papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-01-05

Καμμένος απαντά στον Γεωργιάδη - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ - Αναστολή μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών!

Η απάντηση του κ. Καμμένου στον κ. Γεωργιάδη: «Επαναλαμβάνουμε ότι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατατέθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών τα ισοδύναμα που του αντιστοιχούν από τις 16 Σεπτεμβρίου 2016Άλλωστε προγραμματίζεται σύντομα η ψήφιση νέου ειδικού μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και για όλες τις κατηγορίες μισθωτών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Επομένως είναι αδύνατον να υπάρξει πάγωμα μισθολογικών ωριμάνσεων ενόψει ψήφισης νέου μισθολογίου. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατάρτιση του ειδικού μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε μείωση στους μισθούς όλων των στελεχών».
Σχολιασμός: 
(1) Το όλο θέμα ανακινήθηκε και πάλι μετά την ανάρτηση και το βίντεο [ΕΔΩ] την 3η Ιανουαρίου 2017. 
(2) Το θέμα είχε τελειώσει τέλος Σεπτεμβρίου 2016 αφού δεν νομοθετήθηκαν ισοδύναμα μέτρα καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μονίμου χαρακτήρα, που προέβλεπε το άρθρο 236 του ν.4389/27-5-2016, όπως τροποποιήθηκε με το ν.4393/6-6-2016. 
(3) Ας εξετάσουμε τον ισχυρισμό του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου ότι απέστειλε ισοδύναμα την 16/09/2016.
(α) Καταρχήν δεν υπάρχει το έγγραφο [ΕΔΩ], όπου βρίσκονται όλα τα σχετικά έγγραφα. Αντιθέτως υπάρχει αντίστοιχο έγγραφο επί του θέματος με ημερομηνία 27/06/2016. 
(β) Αν υποθέσουμε, καλοπροαίρετα, ότι υπάρχει αυτό το έγγραφο γιατί δεν δίδεται στη δημοσιότητα; Φοβάται o κ. ΥΕΘΑ μην στεναχωρήσει κάποιους; 
(γ) Αν υπάρχει γιατί δε λήφθηκε υπόψη από το Υπουργείο Οικονομικών; Μήπως δεν είναι μόνιμου χαρακτήρα, όπως αναφέρει το επίμαχο άρθρο; Θυμίζουμε την ερώτηση του κ. Δαβάκη με τίτλο «Τα ισοδύναμα γιατί δεν έγιναν αποδεκτά; Διότι ήταν ανεπαρκή και αναξιόπιστα!»
(4) Αναφέρει τέλος ο κ. Καμμένος ότι προγραμματίζεται σύντομα η ψήφιση νέου ειδικού μισθολογίου. Άλλη πονεμένη ιστορία... [ΕΔΩ] κι [ΕΔΩ] μπορείτε να δείτε ότι στο ν.4336/14-8-2015 (3ο μνημόνιο) αναγράφεται: «Οι αρχές θα θεσπίσουν νομοθεσία ... έως τον Ιούνιο του 2016 για τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων με ισχύ το 2017». Αν ο εξορθολογισμός είχε μηδενικό δημοσιονομικό κόστος και καμία απώλεια για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας γιατί δεν έχει κατατεθεί ακόμα ο σχετικός νόμος για συζήτηση στη Βουλή;
Απόστολος Παπαπαρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.