papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-07-08

Γιατί ...ξεχάστηκαν τα ηλικιακά κριτήρια; Ξέχασαν οι ΑΝΕΛίτες τι έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια;


Από το παράθυρο επανεμφανίζεται μέσω του επαναϋπολογισμού των συντάξεων η τιμωρία για τα ηλικιακά κριτήρια των συναδέλφων που αποστρατεύθηκαν με δικιά τους αίτηση, αλλά και όσων η Υπηρεσία αποστράτευσε νωρίς, αφού ένα από τα κύρια στοιχεία που επηρεάζουν το τελικό πληρωτέο ποσό είναι τα συντάξιμα χρόνια. Αυτό δείχνουν οι επαναϋπολογισμοί των συντάξεων σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου. 
---Γιατί κανείς δεν μιλά πλέον για τα ηλικιακά κριτήρια; 
---Μήπως σταμάτησαν πλέον να θεωρούνται αντισυνταγματικές και ρατσιστικές οι περικοπές που προέκυψαν από τα μέτρα αυτά;
---Ξέχασε η πολιτεία ότι οι αποστρατείες εκείνες έγιναν με βάση των νόμων που ίσχυαν και μετά από δική της έγκριση; 
---Ξεχνούν μερικοί ότι από εκεί ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας; 
---Μήπως δεν είναι πλέον άδικες και δεν στοχοποίησαν τους συναδέλφους των κατηγοριών αυτών;
---Γιατί οι Ενώσεις Αποστράτων ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ δεν ασχολούνται πλέον με το θέμα αυτό;
---Γιατί ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος και οι συνάδελφοι που είτε διορίστηκαν ως σύμβουλοι του ΥΕΘΑ, είτε ήταν υποψήφιοι βουλευτές με τους ΑΝΕΛ δεν παίρνουν θέση; Τόσο γρήγορα ξέχασαν τι έλεγαν;

Δείτε παρακάτω τι έλεγε ο κ. Πάνος Καμμένος στις 30-09-2011 όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ... Μετά έγινε ΑΝΕΛ και τα ξέχασε όλα
Με τον Ν.3986/2011 τιμωρήθηκαν οι στρατιωτικοί κάτω των 60 ετών που άσκησαν το νόμιμο δικαίωμα της αποστρατείας τους, με θέσπιση επιπλέον μηνιαίας εισφοράς για μεικτές συντάξεις άνω των 1.700 Ε σε ποσοστό από 6 έως 10% αναλογικά.
Ανακοινώθηκαν (21-09-2011) επιπρόσθετα μέτρα που αφορούν την μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, την περικοπή των συντάξεων σε ποσοστό 20% στο τμήμα άνω των 1.200 ευρώ για όσους έχουν ηλικία άνω των 55 ετών και την περικοπή των συντάξεων σε ποσοστό 40% στο τμήμα άνω των 1.000 ευρώ για όσους έχουν ηλικία κάτω των 55 ετών.
Αν αθροιστούν οι παραπάνω επιβαρύνσεις προκύπτει ότι η μείωση των εισοδημάτων ενός συνταξιούχου στρατιωτικού ηλικίας κάτω των 55 ετών αγγίζει το 40% σε σχέση με τα προ του μνημονίου δεδομένα του έτους 2009. Αυτό απλά σημαίνει εξαθλίωση και εξόντωση των ανθρώπων αυτών και των οικογενειών τους.
Η αποστρατεία των στελεχών κάτω των 55 ετών με αίτησή τους, έγινε σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και όχι του τύπου της εθελούσιας εξόδου με ειδικά προνόμια, ενώ οι συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές τους εισφορές πληρώθηκαν στο ακέραιο. 
Είναι το ευχαριστώ της πολιτείας σε ανθρώπους που φύλαξαν Θερμοπύλες στις τέσσερις γωνιές της πατρίδας μας μέρα νύχτα αγόγγυστα επί τουλάχιστον 30 χρόνια. 
Ποιος ο λόγος να προταθεί στα νέα μέτρα χαράτσι, ειδική κατηγορία για τους κάτω των 55 ετών με μείωση της σύνταξης κατά 40% για το υπερβάλλον  τα 1.000 ευρώ ποσό. 
Ποιους άραγε αφορά αυτή η κατάπτυστη ρύθμιση, ποιους φωτογραφίζει και στοχοποιεί; 
Είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι συνταξιούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων; Δεν αρκούσε το μέτρο της μείωσης της σύνταξης κατά 20% για τις άνω των 1.200 Ε που αφορά όλους τους λοιπούς συνταξιούχους;
Δείτε [ΕΔΩ] την πλήρη ερώτηση που έκανε στη ΒτΕ από κοινού με τον κ. Στυλιανίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.