papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2019-07-19

O Γενικός Γραμματέας συντονίζει ... και τα γενικά επιτελεία των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων;

ΦΕΚ Α΄ 123/17.07.2019Άρθρο 5 Σύσταση θέσης Γενικού Γραμματέα και κατάργηση θέσης Ειδικού Γραμματέα και Ειδικής Γραμματείας/Ενιαίου Διοικητικού Τομέα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 
1. Συνιστάται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θέση μετακλητού Γενικού Γραμματέα με βαθμό Α΄ της κατηγορίας ειδικών θέσεων. Στον Γενικό Γραμματέα ΥΕΘΑ μεταβιβάζονται όλες οι αρμοδιότητες που είχαν μεταβιβασθεί με την Φ.900/84/249030/Σ.512/24.10.2014 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (Β΄ 2887). Επιπλέον ο Γενικός Γραμματέας συντονίζει τις γενικές διευθύνσεις, διευθύνσεις του Υπουργείου και τα γενικά επιτελεία των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων
2. Ο Ενιαίος Διοικητικός Τομέας που συστάθηκε με την υπ’ αριθ. Φ.470/56/4462/17.06.1994 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας (Β΄ 480) και η θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καταργούνται.

Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ ο Αντώνης Οικονόμου
Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και ακολούθως από την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις νομικές του σπουδές στο Ruprecht - Karls - Universitat της Χαϊδελβέργης. Από το έτος 1987 μέχρι σήμερα διατελεί δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ενώπιον Αρείου Πάγου και Σ.τ.Ε., διατηρώντας γραφείο στην Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα είναι νομικός σύμβουλος στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 
Κατά τα έτη 2012-2015 διετέλεσε Ειδικός και κατόπιν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας. Ομιλεί την αγγλική και γερμανική γλώσσα. Επίσης έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Δερματολογικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Εταιρίας Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.