταφορών και των μελών του Τύπου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την εναρκτήρια εκδήλωση, όπου εισήχθη το εθνικό μαχητικό αφος.

Προορίζεται να αντικαταστήσει το F-16
Το πρόγραμμα της παραγωγής του εθνικού μαχητικού αφους «MilliMuharipUçak (MMU)» ξεκίνησε για ν’ αντιμετωπίσει τις ανάγκες των ΤΕΔ, στοχεύει στην παραγωγή σύγχρονων αεροσκαφών σχεδιασμένων με εθνικές και εγχώριες ικανότητες στο εσωτερικό της χώρας και ν’ αντικαταστήσουν τα αεροσκάφη F-16, τα οποία βρίσκονται στην απογραφή της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας και θεωρείται ότι  σταδιακά θα τεθούν εκτός λειτουργίας, από τη δεκαετία του 2030.

Ικανότητα υψηλής ευελιξίας
Το πρόγραμμα ενός αφους νέας γενιάς περιλαμβάνει χαμηλή σιλουέτα, ενσωματωμένη φωλιά πυροβόλων όπλων, ικανότητα υψηλής ευελιξίας, αυξημένη επίγνωση της κατάστασης και σύντηξη αισθητήρων κλπ… Ως αποτέλεσμα των εργασιών στον τομέα της τεχνολογίας η Τουρκία, μετά από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα, θα είναι μια χώρα  στον κόσμο, που θα μπορεί να παράγει μαχητικά αφη 5ης γενιάς, ως κάτοχος τεχνολογίας και υποδομών.

Θ’ αναλάβουν καθήκοντα μαζί με τα F-35A
Το εθνικό μαχητικό αφος, σχεδιάζεται να εισέλθει στη δομή της ΤΠΑ μαζί με τοF-35A και τα αεροσκάφη που θα παραχθούν, θα συμπεριληφθούν στη δομή  της ΤΠΑ, μέχρι τη δεκαετία του 2070.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.