papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-09-29

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Οσίου Δαυίδ και εγκαίνια παρεκκλησίου στο 304 ΠΕΒ (βίντεο-φωτογραφίες)


Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε και φέτος στην έδρα του 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο Μαγνησίας, ο καθιερωμένος ετήσιος εορτασμός της άφιξης της Αγίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και εκκλησιαστικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της τοπικής και ευρύτερης περιοχής και πλήθος επισκεπτών.
Η θρησκευτική αυτή εκδήλωση έχει καταστεί θεσμός για το Εργοστάσιο καθώς η Αγία Κάρα του Οσίου επισκέπτεται ανελλιπώς τα τελευταία είκοσι (20) έτη το Εργοστάσιο και τυγχάνει της αποδοχής του συνόλου του εργαζόμενου προσωπικού και της ευρύτερης κοινωνίας.
Την Αγία Κάρα του Οσίου Δαυίδ συνόδευε ο Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Γέροντας Γαβριήλ.
Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε κέρασμα σε υπαίθριο χώρο του Εργοστασίου, για το σύνολο των επισκεπτών.
Επιπλέον στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν θυρανοίξια και εγκαίνια του νεοαναγερθέντος Ιερού Παρεκκλησίου που αφιερώθηκε στη χάρη του ΟΣΙΟΥ στον Οικισμό «Ρήγας Φεραίος» στο Βελεστίνο όπου διαμένει μέρος του εργατοτεχνικού προσωπικού του Εργοστασίου καθώς και προσωπικό των Σχηματισμών και Μονάδων της ευρύτερης περιοχής, για κάλυψη πνευματικών αναγκών προσευχής και θείας βοηθείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.