papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2019-09-07

Η απόλυτη παράνοια. Έλληνας(!) δικηγόρος μηνύει βουλευτή της ΝΔ γιατί αποκαλεί τα Σκόπια – Σκόπια και τους Σκοπιανούς – Σκοπιανούς


Η απόλυτη παράνοια. Βρέθηκε Έλληνας δικηγόρος ο οποίος έκανε μήνυση στον καθηγητή και βουλευτή της ΝΔ κ. Άγγελο Συρίγο γιατί αποκαλεί τα Σκόπια – Σκόπια και τους Σκοπιανούς – Σκοπιανούς αντί για «Βόρεια Μακεδονία», όπως προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών! Μάλιστα στα επιχειρήματά του ισχυρίζεται ότι με τις δηλώσεις του παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο και πως διαπράττει το αδίκημα της «Διέγερσης σε ανυπακοή»! Πολύ φοβούμαστε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή αυτής της Ιστορίας που εάν επεκταθεί θα δημιουργήσει απανωτά ζητήματα.

Το newsbreak.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Συρίγο, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από το Ελσίνκι καθώς συμμετείχε στη διακοινοβουλευτική διάσκεψη για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας ΚΕΠΠΑ. Ηταν ενήμερος για την μήνυση που του έγινε και μας είπε: «Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια, που ζούμε αυτήν την περίοδο. Από τη μια κάποιοι με κατηγορούν ως προδότη γιατί επιστημονικά υποστήριξα, ότι δυστυχώς δεν μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την κάκιστη συμφωνία των Πρεσπών ή γιατί βρέθηκα στην Πέλλα σε κομματική περιοδεία τις ημέρες που συμπτωματικά κάποιοι ανακοίνωναν την ίδρυση φροντιστηρίου για τη «μακεδονική γλώσσα» και από την άλλη έχουμε περιπτώσεις όπως αυτή του κ. Σοφιανού, ο οποίος μου κάνει μήνυση γιατί αποκαλώ το γειτονικό κράτος Σκόπια και τους κατοίκους Σκοπιανούς και καλλιεργώ το μίσος εναντίον των λαών! Τι να σας πω, όλο αυτό που συμβαίνει είναι πέρα από τη λογική.»
Στη μήνυση που κατέθεσε στο ΑΤ Αίγινας ο επίτιμος δικηγόρος Κώστας Σοφιανός καταγράφει αναλυτικά με βάση ποιους νόμους είναι παράνομο να αποκαλεί κάποιος τη Βόρεια Μακεδονία… «Σκόπια» και τους πολίτες της «Σκοπιανούς» μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
O Κώστας Σοφιανός, στις παραγράφους 66, 67 και 68 προβάλλει τη νομική γνώμη ότι επιμένοντας να αποκαλεί την Βόρεια Μακεδονία «Σκόπια» και τον λαό της «Σκοπιανούς», ο Άγγελος Συρίγος, όχι μόνο παρανομεί (παραβαίνει τις διατάξεις του νόμου με τον οποίο κύρωσε η Βουλή 4588/2019 την Συμφωνία των Πρεσπών) αλλά και δηλώνοντας δημοσίως και επανειλημμένως ότι επιμένει σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, παροτρύνει, ως νομικός και καθηγητής και βουλευτής, και άλλους Νεοδημοκράτες και μη, τους νεολαίους κλπ. να την αποκαλούν και αυτοί έτσι. Δηλαδή να παραβαίνουν τον νόμο (Διέγερση σε ανυπακοή).
Στις παραγράφους 69, 70, 71, 72, υποστηρίζει με νομικά επιχειρήματα, ότι επιμένοντας στο «Σκόπια» και «Σκοπιανούς» και προβαλλόμενος ως παράδειγμα διακινδυνεύει το ενδεχόμενο να προκληθούν διχόνοια και βιαιοπραγίες μεταξύ αυτών που τον μιμούνται και μιλάνε για «Σκόπια» και «Σκοπιανούς» και τους άλλους που θα ζητάνε το νόμιμο, δηλαδή να αποκαλούν τη γειτονική χώρα Βόρεια Μακεδονία και τους πολίτες της Βορειομακεδόνες.
Στις παραγράφους 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, υποστηρίζει τη θέση ότι η χρήση των ονομάτων «Σκόπια» και «Σκοπιανοί» είναι μειωτική, υβριστική και ρατσιστική. Ο δικηγόρος στηρίζει την άποψη αυτή στην αρνητική χροιά που έχουν αποκτήσει οι χαρακτηρισμοί (γυφτοσκοπιανοί) αλλά και συνθήματα όπως «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ Σκοπιανέ».
Στις παραγράφους 81, 82, 83, 84, 85, 86, προβάλλει τη νομική γνώμη ότι η επιμονή του να αποκαλεί την Βόρεια Μακεδονία «Σκόπια» και τον λαό της «Σκοπιανούς» θέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις σχέσεις της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία, η οποία ως αντίποινα μπορεί να παραχωρήσει στρατιωτική βάση στην Τουρκία (παράγραφος 85), ενδεχόμενο το οποίο έχει επικαλεστεί ο ίδιος!
Στις παραγράφους 87, 88, 89, 90, 91, 92, εξηγεί ότι ο Άγγελος Συρίγος απευθυνόμενος εμμέσως στους Ελληνοκυπρίους που δεν συμμορφώνονται με τις Ελλαδικές θέσεις στο Κυπριακό με φράσεις όπως «…οι Τούρκοι όταν έρθει η ώρα να ορμήξουν ξέρουν τι σφάζουν και το έχουν αποδείξει στο παρελθόν», θέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Άλλωστε έχει ήδη εξοργίσει τον πρόεδρο Αναστασιάδη με εισήγησή του στην Κύπρο (παράγραφος 32, όπου και παραπομπή σε ιστοσελίδα).
Τέλος στις παραγράφους 94, 95, 96 προβάλλει την ανησυχία του για τις απόλυτες και απερίσκεπτες όπως τις χαρακτηρίζει, θέσεις του (επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, επίρριψη της ευθύνης θερμού επεισοδίου ή και γενικευμένου ελληνοτουρκικού πολέμου κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.