papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-12-19

Ρένα: Άλλα λέγανε, άλλα κάνουνε για την εορταστική περίοδο στη Λάρισα - Ούτε ένας επισκέπτης δεν πρόκειται να έρθει στην πόλη μας!

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο έθεσε το θέμα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την τοποθέτηση των παιχνιδιών  στην Κεντρική πλατεία της πόλης κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η δημοτική αρχή για ένα θέμα που απασχολεί μεγάλο μέρος της αγοράς και του εμπορικού κόσμους της πόλης αλλά αποτελεί και ζήτημα διαφάνειας, προτίμησε, για μια ακόμη φορά, να καταφύγει σε αοριστολογίες, χρησιμοποιώντας μάλιστα την ίδια συλλογιστική την οποία κατακεραύνωνε όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση. Κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δημοτικού συμβουλίου έθεσα στην δημοτική αρχή και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο συγκεκριμένα ερωτήματα:
Πρώτον, με ποια διαδικασία επιλέχθηκε η εν λόγω εταιρεία.
Δεύτερον, αν ενημερώθηκαν, για την  διεξαγωγή των συγκεκριμένων εορταστικών εκδηλώσεων οι επαγγελματίες  της πόλης μας που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό και αν συμμετείχαν στη διαδικασία.
Τρίτον, ποια εταιρεία ανέλαβε τελικά την όλη διοργάνωση.
Και τέταρτον, αν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση της εταιρείας αυτής με την πρόσφατη εμποροπανήγυρη.
Έθεσα ταυτόχρονα θέμα «αισθητικής» όσον αφορά τη διάταξη των παιχνιδιών που έχουν στηθεί στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.
Έτσι μάθαμε από τον αντιδήμαρχο κ. Νταή πως η εταιρεία που ανέλαβε την συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν μια «γνωστή» που έχει σχέση με την εμποροπανήγυρη, και η οποία έλαβε την διοργάνωση με απευθείας ανάθεση επειδή «ήταν αυτή που κατέθεσε μοναδική προσφορά στο παζάρι για το λούνα παρκ  και αυτό εκτιμήθηκε». Τι ακριβώς όμως «εκτιμήθηκε» κ. αντιδήμαρχε; Η εταιρεία είχε έσοδα   από το λούνα παρκ του παζαριού (δεν ήταν δωρεάν), γιατί έπρεπε να της δώσουμε και την κεντρική πλατεία; Όσο για τους Λαρισαίους επαγγελματίες που θέλουν και αυτοί να δουλέψουν τις ημέρες των εορτών και θα μπορούσαν να καταθέσουν  προσφορά για την τοποθέτηση των παιχνιδιών στην κεντρική πλατεία ,ουδέν σχόλιον από την δημοτική αρχή. Προφανώς δεν τους αφορά…
Επίσης πληροφορηθήκαμε από τον κ. Καλογιάννη πως «οι απευθείας αναθέσεις υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο δήμο Λαρισαίων».
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, για μια ακόμη φορά, η ρητορική της νέας δημοτικής αρχής και η πρακτική εφαρμογή αυτής είναι έννοιες ασύμβατες μεταξύ τους. Η δημοτική αρχή κρύβεται πίσω από διακηρύξεις προθέσεων την ώρα που οι πράξεις της κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Ολόκληρη η προεκλογική της ρητορική έχει ήδη καταρρεύσει και οι πολίτες μπορούν πλέον εύκολα να αναγνωρίσουν πως άλλα λέγανε και άλλα κάνουνε.
Τέλος, όσον αφορά τις εορταστικές εκδηλώσεις, την ώρα που σε πολλά μέρη της χώρας συρρέουν πολίτες από παντού για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τις τοπικές οικονομίες των πόλεων αυτών, στη Λάρισα βαυκαλιζόμαστε  πως τα κάνουμε όλα τέλεια, την ώρα που οι συνοικίες της πόλης  έχουν ελλιπή στολισμό και όλα είναι παρατημένα στην τύχη τους.
Τελικά το μόνο σίγουρο είναι πως ούτε ένας επισκέπτης δεν πρόκειται να έρθει στην  πόλη μας από άλλα μέρη για τον απλό λόγο πως δεν υπάρχει τίποτα που να του τραβήξει το ενδιαφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.