papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-03-08

Εθνική φιλανθρωπία ή ...κατευθυνόμενη υποκρισία;

Του Χρήστου Γ. Χρηστίδη
Η προπαγάνδα, από αρχαιοτάτων χρόνων, αποτέλεσε ισχυρότατο όπλο στη διαμόρφωση της «κοινής γνώμης», η διαχείρισή της δε βρισκόταν πάντα στα χέρια των «ισχυρών» κάθε εποχής.
Δικαίως χαρακτηρίζεται ως 4η εξουσία στη διακυβέρνηση ενός κράτους, στους δε απαίδευτους δημοκρατικά λαούς εύκολα μετατρέπεται σε 1η.
Κάθε κυβέρνηση τη χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και λέξεις «κλειδιά» κατάλληλα επεξεργασμένες από ειδικούς επικοινωνιολόγους διαστρεβλώνουν την αλήθεια και σπανιότατα την αναδεικνύουν.
Νούμερα που συνοδεύουν την εικόνα, το γραπτό ή και τον προφορικό λόγο μπερδεύουν και αποπροσανατολίζουν το δημόσιο θυμικό που αντιδρά μόνο στη μαγεία της ΕΙΚΟΝΑΣ!
Μια τέτοια χιλιοακουσμένη, πολυδιαβασμένη και φυσικά παντοιοτρόπως προβεβλημένη λέξη είναι η λέξη «πρόσφυγας» που τελευταία έχει τρυπώσει στα μυαλά των Ελλήνων με έναν σχεδόν βίαιο προπαγανδιστικό τρόπο.
Έχοντας καλά μελετήσει την Ελληνική προσφυγική ιστορία οι ειδικοί επικοινωνιολόγοι στόχευσαν στο αλληλέγγυο προσφυγικό συναίσθημα των συμπολιτών μας προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κύμα ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.
Οργανώσεις, σωματεία και μεμονωμένα άτομα έσπευσαν να τείνουν χείρα φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης στους καταπονημένους και εξαθλιωμένους πρόσφυγες που εισρέουν στην πατρίδα μας προς συνδρομή και περίθαλψη.
Οι άνθρωποι αυτοί, έγιναν πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ και όλα τα πάνελ στήθηκαν για να προπαγανδίσουν το «προσφυγικό» ζήτημα της Ελλάδος που προέκυψε λόγω τρίτων ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!
Η τραγική εικόνα πνιγμένων παιδιών, πεινασμένων και ταλαιπωρημένων εγκύων γυναικών στοίχειωσε τα όνειρά μας βάζοντάς μας σε βαθιά ενοχή όταν ξεκοκαλίζαμε τα πάσης φύσεως ψητά την Τσικνοπέμπτη και την Κυριακή της Απόκρεω.
Την οδυνηρή εικόνα Ελληνίδων και Ελλήνων να μαζεύουν τα σάπια από τις λαϊκές, να παρακαλούν για μια οκά ψωμί, των παιδιών να λιποθυμούν στα σχολεία από υποσιτισμό, των ανθρώπων να αυτοκτονούν και να καίγονται όταν χρησιμοποιούν μαγκάλια για να ζεσταθούν ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ οι άνθρωποι της προσφυγιάς που ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ανάγκες!!!
Και εδώ εισάγεται το 2ο ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ προπαγανδιστικό στοιχείο.
Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ, η μαζικότητα και η ανυπαρξία φθόνου προς τον άγνωστο. Κάτι σαν την αιμοδοσία που δίνεις αίμα αλλά δεν ξέρεις που καταλήγει.
Γιατί πώς να το κάνουμε βρε αδελφέ άλλο είναι να βοηθάς τον άγνωστο που προσέρχεται γονυπετής για βοήθεια στο φιλόξενο κατώφλι σου και άλλο τον ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ που τον λένε Περικλή Ταλαιπωρόπουλο –τυχαίο το όνομα - και λόγω κρίσης πεινάει, αλλά προ 7 ετών σου «είχε μπει στο μάτι» επειδή είχε ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ από σένα. Αυτόν τον ξέρεις με ονοματεπώνυμο και αφού τον ΦΘΟΝΟΥΣΕΣ στα καλά του γιατί ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙΣ τώρα;
Και φυσικά μετά τα δύο προηγούμενα εισάγεται και το 3ο στοιχείο που κάθε προπαγάνδα, οφείλει να το εμπεριέχει, αν θέλει να είναι πετυχημένη.
Η ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΗ της αντίθετης άποψης. Η διάλυση των όποιων διαφωνιών, τεκμηριωμένων και μη. Η ενοχοποίηση ανθρώπων και θέσεων Οργουελικού τύπου « ή είσαι μαζί μας ή εναντίον μας». Θαυμάστε Δημοκρατική αντίληψη που φυσικά στην προπαγάνδα δεν χωράει.
Αν τολμήσει κάποιος να ψελλίσει αντίθετη άποψη «ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ» θα τον καταπιεί. Από χαρακτηρισμούς δε, απίστευτος πλουραλισμός. Φασίστας, εθνικιστής, ναζιστής, Ηρώδης, Χρυσαυγίτης, σφαγέας, χουντικός και καμιά 30αριά ακόμη!
Επιστέγασμα όλων, έρχεται και μια σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ με αποκλειστικό θέμα το «προσφυγικό» των αλλοεθνών και φυσικά εμπλοκή του Στρατού που πλέον στρέφει το βλέμμα του προς τα «μέσα» και όχι προς τα «έξω» όπως οφείλει. Στρατόπεδα - λάθος hot spot λέγονται πια -, πρόχειροι καταυλισμοί, συσσίτια και εσχάτως και διοικητικά καθήκοντα όπως προαναγγέλλεται.
Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά εμφανίζονται και οι ΜΚΟ που ποτέ δεν κατάλαβα την χρησιμότητά τους. Ανεξέλεγκτες παίρνουν χρήματα για να κάνουν πράγματα που ήδη κρατικοί φορείς τα διαχειρίζονται και ήδη διατίθενται Εθνικά και Ευρωπαϊκά κονδύλια για το σκοπό αυτό.
Βέβαια η πλύση εγκεφάλου που υφιστάμεθα πέτυχε το εξής καταπληκτικό επίτευγμα σε ελάχιστο μάλιστα χρόνο. Να διαιρέσει τους Έλληνες σε τέσσερις υποκατηγορίες. Τους φιλάνθρωπους, τους απάνθρωπους, τους κερδοσκόπους και τους εγκαταλελειμμένους ιθαγενείς. Αλίμονο όλοι γνωρίζουν ότι η διαίρεση πέρα από αριθμητική πράξη είναι το απόλυτο εθνικό μας σπορ. Δώστε μας διαίρεση και διχασμό και πάρτε μας την ψυχή.
Έλληνας, προσφέρει ανιδιοτελώς σε πρόσφυγα που κρυώνει κουβέρτα και φαγητό την ίδια στιγμή που άλλος Έλληνας τον δέρνει ή του παίρνει 10 ευρώ για να φορτίσει το κινητό του και 5 ευρώ για ένα μπουκαλάκι νερό.
Οι δε άστεγοι Έλληνες ιθαγενείς παρακολουθούν εκ του μακρόθεν αναμένοντες την τύχη που τους επιφυλάσσει όχι η ΠΑΤΡΙΔΑ τους αλλά η ΜΟΙΡΑ.
ΜΥΣΤΗΡΙΟ πράγμα η προπαγάνδα. Ότι θέλει «κρύβει» και ότι θέλει «δείχνει»!!
Η Εθνική φιλανθρωπία συνεγέρθηκε με όλες τις τιμές και όλες τις βούλες αλλά κανένας δεν μιλάει για τις επιδημίες που εγκυμονούν στους πρόχειρους καταυλισμούς ή στην αποθήκη ψυχών της Ειδομένης. Κανένας δεν μιλάει για τους κινδύνους εκτεταμένων επεισοδίων που μπορεί να ξεσπάσουν με νεκρούς και τραυματίες όταν οι πρόσφυγες ομαδοποιήσουν την αντίδρασή τους για το «παστάλιασμα» που υφίστανται. Κανένας δε μιλάει για το απομακρυσμένο Καστελλόριζο που έχει 250 κατοίκους και τριπλάσιους έως και τετραπλάσιους πρόσφυγες.
Η προπαγάνδα πέτυχε το σκοπό της μέχρις ότου νοσήσουν από λοιμώδες νόσημα κάποιοι στρατιώτες μας και εξαπλωθεί η επιδημία. Μέχρις ότου πέσει νεκρός κάποιος ναυτεργάτης που τσαλαπατήθηκε από το πλήθος ή κάποια γυναίκα που θα νιώσει τον βίαιο πολυπολιτισμό ανδρών που απέχουν του γενετήσιου επί μήνες.
Τότε η εθνική φιλανθρωπία θα μετατραπεί σε εθνική εκδικητικότητα και η υποκρισία της προπαγάνδας θα σκάσει σαν πυροτέχνημα.
Η μάνα που το παιδί της υπηρετεί την πατρίδα θα νοσηλεύεται σε κάποιο Στρατιωτικό νοσοκομείο και κάποια ΜΚΟ θα αναλάβει τον εμβολιασμό των εμπλεκομένων. Η σύζυγος του ναυτεργάτη ή του αστυνομικού θα κλαίει μεν και θα οδύρεται αλλά θα προβληθεί ΜΟΝΟ αν η προπαγάνδα το επιτρέψει.
Όσοι μπουν στον κόπο να με διαβάσουν πρέπει να γνωρίζουν ότι ΔΕΝ είμαι απάνθρωπος ούτε υπάνθρωπος.
Συμπονώ, συμπάσχω και κατανοώ το δράμα των προσφύγων ή και των πάσης φύσεως μεταναστών. Λυπάμαι και θλίβομαι όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπός με τις εικόνες που μαγνητίζουν έως και παγιδεύουν τη συνείδησή μου.
ΟΜΩΣ…
Δεν θα υποκριθώ καταπίνοντας αμάσητα τα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα που πάντα κάτι υποκρύπτουν.
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες όσο φτωχοί κι αν είμαστε, όσο στριμωγμένοι κι αν είμαστε, όσο δύστροποι και φθονεροί κι αν είμαστε.
Δεν την παραχωρώ, δεν τη δανείζω, δεν την αλλοιώνω ακόμη κι αν μέσα μου η λέξη ΒΟΗΘΑ τον πλησίον σου προστάζει.
Προέχει το ΒΟΗΘΑ την πατρίδα σου και μην υποκρίνεσαι παρασυρόμενος ότι έγινες φιλάνθρωπος επειδή η προπαγάνδα το επιβάλλει.
Χρήστος Γ. Χρηστίδης Ανχης ε.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.