papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-11-12

Εντυπωσιακή εκδήλωση – αφιέρωμα στο έπος του '40, από την ΕΑΛ, στη Δημοτική Πινακοθήκη

Με την παραδοχή, ότι η ελληνική πολιτεία δεν έχει πράξει ακόμη το χρέος της απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία εξαιτίας των δημοσιονομικών συνθηκών, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα το κάνει, χαιρέτισε την εκδήλωση-αφιέρωμα στο έπος του 40, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας, χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.
"Οι Έλληνες αστυνομικοί κάτω από δύσκολες συνθήκες δίνουν τη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος σημειώνοντας εξαιρετικές επιτυχίες. Είμαστε χώρα ασφαλής και για τουρισμό και για επενδύσεις. Η Ελληνική Αστυνομία όμως δεν είναι μόνο καταστολή, έχει και κοινωνικό ρόλο. Η αλήθεια είναι ότι τα μέσα που διαθέτει η πολιτεία για τη στήριξη των αστυνομικών είναι ελάχιστα, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Σαφώς και θα μπορούσε να κάνει περισσότερα εάν το επέτρεπαν οι δημοσιονομικές συνθήκες. Η πολιτεία όμως δεν ξεχνά το χρέος της προς τους ενστόλους και θα έρθει η στιγμή που θα το πράξει στο ακέραιο. Όλοι μας πρέπει να υποκλιθούμε στους ήρωες της δημόσιας ασφάλειας που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, αλλά και στους αστυνομικούς που καθημερινά δίνουν τη μάχη στον δρόμο. Η ΕΛ.ΑΣ. είναι αντάξια της εμπιστοσύνης των Ελλήνων" ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Με αυτό το λογοτεχνικό-θεατρικό αφιέρωμα ιστορικού χαρακτήρα αποτίνουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν σε εποχές δύσκολες, που οι ανθρώπινες αξίες δοκιμάζονταν στο έπακρο. Ο Έλληνας αστυνομικός με πενιχρά εφόδια και περισσό φιλότιμο, βροντοφωνάζει το δικό του «ΟΧΙ». Αφιερώνουμε αυτή την εκδήλωση στους διαχρονικά άγνωστους ήρωες που μας έχουν διδάξει να φυλάττουμε Θερμοπύλες" ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθανάσιος Νταβούρας.
Ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομικών Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Χρ. Δραγατάκης, στον σύντομο χαιρετισμό του, έκανε λόγο για μια εξαιρετική πρωτοβουλία με κοινωνικό χαρακτήρα, ενώ αναφερόμενος στην εκδήλωση σημείωσε, ότι πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι, τις θυσίες του ελληνικού λαού που δεν συμβιβάστηκε ποτέ και είναι πρότυπο θάρρους και γενναιότητας.
Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας, δεν κατόρθωσε να βρεθεί στη Λάρισα για να παρακολουθήσει την εκδήλωση, εξαιτίας ξαφνικής αδιαθεσίας. Παρόλα αυτά, χρησιμοποίησε την τεχνολογία (viber) για να συνδεθεί με την αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση και να στείλει το δικό του μήνυμα. "Το επετειακό αυτό αφιέρωμα από τη θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, δείχνει και το άλλο πρόσωπο της αστυνομίας. Η αποστολή της δεν είναι μόνο η υπεράσπιση της ασφάλειας των πολιτών, αλλά παράλληλα προάγει και τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο όπου τα μηνύματα της 28ης Οκτωβρίου είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Για να συνέλθουμε απαιτείται σύμπνοια, ομόνοια και ψυχική δύναμη. Η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει ότι η κοινωνία και προσδοκά και απαιτεί. Διαβεβαιώνω ότι η Ελληνική Αστυνομία θα είναι παρούσα εκπληρώνοντας την εθνική και κοινωνική της αποστολή 24ωρες το 24ωρο" είπε μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια ο Αρχηγός ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση της εκδήλωσης που στόχο είχε τη συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων και έκλεισε με τη φράση "Η σκέψη και η καρδιά μου βρίσκονται στη Λάρισα".
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Ένα συγκινητικό ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία, με την υπογραφή του σκηνοθέτη Γιώργου Μπασιάκου, έκαναν όσοι παρακολούθησαν το αφιέρωμα "Εικόνες και μνήμες του '40". Με μια σύνθεση λόγου, εικόνων και ήχου της εποχής το κοινό μεταφέρθηκε σε εκείνη τη δύσκολη εποχή, συνοδεία προβολής γνωστών αλλά και σπάνιων βίντεο που αγόρασε το Πολεμικό Μουσείο από τα Γερμανικά Αρχεία και παραχωρήθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, διανθισμένα με λογοτεχνικά αποσπάσματα, τραγούδια αλλά και ηχητικά της περιόδου εκείνης. Στη συνέχεια η θεατρική ομάδα παρουσίασε το μονόπρακτο «Ο φανταράκος» του Αλέκου Σακελλάριου, κατορθώνοντας να καθηλώσει το κοινό με τις συγκλονιστικές ερμηνείες. Επίσης, στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε απόσπασμα της πρώτης ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων για τον πόλεμο του ’40, του σκιτσογράφου Σταμάτη Πολενάκη.
* Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Ν. Παπαδόπουλος, Μ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, υποστράτηγος Δ. Κοτσιάφτης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας- ταξίαρχος Γ. Αγάκος, ο αστυνομικός διευθυντής Καρδίτσας-ταξίαρχος Β. Καραπιπέρης, ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας-ταξίαρχος Ι. Τόλιας, ο διοικητής 1ης Στρατιάς-αντιστράτηγος Δ.Ζερβάκης, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Γ. Μπλιούμης, ο αντιδήμαρχος κ. Απ. Σουρλαντζής, οι διοικητές αστυνομικών τμημάτων, οι διευθυντές των αστυνομικών υπηρεσιών, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, εκπρόσωπος της Μητρόπολης, ο διευθύνων σύμβουλος της "Ε" κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος, αστυνομικοί με τις οικογένειές τους και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.
Της Νατάσας Πολυγένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.