papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2020-03-26

Ανάρτηση στο fb του προέδρου του ΔΣ του ΜΤΣ για τη διάθεση του ΝΙΜΤΣ

Γνωρίζεται σε όλους τους μερισματούχους, αλλά και όλους τους δικαιούχους νοσηλείας στο ΝΙΜΤΣ, ότι την 26-3-2020 υπεγράφη ΚΥΑ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Υπουργός Υγείας) για την παραχώρηση του Νοσοκομείου αποκλειστικά για νοσηλεία προσώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό COVID-19. Για λόγους που θα αναφερθούν παρακάτω, διατέθηκε τελικά μόνο η κάτω πτέρυγα του Νοσοκομείου, με την πάνω (νέα πτέρυγα) να μένει κενή..Ενδιαφέροντα σημεία της ΚΥΑ είναι :
1. Το Νοσοκομείο παραχωρεί τις εγκαταστάσεις του στο Υπουργείο Υγείας, μέχρι τις 24-6-2020. Ο Γενικός Διευθυντής του ΝΙΜΤΣ εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που ορίζονται στη κείμενη νομοθεσία.
2. Η 1η ΥΠΕ αναλαμβάνει την επιστημονική και λειτουργική διαχείριση του ΝΙΜΤΣ.
3. Η 1η ΥΠΕ διαθέτει στο ΝΙΜΤΣ το απαιτούμενο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό και πάσης φύσεως βοηθητικό προσωπικό) και ιατροφαρμακευτικό υλικό, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις για διασπορά του κορωνοϊού και τα μέτρα ατομικής προστασίας για λειτουργία των θαλάμων νοσηλείας.
4. Υπεύθυνος συντονισμού και μεταφοράς ασθενών στο ΝΙΜΤΣ, ορίζεται το ΕΚΑΒ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ:
α. Προσωπικό που ζητήθηκε από Υπ. Υγείας;
- Ιατροί : 51
- Νοσηλευτές : 218
- Τραυματιοφορείς : 35
- Λοιπό υγειον/κό προσ/κό : 20
β. Υλικό για προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού και αναλώσιμο υλικό:
Ποσότητες για εξασφάλιση 3μηνης λειτουργίας του Νοσοκομείου, συνολικής αξίας: 12,5 εκατομμυρίων ευρώ
γ. Διατιθέμενες κλίνες ασθενών: 125
δ. Διατιθέμενες ΜΕΘ: 6
ε. Διατιθέμενες Καρδιολογικές ΜΕΘ : 8
στ. Εκτιμώμενος χρόνος ετοιμότητας: 10-15 ημέρες που οφείλεται στην ολοκλήρωση:
- Της παράδοσης του υλικού
- Της εκπαίδευσης του προσληφθέντος προσωπικού
- Της ανακαίνισης των θαλάμων

ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Με απόφαση του ΥΕΘΑ ,όλοι οι δικαιούχοι του ΝΙΜΤΣ θα επισκέπτονται για τις ανάγκες τους τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αθήνας (401 -251-ΓΝΑ)

ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Γιατί η νέα πτέρυγα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε για κορωνοϊό, αλλά ούτε και από δικαιούχους του ΝΙΜΤΣ που δεν είναι φορείς του κορωνοϊού:
Η παλαιά πτέρυγα κατασκευάστηκε τη 10ετία του 1950, με αποτέλεσμα να έχει στους χώρους της όλες τις κύριες δομές του Νοσοκομείου ήτοι: Χειρουργεία, καρδιολογική κλινική, ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα, λοιπές επεμβάσεις κλπ.
Η νέα πτέρυγα που κατασκευάστηκε αρχές της 10ετίας του 1980, διαθέτει κυρίως εξωτερικά ιατρεία, θαλάμους διαμονής ασθενών. Επίσης δεν διαθέτει ανελκυστήρα φορείου μεμονωμένο για μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό.
Άρα η νέα πτέρυγα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί:
- Ούτε από ασθενείς με κορωνοϊό διότι δεν θα έχουν ιδιαίτερο ανελκυστήρα για άνοδο-κάθοδο και μεταφορά στην παλαιά πτέρυγα για εξετάσεις
- Ούτε από άλλους ασθενείς (όχι κορωνοϊού) γιατί δεν θα είχαν την δυνατότητα να επισκέπτονται τις δομές της παλαιάς πτέρυγας
2. Η διάθεση του Νοσοκομείου στο Υπ.Υγείας για 4 μήνες, δημιούργησε αμφιλεγόμενες αντιδράσεις. Άλλοι συμφώνησαν άλλοι όχι. Τελικά η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων νομίζω θα εκτιμηθεί από τον Ελληνικό λαό δεόντως, διαφορετικά αν είχαμε αρνηθεί θα μας γύριζε την πλάτη όπως κάνει σε άλλες κοινωνικές ομάδες.
3. Στο δύσκολο αγώνα που αναλαμβάνει το Νοσοκομείο ,έχουμε μπροστάρηδες όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, το οποίο με ενθουσιασμό και μεγάλη αυτοπεποίθηση είναι έτοιμο να προσφέρει στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Επιπλέον:
- Το Νοσοκομείο επιστρέφει σε 4 μήνες στους δικαιούχους του, πλήρως ανακαινισμένο και εφοδιασμένο με χρήσιμο υλικό
- Το πλείστον από το προσωπικό που προσλήφθηκε θα παραμείνει στο Νοσοκομείο

Αντώνης Μυτιληνάκης
Αντιστράτηγος ε.α.
Πρόερος ΔΣ /ΜΤΣ και ΝΙΜΤΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.