papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-12-13

Σας ευχαριστούμε πολυχρονεμένε μου!!!


Μήνες τώρα παρακολουθούμε το σήριαλ περί μείωσης ή μη της περικοπής της προσωπικής διαφοράς των παλαιών συντάξεων με βάση το νόμο 4472 του 2017, τον οποίο ψήφισαν μόνον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Μετά την οριστική απόφαση για την αναστολή ή κατάργηση της σχετικής διάταξης, εμφανίστηκαν πανηγυρίζοντας στα τηλεπαράθυρα οι γνωστοί κυβερνητικοί μαϊντανοί αλλά και τα φιλικά προς τη συγκυβέρνηση ΜΜΕ, να το παρουσιάζουν ως τεράστια επιτυχία. Καμία κουβέντα για τις περικοπές των Συντάξεων Χηρείας ή του ΕΚΑΣ. Ειδικά για το ΕΚΑΣ, που σίγουρα δεν αφορά υψηλοσυνταξιούχους, η ετήσια μείωση σε σχέση με το 2015 είναι 3.300 ευρώ. Και αντ’ αυτού δόθηκε φέτος κοινωνικό μέρισμα 200 ευρώ. Τεράστια επιτυχία!
Μας θυμίζουν την ιστοριούλα του Νασρεντίν Χότζα που όλοι μας έχουμε ακούσει στην οποία ο ανωτέρω ιεροκήρυκας και ιεροδίκης επέβαλε σε γείτονά του, που διαμαρτυρόταν ότι είχε μικρό σπίτι και πολύ μεγάλη οικογένεια, να βάλει μέσα σε αυτό, πρώτα τις δέκα κότες, μετά τις δύο κατσίκες, αργότερα την αγελάδα και τέλος τον γάιδαρο, ζώα που είχε στην αυλή του. Αφού τον υποχρέωσε για έναν ολόκληρο μήνα να ζει αυτός και η οικογένεια του κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες, του επέτρεψε να βγάλει τις κότες και τον ρώτησε. Πως αισθάνεσαι τώρα. «Καλύτερα πολυχρονεμένε μου», απάντησε ο γείτονας. Όταν δε τον διέταξε να βγάλει και τον γάιδαρο, ο γείτονας τον ευχαρίστησε θερμά. «Σας ευχαριστούμε πολυχρονεμένε μου». Μόνο που στην περίπτωσή μας ο Έλληνας δεν κοροϊδεύεται τόσο εύκολα όσο ο γείτονας του Χότζα.
Και επειδή το ένα φέρνει το άλλο θυμήθηκα ότι εξάγουμε ως κυβέρνηση και τις μετατροπές ή με άλλο όνομα τις kolotoubes. Ποιος δεν θυμάται την μετατροπή του 63% του ΟΧΙ του Ελληνικού λαού μέσα σε μια νύχτα σε ΝΑΙ μετά από εργασίες 17 ωρών και ένα έρπη στα χείλη του πρωθυπουργού μας. Του ζήτησαν λοιπόν οι Ευρωπαίοι να συμβουλεύσει και τους Ιταλούς ώστε να μετατρέψουν το δικό τους ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Δεν είναι λίγοι στο διαδίκτυο, χάριν αστειότητας βέβαια, να ζητούν από τον κ. Τσίπρα, προκειμένου να γίνει έστω μια φορά χρήσιμος για τη χώρα του, να πείσει τον Ζάεφ να μετατρέψει το δικό τους ΝΑΙ σε ΟΧΙ σχετικά με την επαίσχυντη για τη χώρα μας συμφωνία των Πρεσπών.
Για να μην είμαστε όμως και άδικοι είχαμε και την αντίθετη εφαρμογή του ΝΑΙ/ΟΧΙ από αυτήν την συγκυβέρνηση. Το καθαρό ΝΑΙ των αποφάσεων του ΣτΕ για πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων σχετικά με τους μισθούς και τις συντάξεις των Ειδικών Μισθολογίων με αλχημείες το μετέτρεψε σε ΟΧΙ με αποτέλεσμα να γίνει τουλάχιστον για τους συνταξιούχους ένα ψωροεπίδομα και μάλιστα εκλογικό.
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.