papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2020-01-23

ΕΑΑΣ για ποσοστά αναπλήρωσης ειδικών κατηγοριών (ιπτάμενοι, καταδρομείς κλπ)


Εν όψει της κατάθεσης του Νέου Ασφαλιστικού, διαχέονται πληροφορίες ότι για τους αποστράτους των Ε.Δ και ιδιαίτερα για όσους κατά την διάρκεια της θητείας τους λαμβάνουν επιδόματα επικίνδυνης δραστηριότητας, μειώνονται δραστικά οι προσδοκώμενες συντάξιμες αποδοχές τους. 

Ειδικότερα αντί του ποσοστού αναπλήρωσης με συντελεστή 2 που ίσχυε μέχρι τώρα και ιδίως όσους έχουν εξάμηνα επικινδύνου εργασίας, με βάσιμες πληροφορίες μειώνεται ο συντελεστής αναπλήρωσης σε 0,5.
Πρόκειται για μαζική απώλεια συντάξιμων αποδοχών, σε ανθρώπους οι οποίοι ανάλωσαν κάθε ικμάδα της νιότης τους, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα, λόγος για τον οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα υγείας.
Η ΕΑΑΣ τάσσεται στο πλευρό των συναδέλφων που πλήττονται από την επερχόμενη οικονομική λαίλαπα και δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε μέσον πίεσης ώστε να αποτραπεί η συγκεκριμένη ρύθμιση. 
Δεν μπορεί το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί να είναι χειρότερο και από τον επαίσχυντο νόμο Κατρούγκαλου 4387/16. Είναι απαράδεκτο και η αντίδραση μας θα είναι καταλυτική.
Για το ΔΣ/ΕΑΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αντγος ε.α Βασίλειος Ροζής

Σημείωση: Το  άρθρο 25 του νέου νομοσχεδίου ίσως αντιμετωπίζει το εν λόγω θέμα θετικά μόνον όμως για τους παλαιούς συνταξιούχους. Απαιτεί μελέτη. Αναγράφεται κατά λέξη.
<<Όπου η προσωπική διαφορά που προκύπτει είναι μικρότερη από την προσωπική διαφορά που προέκυπτε από τον επανυπολογισμό της σύνταξης με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης του πίνακα 1 της παραγράφου 5 του άρθρου 8, συνεχίζει να καταβάλλεται η προσωπική διαφορά που προκύπτει με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης του πίνακα 1 της παραγράφου 5 του άρθρου 8.>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.