papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-12-14

Ο ρόλος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ στον καταλογισμό φόρου των ΜΤΣ - ΕΚΟΕΜΣ

Τον Οκτώβριο του 2014 αιτήθηκα από ΜΤΣ - ΕΚΟΕΜΣ ενημέρωση επί συγκεκριμένων αποριών - ερωτημάτων. Οι απαντήσεις ήρθαν σε μικρό χρονικό διάστημα και ευχαριστώ γι' αυτό. Εκτιμώ ότι το ίδιο συμβαίνει και στα ΜΤΝ - ΕΚΟΕΜΝ και ΜΤΑ - ΕΚΟΕΜΑ. Σας τις παρουσιάζω σήμερα για ενημέρωση σας.
Η δικιά μου ενέργεια: Αξιότιμοι κύριοι, Παρακαλώ όπως ενημερωθώ για τα παρακάτω: (1) Πως από το μικτό φορολογούμενο του μερίσματος του ΜΤΣ και του βοηθήματος του ΕΚΟΕΜΣ αντίστοιχα μεταβαίνουμε στο φορολογητέο ποσό. (2) Τι ποσοστό του φορολογητέου ποσού αφορά στο φόρο. (3) Ποιος ο ρόλος της ΗΔΙΚΑ στο όλο θέμα. Υπόψη πληροφορίες πιθανόν να με βοηθήσουν στην προσπάθεια σύνταξης φύλλου xls υπολογισμού σύνταξης. Με εκτίμηση, Απόστολος Παπαπαρίσης, Σχης ε.α. 
Η απάντηση του ΕΚΟΕΜΣΤο καθαρό ποσό (φορολογητέο) προκύπτει αν από το μικτό δικαιούμενο αφαιρεθούν οι λοιπές (πλην φόρου) κρατήσεις επί του βοηθήματος. Το ποσοστό του φόρου δεν το γνωρίζει ο ΕΚΟΕΜΣ καθώς πλέον υπεύθυνη για τον υπολογισμό του, είναι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) ΑΕ, όπως εξάλλου και για το ποσό της κράτησης του Ν.4093/12.
Η απάντηση του ΜΤΣ: Το φορολογητέο ποσό προκύπτει αν από το μικτό ποσό αφαιρεθούν οι κρατήσεις επί του μερίσματος πλην του φόρου. Δεν γνωρίζουμε το ακριβές ποσοστό του φόρου επί του φορολογητέου εισοδήματος διότι με το μέρισμα μηνός Αυγούστου η ΗΔΙΚΑ ΑΕ διενεργεί ενιαία παρακράτηση στο άθροισμα κύριων και λοιπών (ΜΤΣ - ΕΚΟΕΜΣ) συντάξεων με αποτέλεσμα η μηνιαία παρακράτηση φόρου να αυξάνεται αλλά με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης θα έχει καλυφθεί στο σύνολό του ο οφειλόμενος φόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.