papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-01-08

Το μεγάλο κόλπο για τον έλεγχο του «χακί συνδικαλισμού» - ΕΓΓΡΑΦΑ

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ / www.onalert.gr
Το μεγάλο κόλπο για τον έλεγχο του χακί συνδικαλισμού αποκαλύπτει σήμερα το Onalert με τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα.  Όπως όλα δείχνουν, μετά την ψήφιση της τροπολογίας στο νομοσχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων και την έναρξη ισχύος του "χακί συνδικαλισμού", κάποιοι εκπόνησαν σχέδιο πλήρους ελέγχου του στρατεύματος, προκειμένου να απολαύσουν προνόμια τα οποία τους παρέχει ο νόμος (πχ αμετάθετο και άλλες διευκολύνσεις). Ωστόσο αυτό δεν τους ήταν αρκετό. Έπρεπε να θέσουν εκτός "μάχης" τους "ενοχλητικούς", οι οποίοι έχοντας συγκροτήσει ενώσεις με βάσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων, δεν "υποτάχθηκαν" στην πολιτική που χάραξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών και έκαναν αντιπολίτευση. Πρόκειται κυρίως για τις τρεις Ενώσεις Στρατιωτικών (Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου, καθώς και τον μεταγενέστερο Σύνδεσμο Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας).

Με τον νόμο 4407/2016 αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς οι τρεις Ενώσεις τροποποίησαν όπως όριζε ο νόμος τα καταστατικά τους και προετοιμάστηκαν για την συνέχιση της λειτουργία τους. Έτσι, στις 10 Νοεμβρίου 2016, έρχεται μια τροπολογία στην Βουλή, από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο, η οποία όμως αποσύρθηκε εντός μισής ώρας. Η ημερομηνία ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, καθώς τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα το Onalert, αποδεικνύουν την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου αφανισμού των όποιων "αντιφρονούντων" στην ΠΟΕΣ. Στην επίμαχη τροπολογία, την οποία είχε παρουσιάσει κατ' αποκλειστικότητα το Onalert.gr, καταργούνται ουσιαστικά οι Περιφερειακές Ενώσεις που υπήρχαν και επιτρέπεται μόνο η ύπαρξη στρατιωτικών ενώσεων σε περιφερειακές ενότητες, που ουσιαστικά αντιστοιχούν σε πόλεις και όχι σε περιφέρειες. Επίσης, η τροπολογία όριζε ότι καταργούνται οι Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών που απαρτίζουν την ΠΟΕΣ, και θα πρέπει να γίνουν πρωτοβάθμιες Ενώσεις για να ενταχθούν σε αυτήν. Οι δε πρωτοβάθμιες Ενώσεις θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι μέλη της ΠΟΕΣ.

Ποιας ΠΟΕΣ; Όχι βέβαια αυτής που θα προέκυπτε μετά από εκλογές, αλλά της υπάρχουσας την οποία σαφώς όριζε η τροπολογία! Επιπλέον στην τροπολογία υπήρχαν διατάξεις όπως ότι το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ θα έπρεπε να διαθέσουν χώρο και πέντε στελέχη στην ΠΟΕΣ για την στελέχωση των γραφείων της, θέματα αδειών που θα παίρνουν τα μέλη της ΠΟΕΣ και των σωματείων υπό την ΠΟΕΣ, και άλλα ενδιαφέροντα τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στην τροπολογία που παρατίθεται στο τέλος του κειμένου.

Για να συμβούν όλα αυτά, υπήρξε όπως αποκαλύπτεται μια "υπόγεια" προετοιμασία, και συμμόρφωση στα όσα ορίζει η τροπολογία, πριν ακόμα συζητηθεί ή κατατεθεί στην Βουλή. Φαίνεται, μάλλον ότι είχε συζητηθεί πίσω από κλειστές πόρτες....
Στις 15 Οκτωβρίου 2016, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν υποβάλλει στρατιωτικοί για να μπορέσουν να γίνουν μέλη και να λάβουν μέρος στις αρχαιρεσίες της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, το Μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας τους επιτρέπει να λάβουν μέρος και να θέσουν υποψηφιότητα, στην συνέλευση που είχε οριστεί στις 16 Οκτωβρίου (την επόμενη ημέρα δηλαδή) στο Περιστέρι.
Δυο ημέρες αργότερα μετά την συγκεκριμένη συνέλευση στρατιωτικών της περιφέρειας Αττικής, και συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου 2016, ιδρύονται τρεις Ενώσεις Στρατιωτικών στην Αττική! Στον Βόρειο τομέα, στην Κεντρική και στη Δυτική Αττική, ενώ μια εβδομάδα αργότερα ιδρύεται και η Ένωση Πειραιά. Δεύτερη σύμπτωση είναι ότι οι τρεις πρώτες νεοϊδρυθείσες Ενώσεις έχουν την υπογραφή του ίδιου πληρεξούσιου δικηγόρου, και συμπτωματικά είναι μια εκ των δικηγόρων του γραφείου με το οποίος συνεργάζεται η ΠΟΕΣ!



Είναι σαφές ότι κάποιοι πριν καν έρθει η τροπολογία στην Βουλή, είχαν δρομολογήσει εξελίξεις και επιχειρούσαν να προλάβουν γεγονότα. Στις 16 Οκτωβρίου επίσης, γίνονται άλλες δυο πολύ σημαντικές συνεδριάσεις. Οι Ενώσεις Στρατιωτικών Περιφερειών Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, αποφασίζουν να μετονομαστούν σε Ενώσεις Στρατιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων Τρίπολης και Ροδόπης, αντίστοιχα! 
Ποιος λόγος άραγε να υπήρξε τον Οκτώβριο γι αυτή την αλλαγή, αφού ο νόμος που ίσχυσε αναγνώριζε όλες τις Ενώσεις; Είναι προφανές ότι κάποιοι περίμεναν (ίσως και ακόμα να περιμένουν) διακαώς αυτή την τροπολογία, για να βγάλουν από τη μέση όσους δεν "ταιριάζουν οι απόψεις τους".

Πάντως ένας προσεκτικός παρατηρητής βλέπει ότι και η ΠΟΕΣ έχει αρχίσει να προσαρμόζει την ιστοσελίδα της στα νέα δεδομένα, καθώς έχει ήδη βάλει ενεργές παραπομπές στις νέες ενώσεις με βάση τα γεωγραφικά δεδομένα της τροπολογίας (που όμως δεν πέρασε) και δεν έχει περιλάβει καν τις Ενώσεις Στρατιωτικών Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, οι οποίες αφενός είναι ιδρυτικά της μέλη, αφετέρου λειτουργούν και έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα του ισχύοντος νόμου. Αυτή η παρατήρηση δημιουργεί αρκετές υποψίες για αυτή την επιλογή.
Το ωραιότερο βέβαια είναι ότι η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αττικής έχει προσκαλέσει Γενική Συνέλευση των μελών της στις 29 Ιανουαρίου 2017, για να τροποποιήσει το καταστατικό της, δυο ημέρες μετά την προθεσμία που δίνει ο νόμος! Και βέβαια, για να μην υπάρχει αμφιβολία ότι πολλοί δεν επιθυμούν να γίνει αυτή η συνέλευση και ίσως για να δώσουν και λαβή να διαλυθεί η Ένωση, αφού απειλήθηκε να "αλωθεί" από "αντιφρονούντες", ως τόπος διεξαγωγής ορίστηκε η Σαλαμίνα!
Το θέμα βέβαια που προκύπτει πλέον είναι ποιοι θέλουν να ελέγξουν το στράτευμα μέσω τέτοιων "διαδικασιών" και με ποιον τρόπο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος δήλωσε στο Onalert.gr ότι επιδιώκει την συναίνεση των κομμάτων στο θέμα του "χακί συνδικαλισμού" θα πατάξει τέτοια φαινόμενα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμμένος: Γιατί απέσυρα την τροπολογία για τον "χακί συνδικαλισμό
Γιατί προφανώς κάποιοι βαδίζουν βάσει οργανωμένου σχεδίου, το οποίο δεν πιστεύουμε ότι εγκρίνει ο υπουργός. [Σχόλιο: Είναι δυνατόν να μην το ήξερε ο ΥΕΘΑ τη στιγμή που την τροποποίηση την κατέθεσε βουλευτής των ΑΝΕΛ;]
Ιδού και η επίμαχη τροπολογία που αποσύρθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.