papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-09-19

Το Συντονιστικό και οι ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ για το υπόλοιπο 50% του ΣτΕ

1.-Ο κ. Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την 08-09-2018 από το βήμα του Βελλιδείου Συνεδριακού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη ότι η Κυβέρνηση απεφάσισε την επιστροφή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α., συμμορφούμενη πλήρως με τις αποφάσεις του ΣτΕ.
2.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο και οι τρεις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών (Ε.Α.Α.Σ.-Ε.Α.Α.Ν.-Ε.Α.Α.Α.) παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία και τον χρόνο ολοκλήρωσης της επιστροφής και θα παρέμβουν όταν χρειασθεί. Αναμένουμε πρωτίστως την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα της 31-07-2012.
3.-Επειδή ορισμένοι Φορείς προσπαθούν να καπηλευτούν την εν λόγω απόφαση , επιθυμούμε να γνωρίσουμε ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ που δικαιώνουν τους εν ενεργεία και αποστράτους εξεδόθησαν από το ΣτΕ κατόπιν προσφυγής Φορέων των εν ενεργεία και των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών για όλους τους αποστράτους.  Το ΣτΕ με τις Αποφάσεις της Ολομέλειας του 2192/2014 έκρινε ως αντισυνταγματικές τις διοικητικές πράξεις που εκδόθηκαν βάσει του Ν.4093/2012 και αφορούσαν στους αποστράτους και με την Απόφαση της Ολομέλειας του 1128/2016 έκρινε ως αντισυνταγματικές τις διοικητικές πράξεις που εκδόθηκαν βάσει του Ν.4307/2014, που μας χορήγησε το ήμισυ των δικαιουμένων και αφορούσαν στους αποστράτους. Εάν οι Φορείς των εν ενεργεία και οι τρεις Ενώσεις Αποστράτων δεν είχαν προβεί σε προσφυγές στο ΣτΕ, τότε δεν θα υπήρχαν αναδρομικά.
4.-Πέραν των ανωτέρω, το Συντονιστικό Συμβούλιο και οι τρεις Ενώσεις Αποστράτων προέβησαν σε πολλές ενέργειες για συμμόρφωση των Κυβερνήσεων με τις Αποφάσεις του ΣτΕ, όπως συλλαλητήρια, συναντήσεις με τους πολιτικούς Αρχηγούς, αποστολή εξωδίκων, προσφυγή στο τριμελές Συμβούλιο συμμόρφωσης του ΣτΕ, προβολή των αιτημάτων μέσω των ΜΜΕ, κλπ και είχαμε διακηρύξει από την αρχή, ότι θα αγωνισθούμε μέχρι να δικαιωθούμε.
4.-Ο αγώνας συνεχίζεται και για τα άλλα θέματα που απασχολούν τους αποστράτους.

Αντιστράτηγος  .ε.α.      Β. Ροζής                      Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Υποστράτηγος Ι. Δεβούρος ε.α.                       Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος   Π.Ν. ε.α. Σ. Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του  Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν.ε.α. Γρ. Γεωργακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Σ. Καββούρης            Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α.ε.α. Ι. Κρανιάς                 Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.