papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2020-02-01

Επιστολή με αίτημα συνάντησης και δημιουργία Ορφανικής Οικογένειας από Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α στην κ. Υφυπουργό μέσω του κ. Αυτιά (βίντεο)

Ο κ. Αυτιάς επέδωσε στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου επιστολή (φαίνεται στο τέλος) του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α κ. Απόστολου Παπαπαρίση για δημιουργία Ορφανικής Οικογένειας και αίτημα συνάντησης.
Εκτιμούμε ότι η κ. Υφυπουργός βιάστηκε να απαντήσει. Αναμένουμε να ορίσει τη ημερομηνία συνάντησης προκειμένου αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α να αναλύσει τις θέσεις του και τα αιτήματά του.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Αυτιά που συνεχίζει να βοηθά τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. Το έκανε με την προηγούμενη κυβέρνηση, το πράττει και τώρα.

Αγαπητέ Γιώργο,
22 Οκτωβρίου 2019 αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση και τον ΓΓ  Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιο Σταμάτη με αντικείμενο συζήτησης, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ορφανικής κατηγορίας στο πλαίσιο του ν.2643/1998 (Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών), και την εγγραφή του Συλλόγου μας στον κατάλογο ή μητρώο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Υπουργείου Εργασίας. Ο κ. Υπουργός βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα την πρότασή μας και μας προέτρεψε να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες με τα αρμόδιες Γενικές Γραμματείες του Υπουργείου Εργασίας.
Είναι γνωστό ότι ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α (Αξιοπρέπεια - Ισότητα Αλληλεγγύη) είναι ο μοναδικός σύλλογος που ιδρύθηκε από οικογένειες που έχουν βιώσει την απώλεια του ενός τουλάχιστον γονέα. Είναι πανελλαδικός,με πάνω από 1.000 εγγεγραμμένα μέλη που συνεχώς αυξάνονται, επίσημα αναγνωρισμένος με την υπ' αριθμ. 131/2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας με ΑΦΜ 997176970 και υποβάλει φορολογική δήλωση ανελλιπώς από την ίδρυσή του.
Αγαπητέ Γιώργο, ακούμε συχνά για την ύπαρξη τρίτεκνης οικογένειας, πολύτεκνης οικογένειας, μονογονεϊκής οικογένειας στις οποίες η πολιτεία μεριμνά προκειμένου να μειώσει τα προβλήματα που προκύπτουν στις οικογένειες αυτές αλλά ποτέ δεν ακούσαμε ν΄ασχολείται κάποιος με τα προβλήματα της ορφανικής οικογένειας.
Η ορφανική οικογένεια μπορεί να προσομοιάζει με τη μονογονεϊκή αλλά δεν είναι, αφού βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Στην περίπτωσή μας ο εκλιπών γονέας έχει χαθεί οριστικά και δεν βρίσκεται κάπου που να μπορεί να παρέμβει σε μια δύσκολη στιγμή. Ο επιζών ή επιζούσα σύζυγος καλείται να είναι και πατέρας και μητέρα. Η χηρεία δεν είναι επιλογή, ούτε προνόμιο. Είναι το βαρύ κτύπημα της μοίρας που ανατρέπει τη ζωή του επιζώντα και της οικογένειας του, η οποία καλείται να ανασυγκροτήσει εκ νέου τη ζωή της.
Τα παραπάνω στείλαμε στην κυρία υφυπουργό και αναμένουμε μία συνάντηση μαζί της, προκειμένου να καταγραφεί ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α (ορφανική οικογένεια) στο μητρώο του Υπουργείου Εργασίας αλλά και να μας καθοδηγήσει σε ποιες άλλες ενέργειες πρέπει να προβεί ο Σύλλογος.
Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε την κα Υφυπουργό για το θέμα μας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 
Με εκτίμηση,
Παπαπαρίσης Απόστολος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων (6971735255)
Υ.Γ. Στον σύνδεσμο που ακολουθεί φαίνεται το ιστολόγιο μας και το καταστατικό https://aksia124387.blogspot.com/p/blog-page.html  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.