papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2019-01-04

Ο Αρχηγός που είναι και Άνθρωπος! Ένας αρχηγός που χαίρει της εκτίμησης όλης της κοινωνίας!

Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι με το θέμα των Συντάξεων Χηρείας. Αφορά κυρίως γυναίκες που έχασαν το σύζυγό τους σε σχετικά μικρή ηλικία και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους. Γυναίκες που επηρεάζονται από το άρθρο 12 του νόμου Κατρούγκαλου, ένα άρθρο που ο ίδιος ο συντάκτης υπουργός το χαρακτήρισε ως το μελανό σημείο του νόμου. Κατά την επικοινωνία μου με γυναίκες, που έχασαν το σύζυγό τους ενώ ήταν εν ενεργεία στρατιωτικοί ή μόνιμοι υπάλληλοι στο Στρατό Ξηράς, μάθαινα ότι ο ίδιος  ο Α/ΓΕΣ, ο Αντγος Αλκιβιάδης Στεφανής είχε ήδη έρθει σε επαφή μαζί τους δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση και το ενδιαφέρον του. Επιπλέον όριζε υπεύθυνο στο ΓΕΣ και στην περιοχή της μονάδας που υπηρετούσε ο εκλιπών για επίλυση τυχόν αποριών και βοήθειας όπου ήταν απαραίτητο.
Δεν μπορεί επίσης να περάσει απαρατήρητο από όλους μας το γεγονός ότι ο Άνθρωπος Στεφανής συντρέχει σε κάθε έναν ξεχωριστά όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα υγείας σε συνάδελφο ή μέλος της οικογένειας του. Δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες τα παραδείγματα.
Και το μόνιμο ερώτημα! «Πότε τα προλαβαίνει όλα;» Και Α/ΓΕΣ και Άνθρωπος;

Πάντα ήθελα να γράψω κάτι επί των παραπάνω γεγονότων. Την αφορμή μου έδωσε ο φίλος, συνάδελφος και συμμαθητής που στο παρακάτω κείμενο στη σελίδα του στο fb γράφει όσα θα ήθελε κάθε συμμαθητής, και όχι μόνον, να πει. Κι όπως πολύ σωστά σχολιάζει ένας άλλος συνάδελφος «Η γνώμη των συμμαθητών του κ. Α/ΓΕΣ είναι η πλέον έγκυρη και αξιόπιστη μετά από 40 χρόνια κοινής πορείας. Εκτός από τον επαγγελματισμό και το ήθος, μεγάλη σημασία έχουν η αποδοχή, η εκτίμηση, η ψυχική επαφή, η ανιδιοτέλεια, η ευγένεια, η αγάπη και το μεράκι γι' αυτό που κάνεις. Έτσι ήταν από Εύελπις και συνεχίζει ως Αξιωματικός.»

Θεόδωρος Δαγκόπουλος: <<Συγνώμη που δεν γνωρίζω την ΤΑΜΣ "ΔΟΚΙΜΗ" αν και έκανα υπεύθυνος εκπαιδεύσεως σε όλα τα κλίμακα της ιεραρχίας αλλά γνωρίζω εξαιρετικά τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
---Είναι αυτός που από μικρός διάλεξε αυτό τον τρόπο διοίκησης είτε αυτό ήταν ομάδα τότε ή ο Ελληνικός Στρατός του σήμερα.
---Είναι αυτός που έκανε πράξη όσο λίγοι τη διοίκηση δια του παραδείγματος.
---Είναι αυτός που οι εκάστοτε υφιστάμενοι του ακόμη και συμμαθητές του που ήταν υπό τας διαταγάς του τον λατρεύουν. 
---Είναι αυτός που όλοι οι συμμαθητές του τον λάτρεψαν από τότε μέχρι σήμερα γιατί είναι αυθεντικός και όχι ψεύτικος ένας σύγχρονος ιεραπόστολος.

---Είναι αυτός που είναι παρόν εκεί που δεν νομίζεις ότι θαναι.

---Είναι αυτός που κατάφερε να αναστήσει την εφεδρεία και να την βάλει στα μεγάλα σαλόνια φέρνοντας πονοκέφαλο σε πολλούς, στοίχημα τόσων αρχηγών.

---Είναι αυτός που με την εξωστρέφεια έκανε να αγαπηθούν οι ΕΔ ακόμη περισσότερο από το λαό.
---Είναι αυτός που ανέδειξε το έργο όλων στο στρατό και έγινε κτήμα όλων με τις αλληλοπαρουσιάσεις.
---Είναι αυτός που τον βρίσκει ο οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε, πρωί - μεσημέρι - βράδυ, μεσάνυχτα και μεταμεσονύκτιες ώρες, αγόγγυστα και πρόθυμα να ξυπνήσει όλο το σύστημα αν αυτό απαιτηθεί.
---Είναι αυτός που ξύπνησε στα στελέχη και άνοιξε τις πόρτες στη μάθηση σε πεδία που μέχρι χθες ήταν άγνωστα.
---Είναι αυτός που ενέπνευσε γενιές αξιωματικών που τον ακολουθούν τυφλά μέχρι σήμερα.
-Θα μπορούσα έτσι να μιλώ όχι μόνο για ώρες αλλά για μέρες.
---Δεν είναι όμως, ο παρτάκιας, ο κολλητός, ο παρεάκιας, ο συμφεροντολόγος, ο εγώ δεν ξέρω οι άλλοι φταίνε, ο δεν έχω συνεργάτες και τόσα άλλα κωμικοτραγικά και αυτό κάποιους τους ενοχλεί θανάσιμα γιατί δεν μπορούν να τον προλάβουν ούτε πως σκέφτεται, ούτε πως ενεργεί, ούτε πως κινείται.
-Σε όλους αυτούς ένα έχω να πω Αρχηγό που κερδίζει δεν τον αλλάζεις δεν είναι ώρα για δοκιμές, άξιοι υπάρχουν και υπήρχαν πάντοτε. Θα έρθει η σειρά τους.>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.