papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2019-09-20

Αντιπολίτευση με fake news

Πασιφανής και πρωτοφανής η διάδοση ψεύτικων ειδήσεων (fake news) κατά την προεκλογική περίοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την καθοδήγηση του κ. Τσίπρα, για τον βασικό τους αντίπαλο, τη ΝΔ. Και τι δεν ακούσαμε για τον κ. Μητσοτάκη: -Ότι θα καταργήσει τις 120 δόσεις, που όχι μόνον δεν κατήργησε αλλά βελτίωσε. -Ότι θα καταργήσει το «Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης», που φυσικά και δεν κατήργησε αφού ως γνωστόν είναι δημιούργημα της ΝΔ ως «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα». -Ότι θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις, ότι θα καταργηθούν τα επιδόματα, ότι θα καταργηθεί το κοινωνικό μέρισμα, ότι δεν θα δοθεί το 70% στους δικαιούχους Σύνταξης Χηρείας κι άλλα πολλά που διαψεύστηκαν παταγωδώς.
Έκρινε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός τους ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους. Να ξεχάσουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και ακόμη παλιότερα ΣΥΡΙΖΑ με Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκη και ΑΝΕΛ, αποδείχτηκε όχι μόνον ανέτοιμη, αναποτελεσματική, κακή στα οικονομικά και στις κάθε είδους διαπραγματεύσεις, αλλά και ιδεοληπτική, παλαιοκομματική, με ανοχή στην παραβατικότητα, και με έντονα αντεθνικά χαρακτηριστικά.
Η πλειοψηφία όμως του Ελληνικού λαού είχε άλλα σχέδια. Τοποθέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση. Και αν κρίνουμε από τους πρώτους δύο μήνες έκρινε σωστά. Η νέα κυβέρνηση ήρθε με ορμή και διάθεση και εκπλήσσει θετικά ακόμη και τους ψηφοφόρους της. Ακούγεται ευρέως: «Επιτέλους μία κυβέρνηση που ενεργεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που ψηφίσθηκε.». Μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, κατήργησε το άσυλο της ανομίας, δεν μείωσε συντάξεις, μείωσε τη φορολογία, βελτίωσε τις 120 δόσεις, ήρε τα capital controls, το 10ετές ομόλογο πέφτει συνεχώς και συνεχίζει…
Μετά και την ομιλία στη ΔΕΘ του κ. Τσίπρα, αποδεικνύεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να καταλάβει γιατί έχασε και ούτε πρόκειται να κάνει συνετή και εποικοδομητική αντιπολίτευση, όπως διατείνεται. Όποιοι το νομίζουν αυτό κάνουν τραγικό πολιτικό λάθος και θα το πληρώσουν. Τρόμαξαν με τις θετικές αποτιμήσεις των πεπραγμένων της κυβέρνησης από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και ξαναγύρισαν στον παλιό καλό τους εαυτό προσπαθώντας ν’ αλλάξουν την ατζέντα. Έτσι ακούμε και διαβάζουμε τραγελαφικά fake news, προς δύο κατευθύνσεις.
  • Η μία του στυλ «θα το κάναμε κι εμείς αλλά δεν προλάβαμε» σε ότι αφορά στη μείωση του ΕΝΦΙΑ που κάποτε θα καταργούσαν, στον καθορισμό της ανώτατης σύνταξης που είχε ως αποτέλεσμα να εκδίδονται εξωφρενικές συντάξεις των 7 έως και 23 χιλιάδων ευρώ, στη μείωση της φορολογίας που αυτοί είχαν αυξήσει, στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που ακούσαμε τουλάχιστον πέντε διαφορετικές εκδοχές (Τσίπρας, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος, Τζάκρη και Καφαντάρη), στην αποπληρωμή των δανείων από ΔΝΤ και άλλα πολλά.
  • Και η άλλη του στυλ «άλλα υποσχεθήκατε προεκλογικά και άλλα κάνετε» σε ότι αφορά στην άμεση μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, στο πότε θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, στην κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών, στην άμεση κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, στη μείωση της προκαταβολής φόρου, στη μείωση ασφαλιστικών εισφορών κλπ κλπ. Η αγωνία τους μεγάλη στο να αποδείξουν το «ίδιοι είμαστε στα ψέματα», αλλά δυστυχώς γι αυτούς υπάρχουν τα σχετικά βίντεο και τους διαψεύδουν.
Αν σε όλα αυτά προστεθούν και οι διάφορες χαριτομενιές όπως για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο τη στιγμή που ψήφισαν ως πλημμέλημα τον εμπρησμό από πρόθεση αν δεν υπάρξει κίνδυνος ανθρώπινης ζωής, για την αύξηση των ουρανοξυστών στο Ελληνικό αν και οι ίδιοι ψήφισαν το σχετικό προεδρικό διάταγμα και των αμίμητων περί ασύλου που ανέφερε η κ. Χριστίδου: «Αν καταργήσετε το άσυλο, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να πάνε οι έμποροι ναρκωτικών λίγο παρακάτω!» και ο κ. Πολλάκης «Ακόμα και η χούντα σεβάστηκε το άσυλο, που ψηφίσθηκε το 1982(!).», λες ή δεν λες, είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε;
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.