papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2019-11-08

Έδιναν λάθος επικουρικές συντάξεις στους δικαιούχους σύνταξης χηρείας

Πολλές καταγγελίες δέχονταν ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α για μικρές ή μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που είχαν εκδοθεί στους δικαιούχους σύνταξης χηρείας. Οι καταγγελίες αυτές μεταφέρονταν στο Υπουργείο Εργασίες και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι αυτές οφείλονταν στο νόμο Κατρούγκλου που είχαν ...ξεχάσει να εφαρμόσουν ή έκαναν λάθος στην εφαρμογή τα αρμόδια προς τούτο όργανα της προηγούμενης κυβέρνησης.
Και τι ακούμε σήμερα; Ότι λίγο πριν να αποχωρήσει ο προηγούμενος Διοικητής του ΕΦΚΑ (30/7/2019) έστειλε e-mail στον νέο Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση και στον Υφυπουργό κ. Μηταράκη ενημερώνοντας τους ότι υπολογίστηκε με λάθος τρόπο η επικουρική σύνταξη σε 20.000 δικαιούχους σύνταξης χηρείας.
Βέβαια αυτό θα αλλάξει και πάλι για τις επικουρικές συντάξεις αφού οι μειώσεις του νόμου Κατρούγκαλου στις επικουρικές συντάξεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η νέα αλλαγή των ποσών, ανεξαρτήτως πότε θα ψηφισθεί η σχετική διάταξη, θα ξεκινά από 4 Οκτωβρίου 2019, ημερομηνία ανακοίνωσης της απόφασης του ΣτΕ, όπως έχει ανακοινωθεί εκ μέρους της κυβέρνησης από τον κ. Βρούτση και τον κ. Μηταράκη.
Οψόμεθα...

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.