papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-09-28

Ο ..."αντιπρόεδρος" των ΑΝΕΛ Αν. Τσουκαράκης και η... περίεργη βιασύνη του ΥΕΘΑ

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Η φωτογραφική διάταξη που ήρθε νύχτα, οι ΑΝΕΛ, τα εξαπτέρυγα, και τι αμαρτίες πληρώνουν οι στρατιωτικοί...

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Όπως ενημερωθήκατε έγκαιρα και με υπεύθυνο τρόπο εδώ armyvoice.gr απ'τις πρώτες στιγμές που κατατέθηκε το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ από τον ΥΕΘΑ Π. Καμμένο, η συγκεκριμένη διάταξη που περιέχει το άρθρο 27, σχετικά με τον στρατιωτικό συνδικαλισμό, κάθε άλλο παρά μια αποκατάστασης της νομιμότητας αποτελεί.
Για να δούμε τα γεγονότα:
Είναι τυχαία η "πρεμούρα" για γρήγορη αποκατάσταση του ΧΑΜΕΝΟΥ κύρους της ΠΟΕΣστα μάτια των στρατιωτικών;
Τη στιγμή που ιδρυτικά μέλη της ΠΟΕΣ έχουν εδώ και καιρό προσχωρήσει στην ΠΟΜΕΝΣ, όχι απλά διαφωνώντας, αλλά καταγγέλοντάς της ως "εργοδοτική" και "διασπαστική" (μιλάμε για ομόφωνες αποφάσεις ολόκληρων Ενώσεων Στρατιωτικών), ποια ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ εξυπηρετεί η ΕΠΙΒΟΛΗ ως εκφραστή των συμφερόντων των στρατιωτικών ενός συνδικαλιστή που λειτουργεί ως "φωνή των περικοπών" και αναμασά χωρίς "φίλτρο" την οποιαδήποτε επιχειρηματολογία του ΥΕΘΑ;
Για του λόγου το αληθές, ας θυμηθούμε την εκπομπή για το πτητικό επίδομα όπου ο κ. Τσουκαράκης χαρακτήριζε τις περικοπές "εξορθολογισμό" και άφηνε αιχμές για "τεμπέληδες" στρατιωτικούς με υψηλούς μισθούς.
Από τον εξορθολογισμό δαπανών στον εξορθολογισμό ενώσεων στρατιωτικών
Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν η "περικοπή" μιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης αναγνωρισμένης από τον κόσμο των Ένοπλων Δυνάμεων, με ομόφωνες αποφάσεις στήριξης και ΔΕΚΑΔΕΣ αιτήσεις προσχώρησης στις τάξεις της. Ο Ανέστης Τσουκαράκης, μπροστά στο φάσμα της πολιτικής καριέρας ως "εξαπτέρυγο" των ΑΝΕΛ, δε δίστασε να συμπράξει στην αποπομπή της φωνής δεκάδων Ενώσεων Στρατιωτικών που εκφράζουν χιλιάδες άντρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Η πληροφορία που προϋπήρχε για το πολιτικό μέλλον του Συνταγματάρχη, έμελλε να επιβεβαιωθεί με τον πιο χοντροκομμένο και άκομψο τρόπο. Είναι γεγονός ότι επί χρόνια πάσχιζε να κατέβει στον πολιτικό στίβο.
Η πιο πρόσφατη προσπάθεια, όπως γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, ήταν το 2015 που επεδίωκε να κατέλθει ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι δεν τον ενδιαφέρει η "φανέλλα" αλλά το εάν θα καταφέρει να βάλει το "γκολ" να μπει σε εκλόγιμη θέση σε ένα οποιοδήποτε (;) ψηφοδέλτιο.
Και δύο χρόνια μετά τις υπηρεσίες που προσέφερε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ως "κυμματοθραύστης" των αντιδράσεων των στρατιωτικών, όλα δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αναζητήσει την πολυπόθητη εκλόγιμη θέση στους ΑΝΕΛ.
Άλλωστε και ο Πάνος Καμμένος φροντίζει να κατεβάσει ειδικά γι αυτόν την ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ με την οποία ο κ. Τσουκαράκης προφανώς εξαργυρώνει τη στάση ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ κάθε φωνής αντίδρασης και ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ των στρατιωτικών από την πλευρά του.
Στο κάτω - κάτω της γραφής, η διαδικασία επίλυσης των διαφορών ΠΟΕΣ - ΠΟΜΕΝΣ , για την αναγνώριση του δικαιώματος εκπροσώπησης των στρατιωτικών, έχει οδηγηθεί στο χώρο της Δικαιοσύνης. Τα δικαστήρια αργά ή γρήγορα θα αποφασίσουν.
Γιατί ξαφνικά έγινε η Δικαιοσύνη αναρμόδια να κρίνει τη ... νομιμότητα της ίδρυσης και δράσης Συνδικαλιστικού οργάνου και έπρεπε να ... επιβληθεί μια λύση άνωθεν και ... νύχτα;
Διόρθωση της αδικίας ...χθες

Δεν περιμένουμε φυσικά, καμία αντίδραση ή αναγνώριση της πραγματικότητας από τον μελλοντικό Αντιπρόεδρο του ... παρ' ολίγον Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Η στάση του καθενός γύρω από το ζήτημα έχει αποδειχθεί μετά την κατάθεση του ΣΝ, και περιγράφεται με το ρητό. "Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα"

Αφού δηλαδή η ΠΟΕΣ ΦΘΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΤΙΘΕΤΑΙ, ΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ... ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ.
Αυτό που περιμένουμε είναι να αναγνωριστεί η σοβαρότητα της κατάστασης από τον ΥΕΘΑ Π. Καμμένο, να αποκατασταθεί η τάξη στις γραμμές του Συνδικαλισμού των ΕΔ, χωρίς τακτικισμούς και υστεροβουλίες.
Να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στο νομοσχέδιο, με την απόσυρση του άρθρου 27, και να καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών με ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ.
Κάθε άλλη κίνηση, θα αποτελεί ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ και θα αγνοεί τη θέληση και την ενότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, και προσφέρει τη χειρότερη υπηρεσία στο ηθικό των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν την Πατρίδα.
Και σίγουρα, είναι κάτι που στην εποχή των αναταραχών και των προκλήσεων για την Άμυνα της χώρας, κανείς δε θέλει.
Είναι όλοι ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.